Supervuoro

HP (Haminan Palloilijat) 2020

Viestejä
5,890
Yllättävän moni oli silkasta urheiluviihteestä saanut itsensä sunnuntai-aamuna HP - Pesä-Ysit otteluun paikan päälle Ruonalaan. Pesäysit oli julkaissut kokoonpanonsa jo edellisenä päivänä, joukkuetta tuntevat voivat arvioida keitä avainpelaajia olisi sivussa, oma osaaminen ei moiseen riitä.

HP:lta kokoonapanosta uuttuivat ainakin Inka Pietilä, Jenna Auvinen ja hmm Anniina Marttila eli kolme avauksen pelaajaa poissa tänään.

HP - Pesä-Ysit 0-2(1-2,1-2)

Pesäysit olivta kokolailla numeroiden verran parempia. Eivät mitenkään ylivoimaisia, mutta kaikilla osa-alueilla edellä. Eniten ehkä kiinniotosta-heittoon suorituksissa jotka olivat selvästi parempia. Lisäksi essi Tytterin tolpat tuottivat yllättävän paljon vaikeuksia HP:lle.

Päivän toinen ottelu pelattiin alkuiltapäivästä ykkössarjajoukkue Janakkalan Janaa vastaan

HP - Jana 1-0 (3-3,4-3)?? Jaksolukemat olivat ensin vähän hatusta mutta jotain tuolliasta. Tässä ottelussa HP oli luvuista huolimatta selvästi vahvempi. Jana oli riippuvaine kärjestään joka kulkikin kohtuu mallikkaasti mutta sen jäleen oltiin vaikeuksissa. Ulkona Janalla oli HP:ta enemmin vaikeuksia kiinniotoissa ja perussijoittautumisessa sekä liikkeessä. Vaikka totuuden nimessä ei se mitään erinomaista ollut HP:llakaan - rajaa puolustettiin niin läheltä, että joko luulku tai sauma tuppasiväkisin jäämään auki. Pesä-Ysit osasivat tätä käyttää Jana ei.

Eli voitto ja tappio. Pelissä paljon hyvää. Omaan silmään näytti siltä, että kalenterivuosi ikään on tuonut paljon lisää voimatasoja. Palloa lyödään kovempaa ja osalla pelaajista heitot kulkivat nyt jo viime kesää paremmin. Pesä-Ysien pelissä mukana kesto ja voitto Janasta kielii, että mahdollisuudet ykkösessä pelaamiseen ovat hyvät. Kaikki tänään poissaolleet ovat joukkueen parhaimmistoa mutta toisaalta pelejä on ykkösessä paljon ja päälle vielä B-tyttöjen superi joten pelattavaakin riittää.

Vieraista sen verran että jos tuo kokoonpano oli parasta Ysejä voi ensi kausi olla Vanhaskilla naisten superissa tosi pitkä mutta toivottavasti Lappeenrannassa keinot keksitään. Janalle viime kaudesta parantaminen ykkösessä on kovan työn takana ellei sitten tänään oltu kakkosjoukkueella liikkeellä.

Tosin tollasten kirjoittaminen on pikkasen tuuleen huutamista minulta, koska en todellakaan tiedä ko sarjoista juurikaan mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5,890
Päivän Reimari valottaa myös naisten joukkueen tilannetta viikonlopun Kotka -turnauksessa.

 • Pelinjohtaja J-P Toikan mukaan on treenattu kovaa ja joukkue menee oikeaan suuntaan ja tarkoitus olisi pärjätä uudella sarjatasolla.
 • Jenna Auvinen oli viikonloppuna sivussa flunssan takia
 • Inka Pietilällä ollut terveysongelmia mutta on jo lajiharjoituksissa mukana mutta hallikauden harkoituspelit saattavat jäädä kokonaisuudessaan väliin
 
Viestejä
5,890
Honasin vasta nyt, että HP:n naiset pelasivat Ukonniemi Areenalla tms. harjoitusottelun Pesä-Ysejä vastaan 15. Helmikuuta. Pesä-Ysit voittivat puhtaasti 2-0 (9-3,5-4) juoksuja tehtiin siis eri tahtiin kuinRuonalassa ja jalkoihin jäätiin tälläkin kertaa.

Äitiketjun otsikon vierestä, mutta menkööt 1.3. Samaisessa paikassa B-tyttöjen Halli-SM karsinta. HP kanssa samasa lohkossa Pesä-Ysit, Tahko ja Roihu. Saa nähdä tuleeko johonkin seuran mediaan jotakin päivityksiä vai pitääkö seura muiden seurojen medioista + pesislivestä.
 
Viestejä
5,890
Otsikon vierestä varoitus jatkuu. HP:n B-tytöille Halli SM-karsinna s 2-1 voitot Pesä-Yseistä ja Tahkosta ja 1-2 tappio Roihulle.

Roihu vei koko lohkon 1-0 voitolla Tahkosta ja 2-0 voitolla Pesä-Yseistä. Roihu siis voitti lohkon ja matkaa lopputurnaukseen. HP:n kohtalona on jäädä lopputurnauksen ulkopuolelle, koska lopputurnauksen järjestäjä Pesä-Karhut jäi omassa lohkossaan kolmanneksi joten lopputurnaukseen pääsee kolme ”parasta” lohkokakkosta ja HP oli juurikin se neljänneksi paras jos katsoin noita muiden lohkojen tuloksia oikein.

Kilpaurheilun raadollisuutta. Korjataan tilanne kesällä.
 
Viestejä
5,890
HP ilmoittaa, että kaikkien seuran joukkueiden yhteistreenit ovat peruttu maaliskuun loppuun asti jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan. Eli seura seuraa liiton päätöstä vaikka liitto ei käsittääkseni olekaan suositellut seuroille mitään.

Mielestäni oikea päätös. Kaksi viikkoa ei maaliskuussa maata kaada kesän suhteen ja samalla osoitetaan, että ollaan hereillä yhteisön jäsenenä ja asia otetaan vakavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
5,890
Naisten ykköspesiksen uudistettu sarjajärjestelmä on julkaistu.

Kausi alkaa kesäkuun alussa ja runkosarjat päättyvät 5.8. Lohkoissa pelataan sisäinen kaksinkertainen sarja ja lohkojen välisiä otteluja ei pelata. Kummankin lohkon neljä parasta pudstupeleihin toista lohkoa vastaan.

Jos kausi siis alkaa kesäkuun alussa.
 
Viestejä
5,890
Viestejä
511
Liitto on optimistina julkaissut Ykköspesiksen sarjaohjelman nykytiedolla eli kesäkuun alusta alkavalle kaudelle.


Sanoisin että ylioptimistisena. Tuskin ennen juhannusta pelataan ainuttakaan sarjapeliä millään sarjatasolla. Mahdetaanko pelata juhannuksen jälkeenkään? Nimimerkki "pessimisti ei pety".
 
Viestejä
5,890
Naisten ykköspesiksen otteluohjelma julkaistu. Siirtovirheet omiani

Koodi:
Pvm    Kotijoukkue         -  Vierasjoukkue
La 27.6.  Haminan Palloilijat     -  Hämeenkyrön Räpsä
Su 28.6.  Haminan Palloilijat     -  Mailajuniorit, Kankaanpää
Ke 1.7.  Janakkalan Jana       -  Haminan Palloilijat
Su 5.7.  Mailajuniorit, Kankaanpää  -  Haminan Palloilijat
Ke 8.7.  Haminan Palloilijat     -  Janakkalan Jana
La 11.7.  Pöytyän Urheilijat     -  Haminan Palloilijat
Ke 15.7.  Espoon Pesis        -  Haminan Palloilijat
Su 19.7.  Haminan Palloilijat     -  Pesäkarhut, Pori
Ke 29.7.  Haminan Palloilijat     -  Espoon Pesis
Su 2.8.  Roihu, Helsinki       -  Haminan Palloilijat
La 8.8.  Pesäkarhut, Pori      -  Haminan Palloilijat
Su 9.8.  Hämeenkyrön Räpsä      -  Haminan Palloilijat
To 13.8.  Haminan Palloilijat     -  Roihu, Helsinki
Ke 19.8.  Haminan Palloilijat     -  Pöytyän Urheilijat
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös