Supervuoro Verkkolehti »

Siilinjärven Pesis 2023

Viestejä
428
Kauden 2023 joukkueet on julkistettu. SiiPen tavoitteet ovat 40-vuotisjuhlakaudessa 2027, jolloin parhaassa tapauksessa naiset pelaavat superpesistä ja miehet ykköspesistä. SiiPe on vakavarainen ja velaton seura, joten tulevaisuutta on hyvä lähteä rakentamaan. Seuran uuden puheenjohtajan Tero Karttusen sanoin " emme ole koskaan antaneet periksi, emmekä anna nytkään".

Siipettäret 2023
Elli Airaksinen
Emmi Julkunen
Elsi Katainen
Oona Katainen
Essi Kettunen
Nelly Kiiski
Susanna Laaksonen
Ninni Pasanen
Peppi Pasanen
Maisa Sirkkiä
Ronja Varis
Tiia-Mari Veikanmaa
Outi Venäläinen
Roosa Vesalo
Siiri Väistölä

Tommi Luostarinen, PJ
Niko Tunninen, 2. PJ
Sami Varis, valmentaja
Teemu Leppämäki, fysiikkavalmentaja

SiiPe miehet 2023
Tuomas Heikkilä
Otto Hoffren
Jesse Jormalainen
Roope Jälkö
Ville-Veikko Korhonen
Santeri Lahti
Peetu Makkonen
Kalle Miettinen
Joonas Mykkänen
Juhani Pirskanen
Juho Reid
Matias Rönkä
Onni-Matias Salmela
Harri Savander
Roni Vainikainen

Miko Inola, valmentaja, PJ
Otto Hoffren, valmentaja
 
Viestejä
324
Varsinkin naisten joukkue näyttää hyvinkin lupaavalle, ja toki myös hyvin kotikutoiselle. Viime kesän muuttolinnut jatkoivat matkaansa, ja oman nuorisorungon jatkeeksi palasivat vuoden reissulta Emmi Julkunen Pesäysesistä ja Roosa Vesalo Puijottarista.

Miehissä mielenkiintoisia palaajia ovat Peetu Makkonen, Otto Hoffren ja Ville-Veikko Korhonen, jolla oli merkittävä rooli kesällä 2021, kun SiiPe säilytti paikkansa superissa, pelaamalla!

Loistava on tuo tavoite vuodessa 2027, ja vieläpä ihan realistinenkin!
 
Viestejä
22
No niin, vihdoinkin sopimustilanteesta uutisia ja vieläpä oikein hyviä sellaisia. Siipen kotisivujen tiedotteen mukaan pelaajarinki tulee melko varmasti vielä täydentymäänkin harjoituskaudella ja mikähän esimerkiksi on Eemeli Paldaniuksen tilanne? Ei jatka Pupessa enkä ole huomannut mihinkään muuallekaan sopimusta vielä tehneen. Entäs vaikkapa Heikki Rantanen? Joka tapauksessa jo nyt on sellainen joukkue kasassa, että Suomensarjan pudotuspelit tulevat takuulla tutuksi ensi kaudella. Tuo Ville-Veikko Korhonen on kyllä esimerkiksi parhaimmillaan sellainen tekijämies Suomensarjaan, että aivan mahtavaa kun palasi Siipeen. Kiitos V-V! Ja pakkohan Otto Hoffrenille on hattua nostaa. Siinä on miehellä siipeläinen sydän!

Seuran tilanne on kyllä muutenkin nyt hyvällä mallilla. On uusi puheenjohtaja, joka asetti selkeät tavoitteet vuoteen 2027 molemmille edustusjoukkueille, joka tarkoittaa varmaankin sitä, että ainakaan mitään fuusiota ei tarvitse pelätä Pupen kanssa. Yhteistyöjäärät saavat siis jatkossakin nukkua yönsä huonosti, vaikka tuore puheenjohtaja Karttunen ei täysin jonkin sortin yhteistyötä sulkenutkaan pois. Pienenä miinuksena myös tuo miesten joukkueen tavoite vain Ykköspesikseen kaudelle 2027, vaikka ei kai seura estämäänkään lähde jos joukkue nousee jo aiemmin taikka jos on noustakseen ihan Superpesikseen saakka? Siellähän se pitää tavoitteen olla kun eihän sieltä koskaan pelillisesti pudottukaan. Ja omien junioreiden kannaltakin olisi ensiarvoisen tärkeää, että edustusjoukkueet pelaisivat mahdollisimman pian mahdollisimman korkealla sarjatasolla toimien esikuvina. Mielenkiintoisena nostona pakko mainita vielä tuo Riku Tolosen jatkaminen Siipen johtokunnassa. Ilmeisesti tuossa ei sitten mitään ihmeellistä ole vaikka mies lähtee samalla toisen seuran pelinjohtajaksi?

Hyvistä asioista jatkettaessa lisäksi tietysti harjoitusolosuhteet saavat mahdollisesti jo reilun vuoden kuluttua huikean parannuksen, kun Siilinjärvelle rakennettavan uuden palloiluhallin pohjatyöt kai ovat jo alkaneet. Eikä tietenkään pidä unohtaa sitä hienoa asiaa, että joku, mahdollisesti tuore lottovoittaja (ehkä?), oli nimettömänä lahjoittanut Siipen juniorityöhön rahaa, mikä tarkoittaa, että seura lienee lähellä sydäntä. Olipa lahjoittaja lottovoittaja tai kuka muu tahansa, niin olisipa hienoa, jos edustusjoukkueetkin saisivat osansa avusta. Kummasti helpottaisi nousua taas takaisin Supersarjaan. Seurahan on ilmoittanut nyt olevansa vakavarainen ja velaton, joten mistäpä sen tietää vaikka jo olisikin apua tullut?
 
Viestejä
110
Pienenä miinuksena myös tuo miesten joukkueen tavoite vain Ykköspesikseen kaudelle 2027, vaikka ei kai seura estämäänkään lähde jos joukkue nousee jo aiemmin taikka jos on noustakseen ihan Superpesikseen saakka? Siellähän se pitää tavoitteen olla kun eihän sieltä koskaan pelillisesti pudottukaan. Ja omien junioreiden kannaltakin olisi ensiarvoisen tärkeää, että edustusjoukkueet pelaisivat mahdollisimman pian

Kannattaskohan nyt nuo haihattelut unohtaa ja ottaa opiksi viimekertaisista menneistä ja puhaltaa yhdessä Puijo Superiin edustamaaan Savon pesäpalloilun kärkeä ja tyytyä kaiken sen päälle olevan plussaa Siilinjärvelle ja muuanne savoon.

Puijolla olis nyt hyvä pääpiirteittäin savolainen nippu taistelemaan superiin noususta. Jos nousu tulee siihen muutama paluumuuttaja joukkuetta vahvistamaan.
Ainoa mitä epäilen on peliinjohto. Harmi kun oli soppari ens kaudelle voimassa. Toma Luostarinen ois ollu oikea mies tuohon joukkueeseen.
 
Viestejä
324
Puijollakin voi kydä pelejä katsomassa, mutta vain silloin, kun SiiPe on vastassa. Jokohan kesällä 2024 on sitä herkkua tarjolla? Ainakin naisissa se on mahdollista, ellei PuPe putoa naisten ykkösestä.
 
Viestejä
274
Puijollakin voi kydä pelejä katsomassa, mutta vain silloin, kun SiiPe on vastassa. Jokohan kesällä 2024 on sitä herkkua tarjolla? Ainakin naisissa se on mahdollista, ellei PuPe putoa naisten ykkösestä.
Eikö miesten suomariporukka ole tuloilla sekä pupeen että siipeen ens kaudelle?
 
Viestejä
830
Puijollakin voi kydä pelejä katsomassa, mutta vain silloin, kun SiiPe on vastassa. Jokohan kesällä 2024 on sitä herkkua tarjolla? Ainakin naisissa se on mahdollista, ellei PuPe putoa naisten ykkösestä.
On se varmaan mahdollista vaikka Puijo Ykkösestä putoaisikin... Ykkösen pohjoislohko on aika kova, putoamisriski on aina olemassa, toisaalta huhut kertoo että naisten suomarissa olisi useammalla paikkakunnalla nousuhaluja ja "nousujoukkueita" kootaan useampia. Eli Ykkösestä on helpohko pudota, mutta Suomarista hankala nousta, joka voi johtaa 2024 paikallispeleihin Savossa sekin..
 
Viestejä
428
Eikö miesten suomariporukka ole tuloilla sekä pupeen että siipeen ens kaudelle?
Tänään nuo suomarin joukkueet julkistettiin ja PuPella on miesten joukkue suomensarjassa, joten paikallispelejä on luvassa. Myös naisissa on todellisia paikallispelejä, jos Siipettärien kakkosjoukkue eli pääosin C-tytöistä koostuva joukkue sijoitetaan samaan lohkoon ykkösjoukkueen kanssa kuten kaudella 2018. Niin, ja 1990-luvun rakas paikallisvastustaja Viinijärven Urheilijat, joka tuntuu panostavan tosissaan uuteen tulemiseen nuorilla pelaajilla.

Naiset tavoittelevat sarjanousua ykköseen ja miehet muutaman vuoden sisään. Miesten superpesis on kallis sarja, johon nousua en pidä realistisena tavoitteena.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
324
Eli Ykkösestä on helpohko pudota, mutta Suomarista hankala nousta, joka voi johtaa 2024 paikallispeleihin Savossa sekin..
Näinhän se on! Ykkösestä putoamisen todennäköisyys on 12,5 % (2/16), ja Suomensarjasta nousemisen todennäköisyys 4,9 % (2/41).

Viinijärvellä kävi tosiaan ovi aika tiuhaan, kun nuorta pelaajaa lappoi sisään Joensuun suunnasta. Onpa hauska kilpailutilanne tulossa SiiPen ykkös- ja kakkosjoukkueen kesken. Siihen kun lisää B-, C- ja D-tytöt, ei tule katsojallekaan aika pitkäksi. Kotiotteluita riittää tahtia 3-4 kpl per viikko!
 
Viestejä
22
Nyt on Siipeen jo haettu toimistotyöntekijän työtehtävä sekä haussa on junioripäällikön työtehtävä. Kyllähän tämä nyt on ihan mahtavaa meininkiä täynnä tämä touhu! Olisin oikeasti yllättynyt jos ei hieman jotain rahallista apua ole seuralle virrannut enemmän kuin on julkisuuteen kerrottu. Ja eipä hirveästi haittaa jos on Pupekin saanut jonkin sortin joukkueen suomensarjaan jalkeille. Voi taas pitkän tauon jälkeen käydä Puijon hiekkaisilla penkeillä istumassa ja katsomassa kun kunniakas Siilinjärven Pesis nöyryyttää Pupen 2.joukkuetta!
 
Viestejä
428
Nyt on Siipeen jo haettu toimistotyöntekijän työtehtävä sekä haussa on junioripäällikön työtehtävä. Kyllähän tämä nyt on ihan mahtavaa meininkiä täynnä tämä touhu!
Ei ole mikään noviisi tämä junioripäällikkö. Aiemmin mm. JoMassa ja Pesä-Yseissä toiminut Jari Komulainen aloittaa tehtävässä helmikuussa. Junnurintamalla näyttää pyyhkivän hyvin, kun uusia kasvoja on saatu seuraan ja tänä viikonloppuna junnut saavat opastusta lukkarointiin Teemu Kinnuselta ja Johanna Karjanlahdelta. Positiivinen tekemisen meininki on nyt SiiPessä!
 
Viestejä
324
Harkkapeli saman sarjatason joukkuetta, Alajärven Ankkureita, vastaan tuotti puhtaan 0-2 voiton. Ihan hyvä harjoitella voittamistakin. Seuraava tasomittari onkin astetta kovempi, jos Kajaanin Pallo-Kerho astelee kaarelle ykkösjoukkueellaan.
 
Viestejä
324
Olikos näistä harkkapeleistä tuloksia jossain nähtävillä?
Tieto, se vähä, löytyy Facebookista Siipettäret-palstalta. Eli sieltäpä nämä kaksi pelattua ottelua jaksotuloksina:

KPK B-tytöt - SiiPe 7-2 0-5 1-3
AA - SiiPe 1-6 3-5

Alajärvi oli kummiskin viime kauden länsilohkon runkosarjaykkönen. No, sunnuntaina Kajaaniin vaihteeksi!
 
Viestejä
11,770
Lahti on tosi harmi juttu kaakonkulman kannalta. Tulisikohan kolminkertainen sarja itälohkoon jos lisää joukkueita ei löydy.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös