Supervuoro

Tahkon Leidit 2019

#21
Tossavainen on kyllä hyvä vahvistus Tahkolle. Mansen kaato oli hieno juttu. Missä oli kärki Penttinen. Oliko lomailemassa yhden maailmanmestarin kanssa. Mitä mieltä seuran lehdistötilaisuuksien tuota tuota yleispiirteistä, juontajasta. Ja montako kertaa Antti (ja vastapuolen hikoilija) hörppää pullosta? Lasken seuraavalla kerralla.
Hyviä ja asiallisia lysymyksiä. Hyvää työtä juontajalta.
 
#24
Tahkon Leidit hävisivät eilen Rauman Feraa vastaan jaksoin 1-2. Jaksot päättyivät 1-2, 5-2 ja 0-1. Ottelu oli kahden samantasoisen joukkueen jossain määrin junnaavaa vääntöä. Varsinkin ulkopeli oli molemmilla joukkueella hermostunutta. Fera voitti niukasti ensimmäisen jakson, jossa Leideilläkin oli mahdollisuutensa. Toisella jaksolla Leidit meni 5-0 johtoon, eikä enää päästänyt Feraa iholle asti.
Supervuorossa Fera meni 1-0 johtoon tilanteessa, jossa pallo lipsahti sen kiinni ottaneen Leidien pelaajan käsistä. Tasoittavalla tuomari katsoi Lotta Vahvelaisen estäneen palloa kiinni ottanutta ulkopelaajaa. Näin etupesien täyttymisen sijasta taululle tulikin kaksi ristiä ja Leidien takaa-ajo lyssähti siihen. Tilanteesta syntyi kentälle oikein kunnon kalabaliikki, jossa Leidien pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki oli terrierinä päätuomarin kimpussa.
Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Yli-Saunamäki jatkoi siitä mihin oli kentällä jäänyt ja antoi päätuomarin kuulla kunniansa.
Marianne Penttilä ja Iida Tossavainen olivat poissa Leidien kokoonpanosta. ElliNoora Peltonen teki superpesisdebyyttinsä ja onnistui hienosti, kärkilyönnit 7/8.
Leidien pudotuspelitavoite on edelleen elossa, mutta Ferasta näyttää tulevan joukkueelle jonkinlainen Angstgegner.
 
Viestejä
4,755
#26
Haminassa viime kesänä vastaavanlaisesta tilanteesta superin tasoittavalla HP-AA pelissä takaetenijästä palo ja kärkietenijälle palautus. Tilanteesta tuli toinen palo, seuraava lyöjä Pastori Rajala löi sitten takaa läpi 1+1 ja peli päättyi siihen HP:n voittoon.

Ainut ero oikeastaan tuohon oli, että kun Julli Toikka otti sen pienen kosketuksen Oravaan - joka oikeastaan tarjosi lonkkaansa tilannetta kenttäpuolelta kiertävän Toikan eteen - niin kokeneena kettuna Orava laittoi heti pitkälleen maahan. Kärkietenijää Orava ei olisi varmaan pystynyt polttamaan jos olisi pallon saanut ei mitenkään varmaa sekään mutta takaetenijän kyllä olisi melko varmasti polttanut ykköselle.

Joten siinä mielessä pelituomarin ratkaisu oli melko linjassa sen kanssa miten olisi ilman kosketusta mennyt ja estämisestä rokotettiin palautuksen verran. Lehdistötilaisuudessa sitten Rajala ja Orava naureskelivat ulkopelaaja.n yrittäneen perstaklausta.

Kosketushan tuossa Tahkon etenijällä taisi olla ja oikealta lyövä takaetenijä eteni kenttäpuolella palloa tavoittelevien ulkopelaajien ”päälle” . Aika moni estämisen tunnusmerkki täyttyy. Eikä sen etenijän oikein voi väittää yrittäneen antaa tilaa ulkopelaajille. Ajaa lukkarin selkään ja on tosiaan kenttäpuolella. Varmaan olisi voinut jättää viheltämättäkin tai polttaa vain takaetenijän tms. Mutta ei tuota minustakaan voi ihan perusteettomana tuomiona pitää.

Se, että noin nipussa olleet ulkopelaajat olisivat varmaan rähmänneet pallon ilmankin on aika toissijaista.
 
Viimeksi muokattu:
#27
Tahko Leidit nappasi eilen kaksi lisäpistettä kukistamalla Lappajärven Veikot jaksoin 1-0. Jaksot päättyivät 8-0 ja 4-4. Ennen juhannustaukoa Leideillä on enää yksi vierasottelu jäljellä, joten nyt on alkukauden yhteenvedon paikka.

Leidit on sarjassa viidentenä 16 pisteellä kun pelejä on pelattuna 10. Vaisun alun jälkeen Leidien peli on selvästi parantunut ja pisteitä on kertynyt kiitettävästi. Hyvältä siis näyttää pudotuspelejä ajatellen. Omiin silmiini ovat pistäneet erityisesti seuraavat pelaajat:

Anni Heikkilä. Erinomaista peliä lukkarina.

Anni Tuomi. Lyönyt toiseksi eniten kärkilyöntejä joukkueessa, kärkilyöntiprosentti on joukkueen paras sekä jakaa lyötyjen juoksujen kärkisijan Pauliina Harisen kanssa. Hienoa työtä jokeri Tuomelta!

Lotta Vahvelainen. Pelaa ykkösjärjessä numerolla kolme ja on lyönyt eniten kärkilyöntejä joukkueessa yli 60% tehoilla. Lisäksi tuonut 8 juoksua, toiseksi eniten joukkueessa (yhdessä Essi Ritolan kanssa).

IIda Tossavainen. Huippulupaus, joka on jo näyttänyt kyntensä. Kaksi kunnaria, joista toinen eilen Lappajärveä vastaan. Tuonut eniten juoksuja joukkueessa. Kärkilyöntiprosentti selvästi yli 50. Loistava hankinta joukkueeseen!

Nämä kunniamaininnat toki perustuvat enemmän sisä- kuin ulkopeliin.
 
Ylös