Supervuoro

Siilinjärven Pesis 2020

Viestejä
404
SiiPe saavutti minimitavoitteensa, eli säilytti sarjapaikan ja pelaa Superpesistä myös 2020. Sopimustilannetta ei näy ainakaan Superpesiksen pelaajalistassa, mutta suuri osa joukkueesta lienee kuvioissa ensi suvenakin.

Rosteri huutaisi hieman lisää sisäpeliin, ulkopeli ei niinkään ole ongelma. Katsojia ja tunnelmaa katsomoon tarvittaisiin myös lisää. Kenties jotain organisoitua kannustustoimintaa.

Erittäin merkittävä siilinjärveläinen media kirjoittaa:

"Ensimmäinen urakka on parin-kolmen keskeisen avainpelaajien pitäminen joukkueessa. Se ei ole helppoa. Lisäksi pitäisi vielä hankkia oikeita vahvistuksia, jotta päättyneen kauden pitkät tappioputket ja piinalliset putoamiskarsintapelit eivät toistuisi.

Laajahko pelaajisto koitui joukkueen onneksi, kun muutamat pelaajat kuten Eemeli Paldanius, Juho Keinänen ja Ville Pietinen ottivat suurempaa vastuuta loukkaantuneiden tilalla. Se kertoo henkisestä vahvuudesta. Heistä kannattaa pitää kiinni.

Teemu Kinnusella on SiiPen onneksi pelaajasopimus ensi kaudeksi."


Sitkeys voitti surkeuden – SiiPe säilyi miesten Superpesiksessä - Uutis-Jousi
 

Joskussavolainenpellooja

Sinällään toki vaikea kausi mikä oli odotettavaakin. Pelaajistossa kuitenkin potentiaalia nykyisellään kunhan paikat kestää ja toki muutama jätkä lisää tuomaan laajuutta. Vaan isompi kysymys on että kuka tuon potentiaalin ulosmittaa porukasta? Pertulle tarvitaan taustatukea ja talvikaudella täytyy harjoitella laadukkaasti.
 

Vastakkainen pöytä

Merkittävä oma media kehuu oman joukkueen surkeaksi. Kannattajana tuota on vaikea hyväksyä. Mielestäni surkea joukkue noidenkin loukkaantumisten jälkeen olisi mennyt sukkana ykköseen. (pientä siloitteluakin siinä nyt oli). Taitaa kirjoittaja olla varsinainen Arffman. Taso on nyt nähty ja pelin pitää parantua. Eipä tuosta epäilystä ole. Vahvistusta tarvitaan, sekin on selvää.
 

#39

Viestejä
21
Jos "merkittävä oma media" meinaa, että vasta nyt ryhdytään kamppailemaan pelaajista kuumaakin kuumemmilla pelaajamarkkinoilla, ollaan jo auttamattomasti myöhässä.

Pelimiehet ovat menneet kaupaksi aikoja sitten. Osaston"ynnä muut" pelaajia voi olla jäljellä.

Ja ennen kauden päättymistä on ollut paha (ei toki mahdoton) neuvotella yhtään kenenkään kanssa, koska karsinnat.

Uskoakseni, Siilinjärvellä luotetaan tämän kauden pelaajien kehittymiseen ja mahdollisesti kalastetaan jokunen uusi mies naapuriseurasta, muista ykkösen seuroista tai näistä "kuumien markkinoiden" jämistä. Joensuusta saattaa löytyä yksi lähes roolittomaksi jäänyt oma kasvatti.

Mikäli tämän kauden runko säilyy niin en hyperventiloisi ensi kauden suhteen. Tämä kausi meni tunnustellessa ja potentiaalia pelaajilla jäi vielä rutkasti piippuunkin. Ensi kaudella kaikki ovat vuoden kokeneempia.

Siipen kannalta on toivottavaa, että huhut lähtevistä pelaajista olisivat tuulesta temmattuja. Jos näin ei ole, silloin todellakin kannattaa toivoa lottovoittajia tueksi..
 
Viestejä
631
Pelimiehet ovat menneet kaupaksi aikoja sitten. Osaston"ynnä muut" pelaajia voi olla jäljellä.

Ja ennen kauden päättymistä on ollut paha (ei toki mahdoton) neuvotella yhtään kenenkään kanssa, koska karsinnat.
Noinhan se on. Ja jo taitonsa osoittaneet pelimiehet kelpaa useampaankin joukkueeseen, joten vaativat vähän muutakin kuin verkkarit ja päivärahat.

Siipen kohdalla kääntäisin katseet niihin pelaajiin, jotka eivät mahdu superin joukkueissa pelaamaan ja niihin, jotka ovat taitonsa osoittaneet ykkösessä. Aivan varmasti olisi saatavilla esim. Sotkamosta pelimiehiä (kuten Kossuun menijät osoitti tällä kaudella), jotka pelaavat paljon mieluummin Superia vähän huonommassakin joukkueessa kuin ykköstä tai purevat tuppea superin ringissä.
 

Vastakkainen pöytä

Gainger kommentoi Siipen mahdollisuuksia pelaaja hankinnoissa. Noin se varmaan pitkälti menee. Joukkueessa itsessään on vielä "piippuun jäänyttä potentiaalia", kuten joku aiemmin totesi. Kärjellä puskeminen ja kokemukseen luottaminenhan oli pelinjohdon "pelikirja". Se riitti niukasti sarjapaikan säilyttämiseen. Tuloksen parantaminen tuosta vaatii varmuutta koko kärjen pelaamiseen ja kotiutuksiin (helpommin sanottu kuin tehty). Koko joukkuetta ei voi vaihtaa (eikä tarvitsekaan) joten potentiaali on kaivettava omista ja muutamasta tosi vahvistuksesta, varsinkin jos huhut poistuvista pelaajista pitävät paikkansa.
 
Viestejä
74
Kinnunen, Toivanen, Puustinen, Paldanius, Lahti, Roivainen, Keinänen + 2 muuta (Koskelo & Hofrenko?) joilla sopimus ensi kaudesta. Jämällä töitä riittää joukkueen kasaamisessa. Joensuussahan tosiaankin olis vähemmälle peliajalle jäänyt kasvatti, mutta mikä lienee tilanteensa, hyppienkeikkuen menisi SiiPen rosteriin ja pystyy pelaamaan useammmallakin ulkopelipaikalla. Naapuriseurasta ei taida oikein ensi kaudeksi "kupattavaa" löytyä, heilläkinhän taisi olla oma 3:n vuoden Superiin nousuprojekti olla suunnitelmissa. Sotkamon "ylitarjonta/-jäämä" pelaajat, menevätkö edelleenkin muualle mieluummin? Misa Märsylä heistä (ja PuPessa kauden pelanneena) sopisi kuin nenä päähän SiiPeen, mutta varmaankin ottajia ympäri Suomenniemen.
 
Viestejä
404
Vai siksikö ei kuulu siirtouutisia, kun niitä ei kerrota pelaajista, joilla on kausi vielä kesken.
 
Viestejä
74
Vae on oman kylän pojat Siilissä loppu? Johan tuossa joukkueellisen ukkoja luettelin minäkin, eikun pitkällä kärjellä pelloomaan: Oskari- Otto-Roivainen-Lahti-Paltsu-Keinänen-Puustinen-Toivanen-Kinnunen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös