Supervuoro Verkkolehti »

Siilinjärven Pesis 2022

Viestejä
3,195
"Superpesis-joukkueen toiminnan kulut kasvavat vuosi vuodelta ja samalla katsojamäärät viimeisen kahden kauden aikana ovat vähentyneet katsojien siirtyessä penkiltä kotisohville."

Katsojien vika :unsure:
No ei varsinaisesti vaan liiton tekemän surkean Ruutu-sopimuksen paremminkin.
 
Viestejä
580
Noniin. Nyt on sitten sarjassa 13 joukkoetta. Mitä tapahtuu karsinnoille? Pelataanko vai miten on? Harmi homma kyllä tämä tarina, mutta paras vain tunnustaa tosiasiat.

Ja ykköspesiksen tason pitäisi nyt nousta. Ainakin jos PA päättää.
 
Viestejä
11
Kyllä kieltämättä iski ilmat pihalle tuo tiedote. Olihan tuo tilanne aika vaikea, mutta silti...

Minä olisin mieluummin katsellut kesällä Superpesistä, vaikka takkiin usein tulisikin. Ymmärtäähän sitä toki nuo taloudelliset realiteetit.

Eipä sinänsä. Kannustetaan sitä omia myös ensi kesänä ihan normaalisti. Parinkin junnujoukkueen kanssa tulee myös kohkattua, niin pesis ei onneksi tämän päätöksen tuloksena lopu :)
 
Viestejä
162
"Superpesis-joukkueen toiminnan kulut kasvavat vuosi vuodelta ja samalla katsojamäärät viimeisen kahden kauden aikana ovat vähentyneet katsojien siirtyessä penkiltä kotisohville."

Katsojien vika :unsure:

Kahden viime kauden aikana katsojia kotisohville on vienyt myös korona. Tiedä sitten, yrittikö Siipen johtokunta viitata tässä myös siihen vai ei. Joka tapauksessa, vastuullinen päätös.

Tämä tarkoittanee myös sitä, että PuPen elintila kasvaa ja superiin nousu on askeleen lähempänä.
 
Viestejä
149
Mitä SiiPe olisi saanut siinä tilanteessa että joukkue olisi siirtynyt Kuopioon eri nimisenä? (...) Puijon ja Siilijärven "fuusio" tarkoittaisi vain SiiPen lakkauttamista.
Nyt ei ainakaan jäänyt kuin luu käteen. Lisäksi, olen edelleen siinä ymmärryksessä, että Puijo on/oli SiiPen ja Kelta-Mustien yhteinen juttu. Ei siinä silloin oltaisi SiiPeä lakkauttamassa. Siilinjärvi kasvattaisi omalta osaltaan pelaajia alueen edustusjoukkueeseen.

Olen melko pitkällisesti avannut omaa näkemystäni täällä: Pesäpallon visio seuraavalle sadalle vuodelle

Kuitenkin lyhyesti:
Siirto Kuopioon ei olisi itsessään auttanut mitään. Pelkästään paikkakuntaa vaihtamalla ei suurta muutosta olisi saatu. Ehkä medianäkyvyys olisi voinut olla suurempaa pelkästään tämän muutoksen avulla. En tiedä kuinka Savon sanomat, paikalliset radiokanavat tai vastaavat ovat SiiPeä huomioineet, mutta ainakin Aamulehti saatiin kiinnostumaan pesäpallosta vasta kun naisten superpesisjoukkue muutti Hämeenkyröstä Tampereelle. Helsingin sanomien uutisointi tämän vuoden mestareista taas on hyvä esimerkki siitä, että kun alueella ei ole joukkuetta, ei se myöskään näy palstamilleissä.

Hyötyjä olisi kuitenkin voitu saada. Ei pelkästään siirtymällä, mutta kovan työn ansiosta. Kuopiossa pesäpallosta voisi kiinnostua täysin uudet ihmiset. Luultavasti Kuopiossa on yrityksiä Siilinjärveä enemmän, eli potentiaalisia yhteistyökumppaneita on enemmän. Vahva kaupunkijoukkue nostaa pesiksen profiilia niin P-Savossa, kuin koko valtakunnassa. Siilinjärvi ei kiinnostanut koti- tai vierasjoukkueena. Kun lajin kiinnostus ja näkyvyys kasvavat, se varmasti helpottaa uusien juniorien rekrytoimista myös SiiPen junnujoukkueisiin. Eikö siellä Siilinjärvellä ole toimintaa myös jalkapallossa, vaikka KuPS on alueen ykkösjoukkue? Eikö KuPSin menestys sada myös siilinjärveläisten jalkapalloseurojen laariin?
 
Viestejä
747
Puijon ja Siilijärven "fuusio" tarkoittaisi vain SiiPen lakkauttamista.
Pekka A sanoi sen mitä olen ajatellut jo pitemmän aikaa: SiiPe keskittyisi naisten pesikseen, Puijo miehiin. Siilinjärvi on NIIN PIENI "KYLÄ", ettei niillä ole varaa pitää yllä sekä miesten että naisten huippujoukkuetta. Mainittu työnjako olisi järkevää ja lisäisi kummankin joukkueen kiinnostavuutta. Perinteetkin pystyttäisiin [minun mielestäni] kanavoimaan järkevimmällä ja tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Eikä kumpikaan seuranimi katoaisi pesiskartalta.
 
Viestejä
37
Se on hienoa miten vuosi toisensa jälkeen tulee savolaisen pesäpalloseuran ketjuun uusi nimimerkki jakamaan viisauttaan "olen tässä vähän kelaillut" -hengessä. Sinänsä mitään nokan koputtamista ei itse sisältöön ole Thorlakin viesteissä, mutta samat hommat on kuultu monesti aiemminkin, samanlaisella "olettekos miettineet tätä?" -tyyppisellä sävyllä.

Näinhän se on, jotain pitää oikeasti tehdä, niellä ylpeys molempia puolen Kallan siltoja. Siilinjärvellä perinteet, Kuopiossa rahat, ensimmäisellä ei pitkälle pääse ilman toista ja jälkimmäisellä ei saa ensimmäistä taiottua. Jos yhteistyöhön päädytään, ehdotus naisjoukkueesta Siilinjärvellä ja miesjoukkueesta Kuopiossa olisi ihan varteenotettava.
 
Viestejä
168
SiiPe on kyllä erikoinen tapaus. Edellisen kerran lähti superista "irtisanottuna" lahjusjupakan vuoksi ja nyt sitten seura itse heitti pyyhkeen kehään. Varmasti oikea päätös. Haminan suunnasta on kuulunut sellaistakin, että SiiPen pahat pelaajamenetykset ja jopa mahdollinen hajoaminenkin olivat HP:n pelaajilla tiedossa jo karsintapeleissä. Tappio SiiPelle ja putoaminen oli sen takia vielä "normaaliakin" tuskallisempaa. Luultavasti tilanne vain lisäsi puritusta mailassa, kun voittotikit jäivät monista paikoista huolimatta iskemättä.
On tullut kettuiltuakin SiiPelle, mutta nyt olen surullinen jäljelle jäävien pelaajien ja pyyteetöntä työtä pesiksen hyväksi tekevien seuraihmisten vuoksi. Junnuilla ei ole enää keulakuvaa, mitä seurata.
Uskon, että yli 20 000 asukkaan vauras Siilinjärvi paikkakuntana pystyisi miesten superinkin joukkueen elättämään, mikäli telkkarien ääreen, kesämökeille ja ties minne jäänyt yleisö saataisiin palaamaan Mantulle. Siilinjärvellä on paikallisen tuttuni mukaan erittäin paljon yrityksiä ja niistä perin harvat ovat SiiPen tukena. Nyt suomensarjasta on tietysti pitkä matka takaisin parrasvaloihin. Varmaankin superpesis on nopeammin realismia SiiPen naisjoukkueelle.
Sekin on vaarana, että SiiPen miespesis katoaa ainakin pääsarjan osalta historian hämärään kahden muuan savolaisjoukkueen Puurtilan ja Juvan tapaan.
Yhteistyö Puijon kanssa olisi pesiksen pelastusrengas, joka ei Kallaveden syysmyrskyissä välttämättä pitäisi lajia pinnalla. Vaikka kuinka väännetään ja käännetään, Kuopio ei ole pesiskaupunki.
 
Viestejä
545
Eiku nythän minä vasta luin riittävän pitkälle tiedotteita, Suomarissa jatkuu.

Onneksi voittivat HP:n ja Lipon, kyllä kannatti 🙄
 
Viestejä
428
Jotenkin tätä osasi odottaa viime aikojen hiljaisuuden perusteella, vaikka taannoin itse PA kirjoitti Kankaanpäätä koskevassa jutussa yllättävän kilpailukykyisen joukkueen kasaamisesta Siilinjärvelle. Sitä varmaan yritettiin, mutta taloudelliset reaaliteetit tulivat vastaan eikä riskiä haluttu ottaa.

Mielenkiinto kohdistuu nyt Kuopioon, jatkuuko JoMa yhteistyö vai yritetäänkö siellä paikallisin voimin kohti parempaa. SiiPestä kuitenkin vapautuu pelaajia.

Sarjatasot voivat vaihdella, mutta pesäpalloilu ei lopu Siilinjärveltä. Eikä siitä niin kauan ole, kun edustusjoukkueet olivat ykkösessä ja suomarissa (2018), nyt vain miesten ja naisten osat ovat päinvastoin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
280
Vapautuu kyllä pelaajia mutta kiinnostaako ykköspesis jos tarjouksia tulee muualta...tuskimpa vaan. Eikä sinne enää montaa ykköspesistasoista pelaajaa ole edes jäänyt jäljelle.
 
Viestejä
7
No niin,

Joitain vuosia puoli-aktiivisesti tullut keskustelua matkan päästä seurailtua, mutta nyt jouduin ihan rekisteröitymään ja asiaa kommentoimaan.

1. Katsoo asiaa sitten minkäväristen Savolaisten pesäpallolasien läpi tahansa, ei tästä kenenkään pitäisi olla tyytyväinen. Luulisi Savossa kaikkien tietävän miten vaikeaa nousu on, ja nyt sitä miesten superpesiksen paikkaa ei ole sitten kenelläkään. Kyllä se mahtaa vanhempaa poikajunioria harmittaa. Ihan sama minkä seuran verkkareissa kulkee.

2. Tilanne on varmasti ollut seuran johdolle äärimäisen vaikea, mutta jos ei edes ennen päätöksen julkaisua Siipen ja PuPen seurajohtajat käynneet edes lyhyttä puhelinkeskustelua teemalla "voitaisiinko tämä Superpesikesen Savolainen sarjapaikka mitenkään pelastaa", niin silloin on vaikea olla täysin menettelyä tuomitsematta. Jos tämä keskustelu käytiin, niin siitä pisteet ja harmi kun ei ratkaisua löytynyt. Jos ei, niin...

3. Nyt ollaan oikeasti Savolaisen pesäpallon saralla suurten kysymysten äärellä. Siis ihan oikeasti. Einstein määrittelee tyhmyyden vapaasti käännettynä niin, että toistaa samaa asiaa samalla lailla ja odottaa erilaista lopputulemaa. Jos nyt ei lopu menneisyyteen katsominen ja "syyllisten" osoittelu, niin sitten voi viimeinen sammuttaa valot.

4. Katsoo tätä Savolaisen pesäpallon matkaa miten tahansa viimeisen 20 vuoden ajalta, on lopputulema kiistatta epäonnistuminen.....toistaiseksi. Ja tällä tarkoitan Kallansiltojen molempia puolia. Jos ei lähes 150 000 asukkaan talousalueella ole pystytty miesten Superpesistä toimimaan vakaalla ja kilpailukykyisella pohjalla, kannattaa miettiä tuota Einsteinin hommaa ja yrittää jotain uutta.

5. Uskaltaisin väittää että seuraavan puolen vuoden aikana tullaan aika pitkälti määrittämään Savolaisen pesäpallon suunta seuraavaksi 20-vuotis kaudeksi. Jos nyt löytyy molemmilta puolilta siltoja aidosti avarakatseisia yksilöitä riittävästi määrittämään uuden aidon yhteistyön mallin, on tulevaisuus lupaava. Jos juoksuhautoja kaivetaan vaan syvemmäksi, niin lopputulemaa ei ole valitettavasti vaikea arvata.

Loppukevennys
Jos minulle sattuisi EuroJackpot kohdalle, tapahtuisi seuraavaa.
-Tarkasti Kuopion ja Siilinjärven rajalle nousisi uusi 3000 hengen stadion. Kakkospuoli Siilinjärven puolelle (Mantun historiaa kunnioittaen) ja kolmospuoli Kuopion puolelle. Täällä pelaisi edustusjoukkueet. Ja kenttä tietenkin johonkin nätille paikalle kallaveden rannalle.
-Junat a-oikeuksilla (minä tarjoan) ja erillisellä lasten vaunuilla kuljettaisi peleihin katsojia koko maakunnasta
-Siilinjarvella pelattaisiin naisten ykkösta ja tyttöjen superia ja Kuopiossa miesten ykköspesista ja poikien superia
-Perustaisin kiinteistösijoitusyhtiön noin 5 miljoonan omaisuudella jonka tavoite olisi tukea pesäpalloa savossa noin 500 000 eurolla vuodessa. 250 000 miehille (se kun vaan on kalliimpaa), 100 000 naisille ja 150 000 Junioreille tasaisesti.

Se on kuitenkin lopulta hemmetin hieno laji...
 
Viestejä
280
Oraakkeli kirjoittaa asiaa...nyt on syyllisiä enää turhaa etsiä kun kakka on jo housussa. Juupas-Eipäs väittely pitää lopettaa ja miettiä millä eväillä Savossa palataan takaisin Superiin ja mahdollisimman äkkiä. Oraakkeli voisit vielä ennustaa seuraavan Eurojackpotin voittorivin niin tulen mukaan tuohon stadionhankkeeseen...mutta ainakin 5000 katettua katsomopaikkaa pitää olla.
 
Viestejä
545
Kyllä se nyt on Siipellä pitkässä puussa miesten Superiin nousu. Lienee ainoa realistinen vaihtoehto Pohjois-Savosta Superiin leipoa joukkue Puijosta.
 
Viestejä
16
Vaikka kuinka väännetään ja käännetään, Kuopio ei ole pesiskaupunki.

Aivan yhtä paljon kuin joku Joensuu tai Tampere.

Siis ihan oikeasti. Einstein määrittelee tyhmyyden vapaasti käännettynä niin, että toistaa samaa asiaa samalla lailla ja odottaa erilaista lopputulemaa
Jos tätä periaatetta noudatetaan, niin Kuopion ja Siilinjärven ei kannattaisi laittaa hynttyitä yhteen. Edellisellä kerralla meni pieleen.

Onko Esintein erehtynyt?
 
Viestejä
747
Vaikka kuinka väännetään ja käännetään, Kuopio ei ole pesiskaupunki.
Tuollainen asenne on hyvin lähellä... raivostuttavaa olevaa alistuneisuutta! Varsinkin jos seutukunnalla pelaisivat YKSI miesjoukkue ja YKSI naisjoukkue [Siilinjärvellä], uskon vahvasti, että niiden katsomoihin saadaan väkeä. Eli kyllä katsojia löytyy riittävästi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös