Supervuoro Verkkolehti »

Baseball

Viestejä
952
Vaikka foorumilla onkin keskusteltu baseballista aina aika ajoin, lajilla ei ole täällä omaa ketjuaan. Paitsi nyt. Itse seuraan pelkästään mlb:tä mutta ketjuun sopii muukin lajiin liittyvä joka ei välttämättä liity Konsta Kurikkaan, jolla on oma ketjunsa.

Vaikka pesäpallossa on joitakin yhteisiä piirteitä baseballin kanssa, on myös paljon eroja. Ajattelin avausviestissä kuvailla erästä osaa yhdestä viime kesänä pelatusta pelistä joka ehkä avaa lukijalle jotakin lajille ominaista. Kyseessä on 31.8.2022 New Yorkin Citi Fieldillä pelattu mlb-peli New York Mets – Los Angeles Dodgers. Kahdeksan vuoroparin jälkeen Mets johti ottelua 2-1 ja Dodgers tuli pelaamaan yhdeksättä sisävuoroaan. Mikäli Dodgers onnistuisi tekemään juoksun tai useampia, Metsillä olisi vielä tasoittava sisävuoro (mlb:ssä kotijoukkue pelaa aina tasoittavan sisävuoron) mutta siihen tilanteeseen Mets ei halunnut joutua. Niinpä he kutsuivat syöttökummulle Edwin Diazin joka on joukkueen vaihtosyöttäjistä ns. ”closer”.

Diazin sisääntulobiisinä Mets käyttää australialaisen Timmy Trumpetin kappaletta Narco. Tämän ottelun aikaan Trumpet oli käymässä New Yorkissa ja vaikka kertomuksensa mukaan ei koskaan aiemmin ollut käynyt baseball-pelissä, tähän otteluun hän tuli. Niinpä Diazin saapuessa kentälle, Trumpet soitti trumpetilla kyseisen kappaleen yhdessä maskottien kanssa. Yli 40000 katsojaa kannusti villisti, tunnelma oli katossa.

Vaikka Diaz tuli tekemään juuri sitä mistä Mets maksaa hänelle palkkaa, voidaan kysyä että missä muussa urheilulajissa taikka tapahtumassa yhdelle ihmiselle asetetaan niin suuria paineita kuin Diazille tuossa pelissä? Ottelu pelattiin maailman mahtavimmalla talousalueella ja minkäänlaisiin virheisiin Diazilla ei ollut varaa. Joka ainoalla Diazin syötöllä olisi suuri merkitys, yksikin onnistunut lyönti vastustajalle ja peli olisi tasan. Muistan kun aikanaan tuota peliä katsoin, pumppuni löi ja lujaa. Video ottelun ratkaisuhetkistä:
 
Viestejä
2
Itse vasta lajiin hurahtanut ja koen sen katsojana ollessa suomalaista pesäpalloa viihdyttävämpänä. Kiinnostaisi kovasti tietää, miten paljon muita lajia seuraavia täällä foorumilla on, ja miten lajin tietoisuutta voisi Suomessa alkaa nostamaan esimerkiksi harrasteporukoiden perustamista ajatellen.
 
Viestejä
169
Itse vasta lajiin hurahtanut ja koen sen katsojana ollessa suomalaista pesäpalloa viihdyttävämpänä. Kiinnostaisi kovasti tietää, miten paljon muita lajia seuraavia täällä foorumilla on, ja miten lajin tietoisuutta voisi Suomessa alkaa nostamaan esimerkiksi harrasteporukoiden perustamista ajatellen.

Liitto avustaa harrastajaporukoiden suhteen ja koitetaan myös järkkäillä pelejä tarpeen mukaan. FLL sarjaan pääsee mukaan sitten kun tuntuu että uskaltaa lähteä pelaamaan sarjapelejä. Joskus saadaan myös ölahjoituksen varusteita joilla autetaan. Tahkolla, JymyJusseilla ja Sotkamolla on pesisseuroista baseball joukkueen kamat ja ovat pelanneet jo keskenään pelejä.

Pesis.fi sivuilla juttua tämän viikon tapaamisista Maailman ja Euroopan liiton johtajien ja PPL:n johdon välillä. Linkki juttuun
 
Viestejä
2
Hienoa, että tällaista toimintaakin on ja halutaan tukea uusia lajin parissa. Kovin vaan on tuntunut jäävän pesäpallon jalkoihin ja harrasteporukoita on vaikeaa löytää.
 
Viestejä
169
Hienoa, että tällaista toimintaakin on ja halutaan tukea uusia lajin parissa. Kovin vaan on tuntunut jäävän pesäpallon jalkoihin ja harrasteporukoita on vaikeaa löytää.
Pesis menee edellä ja Suomessa syystäkin. Tuodaan sitten baseballin kautta vaihtoehtoja niille jotka kaipaavaat kv pelejä tms muita vaihtoehtoja. Saadaan näin jäsenet pidettyä mukana seuran toiminnassa jä vähennetään dropoutteja sekä kasvatetaan tätäkin kautta seurojen jäsenmääriä pikkuhiljaa.
 
Viestejä
461
Jeeps, tämmönenki löytyi!
Ainoa sarja baseballista mitä itte seuraan, on oikeastaan vain MLB.
Tätähän näkee jopa viaplaylta, mutta eipä ole voimassa olevaa tilausta, toisekseen sama kuin NHL, ajankohta peleillä on usein Suomen vinkkelistä kehno, kun etenkin arkisin pittää röihin heräillä yms... :)

NYY on mun suosikki ollu, ja sitä eritoten seuraan. Jonku verran tullee näihin joskus tehtyä vetopelejä, mutta sanosin notta surkein voitto-% henk.koht on juurikin MLB-peleissä! :LOL: Aina kun laitan vaiks yli 6.5 juoksua, päättynee peli 2-1 tai niinku taannoin 1-0!! Voitto- tai tappioputkien katkeamista pellailen näissäkin, ja ne sentään osunu jotenkin...

Kausi lähenee loppuaan, Baltimore, Milwaukee ja Tampa ovat jo varmistaneet paikkansa poffeis, jollen väärin tulkitse taulukkoja? 🤔 NYY ulkona, tänäkin vuonna. Kauas on jääty The Great Mickey Mandlen ajoilta... :D

Ps. Suomessakin jonkunmoinen baseball-sarja pelataan, eikö? Oli ainakin joskus ihan PPL:n katon alla. Lähinnä kait pk-seudul pelit ja jengit?
 
Viestejä
169
Baseballin EM-kisat menossa Tsekeissä, mukana 16 kärkimaata. baseballeurope.tv portaalista voi ostaa pelejä ja sieltä voi myös katsoa pelien highlightit ilmaiseksi
 
Viestejä
995
Niin se olis taas MLB postseasonin aika. Omat suosikkijoukkueet ulkona, joten ei sinällään väliä, kuka mestaruuden tänä vuonna vie. Ainahan sitä tietysti pitää jonkun puolella olla, niin ehkäpä se on sitten tänä vuonna nuori Baltimore Oriolesin joukkue.

Pelaajathan ne tämänkin lajin tekee. Eilen nimittäin päättyi yksi tämän vuosituhannen huikeimmista pelaajaurista. .300+ avg, 500+ home runs ja 3,000+ hits on semmoinen tilasto, johon vain pari pelaajaa on urallaan ennen tätä päässyt. Miguel Cabrera, huikea pelaaja ja vielä mahtavampi persoona. Hienompaa lähettilästä lajilla ei oikeastaan voisi olla. Miggy yhdessä Big Papin kanssa ovat ainakin omalla kohdallani olleet ne pelaajat, joiden takia aloin tätä hienoa lajia seuraamaan.Mahtava ura sai arvoisensa päätöksen täyden kotiyleisön edessä. Tuossa hetkessä välittyy Cabreran merkitys koko Detroit Tigers organisaatiolle ja ennen kaikkea faneille. Jenkit kyllä taitaa nämä seremoniatouhut.Kiitos Miggy
 
Viestejä
461
Jep, sama juttu, oma suosikki NYY ulkona... No LA Dodgersin vaunuun sitte! 🙂

Hieno ura Cabreralla! 👍

Hall of fameen, The great Mickey Mantlen & co seuraksi... 👉
 
Viestejä
95
D'Backs se vaan väkisin kampeaa itseään vielä mukaan peliin. Hienosti viimesen lopettavalla ohitte.

Toisessa parissa Houston on parin tappion jälkeen löytänyt taas vähän peliään. Tulee kyl mielenkiintoinen loppukausi vielä!
 
Viestejä
461
Ja finaalissa Arizona-Texas.
Ens yönä mestaruus eka kertaa katkolla Texasille.

On ittelle tosia haaleet jengit, mutta jos PiVen tekisin, piirtäisin lapulle Arizonan voiton! Usein nämä ekat katkopelit menee takaa-ajajille, ainaki änärissä... 🙂
 
Viestejä
95
Mä oon ilolla seurannut D'Backsin tekemistä ja sanoisin, että kun joukkue, jonka ei uskottu pääsevän edes playoffeihin pelaa finaalissa, niin on kyse kaikesta muusta kuin haaleasta, vaikka ei suosikkijoukkueet olisikaan kyseessä.

Toivotaan tosiaan, että D'Backs vielä tulee ja sarja jatkuu. Vähän harmittavasti pari peliä tullut takkiin omien hölmöilyiden takia. 3. pelissä D'Backsillä oli mahku tulla kahden viimesen vuoroparin aikana tasoihin. 8. vuoroparissa lyötiin pallo suoraan käsiin ja Texas otti double playn. 9. vuoroparissa tuli aika karkea virhe, kun eka lyöjä oli pääsemässä vapaataipaleella pesälle, mutta tuomari jostain käsittämättömästä syystä tuomitsi syötön oikeaksi, vaikka se oli liioittelematta 10cm väärä.

4. pelissä tapahtuikin jotain kummallista. Starting pitcher alotti mun mielestä ihan hyvin, en tiedä tuliko joku vamma, mutta jostain syystä bullpenistä napattiin lähes kylmä mies syöttämään jo toiseen vuoropariin. Lopputulos 3-0 johto Texasille. Sen jälkeen vaihdettiin taas syöttäjää ja sitten peli olikin jo ties mitä. D'Backsin vahvuus on läpi playoffien ollut syöttäjien ja bullpenin käyttö. Jostain syystä se meni mahdollisimman huonolla hetkellä niin päin persettä, kun voi vaan mennä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös