Supervuoro Verkkolehti »

Tahkon Leidit 2019

Viestejä
447
Tossavainen on kyllä hyvä vahvistus Tahkolle. Mansen kaato oli hieno juttu. Missä oli kärki Penttinen. Oliko lomailemassa yhden maailmanmestarin kanssa. Mitä mieltä seuran lehdistötilaisuuksien tuota tuota yleispiirteistä, juontajasta. Ja montako kertaa Antti (ja vastapuolen hikoilija) hörppää pullosta? Lasken seuraavalla kerralla.
Hyviä ja asiallisia lysymyksiä. Hyvää työtä juontajalta.
 
Viestejä
526
Tahkon Leidit hävisivät eilen Rauman Feraa vastaan jaksoin 1-2. Jaksot päättyivät 1-2, 5-2 ja 0-1. Ottelu oli kahden samantasoisen joukkueen jossain määrin junnaavaa vääntöä. Varsinkin ulkopeli oli molemmilla joukkueella hermostunutta. Fera voitti niukasti ensimmäisen jakson, jossa Leideilläkin oli mahdollisuutensa. Toisella jaksolla Leidit meni 5-0 johtoon, eikä enää päästänyt Feraa iholle asti.
Supervuorossa Fera meni 1-0 johtoon tilanteessa, jossa pallo lipsahti sen kiinni ottaneen Leidien pelaajan käsistä. Tasoittavalla tuomari katsoi Lotta Vahvelaisen estäneen palloa kiinni ottanutta ulkopelaajaa. Näin etupesien täyttymisen sijasta taululle tulikin kaksi ristiä ja Leidien takaa-ajo lyssähti siihen. Tilanteesta syntyi kentälle oikein kunnon kalabaliikki, jossa Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki oli terrierinä päätuomarin kimpussa.
Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Yli-Saunamäki jatkoi siitä mihin oli kentällä jäänyt ja antoi päätuomarin kuulla kunniansa.
Marianne Penttilä ja Iida Tossavainen olivat poissa Leidien kokoonpanosta. ElliNoora Peltonen teki superpesisdebyyttinsä ja onnistui hienosti, kärkilyönnit 7/8.
Leidien pudotuspelitavoite on edelleen elossa, mutta Ferasta näyttää tulevan joukkueelle jonkinlainen Angstgegner.
 
Viestejä
124
Tuo estämiseksi tuomittu supervuoron tilannehan on nähtävissä täältä: Piste, huippudebyytti ja karvas loppumaku . Täytyy sanoa, että tuomari Mustosen ratkaisu oli aika kova: kaksi paloa, kenttä tyhjäksi ja Hyvinkään nopeat etenijät pois pelistä. Mutta vaikeita tilanteitahan nämä tietysti ovat.
 
Viestejä
11,744
Haminassa viime kesänä vastaavanlaisesta tilanteesta superin tasoittavalla HP-AA pelissä takaetenijästä palo ja kärkietenijälle palautus. Tilanteesta tuli toinen palo, seuraava lyöjä Pastori Rajala löi sitten takaa läpi 1+1 ja peli päättyi siihen HP:n voittoon.

Ainut ero oikeastaan tuohon oli, että kun Julli Toikka otti sen pienen kosketuksen Oravaan - joka oikeastaan tarjosi lonkkaansa tilannetta kenttäpuolelta kiertävän Toikan eteen - niin kokeneena kettuna Orava laittoi heti pitkälleen maahan. Kärkietenijää Orava ei olisi varmaan pystynyt polttamaan jos olisi pallon saanut ei mitenkään varmaa sekään mutta takaetenijän kyllä olisi melko varmasti polttanut ykköselle.

Joten siinä mielessä pelituomarin ratkaisu oli melko linjassa sen kanssa miten olisi ilman kosketusta mennyt ja estämisestä rokotettiin palautuksen verran. Lehdistötilaisuudessa sitten Rajala ja Orava naureskelivat ulkopelaaja.n yrittäneen perstaklausta.

Kosketushan tuossa Tahkon etenijällä taisi olla ja oikealta lyövä takaetenijä eteni kenttäpuolella palloa tavoittelevien ulkopelaajien ”päälle” . Aika moni estämisen tunnusmerkki täyttyy. Eikä sen etenijän oikein voi väittää yrittäneen antaa tilaa ulkopelaajille. Ajaa lukkarin selkään ja on tosiaan kenttäpuolella. Varmaan olisi voinut jättää viheltämättäkin tai polttaa vain takaetenijän tms. Mutta ei tuota minustakaan voi ihan perusteettomana tuomiona pitää.

Se, että noin nipussa olleet ulkopelaajat olisivat varmaan rähmänneet pallon ilmankin on aika toissijaista.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
526
Tahko Leidit nappasi eilen kaksi lisäpistettä kukistamalla Lappajärven Veikot jaksoin 1-0. Jaksot päättyivät 8-0 ja 4-4. Ennen juhannustaukoa Leideillä on enää yksi vierasottelu jäljellä, joten nyt on alkukauden yhteenvedon paikka.

Leidit on sarjassa viidentenä 16 pisteellä kun pelejä on pelattuna 10. Vaisun alun jälkeen Leidien peli on selvästi parantunut ja pisteitä on kertynyt kiitettävästi. Hyvältä siis näyttää pudotuspelejä ajatellen. Omiin silmiini ovat pistäneet erityisesti seuraavat pelaajat:

Anni Heikkilä. Erinomaista peliä lukkarina.

Anni Tuomi. Lyönyt toiseksi eniten kärkilyöntejä joukkueessa, kärkilyöntiprosentti on joukkueen paras sekä jakaa lyötyjen juoksujen kärkisijan Pauliina Harisen kanssa. Hienoa työtä jokeri Tuomelta!

Lotta Vahvelainen. Pelaa ykkösjärjessä numerolla kolme ja on lyönyt eniten kärkilyöntejä joukkueessa yli 60% tehoilla. Lisäksi tuonut 8 juoksua, toiseksi eniten joukkueessa (yhdessä Essi Ritolan kanssa).

IIda Tossavainen. Huippulupaus, joka on jo näyttänyt kyntensä. Kaksi kunnaria, joista toinen eilen Lappajärveä vastaan. Tuonut eniten juoksuja joukkueessa. Kärkilyöntiprosentti selvästi yli 50. Loistava hankinta joukkueeseen!

Nämä kunniamaininnat toki perustuvat enemmän sisä- kuin ulkopeliin.
 

Waldemar

Mitä Lappajärvellä oikein tapahtuu? Nyt jo 15 juoksua taottu kahteen vuoroon eikä niistä yhtään kunnaria.

Ehkä tämä oli arvattavissa, Antti oli edellisen kotipelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa naama ns. norsunvitulla. Ja alkoihan sit tapahtua...
 

TTT

Oli muuten kauden suurimmat numerot yhdessä jaksossa, mikä on mielestäni aikakin kova suoritus. Lapua teki Lappajärveä vastaan 19 yhdessä jaksossa ja Kirittäret 20.
 

TTY

Oli muuten kauden suurimmat numerot yhdessä jaksossa, mikä on mielestäni aikakin kova suoritus. Lapua teki Lappajärveä vastaan 19 yhdessä jaksossa ja Kirittäret 20.

15.05.2019
Pesäpallotilastot
Naisten superpesis
Jyväskylä - Lappajärvi 2-0 (2 - 0, 25 - 1)

Hieno juttu toki Tahkolle, että saivat lyöntipeliä kulkemaan. Mutta on tuo Lappajärven tilanne aika kurja.
 
Viestejä
526
Leideillä oli kasvojenpesun paikka edellisen ottelun heikon lopun ja pelinjohtaja Yli-Saunamäen joukkueelle antaman ripityksen jälkeen. Ja komeastihan tuo onnistui. Ensimmäisellä jaksolla ketsuppipullo avautui kunnolla: peräti 9 Leidien pelaajaa pääsi lyödyn juoksun makuun. Toisella jaksolla sitten yksi lyöty juoksu riitti voittoon.
Tärkeä kolmen pisteen voitto! Onko Leidien pudotuspelipaikka nyt kirkossa kuulutettu?
 

TTT

15.05.2019
Pesäpallotilastot
Naisten superpesis
Jyväskylä - Lappajärvi 2-0 (2 - 0, 25 - 1)

Hieno juttu toki Tahkolle, että saivat lyöntipeliä kulkemaan. Mutta on tuo Lappajärven tilanne aika kurja.


Aivan, en enää muistanutkaan tuota Kirittärien kotipeliä vaan muistelin sitä toista. Eli vähän pieleen tilastohifistelyni meni.
 
Viestejä
526
Tahkon Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki otti edellisessä ottelussa Mynämäkeä vastaan punaisen kortin tuomareille räyhäämisestä, ja huilannee seuraavan ottelun. Viime kaudella vastaavassa tilanteessa Yli-Saunamäkeä tuurasi Miikka Rantatatorikka. Kukahan astuu remmiin tällä kertaa?
Täytyy toivoa että punainen kortti/vuosi käytännöstä ei tule Yli-Saunamäelle tapa. Tuomiot eivät mussuttamalla muutu, ja joka tapauksessa kritiikki pitää pystyä esittämään asiallisesti, ettei kortti heilahda.
 
Viestejä
526
Pasi Virtanen tosiaan johti ensimmäisen superpesisottelunsa neljään vuoteen ja ensimmäisen naisten (super)pesisottelunsa koskaan. Itse ottelussa Virtasen kipparoima Tahkon Leidit hävisi Jyväskylän Kirittärille 0-2. jaksot päättyivät 2-3 ja 4-9. Leideillä oli mahdollisuutensa ottaa piste tai pari etenkin ensimmäisellä jaksolla jota he johtivat pitkään juoksuin 2-0. Lopussa rutinoituneemmat Kirittäret pusersivat tasoihin ja ohi. Toisella jaksolla kirittäret menivät 0-4 johtoon, mutta Leidit tasoittivat pelin Pauliina Harisen läpilyönnillä kakkospuolelta ja Emmi Hytösen onnnistuneella välilyönnillä. Sitten Kirittäret kuitenkin menivät menojaan Leidien kykenemättä vastaamaan.
Ottelun olosuhteet olivat erittäin vaativat. Lämpöä oli varjossa 28 astetta ja auringossa kentällä varmaan yli 30 astetta. Hattua täytyy nostaa pelaajille, jotka pelasivat erittäin pitkäksi venyneen pelin näissä olosuhteissa. Kirittäret jaksoivat puristaa jaksot loppuun saakka, mutta tuntui siltä että Leideiltä jotenkin loppui bensa moottorista jaksojen lopuilla.
Leidien pääkotiuttajan Pauliina Harisen vire vaikuttaa parantuvan pudotuspelien lähestyessä. Odotellaan niitä mielenkiinnolla.
 
Viestejä
526
Tahkon Leidit kohtasi viimeksi Mynämäen Vesan ja otti voiton jaksoin 2-0. Ottelu oli varsin tylsä Leidien ylivoimaisuuden takia. Vesattarien ulkokenttä vuoti pahasti ja näin Leidit rallatteli varsin helppoon voittoon.

Leidit on nyt sarjassa kuudentena ja varmistanut pudotuspelipaikkansa. Mikäli luin sarjataulukkoa oikein, niin pudotuspeleissä Leidejä vastaan tulee todennäköisesti Jyväskylän Kirittäret. Vastus on etukäteen arvioituna sarjan kovimmasta päästä, mutta kentällähän ottelut kuitenkin ratkaistaan. Ei muuta kuin jättiläisen kaatoon!
 
Viestejä
43
Pisti silmään tuossa Mynämäki pelissä miten paljon Mynämäen pelinjohtaja tiputteli Tahkon etenijöitä kentälle. Alkoi jo vierasjoukkueen kannattajiltakin hermot mennä asian kanssa :)
 
Viestejä
43
Eilen Leidit pelasi Seinäjokea vastaan mukiin menevän ottelun. Vaikka paketti ei pysynyt kasassa aivan koko peliä. Kokonaisuutena kausi on ollut kuitenkin pelillisesti nousujohteinen ja jos Kirittäriä vastaan saadaan hurmos päälle ja tasaista suorittamista koko pelin ajan, niin kotivoitot on aivan mahdollisia. Toivottavasti yleisö löytää paikalle myös.
 
Viestejä
526
Kyllä Leidien peli on tällä kaudella noussut aivan uudelle tasolle, minkä omilleen kriittinen pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäkikin myönsi. Tästä saa kiittää osaltaan joukkueeseen tulleita pelaajia, jotka täyttivät odotukset hyvin. Essi Ritola onnistui ulkona linjassa hienosti ja oli johtava numerolla kotiuttava pelaaja. Iida Tossavainen toi joukkueeseen sekä lyönti- että etenemisvoimaa. Marianne Penttinen juoksee todella kevyellä jalalla ja toi etenijäjokerina tärkeitä juoksuja. Hyvää scouttausta Tahkon tiimiltä!
Pudotuspeleissä tulee vastaan viime vuoden Suomen mestari Kirittäret ja sarjan kokenein ja juonikkain pelinjohtaja Nalle Viljanen. Kotiotteluissa todella tarvitaan yleisön tukea, joten porukalla mukaan Leidien otteluun 14.8 kello 18 Pihkalaan!
 
Viestejä
526
Hyvinkääläisyleisölle on tänään tarjolla harvinaista herkkua, sillä Tahkon naisten supesisjoukkue pelaa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 30 vuoteen! Leidit lähtee kotiotteluun sarjassa 0-1 tappiolla, sillä ensimmäinen ottelu meni vastustaja Kirittärille puhtaasti jaksoin 0-2. Mielestäni Leidit on nyt käytännössä pakkovoiton edessä mikäli sarjan halutaan jatkuvan, sillä voittaminen vieraskentällä on vaikeaa. Nyt tarvitaan hyvinkääläisyleisöä siksi 13. kenttäpelaajaksi kello 17.30 Pihkalassa alkavaan otteluun.

Ps. Olli Kosken etukäteisanalyyseissä tästä ottelusarjasta oli mielenkiintoista lukea, että Tahkon vahvuutena pidetään Antti Yli-Saunamäen pelinjohtoa, joka on voittanut Leideille useita pisteitä tällä kaudella. Toivotaan että Antti tosiaan syöttää käärmekeittoa vastustajalle tänään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös