Supervuoro

Sotkamon Jymy 2020

Viestejä
731
Avataanpas uuden kauden ketju. Ensi kausi tulee olemaan mielenkiintoinen, kun monen joukkueen pakka menee uusiksi. Niin myös Meidän Jymyllä.

Koko kauden erinomaisesti toiminut kärkinelikko (Piiponniemi, Rytkönen, N. Korhonen, A. Korhonen) jatkaa. Erityismaininta Rytköselle, huippumies ja toi kaivattua positiivista uutisointia persoonallaan ja väriä tekemiseen.

Myöskin Kiiskinen, Väliaho ja R. Korhonen jatkavat.

Pelinjohdossa mitä ilmeisimmin Komulainen jatkaa. Joskin se ei mitenkään ole varmaa, mutta kuka sitten tilalle? Eipä niitä montaa tästä maasta löydy, jotka suostuvat siihen, että Roope itse päättää milloin lyö. Ja koska Roope nähdään tärkeämpänä kuin muu joukkue, niin Komu jatkanee.

Komulaisen persoonan ja peluutuksen takia Rönkkö lähtee. Myöskään Vikström ei jatka. Tuikan ja T. Korhosen jatko on hyvin epävarmaa. Perinteisestihän Meidän Jymyssä on hyvätkin pelaajat tyytyneet pienempään rooliin keskipalkissa/loppupäässä, kun menestystä on kuitenkin tullut ja sitä myötä menestysbonukset. Mutta nykyään pelaajilla on omaakin kunnianhimoa, mikä on erittäin hieno juttu. Kun kultaa on jo taskussa aiemmilta kausilta, niin vastuun perässä muualle lähteminen on hyvinkin houkutteleva vaihtoehto.

Vahvat huhut vievät myös J. Korhosta muualle, mitä ilmeisimmin Kekiin. Tämä on perin outo liike pelaajalta, kun vastuuta tulee ihan yhtä vähän mailan varressa ja lisäksi menestystä huomattavasti vähemmän. Ehkä Keki sitten haluaa maksaa Jussille enemmän kuin Meidän Jymy tai Jussi ei vaan halua enää Sotkamossa pelata.

Ketä sitten tilalle? Tulorintamalla ei huhuta oikein ketään. Enkä ihmettele, Komulaisen alaisuudessa pelaamiseen ei ihan varsinaisesti hinkua ole kenelläkään pelimiehellä, varsinkaan niillä ketkä ovat vuosien aikana sitä täysin ala-arvoista pään aukomista joutuneet vastustajana kuuntelemaan. Riku Niemi toki ottanee J. Korhosen paikan kopparina, Litmanen ottanee jokerinutun Vikströmiltä. Mutta kuka Rönkön tilalle ja mahdollisesti Tuikan ja/tai T. Korhosen? Onko Veittikoskesta tai Piiraisesta ottamaan roolia jo ensi kaudella?

Hoppee ei oo häppee. Muutkin kärkijoukkueet kokevat muutoksia, joten ensi kaudesta tullee varmasti mielenkiintoisempi ja vieläkin tasaisempi kuin nyt.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
731
@Ropster @aakoo Finaaliketjun jutuista jatkoa...

Voin paljastaa, että en ole koskaan sanonut Roopen olevan paska, kuten väitätte minun väittäneen. En myöskään ole missään kohtaan dissannut Komulaisen meriittejä. Molemmat olivat huikeita pelimiehiä, toinen on edelleenkin hyvä.

Mutta siinä missä te ja moni muut kehutte heidän olevan huikeita edelleen koska "aiemminkin ovat olleet" ja samalla kehutte joukkueen uudistumista, niin siinä menette pahasti pieleen molemmissa toteamuksissa samassa lauseessa.

Komulainen ei reagoi mihinkään pelinjohtajana. Vaikka Roope ei osuisi edes ladon seinään sen sisäpuolella lyödessä, Komu ei uskalla sanoa Roopelle vastaan ja Roope lyö ekana. Jos haluaa. Tämä syö samalla sen uudistumisen ja tulevaisuuden, jota kovin kehutte.

Roope on kova lyöjä edelleen. Mutta ei missään nimessä ehdoton ykkönen tässä joukkueessa enää. Ei ollut viime vuonnakaan. No, ensi vuonna taas on kun Rönkkö lähtee mutta siinä lähti se teidän mainostamanne tulevaisuus samalla.

Komulaisen olisi pitänyt reagoida jo viime kaudella. Olisi pitänyt reagoida tällä kaudella. Mutta ei. Ensi kaudella ei tarvitse reagoida, kun muita lyöjäjokereita ei ole.

Minä peräänkuulutan joukkue ensin -ajattelua. Sitä samaa, minkä takia Joma on nykyään huipulla. Joukkue ennen yksilöitä. Roopella on jo se lyöjäkuninkuuskin, sitäkään ei tarvitsisi enää metsästää.

Siihen on muuten syynsä, miksi niin moni huippupelaaja sanoo yhdeksi haaveekseen finaalin voittamisen Hiukassa. Vastustajan paidassa. Samoista syistä yksikään heistä ei ilmoita haavekseen edes pelaamista Sotkamossa, pl. ne ketkä ovat junioreina muualle lähteneet kuten Rytkönen.

Tämä joukkue ei oikeasti uudistu eikä voita mestaruutta, ennen kuin loputkin kaksi kovaa koota ovat lopettaneet kokonaan.

Pitää muuten pyytää Kohoselta anteeksi viime vuoden kritiikkiäni. Hänhän vain koitti omalla tavallaan viime kaudella näyttää pelinjohdon tason, kun pelaili ihan miten sattuu ja silti sai pelata, Komu ei reagoinut.
 
Viestejä
1,696
Yritäppäs oikein pinnistellä, jos saisit jonkin edes vähän järkevän analyysin aikaan SoJystä, ilman henkilökohtaista kaunaa joitakin henkilöitä kohtaan.
 
Viestejä
993
Mahdollisia kokoonpanoja:

1. Piiponniemi
2. Rytkönen
3. Jussila
4. N.Korhonen
5. A.Korhonen
6. J.Korhonen
7. Tuikka
8. T. Korhonen
9. Väliaho
10. R. Korhonen
11. Rönkkö
12. Kuosmanen

Jos Jussila tarttuu IPV:n houkutuksiin;

1. Piiponniemi
2. Rytkönen
3. Tuikka
4. N.Korhonen
5. A.Korhonen
6. J.Korhonen
7. T.Korhonen
8. Väliaho
9. Veittikoski
10. R. Korhonen
11. Rönkkö
12. Kuosmanen

Ne, joilta tähän kauteen loppuu sopimus, jatkot olisi puheiden mukaan tehty Tuikalle ja J.Korhoselle. Niemi ja Kiiskinen päästetään menemään, Vikström lopettanee. Jussila on kysymysmerkki, Jymy ei lähde huutokauppaan hinnasta, ei ole elintärkeä pelaaja, mutta toisi puuttuvaa johtajuutta lisää.
Kainuun Sanomien mukaan Komulainen kertonut jatkavansa pelinjohtajana.

Graingerin toivomaa kahta kärkeä ei nähdä ensi vuonnakaan, vaan yhteen pitkään kärkeen panostetaan. Jos Topi Korhosen paikat kestää, mahdollisesti nousee nro 3 siinä tapauksessa, ettei Jussila tule.

Lyöjäjokeripuolella toisen jokerin paikkaa pohdittaneen Piiraisen ja Rönkön välillä.

Kalle Kuosmanen voi olla yllätyskortti 2-vahdin paikalle.

Variaatioita on useita, ensimmäinen ratkaiseva tekijä on siis Jussila ja sen päätöksen jälkeen vyyhti alkaa purkautua.
 
Viestejä
731
Graingerin toivomaa kahta kärkeä ei nähdä ensi vuonnakaan, vaan yhteen pitkään kärkeen panostetaan.
Kun koko kauden olen sanonut, että ensi kauden säännöillä kukaan menestystä haluava ei enää kahdella kärjellä pelaa, niin melkoista valehtelua on tuo tekstisi.

No toki koko muukin tekstisi oli huumoria, ehkä siis tuokin oli vitsiksi tarkoitettu.
 
Viestejä
546
Avataanpas uuden kauden ketju. Ensi kausi tulee olemaan mielenkiintoinen, kun monen joukkueen pakka menee uusiksi. Niin myös Meidän Jymyllä.

Koko kauden erinomaisesti toiminut kärkinelikko (Piiponniemi, Rytkönen, N. Korhonen, A. Korhonen) jatkaa. Erityismaininta Rytköselle, huippumies ja toi kaivattua positiivista uutisointia persoonallaan ja väriä tekemiseen.
Ihan vilpittömästi kysyn, että missä vaiheessa muutit mieltäsi?

Mihinkään poistunut ole ja ymmärrän, että kaivataan. Mutta ei minulla ole ollut mitään kommentoitavaa tämän vuoden joukkueesta, jotenkin hajuton ja mauton.
 
Viestejä
546
Matias Litmasen tilanne lienee se, että komennushommat odottaa 2020 kaudella. Sotsissa mietittiin lukkaritilannetta kaksi siirtoa eteenpäin viime syksynä ja tehtiin sopimukset sekä Väliahon että Litmasen kanssa. Nyt kun Väliahon Ville osoitti kyntensä ja Kultasormi II tullee syöttelemään ykköspesiksessä, niin Litmanen tarvitsee lukkaritehtäviä.

Vikströmin lähtiessä etenijäjokeriksi voisi tulla vaikka Märsylän Misa, joka voitti Kuopion joukkueessa ykköspesiksen etenijätilaston kuluneella kaudella. Märsylä ei taida tosin olla enää Jymyn sopimuspelaajia, mutta siirtojahan tapahtuu.
Kuosmanen jr on toki yksi vaihtoehto, mutta hän kyllä saisi ottaa räpylänkin jo käteen. Sen verran kovaa tulosta on uutisoinnin perusteella Kuosmanen tehnyt ulkopelissä. Mutta varmaankin se pääasiallinen pelipaikka on ykköspesis.
 
Viestejä
546
Muutin mieltäni? Joukkue ja yksilö on eri asioita, siitäkin huolimatta vaikkei ne sinusta ilmeisesti olekaan. Ei yksi väriläiskä koko joukkueesta väriläiskää tee.
Ihmettelen vain tuota logiikkaa. 2017 ja 2018 joukkueessa ei ollut Rytköstä, mutta ilmeisesti se silloin oli värikäs joukkue kun urhoollisesti jaksoit seisoa joukkueen takana kirjoituksillasi. Kovasti Sinulla on myös kommentoitavaa ensi kaudesta. Lienee tulossa sitten värikäs joukkue.

Puhtimäen värikkyys persoonana ei sitten ilmeisesti ole heijastunut Joensuun Maila nimiseen joukkueeseen? Olisiko JoMa kaksinkertainen mestari, vaikka Väisänen olisi nostellut vielä kaksi vuotta?
 
Viestejä
159
Heitinpä minäkin hupikokoonpanon. Ilman parempaa tietoa siirroista tai lopettamisista pysytään aika tutuissa vesissä.


1. Piiponniemi *
2. Rytkönen *
3. N. Korhonen *
4. A. Korhonen *
5. T. Korhonen *
6. Vikström
7. Tuikka
8. J. Korhonen
9. Väliaho *
10. Roope *
11. Rönkkö *
12. etenijä

* = sopimus tehty

Oletuksena että kaikki jatkavat, en lähtisi rikkomaan toimivaa kärkeä.

Keskipalkki antaa enemmän mahdollisuuksia, kun Topi ja Jere ovat täydessä kunnossa. Kiiskisen osaaminen oli nähdäkseni rajoittava tekijä tuolla osastolla.

Vikströmin poistuminen lienee todennäköisin skenaario. Siihen tilalle voisi kokeilla jopa Kuosmasta, jos kaveri on niin lupaava kuin kuulee puhuttavan. Toisaalta kypsyminen pienemmissä parrasvaloissa voi olla viisasta kuten Hiukkahikeä sanoi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
567
Pitää muuten pyytää Kohoselta anteeksi viime vuoden kritiikkiäni. Hänhän vain koitti omalla tavallaan viime kaudella näyttää pelinjohdon tason, kun pelaili ihan miten sattuu ja silti sai pelata, Komu ei reagoinut.
Kiinnostava tää ajatus. Mulla oli kesäkuussa vähän samansuuntaista mutua Kohosen ja Komulaisen kemiasta Joman ketjun viestissä #271, vaikka se siinä olikin ihan sivujuonne.

Tohon viestiin kuitenkin liittyi tavallaan myös toinen kysymys, joka tuntuu relevantilta nyt täällä: saako joukkueen tosifaniksi itsensä mieltävä kritisoida oman joukkueensa pelinjohtoa? Minun mielestäni saa, jos perusteluja esittää. Ei se selkäänpuukottamista ole, vaan sitä, että oikeasti välittää. Ja jos asia sitten ajan kanssa muuttuu muunlaiseksi ja ongelma häviää, mikään ei ole kivampaa.

Paras pesisystäväni on ylivannoutunut Sotkamon kannattaja, joka suree edelleen Kohosen ja Hartikaisen lähtöä ja on sitä mieltä, että syy on Komulaisen... eikä kuulemma ole omassakaan kaveripiirissään ainoa, joka niin ajattelee. Joten en usko, että Grainger Komulais-vastakarvaisuudessaan mitenkään ainoa on. Ja Graingerin analyysitkin ovat yleensä laadukkaita ja kivoja lukea, niin kuin nuo tuossa ylhäällä. (-:
 
Viestejä
1,623
1. Piiponniemi *
2. Rytkönen *
3. N. Korhonen *
4. A. Korhonen *
5. T. Korhonen
6. Vikström
7. Tuikka
8. J. Korhonen
9. Väliaho *
10. Roope *
11. Rönkkö *
12. etenijä

* = sopimus tehty
Voisiko Piiponniemen, Rytkösen, Vikströmin, Tuikan, Väliahon, Rönkön ja etenijän mitenkään korvata Korhosilla? :p

Korhosista saisi kelpo joukkueen kun vielä Hyvinkäältä Juha Korhonen ja KeKin Matti Korhonen otetaan mukaan. Löytyisikö täyttä joukkuetta Korhosista?
 
Viestejä
546
Tohon viestiin kuitenkin liittyi tavallaan myös toinen kysymys, joka tuntuu relevantilta nyt täällä: saako joukkueen tosifaniksi itsensä mieltävä kritisoida oman joukkueensa pelinjohtoa? Minun mielestäni saa, jos perusteluja esittää. Ei se selkäänpuukottamista ole, vaan sitä, että oikeasti välittää. Ja jos asia sitten ajan kanssa muuttuu muunlaiseksi ja ongelma häviää, mikään ei ole kivampaa.

Paras pesisystäväni on ylivannoutunut Sotkamon kannattaja, joka suree edelleen Kohosen ja Hartikaisen lähtöä ja on sitä mieltä, että syy on Komulaisen... eikä kuulemma ole omassakaan kaveripiirissään ainoa, joka niin ajattelee. Joten en usko, että Grainger Komulais-vastakarvaisuudessaan mitenkään ainoa on. Ja Graingerin analyysitkin ovat yleensä laadukkaita ja kivoja lukea, niin kuin nuo tuossa ylhäällä. (-:
Joo-o, mitä se kenellekkin sitten on. Ulos Lehtimäki huusi Mehtimäki alkukesästä jotkut. Alkusyksystä tilanne oli sitten toinen. Jotkut nostivat käden ylös virheen merkiksi, kuten esim. @Isompi Jii ja näinhän ne oikeat fanit sitten tekee. Tämä jopa minäkin ymmärrän.
Mikäli sitten jatkuvasti vain valittaa ja kitisee ja tarttuu pienenpieniinkin kuvitteellisiin asioihin, mistä voi vetää negatiivisen aasinsillan niin mitä se sitten on? Tosifanitusta?

Jos leikitään täysin absurdilla ajatuksella, että esim. minä tekisin tänne tunnuksen "TosiVetoFani" ja alkaisin sitten käyttää roimasti energiaa joukkueen tekemisien kritisoimiseen, uskoisin niin, että kyllä siitä Vedon vastustajat tykkäisivät ja niissä "analyyseissä" joku näkisi erittäin hyviä pointteja. Mutta en toki usko että kukaan noin oikeasti tekee. Oli vain esimerkki. Minä en aikanaan muita tunnuksia tänne tee :)
 
Viestejä
159
Tohon viestiin kuitenkin liittyi tavallaan myös toinen kysymys, joka tuntuu relevantilta nyt täällä: saako joukkueen tosifaniksi itsensä mieltävä kritisoida oman joukkueensa pelinjohtoa?
Tuskinpa yksikään Jymy-kannattaja pitää ko nimimerkkiä minkään sortin Jymy-fanina. Jotkut ymmärtävät olla ruokkimatta trollia paremmin kuin minä.
Paras pesisystäväni on ylivannoutunut Sotkamon kannattaja, joka suree edelleen Kohosen ja Hartikaisen lähtöä ja on sitä mieltä, että syy on Komulaisen... eikä kuulemma ole omassakaan kaveripiirissään ainoa, joka niin ajattelee. Joten en usko, että Grainger Komulais-vastakarvaisuudessaan mitenkään ainoa on. Ja Graingerin analyysitkin ovat yleensä laadukkaita ja kivoja lukea, niin kuin nuo tuossa ylhäällä. (-:
Uskon että joidenkin on viihdyttävää lukea Jymyn dissaamista mistä tahansa aiheesta. Sitä en tiennyt että hän menee läpi fanina kenenkään silmissä.

Laadukkuudesta. Joskus osuu kun tarpeeksi yrittää. Höttöistä loan heittoa vaan on niin paljon, että kritiikin uskottavuus kärsii.

Käsitellään lämmittelyksi kestoaihe kuinka pelaajat eivät muka haluaisi Sotkamoon. Esim. Rönkön ei koskaan pitänyt tulla Jymyyn ja nyt on yhtä varma tieto että Rönkkö lähtee. Saapa nähdä. Sitten Rytkönen on haastatteluissa tuonut esille miten Hiukassa pelaaminen ja voittaminen on erityinen unelma. Jännä homma.
 
Viimeksi muokattu:

TakanoriKono

Tänne on pesiytyneet ihme Komulaisen mollaajat. Kannattaisiko vaihteeksi keskustella millainen tapaus joukkueelle Kohonen oikeasti oli ja miksi mies laitettiin menemään. Olisi pitänyt laittaa jo paljon aiemmin. Nyt tämän kauden jälkeen voidaan sanoa, että päätös oli täysin oikea ja paras pitkään aikaan. Kehitys lähti Jymyssä pitkästä aikaa liikkeelle.
 
Viestejä
731
Onkos tämä Konsta Kurikka ihan pelkkä huhu.Olikohan siitä jo ollut jossain lehdessäkin mainittu
Kurikalla on mitä ilmeisimmin tehtynä sopimus sekä Sotkamon että Imatran kanssa. Ja molemmat joukkueet ovat ilmeisesti sitä mieltä, että sopimus juuri heidän kanssaan on pitävä. Jännä nähdä, mikä tulee olemaan ratkaisu lopulta.
 
Viestejä
731
Tohon viestiin kuitenkin liittyi tavallaan myös toinen kysymys, joka tuntuu relevantilta nyt täällä: saako joukkueen tosifaniksi itsensä mieltävä kritisoida oman joukkueensa pelinjohtoa? Minun mielestäni saa, jos perusteluja esittää. Ei se selkäänpuukottamista ole, vaan sitä, että oikeasti välittää. Ja jos asia sitten ajan kanssa muuttuu muunlaiseksi ja ongelma häviää, mikään ei ole kivampaa.

Paras pesisystäväni on ylivannoutunut Sotkamon kannattaja, joka suree edelleen Kohosen ja Hartikaisen lähtöä ja on sitä mieltä, että syy on Komulaisen... eikä kuulemma ole omassakaan kaveripiirissään ainoa, joka niin ajattelee. Joten en usko, että Grainger Komulais-vastakarvaisuudessaan mitenkään ainoa on. Ja Graingerin analyysitkin ovat yleensä laadukkaita ja kivoja lukea, niin kuin nuo tuossa ylhäällä. (-:
Kohonen olisi lähtenyt joka tapauksessa viime kauden jälkeen. Toki tyylikkäämmin ja toki Meidän Jymyn olisi pitänyt päästää miehestä irti jo aiemmin.

Hartikainen lähti vain ja ainoastaan Komulaisen takia. Muuten olisi edelleen Sotkamossa.

Ajatusleikki: jos Komulaisen tilalla olisi joku muu pelinjohtajana, joka olisi toiminut pelinjohtajana täysin samoin kuin Komu on toiminut tämän kaksi vuotta, niin kritiikki aakoon ja hiukkahien ja lorebauksen ja ropsterin ja muiden suunnalta olisi armotonta ka jatkuvaa. Mutta kun Komu kiistatta oli huikea pelimies, se ikäänkuin "hyväksyttää" nykyisen menon. Minä sen sijaan kritisoisin ketä tahansa samoin toimivaa samoin kriteerein kuin nyt teen. Ja tuo on se oleellisin asia.
 
Viestejä
993
Ei minulla ainakaan ole nykymenoa mitään vastaan, vaikka viuhkassa olisi Lindsberg.

Graingerin juttuja kun lukee, niin tulee aina mieleen pari tyyppiä Jymyn peleistä, kenen suuhun kirjoittelut sopisivat. 😀
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös