Supervuoro Verkkolehti »

Sotkamon Jymy 2018

Viestejä
1,360
Jännä huomata, miten helposti pääsee joidenkin ihon alle, vaikkei haluaisikaan. Mutta mitenhän sieltä pääsee pois? @lorebaus @Hiukkahikeä

Pari edellistä ollut Meidän Jymyltä mallikasta peliä. N. 5 peliä sitä ennen ei ollut. Silloin ei paljoa myöskään ko. nimimerkit täällä Jymyä puolustelleet vaan olivat kusi sukassa. Ymmärrettävästi toki.

Tällä hetkellä näyttää sille, että Kohonen on laitettu ruotuun ja Komulainen on voittanut tuijotuskisan. Kuten pitääkin. Näillä spekseillä on ihan mahdollista yltää pronssipeliin ja sehän olisi erinomainen suoritus Meidän Jymyltä.
 

Hiukkahikeä

Tässä se kesä menee. Ensi viikon jälkeen puhutaan enää kuukaudesta, ennen jatkosarjan alkua!
Jymy palaa juhannustauolta ja tarjolla on erittäin mielenkiintoinen kolmen ottelun rypäs. 2xJ-J ja 1xVeto.

Onhan tuo kokoonpano kyllä elänyt harvinaisen paljon nyt alkukaudella. Alunperin oli tosiaan se, että tykkiosasto kokonaisuudessaan on jokereina, mutta peliin piti Pj Komulaisella reagoida niin, että Härmä palasi tuttuakin tutumalle paikalleen linjaan. Ei meinaa malttaa odottaa, että näkee tuon linjan peliä sitten J-J'tä ja Vetoa vastaan.
Sisäpelissä on kyllä nyt karmean kova potentiaali. Tätä porukkaa voi todellakin nyt juoksuttaa kahdella kärjellä. Vitospaikalla on nyt etenemis- ja lyöntivoimainen Korhos-Topi, kutosena on joko Niko tai Härmä, kotiutusvoimaa on seiskana Koden toimesta, mikäli jokerit ovat jo paiskoneet alkupään ukot kotitaipaleelle jne. Sakusta saa lisää juoksuvoimaa mihin väliin vaan.
Onhan tämä mukavaa aikaa :)
Hyvää juhannusta!
 

Hiukkahikeä

Antti "Kisu" Kiiskinen siirtyy siis ottelukohtaisella sopimuksella Haminaan:
Antti Kiiskinen siirtyy Haminaan ottelukohtaisella sopimuksella – Sotkamon Jymy - Pesäpallo

Eli sieltä löytyy loppukauden superin pelipaikka, mikäli Jymyn rosteriin ei tule loukkaantumisia.
Tämä taas tarkoittanee sitä, että juhannustaukoa edeltänyt rosteri saa olla tuollaisenaan ja Härmä jatkaa ulkopelissä. Sakun ainoa ulkopelillinen sijoituspaikka on jostain syystä ollut ainoastaan 2K, jossa peli on ollut haparoivaa. Saku on pelannut urallaan myös linjassa, mutta esimerkiksi silloin, kun Saku pelasi ulkona, linjaan 3V tontille meni Jussi. Noh, kyllä meillä on hyvä olla etenijäjokerikin ja Saku on siinä mies paikallaan.
 

Hiukkahikeä

Jymy jatkaa samalla kokoonpanolla, mitä ennen juhannustaukoa. Sakua juoksutettiin eilenkin ykkösen pelissä.
Jymyjusseilla Ville Viita tekee paluun kokoonpanoon ja jokeriksi.

On kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä nämä kaksi ottelua tuo tullessaan. Viidestä edellisestä (hallipeli ei tässä mukana) kohtaamisesta 4 on mennyt tällä parilla superiin ja kokonaisuudessaan pisteet ovat menneet tasan, jos niitä ynnäillään.
Noh, Vainionpää lyö sen 3-5 juoksua/peli ja mikäli ne tulee ryppäässä, niin J-J't voi napata jaksovoiton. Lyöntivoimaa on Jymyjusseilla toki paljon muutenkin, eli tänään on ulkopelin pidettävä. Koppareilla pitää nyt olla terävänä, ettei sieltä takakentästä rysketä läpi. Viime kesältä on huonoja muistoja tuollaisista. Itävalo on yksi parhaista lukkareista ja on tuottanut ongelmia Jymylle. On vielä niin kova käsikin, että pitkät kärkyt tappaa.

Mikäli Jymy jatkaa siitä, mihin ennen juhannustaukoa jäi, J-J'n juoksuihin vaaditaan oikeasti hyvät lyönnti, niin Jymyn tilannemäärät tulevat olemaan suuremmat kuin J-J'llä ja kun kotiutusvoimaa löytyy paljon, niin pisteet matkaa kainuuseen. 3p maistuisi tänään erityisen makealle.

Toivottavasti Piiponniemellä ei ole mitään isompaa vaivaa, kun jäi pois itä-lännestä.

Kelien näyttäisi suosivan illan matsia.
 
Viestejä
1,360
Koppareilla pitää nyt olla terävänä, ettei sieltä takakentästä rysketä läpi.

Ekan vuoroparin kestivät. Toisella ulkovuorolla Piiponniemi päästi viimeisen lyöjän viimeisen lyönnin omalta tontiltaan takaa läpi, kun ei osannut yhtään lukea pallon lentorataa ja juoksi päin palloa, joka sitten menikin ohi. Tuloksena tavallinen ja kunnari. Luulisi noin kokeneen kopparin osaavan jo perusasiat, mutta kun ei niin ei.

Milloinhan muuten vastustajat älyää, että Kohosta vastaan voi huoletta pelata lentomerkillä koko ajan? Yhtään taktista väärää tuskin tulee tässäkään pelissä.
 
Viestejä
361
Niin kauan kun Piiponniemi tai Jussi Korhonen tai molemmat ovat koppareina muilla joukkueilla ei ole syksyllä mitään hätää. Näyttöä on.
 
Viestejä
758
Kohosen kopinnosto palo näytti omituiselta. Ihanku tahallaan ois tehny ku Komulainen ei antanu vaihtolyöntii tehä enää
 

Hiukkahikeä

Taisin nähdä pelin parhaan kohdan kun ehdin nähdä pelkästään superin :) Kylmä veto Latelta!
 
Viestejä
1,360
Voitto tuli ja täytyy olla tyytyväinen siihen tuon peliesityksen jälkeen. Molempien joukkueiden ykköstykit olivat ihan yössä, varsinkin Roopelta ei tuntunut onnistuvan oikein mikään ja kotiutusyritykset olivat luokattomia.

Rönkkö sen sijaan painoi pajatson tyhjäksi ja sai kultapotan päähänsä pelin jälkeen. Viimeksi kun kävi noin, niin Komulainen palkitsi Rönkön huikealla tavalla: ei antanut lyödä kertaakaan seuraavassa pelissä. Mitähän keksii huomiseksi?
 
Viestejä
4,357
Eka matsi Jussit-Jymy -sarjasta taputeltu ja kyllähän tuo materiaalin leveysero on aivan järkyttävä ja korostaa vaan tuota top-4 kärkiporukkaa muista.

Itävalolta poikkeuksellisen (?) paljon vääriä tänään vai onko ollut kauden teemana.
 
Viestejä
347
Melkoista tykitystä poijjaat vyörytti. Onnistujia oli niin pirusti, että lyhyempi lista olisi luetella ne kellä ei mennyt putkeen. JP Vainionpää on näyttänyt aivan kuolevaiselta back-to-back peleissä, liekkö Kodella osuutta asiaan. Jussien lukkari Itävalo oli erityisesti tänään varsin heikko.
 
Viestejä
56
Aika vaisua oli seinäjokisten yritys kauttaaltaan. Ihan jopa hämmästyttämään pisti. Tietty virhe seurasi toistaan ja pelihuumori oli 1J2T:n jälkeen, viimeistään, ihan kadoksissa.

Pieniä tarkastuksen paikkoja Jympällä vielä olisi, mutta eteenpäin on menty. Selkeästi.
 
Viestejä
1,360
JP Vainionpää on näyttänyt aivan kuolevaiselta back-to-back peleissä, liekkö Kodella osuutta asiaan. Jussien lukkari Itävalo oli erityisesti tänään varsin heikko.

Kohonenko se pimensi myös Roopen, kun Roope oli molemmissa peleissä vielä Jukkistakin huonompi?

Onneksi Rönkkö on lyönyt Roopenkin edestä parissa viimeisessä pelissä. Ja tänään tietysti muukin joukkue onnistui sisällä erinomaisesti.

Vielä kun Piiponniemi oppisi lukemaan pallon lentoradan ettei joka pelissä tarvitsisi takaa päästää palloa maisemiin. Aika oleellinen taito olisi se kopparille.
 

Hiukkahikeä

Nyt kävi Jymyn sisäpelikone kaikilla pytyillä, Tuota sitä on tullut odotettuakin. Erittäin hyvä homma jatkon kannalta, että Antti Korhoselle tulee onnistumisia ja vastuuta.
Etukenttä toimi tänään hyvin. Kohonen pelasi hyvin, haki näpyjä ja suolasi kärkeä. Lyöjäjokereiden prosentit lähes 75%. Miinuksia löytyy toki vielä, mutta nyt päällimmäisenä on se hyvänolontunne, kun sisäpeli rullasi hienosti.
Itävalolla oli kyllä harvinaisen huono päivä.

Ai niin, ne karkaamiset :) Ensiksi Jere ja sitten etenijäjokeri Roooooopeee Korhoneeeeeenhhhhh (KPLn selostajan äänellä)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
347
Kohonenko se pimensi myös Roopen, kun Roope oli molemmissa peleissä vielä Jukkistakin huonompi?
Se on varmasti juurikin näin. Onhan Kohonen kaiken pahan alku ja juuri sinun maailmassasi.

Jos nyt totuudessa pysytään, niin jälkimmäisessä pelissä Roope oli hyvä. Yllä mainittu karkaaminen oli sitä kuuluisaa meidän jymyä parhaimmillaan.
 
Viestejä
3,505
Ai niin, ne karkaamiset :) Ensiksi Jere ja sitten etenijäjokeri Roooooopeee Korhoneeeeeenhhhhh (KPLn selostajan äänellä)[/QUOTE]
Laaksonen ei venytä vokaaleja nimiä lausuessaan kuten tekee Pattijoen kuuluttaja. Näin se maine kasvaa...
 
Viestejä
464
Kohonenko se pimensi myös Roopen, kun Roope oli molemmissa peleissä vielä Jukkistakin huonompi?

Onneksi Rönkkö on lyönyt Roopenkin edestä parissa viimeisessä pelissä. Ja tänään tietysti muukin joukkue onnistui sisällä erinomaisesti.

Vielä kun Piiponniemi oppisi lukemaan pallon lentoradan ettei joka pelissä tarvitsisi takaa päästää palloa maisemiin. Aika oleellinen taito olisi se kopparille.

Rönköllä alkaa pelottavan hyvin osumaan keppiin.
 

Hiukkahikeä

Laaksonen ei venytä vokaaleja nimiä lausuessaan kuten tekee Pattijoen kuuluttaja. Näin se maine kasvaa...

No tuo loppuhenkäily lienee ainakin ollut oikein :) Ei minua tuo Laaksonen sinällään ahdista. Se on nyt vain tunnistettavin kuuluttaja.

Violettien lasienkin läpi Jymyn fanikameratoiminta ja Laurosen Jonin kuulutus on kyllä parasta mitä tuolla saadaan aikaan. Äänetkin on mikitetty niin, että Laurosen kuulutus on päällimmäinen mitä sieltä kuuluu. Tässä on muilla paikkakunnilla opittavaa. Esim. toissapäivänä ehdin katsomaan J-J - Jymy ottelusta vain superin ja sieltä kuului "Hyvä Seinäjoki" varmaan sen 20 kertaa saman herrasmiehen huutamana. Siitä pisteet, että minun sävelkorvani kertoi, että nuo huudot oli huudettu poikkeuksetta samalta korkeudelta - tyyppi voisi sitten välillä vaikka laulaa siellä katsomossa, kun ääntä on.

Sitten se Kiteen AIJAIJAIJAIAIJAI huutaja, joka on nyt yksinkertaisesti vain helvetin rasittavaa. No noissa tilanteissa saa sitten miljoonia mikro-organismeja, kun painaa kaukosäätimen "mute"-näppäintä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös