Supervuoro Verkkolehti »

Tyhmät kysymykset pesäpallosta

Viestejä
144
Jouduin välillä seuraan finaalia pelkän pesistulokset.fi seurantapalvelusta. Kiinnitin huomion kun se tekstiselostus kertoo ”Kanala paloi kakkospesälle” jne tuota muotoa käytetään paljon ja lähestulkoon aina. Kotipesäpalot tuli sitten usein ”Piiponaho paloi kärpäsenä kotipesään”. Rupes mietityttään että voiko muuten palaa kuin ”kärpäsenä” tai mitä ihmettä tuo lisäteksti tarkottaa ja miksei ykköspesälle palavaa sanota "paloi kärpäsenä" ?
 
Viestejä
11,482
Rupes mietityttään että voiko muuten palaa kuin ”kärpäsenä” tai mitä ihmettä tuo lisäteksti tarkottaa ja miksei ykköspesälle palavaa sanota "paloi kärpäsenä" ?

En tiedä miten tulospalvelun käyttäjät on ohjeistettu kirjaamisessa, mutta minulle kärpäsenä ei voi palaa kuin sellaisessa pelitilanteessa johon ei liity lyöntitapahtumaa. Taktinen väärä, suora heitto pesälle tai nyppäys joka irroittaa etenijän ja siitä sitten palo.

Eli jos kolmoselta tulee palo kotipesäpalo kärpäsenä niin kyllä siinä pitää olla taktinen väärä tai lukkarin nyppäys.
 
Viestejä
1,261
Lisäksi yksi kärpäslaji on pesällä palloa pitävän hämäysheitto.

Termi "kärpänen" näyttää muuten olevan aivan ikivanha. Hesarin aikakoneella löytyy osumia jo 1920-1930-luvuilta.
 
Viestejä
411
Oon miettiny semmosta, että jos haluis isompaa katsomoa, mutta siten ettei se tukkisi peliä. Niin jos jatkaisi sitä katsomoa jonkin matkaa jatkeiden suuntaan siten että se on esim. 3 metriä ilmassa tukipylväiden varassa. Eli pystyisi lyömään rajastakin läpi edelleen. (Takaisin heittämistähän se haittaa). Niin olisko se aivan hölmö.
 

LBC

Viestejä
3,482
Tuosta tulee minulle mieleen hinta / hyöty. Ja ehkä myös se, onko katsojalle mieluinen paikka.

Jatkokysymyksenä, eikö melkeinpä kaikkien "modernien stadionien" (JKL, Tampere, Joensuu) kohdalla olisi ollut varaa jatkaa katsomoita pidemmällekin, ilman edes rajaleikkureiden blokkaantumista. Tällöin olisi saatu Manseenkin varmaan helposti 3000+ vetävä katsomo, jos olisi haluttu ja rahaa vapaasti tehdä. Toinen juttu sitten se tyhjän katsomon tuntu, jos ahnehtii tilaa yli kaiken.

Mansen kohdalla olen itse toiveikas, että tulevina vuosina aletaan keskustella jopa tilan lisäämisestä. Kunhan alkaa sarjamatsit myymään yhä enemmän nykyrajoille.
 
Viestejä
411
Niin tokihan tuo on varmasti vähän kalliimpi tehdä, alimmat rivit jää pois ja sitten se että mitä kautta kuljetaan...

Tampereella tosiaan olis tietysti voinut hieman isomman tehdä tuosta nykyisestä ilman että blokattaisiin vielä mitään. Lähinnä mietin sitä, et jos lähtee laajentamaan niin tuskin kannattaa mitään aivan pientä laajennusta tehdä & tavallaan ihan yleisesti että jos haluaa tehdä oikeasti ison jäähallikokoisen katsomon, niin miten se ylipäätään olisi mahdollista peliä tukkimatta. Kyllähän nuo Tampereenkin ylimmät rivit alkaa olla jo sen verran ylhäällä ja kaukana ettei siitä varmaan kauheasti ylemmäs / kauemmas kukaan haluais mennä.

Sinänsähän Tampereen stadionin koko on tosi hyvä, koska ei tunnu yhtään tyhjältä jos paikalla noin tuhat. Ja on positiivinen ongelma, että ratkaisupeleihin ei kaikki meinaa mahtua - suunnitteluvaiheessa varmasti enemmän oli sitä henkeä, että saadaanko tuota nyt ikinä edes suurin piirtein täyteen.

Ihanteellistahan olisi vielä, jos olisi jokin ratkaisu jonka voi ottaa tarvittaessa käyttöön. Vrt. Nokia Areena jossa yläkerran voi pitää myös kiinni ja tavallaan unohtaa et se on edes olemassa.
 
Viestejä
718
Nyt kun on "trendikästä" lisätä perinteisten pesisseurojen naisjoukkueiden nimen perään -ttaret/-ttäret
-pääte tai käyttää naisjoukkueesta nimeä Leidit, niin teenpä vastaehdotuksen. Lisätään naisjoukkueen perään nimi Sissit, esim. Tahkon Sissit tai Roihun Sissit. Sen voi ymmärtää joko nais- tai miespuoliseksi - ja sehän nykyaikana "trendaa", jos mikä!
 
Viestejä
788
Nyt kun on "trendikästä" lisätä perinteisten pesisseurojen naisjoukkueiden nimen perään -ttaret/-ttäret
-pääte tai käyttää naisjoukkueesta nimeä Leidit, niin teenpä vastaehdotuksen. Lisätään naisjoukkueen perään nimi Sissit, esim. Tahkon Sissit tai Roihun Sissit. Sen voi ymmärtää joko nais- tai miespuoliseksi - ja sehän nykyaikana "trendaa", jos mikä!
Menisi noin 5sekuntia, että se kääntyisi ihmisten suussa Tisseiksi. Ehkä ei hyvä.
 
Viestejä
11,482
Lähinnä mietin sitä, et jos lähtee laajentamaan niin tuskin kannattaa mitään aivan pientä laajennusta tehdä & tavallaan ihan yleisesti että jos haluaa tehdä oikeasti ison jäähallikokoisen katsomon, niin miten se ylipäätään olisi mahdollista peliä tukkimatta. Kyllähän nuo Tampereenkin ylimmät rivit alkaa olla jo sen verran ylhäällä ja kaukana ettei siitä varmaan kauheasti ylemmäs / kauemmas kukaan haluais mennä.

Sisarlajeissa joita pelataan kokolailla samankokoisilla palloilla ja mailoilla on aika isoja stadikoita ja silti lähes täysiä, mitähän katsoja siellä oikeasti näkee? Jos jatkeet ja takakenttä jätettäisiin auki jotta peli ei menisi tukkoon niin silti 20 000 katsojan katsomo olisi mahdollinen jos olisi vaan tulijoita,

Naremdra Modi Stadium Gujarat 134 000 paikkaa krikettikentän koko 160x140 m

Narendra Modi Stadium - Wikipedia

Oakland Coliseum 63 000 paikkaa baseball kentän koko noin 100x100 m ja sit taka yms alueet päälle.

 
Viestejä
411
No juu, ehkä kyse oli lähinnä siitä että tuntuisi hieman oudolta istua jossain neljännen parven 15. rivillä tilanteessa jossa katsomo on pelkästään kotipesän takana päädyssä... Siis että ajattelisi että kävisi järkeen rakentaa vähän kattavammin kentän ympärille ens alkuun.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös