Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2024

Viestejä
166
Mutta toisaalta, nyt Lipolla kesäkuun alussa kymmenessä päivässä neljä kotiottelua eli paha suma. Ei hyvä tämäkään. Ja kukaanhan ei tiedä tuleeko se ilkeä kylmä jakso nyt kesäkuun eka viikolle, kun puolestaan se eka lämmin jakso onkin jo 20-27.5. Onneksi Lipon naisilla kolme kotimatsia toukokuussa.
Niin, eihän näistä ilmoista ikinä tiedä. Mutta kyllähän todennäköisemmin ne pakkaskelit sattuvat sinne toukokuun alkuun, kuin kesäkuun alkuun.

Esimerkiksi muutamat viime kaudet Keki on aloittanut kotona toukokuun alussa/puolessa välissä, ja ne ovat aina olleet "pakkaspelejä", jossa saa istua kinttaat ja toppatakki päällä. Tälläkin kaudella Keki aloittaa 12.5. Vimpeliä vastaan, joka voisi olla kesäkeleillä +2000 katsojan ottelu. Veikkaan, että toukokuun alun kylmissä keleissä 1000 katsojaakin tekee tiukkaa. Ei taideta Kekin toimistolla olla tyytyväisiä tuohon.

Kyllähän pesis on edelleen ulkoilmapeli, ja mitä paremmat kelit, sitä enempi yleisöä. Huonolla kelillä satunnaiskatsoja ei tahdo lähteä otteluun, vaikka kuinka olisi katettua katsomoa. Myös ihmisten lomat vaikuttavat näihin, ja siksihän joukkueet varmaan mielellään ottavat mahdollisimman paljon kotipelejä kesäkuun loppuun ja heinäkuulle.
 
Viestejä
958
Lipon instassa onnitellaan 75 vuotta täyttävää Tapio Väisästä.
Jutussa on lehtileikkeitä ilmeisesti Kalevasta, vanhoja pesisjuttuja. Kolmannessa leikkeessä on kuvasarja joukkueen joistakin henkilöistä ilmeisesti 1980-luvun lopulta tai 1990-luvun alkuvuosilta.
Yhdessä kuvassa on Jari Rajala. Esittelytekstissä hänen lempinimekseen ilmoitetaan "Lyly" ja kerrotaan että hän on "Jäälin toinen voimamies".
Jari Rajalan lempinimi ei ole "Lyly" vaan "Jekku". Mies ei ole Jäälistä vaan Iistä jossa asuu edelleenkin.
 
Viestejä
523
Jekku Rajala oli ainakin vuosina 1990-1994 Lipon polttolinjassa tosi tärkeä pelaaja. Yksi mestaruusvuoden 1994 tärkeistä pelaajista.
Kesällä Simo -pelissä muistellaan 30v takaista mestaruutta ja sen joukkueen pelaajat ovat Raksilassa paikalla. Sinne siis muistelemaan menneitä. Niitä Lipon 1990 -luvun kultaisia vuosia. Toivottavasti Jekku on myös paikalla. En ole häntä pariin vuoteen nähnyt.
 
Viestejä
958
Jekku Rajalan kuvatekstissä luki että hän on Jäälin toinen voimamies Kyösti Vilmin ohella. Minulla ei ole mitään muistikuvaa Kyösti Vilmistä, taisi pelata joukkueessa ennenkuin aloin itse seuraamaan. Kuitenkin tuosta 1990-luvun joukkueesta Arto Latvalehto oli muistaakseni Jäälistä.
 
Viestejä
79
Jekku Rajalan kuvatekstissä luki että hän on Jäälin toinen voimamies Kyösti Vilmin ohella. Minulla ei ole mitään muistikuvaa Kyösti Vilmistä, taisi pelata joukkueessa ennenkuin aloin itse seuraamaan. Kuitenkin tuosta 1990-luvun joukkueesta Arto Latvalehto oli muistaakseni Jäälistä.
Tarkoittanet Veli-Veikko Vilmiä. Pelasi -90 luvun alussa kun Lippo nousi. Kyösti Vilmi taisi olla se ihan oikea voimamies.
 
Viestejä
1,949
Ouluhallin keinonurmen poisto alkaa normaalia aikaisemmin, eli tulevan viikon maanantaina 18.3. Siinä tulee lajin paikallisilla harrastajilla väkisinkin pidempi tauko keinonurmella treenaamiseen ennen ulkokentille pääsyä. Nurmen aikasempi poisto johtuu viikon päästä käytävistä telinevoimistelun SM-kisoista.
 
Viestejä
523
Lippo pesäpallon kulta-aikana 1990 -luvulla.
Lippo - Simo peli Oulussa 19.6.2024 kannattaa tulla katsomaan. Silloin muistellaan v. 1994 Lipon Suomen mestaruutta. Ja silloiset mestarijoukkueen pelaajat ovat paikalla.
Siitä tulee kesällä 30 vuotta kun Kari Kallio, Jekku Rajala, Arto Latvalehto ja kumppanit nostelivat mestaruuspyttyä Keskuskentällä. Paikalla oltiin mutta muistikuvat ovat jo aika kaukaisia mutta onneksi lehtileikkeeni ovat tallella. Jo Lipon runkosarja v 1994 oli pesäpallon juhlaa Oulussa. Katsojia oli monessa pelissä 3 500 ja kesän kohokohta Lippo - Sotkamo veti huimat 6 435 katsojaa 3.8.1994. Lipon joukkue oli niin hyvä että sitä tultiin katsomaan kauempaakin ja pelistä toiseen.
Tämä on hyvä muistaa kun tulee tapaamaan vanhoja mestareita kesällä.
 
Viestejä
523
Lipon 2. pelinjohtaja Immo Rautiainen oli kovan luokan pelimies. Edusti Sotkamon Jymyä vuosina 2006 - 2017 ja voitti 7 Suomen mestaruutta. Lisäksi tuli 4 SM hopeaa ja 1 pronssi. Ei jää Lipon nousuprojekti jossa nousua tavoitellaan ensi vuodesta 2025 alkaen, ainakaan hänestä kiinni. Lipolle tosi tärkeä palanen joukkueessa. Että siellä on mies joka tietää mitä superin huipulla tehtiin reilun 10 vuoden aikana kun hän siellä pelasi.
Toivottavasti Lipon talous nyt kestäisi kun lipputulotkaan eivät kovin suuria ole. Vuonna 2010 Lippo joutui konkurssiin kun velkaa oli 700 000 euroa. Superin paikka meni ja ykkösessä aloitti v 2011 Lippo-Pesis. Onneksi tämän suuntaista ei ole nyt vuosikausiin ilmennyt ja hyvä niin. Jimi Heikkiselle iso peukku tehdystä työstä!
 
Viestejä
232
Milloin niitä uutisia on tulossa? Huomenna? Ensi viikolla? Ensi kesänä? No, pääasia että on tulossa kuitenkin.
Lipon somevastaava lukenut tätä palstaa ja pitää nyt jännityksessä. Kyllä täällä jaksellaan mut kait ny tällä viikolla uutisia tulee nii ei ihan näytä hassulta touhu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös