Veto ei suostu taipumaan – ”Se oli meidän näköistä peliä”

Kuva: Antti Haapasalo / Vimpelin Vedon voitonkarjunta oli ansaittua lauantaina.

Kuva: Antti Haapasalo / Vimpelin Vedon voitonkarjunta oli ansaittua lauantaina.

Vimpelin Veto piti kautensa hengissä ja samoin unelman historiallisesti noususta 0-2-asemasta voittoon. Sateisella Saarikentällä kotijoukkue oli Sotkamon Jymyä edellä käytännössä koko ottelun.

Peli oli jälleen erittäin tasaista ja tiukkaa, mutta tällä kertaa ote siitä oli Vedolla. Edes Jymyn siirtyminen omassa ensimmäisessä sisävuorossaan 2-0-johtoon lievällä ulkokentän avustuksella ei vimpeliläisiä hetkauttanut.

Veto pelasi huomattavasti rohkeammin ja aktiivisemmin, hakien niitä voittavia suorituksia sisäpelissä. Ja se onnistuikin, kun pallo päätyi Savonjokeen lukuisia kertoja ja Jymyn kopparit näitä palloja joesta noukkimaan.

– Se oli meidän näköistä peliä, mitä haluamme pelata. Se oli koko viikon suunnitelma, että pääsemme omaan pelityyliin. Pääsimme pelaamaan aktiivisesti, lyömään oikeissa hetkissä. Vieläkin parannettavaa siinä rohkeudessa, Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen sanoi.

– Vimpeli sai nyt jokipalloja, mitä varmaan hakivatkin. Saivat sitä kautta hurmosta tuolle pelille. Viisi ensimmäistä vuoroparia taisteltiin tasaväkisesti ja sitten meni Vimpeli menojaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Vaikka toisenkin jakson voittolukemat olivat näennäisesti tiukat (3-0), katsojasta tuntui koko ajan siltä, että kotijoukkue voiton vie, ellei jotain erikoista tapahdu.

Erikoisin tapahtuma sekin oli Vedolle positiivinen, kun Elmeri Anttila liukui uskomattomalla tavalla Roope Korhosen kolmosjatkeelta jokeen menossa olevan pallon perään. Anttila otti pallon kiinni, kun se oli jo ylittänyt joentörmän, ja lopputuloksena oli palo täysin hölmistyneestä ja kotitaipaleelle räpiköimään jääneestä Kalle Kuosmasesta.

Vastakkain loppuottelusarjassa on kaksi todella laadukasta joukkuetta, jotka ovat hyvin johdettuja, joten ei ole lainkaan yllättävää, että marginaalit ovat todella pienet. Lauantaina Veto oli asennoitunut voittamaan, mikä johti laadukkaisiin suorituksiin kerta toisensa jälkeen.

Sitä Jymyn voittaminen vaatiikin: toistuvasti laatua ja tehoa, ilman virheitä. Urakka on vielä haastavampi, kun ottelusarja siirtyy sunnuntaiksi Sotkamon Hiukkaan. Kultamitalit ovat yhä katkolla Jymylle ja vimpeliläisten täytyisi saada samanlainen nappisuoritus kasaan, jotta finaalit saisivat viikon lisäaikaa – ja Veto mahdollisuuden siihen historialliseen nousuun.

– Me tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Ja Jymy tietää, mitä me olemme tekemässä. Se on sitten suoritusten laadusta kiinni.

– Turha on tässä määräänsä enempää miettiä ja värkätä tuota asiaa. Pitää vaan olla hyvä niissä hetkissä, kun mailaan menee tai pallo tulee, Niskanen sanoi.

Neljäs finaaliottelu Sotkamosta käynnistyy klo 15 sunnuntaina ja on nähtävissä Ruudun päälähetyksenä ja Ylen kanavilla.

Katso Ruudun ottelukooste