Supervuoro

Sotkamon Jymy 2021

Viestejä
858
Viestejä
307
poytakirja-halli.jpg

Tuosta kontiolan linkkaamasta jutusta muutamia poimintoja:

Roopelta leikattu hermopinne - sivussa noin kuukauden
Kiiskinen potenut rasitusvammaa, pelikunnossa kuun lopussa
Ilahduttavasti Matias Litmasen odotetaan olevan täydessä iskussa toukokuussa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
9
Havainnekuvien perusteellahan kate näyttää hyvinkin tyylikkäältä ja modernilta. Onhan se jo aikakin saada katettu katsomo 2020-luvulla.

Toki palkit ovat ikäviä, mutta lopulta ne eivät ratkaisevasti kavenna näkökentää moneltakaan paikalta. Sitä paitsi tuon havinnekuvan perusteella vaikuttaisi, että suurin osa palkeista jää kuitenkin penkkien taakse, ja vain muutama on häiritsemässä näkyvyyttä. Eiköhän noissakin ole kuitenkin pyritty minimoimaan näköhaitat. Esim. Seinäjoen kaltainen ratkaisu ei Hiukassa todennäköisesti toimisi, vaan vaatisi käytännössä koko katsomon uusimisen.
 
Viestejä
791
Seinäjoella häiritsee se, että yleisö on "kilometrin" päässä pelitapahtumista. Seinäjoen ja varsinkin Oulun stadionit ovat varoittavia esimerkkejä, miten pesäpallokatsomoita EI pitäisi rakentaa.
kuitenkaan millään kentällä eturivin paikat ei ole haluttuja. Katsomossa vaan yleisö keskittyy keski-osan yläpuolelle. Näkyvyys koko kentälle on tärkeämpää kuin kotipesässä istuminen. Toki jokaisella on omat mieltymyksensä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,046

Jymylegenda ja yksi kaikkien aikojen parhaista pesäpalloilijoista, Jarkko Kokko, juhlii tänään 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Jarkko siirtyi Jymyyn kaudeksi 1995 ollen ensimmäinen Kainuun ulkopuolelta seuraan hankittu pelaaja vuosikymmeniin.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,046
 
Viestejä
250
Eri Seppälästä pirkähkä artikkeli myös Kainuun Sanomissa.


Tuo on maksumuurin takana, mutta jos poikkeuksellisesti kopioisin tähän lyhennetyn version.

Intohimoinen Sotkamon Jymyn pesäpallojoukkueen kannattaja Erik Seppälä on kuollut. Hän oli 61-vuotias.

Seppälä asui Lindesbergissä, Keski-Ruotsissa. Hänellä oli tapana tehdä talvisin paljon töitä voidakseen viettää kesät Suomessa.

Yksi Seppälän elämän käännekohdista oli heinäkuinen päivä vuonna 1996, kun hän matkusti sukulaistensa luota Sallasta katsomaan ensi kertaa pesäpallo-ottelua Sotkamoon. Kuljettajakseen hän sai ylipuhuttua serkkunsa Jani Tuutijärven
Ottelussa Jymy kohtasi Vimpelin Vedon, ja pesiskärpänen puraisi Seppälää heti.

– Erik ei alun perin ollut kiinnostunut pesäpallosta, vaikka urheilumiehiä olikin. Sotkamoon Erik halusi varmasti siksi, että hän ihmetteli, miten niin pieneltä itäiseltä paikkakunnalta voi tulla noin menestynyt joukkue johonkin lajiin, Tuutijärvi kertoo.

Jo ennen vuosituhannen vaihdetta Seppälä oli vakituinen kesävieras Sotkamossa. Hän katsoi vuosittain hurjan määrän Jymyn otteluita sekä Superpesiksestä että junioritasolta.

Ajokorttia Seppälällä ei ollut, mutta se ei estänyt häntä olemasta paikalla myös sotkamolaisseuran eri joukkueiden vierasotteluissa  –  usein vaikeidenkin kulkuyhteyksien päässä.

Asialleen omistautunut Seppälä oli pelin nähdäkseen valmis yöpymään varsin eksoottisissakin paikoissa.

Seppälä oli tuttu näky paitsi peleissä, myös Jymyn harjoituksissa. Katsomossa hänellä oli aina mukanaan vihko, johon mies kirjoitti ahkerasti muistiinpanoja muun muassa etenemisajoista pesäväleillä.

Analyysien ja tilastojen tekeminen oli Seppälällä verissä.
------

Kuvaavaa oli, että Seppälä sai matkustaa pelireissuilla Jymyn edustusjoukkueenkin linja-auton kyydissä. Yleensä sinne ei ole asiaa muilla kuin joukkueen jäsenillä.

– Minäkään en nykyään missään nimessä mene edes yrittämään bussimme kyytiin, Jymyn toimitusjohtaja Kuosmanen korostaa.

Seppälän siviilityöhön liittyvästä osaamisesta oli joskus hyötyä Jymyn pelireissuilla. Näin kävi 2000-luvun alussa, kun seuran A-pojat matkustivat välieräotteluun Koskenkorvalle.

– Bussikuski sanoi, että kaasu ei tottele. Pysähdyimme, ja Erik kävi hakemassa metsästä kepin. Hän avasi bussista jonkun lattialuukun, istahti alas ja painoi kepillä kaasua Koskenkorvalle asti, jotta pääsimme perille, Roope Korhonen Jymystä kertoo.

Elokuussa 2013 Seppälä koki mieluisan yllätyksen A-poikien vierasreissulla. Poissaolojen vuoksi hänet nimettiin välieräottelun pöytäkirjaan Jymyn kakkospelinjohtajaksi.

– Ottelun aikana Erik haastoi kaarella vastustajan lukkaria ja höpötteli vaikka mitä, mutta pystyi samaan aikaan ottamaan kellollaan juoksuaikoja ja tekemään vihkoonsa muistiinpanoja. Meidän ulkovuorojenkin aikana hän oli koko ajan äänessä  –  selosti, ohjasi ja hämmensi, Jymyn A-poikien pelinjohtajana tuolloin toiminut Mikko Korhonen kuvaili Kainuun Sanomissa elokuussa 2013.
 
Viestejä
2,705
Siellä on ollut Kuortaneella kamerakin paikalla. Mitenkä ottelussa Vimpeliä vastaan kävi?
 
Viestejä
858
Kuortaneen raportti Jymyn sivuilta:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös