Supervuoro

Ykköspesiksen kausi 2021

Viestejä
137
Mitenkäs veikkaatte tulevan kauden järjestystä, eli mitkä neljä joukkuetta vahvimmilla sinne karsintasarjaan neljän superin heikomman seuraksi?
 
Viestejä
213
Oulu, Alajärvi ja Puijo ovat selviä ykkösen kärkiporukoita, jotka menevät Imatran, Haminan ja Siilinjärven kanssa karsintasarjaan superiin pääsystä. Ykkösen porukoista neljän kärkijoukkoon saattaa yltää myös Alavus tai Vähäkyrö. Vähäkyrön menestys on paljolti kiinni siitä, miten monta pelaajaa saavat Vimpelin laadukkaasta juniorikaartista farmisopimuksen kautta joukkueeseensa.
 
Viestejä
137
Oulu, Alajärvi ja Puijo ovat selviä ykkösen kärkiporukoita, jotka menevät Imatran, Haminan ja Siilinjärven kanssa karsintasarjaan superiin pääsystä. Ykkösen porukoista neljän kärkijoukkoon saattaa yltää myös Alavus tai Vähäkyrö. Vähäkyrön menestys on paljolti kiinni siitä, miten monta pelaajaa saavat Vimpelin laadukkaasta juniorikaartista farmisopimuksen kautta joukkueeseensa.
Oulua ja Puijoa itsekin veikkaan varmimpina mutta sitten voi olla tasainen kisa kahdesta jäljellä olevasta paikasta. Alajärvi, Alavus, Lohi, Ulvila, Ikaalinen, Vähäkyrö? Olisko vielä jollain muullakin mahkuja?
 
Viestejä
7,193
Vaikea uskoa, etteikö Alajärvi olisi ykkösen neljän kärjessä mutta eihän se mahdotonta ole. Viime vuoden pudotuspelejä pelanneesta kokoonpanosta uupuu Brandt ja Iivarinen ja Iivarinen pelasi vain puoli kautta. Jos lukkarityöskentely loksahtaa jengalleen ja joukkue kehittynyt niinkuin tuon ikäiset tapaavta kehittyä niin neljän joukkoon pitäisi olla sen kolmen viime kesänä nähneeni pelin perusteella selviö.

Mutta kuka on neljäs on kyllä vaikea kysymys jopa ennakkokaavailuun.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
55
Tässä ykköspesiksen veikkaus kaudelle 2021, jossa Lohi potkii nousijana Lohikoskea ylös aina tuonne neljän sakkiin😁;
Oulu
PuPe
AA
Lohi
Loimaa
Alavus
Simo
Ikaalinen
Vähäkyrö
Kannus
LU
Ulvila
 
Viestejä
55
Aika optimistinen tuo Lohen sijoitus :D
@Levity joo, kieltämättä on noin mutta tuo ykköspesiksen tasainen keskikasti pelannee aika lailla ristiin pelejään. Mietin, että Lohella on erinomainen kotikentän tuki, hyvä joukkuehenki ja porukka ollut myös talvikauden kasalla, joka voi muutamat irtopinnat tuoda🤔. Mielenkiintoinen ykköspesiskausi joka tapauksessa tulollaan👍
 
Viestejä
109
Mielenkiintoista... oiskohan mahdollista että tietäjät kertoisivat mielipiteidensä perusteluksi jonkinmoisia näkemyksiä, joukkueittain. Siis ihan vaan spekulointi mielessä, tietysti omaa joukkuetta nostaen mutta ehkä ei ihan niin joukkueen väristen lasien takaa katsottuna.
Yhden tietäjän ei tarvitse tietää kaikista kaikkee (ellei satu olemaan Arfmanin Pekka), mutta esim. näkemyksiä joukkueen vahvuuksista/heikkouksista/?-merkki asioista.
Ymmärrän kyllä että riittävän lähellä joukkuetta olevilla ei välttämättä oo näkemyksiä heikkouksista ollenkaan.

Esim. Oulusta on yleisesti ollut tiedossa Salmelan Klaanin päsmäröiminen,
Puijossa Joma yhteistyö on mahdollisuus mutta mahdollisesti myös heikkous,
Alajärvellä paljon omia kehittyviä kasvatteja.
Muutamalla muilla joukkueilla on farmeja onko merkitystä jne
Minkälainen joukkueen rakenne, löytyykö nuoria kehittyviä pelaajia / johtavia pelaajia / onko tasapaksua
millä osa-alueilla on joukkueilla vahvuuksia jne.

Vastaavia listoja kuin tuo Arnon arvio, vaikka siinä voi olla jotain todellisuus pohjaakin, voi kirjoitella se tunnettu Pihtiputaan mummokin.

Oisko mielenkiintoo forumilaisilla ottaa koppia, esim. ainakin niitä oman joukkueen positiivisia puolia nostaen. Omasta joukkueesta positiivisia asioita kirjoittamalla paljastuisi ainakin joukkueen todelliseksi kannattajaksi. Ja kyllähän se myös herättäisi mielenkiintoa asiallisiin keskusteluihin, juupas-eipäs linjasta poiketen joka vaan nostaa karvaa pystyyn.

Tässä ykköspesiksen veikkaus kaudelle 2021, jossa Lohi potkii nousijana Lohikoskea ylös aina tuonne neljän sakkiin😁;
Oulu
PuPe
AA
Lohi
Loimaa
Alavus
Simo
Ikaalinen
Vähäkyrö
Kannus
LU
Ulvila
 
Viestejä
55
Vastaavia listoja kuin tuo Arnon arvio, vaikka siinä voi olla jotain todellisuus pohjaakin, voi kirjoitella se tunnettu Pihtiputaan mummokin.
Ei saakeli, @cooper paljasti nyt Pihtiputaan Mummon, joka onkin Jyväskylän Lohen kannattaja 🤣. Heittämäni arvio perustuu muutamiin pesiskollegoiden kanssa käytyihin porinoihin ja ei ole vertaisarvioitu tutkimus sellaisenaan. Jos sinällään cooperin asialliseen pyyntöön heittää aktiiviseuraajan 5 cents niin kirjoitinkin jo jotakin näkemyksiä miksi juuri Lohi voisi olla yllätysvalmis ilman että menee joukkueen jäseniin nimillä. Ulkopeli ei jää nyt lukkareista, etukentästä eikä linjasta kiinni. Joukkue on vielä nuori iältään, jalkoja on, kotiutusvoima ei ehkä ole se suurin vahvuus. Koskenharju lienee se hankalin vieraskenttä vastustajalle. Hyvä ja pitkään toiminut ja työhönsä pieteetillä paneutuva valmennus- ja taustaryhmä mukana, joka saanut hyvän hengen puhallettua porukkaan. Harkkapelit menivät hallissa suht hyvin ja tasaiset väännöt vei yhtä lukuunottamatta Lohi. Taasen LU:ta toisena K-S joukkueena on vaikea arvioida, kun ei edes oikein tiedä mikä on sopimustilanne ja hallipelitkään ei oikein anna osviittaa. Viime kesältä ei pelejä ja toissa kesän rosteri vaihtunut melkein tyystin. SiiPen ringin pelaajia tulossa vielä mukaan ja vanhaa LieKi/LU kaartia on, joten joukkue ei vakiintune kuin kauden kynnyksellä ja hallipeleistä ei oikein jälkeä jäänyt. Samanlaista kotikenttäetua (Lievestuore) tai taustaryhmän vahvuutta ei LU:lla ole kuin mitä Lohella on. Riippuen ketä LU mukaan saa, voi joukkue yllättääkin mutta nyt ei tiedot vielä vakuuta. Menemättä muihin joukkueisiin, ykköspesiksen kärjessä kolme porukkaa erottunee ja keskikasti on hyvin tasainen. Saas nährä ja pallo on pyöreä, ensi kesänäkin 🤔
 
Viestejä
109
No niin nythän saatiin jo mukavasti arvioita kahdesta YP-joukkueesta toisesta ilmeisesti hyvin läheltäkin toisestakin jo jonkinlaista arviota, samalla paljastui että Pihtiputaan mummo on muuttanut Jyväskylään ja majailee Lohikosken seudulla 😅 . Olisi kiva lukea muualtakin mielipiteitä, jos asiantuntijoita löytyy. Ja mitenkäs tämä toinen Keski-Suomen joukkue josta mummolla ei ihan niin tarkkaa tietoa ollut.

Ei saakeli, @cooper paljasti nyt Pihtiputaan Mummon, joka onkin Jyväskylän Lohen kannattaja 🤣. Heittämäni arvio perustuu muutamiin pesiskollegoiden kanssa käytyihin porinoihin ja ei ole vertaisarvioitu tutkimus sellaisenaan.
 
Viestejä
26
Lohella ei ole mitään hätää sarjapaikan suhteen, jos avainpelaajat pysyy suht terveenä.
Jokeri osaston vaatimattomuuden vuoksi ei kuitenkaan mitään asiaa top 4 sakkiin.
Dahlström lienee edelleen ilman sopimusta, mut tuskin mitään intoa tulla Ykköstä pelaamaan, vaikka taitaa edelleen Jyväskylässä punkata.
Laukaa putoaa 100% varmuudella kauden päätteeksi mutasarjaan
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
90
Lyhyesti, Alajärvi, Puijo ja Oulu. tuo saattaa olla jopa järjestys runkosarjan jälkeen. Uskon edelleen nuorten kehittymiseen tosiii pitkän harjoituskauden aikana, varsinkin kun Alajärvellä on olosuhteet kunnossa.
Nelonen voi olla kuka vaan, ei varmaankaan edes tosissaan halua nousta.
 
Viestejä
109
Mukavasti alkaa ainakin Keski-Suomi olevan käyty läpi rautaisella tietotaidolla, kukas nyt Pihtiputaan mummoo tai narttua epäilis varsinkin kun on Malibusta niin lienee se "Ritch little...", silloinhan on kaikki on selvää mitä sitä turhia epäilemään.

Ja Alajärvi sitten näköjään vie lohkovoiton kun ovat nuoria ja jaksaavat pelata, ja vissiin samoilla perusteilla Kuopio toinen kun ovat vähän vanhempia, ja Oulu kolmas kun sitten lieneevät kaikkein vanhimpia. Muita ei sarja kiinnosta alkuunkaan, tarvinneekohan edes pelatakaan.
 
Viestejä
483
Kyllä minä uskon että Lohi säilyttää sarjapaikkansa eikä tee edes vaikeaa. Laukaa ja Ikaalinen varmoja jumboja, kolmannesta en osaa sanoa. Kolmen kärki tulee olemaan Oulu, Alajärvi, Kuopio mutta neljättä on todella vaikea mennä sanomaan. Ehkä Loimaa, ehkä jopa Lohi.
 
Viestejä
18
Täälläpä näyttää kausi pikkuhiljalleen starttailevan muutamien fanien toimesta, niinpä tuli kirjauduttua itsekin foorumiin keskusteluun mukaan. Oulu ja Kuopio minustakin viime vuoden näyttöjen perusteella tukevasti kärjessä, siis ihan vain näin mutu-tuntumalla. Sikäli tuossa Cooperin ehkä vähän provoavassakin jutun heitossa ehkä pieni totuuden siemen mukana, toki kuten tuossa kirjoittelin Oululla ja Kuopiolla vahvaa otetta edelliskausien perusteella. Molemmilla nimekkäitä johtavia pelaajia, Oululla ehkä jopa enemmän, mutta Kuopiolla ehkä taas enemmän nuoria tulevaisuuden pelaajia. No ei mun tieto-taidoilla oikein tään enempää pysty arvioimaan, ehkä Alajärvee saatan kyseenalaistaa, onko ihan selkeesti kärkikolmikossa, mutta kun en oo oikein ihan kartalla oo pelaajatilanteesta niin ei siitä sen enempää. Kun näitä keskusteluja lueskelin hieman taaksepäin Levity näkyy täällä jonkinasteinen tietäjä olevan, samoin vanhoissa keskusteluissa näkyi olevan muitakkin tietäjiä. Toivottavasti liittyvät mukaan. Lohen kannattajia näyttää olevan enemmistö, liittyneekö Lohen viime syksyiseen nousuun jahyvään pöhinään kotistadionilla. Peräpäähän veikatuilla Ulvila, LU (mikäs tää on ), Kannus, Vähäkyrö, Ikaalinen ei näytä kannattajia kovinkaan olemaan, ainakaan tällä palstalla, vaikka ainakin Ulvila ja Ikaalinen ovat hyvinkin perinteisiä pesäpallo seutuja.
 
Viestejä
109
Täälläpä näyttää kausi pikkuhiljalleen starttailevan muutamien fanien toimesta, niinpä tuli kirjauduttua itsekin foorumiin keskusteluun mukaan. Oulu ja Kuopio minustakin viime vuoden näyttöjen perusteella tukevasti kärjessä, siis ihan vain näin mutu-tuntumalla. Sikäli tuossa Cooperin ehkä vähän provoavassakin jutun heitossa ehkä pieni totuuden siemen mukana,

Jaa mää vaan rovoan, muutko ne vaan rajojaan suojeloo...
 
Viestejä
109
Eikö mitään arvioita muualta kuin ainoastaan Keski-Suomen alueelta ja nekin tuolla Laukaan ryhmässä, jossa Narttu näyttää paljastuvan ajatuksiltaan ylpeästi nimimerkkiään kantavaksi. Lisää tällaista niin ei suuren yleisön tarvitse edes epäillä pesiksen kannattajien junttimaisuutta, enkä nyt muuten yleistä tätä näkemystä jokaiseen seuraan.

Jokunenkin myös näytti pienen provon heittäneen mutta sellaiset hyvin kohdistetut vinoilut, jolloin kohde ei edes heti asiaa huomaa, taitavat kuulua lajin luonteeseen. Taitaa olla myös pelimiehiä tuo Jokunen, kun Minna-Maaria tuolla Laukaan ryhmässä arveli hänen olevan Joukkueen käytettävissä. 😅

Mutta kaikkineen mukavaa kun spekulointeja puoleen ja toiseen on alkanut löytymään.
Tuo Jokusen esittämä sopimusjulkaisu ainakin yksi nyt perusteltukin ja ehkä Laukaa vähän nyt osakkeitaan nosti.
 
Viestejä
16
Oma vaatimaton veikkaus sarjan kärjestä ja vähän muustakin.
Kuopio, Oulu, Alajärvi ja sitten joukkueet sijoilla 4-8 on todella vaikea veikata. Tasainen keskikasti tekee sarjasta mielenkiintoisen ja jokainen em porukoista voi voittaa kärkijoukkueen milloin tahansa. Häntäpäähän veikkaan Lu:ta ja Ulvilaa. Siipe avut Laukaalle ei vakuuta, kun Siipen superijoukkuekin tosi köykäinen. Lu:n sopimuspelaajista osa heikossa kunnossa ja tosi on, että heikkouksia käytetään kylmästi hyväksi. Ulvila ei ole saanut kokeneita pelaajiaan enää jatkamaan ja on kyllä pulassa.
Kannus heikko, mutta parempi kuin Lu ja Upv. Vähäkyrö saa apuja Vimpelistä ja Alavudella muutama tosi hyvä yksilö, esim Lukkari Toivola ja Riikilä myös.
Ikaalinen arvoitus mulle, kun en tiedä, miten paljon farmi Kaman kanssa heitä oikeasti auttaa.
Lohen pari hallipeliä nähneenä voi sanoa, että jalkoja löytyy ja lyöntivoimaakin on ja kun työmoraali on jo vuosia Lohessa ollut kovalla tasolla, myös ulkopeli hitsautuu hyvälle tasolle, kun yksilöt on jo lähtökohtaisesti hyviä. 2 hyvää lukkaria on etu, jota harvalla on. Rant
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös