Supervuoro

Pesis Talk Show

Viestejä
616
Lajin medianäkyvyyden kannalta nämä pesis talk show't on kyllä hieno juttu. Siinä nostetaan erityisesti Kuosmasen toimesta esille asioita, jotka rikastuttavat pesisfanien näkemystä lajista.

Yhden asian analysointi meni minusta hieman yksioikoisesti ja se on jokerit. Arvostelun pohjana oli lyöntitehokkuus vaihtamisen ja kotiuttamisen osalta. Jokeriarvioinnin ykkönen oli Joensuu, kolmikolla Wahlsten-Rautiainen-Hartikainen. Kaikki ovat lyömäpuolen miehiä. Sama koski muita top-5 jokereita. Miksi näistä analyyseistä oli sivussa oli etenijäjokerit?

jos vaikka heitetään esimerkki Vimpelistä siltä ajalta, kun Heimonen vielä pelasi. Jokereina Ruuska, Mäkelä ja Saukko. Hyvin optimaalinen kolmikko. Oli vaihto- ja kotiutusvoimaa sekä kärkitasoista nollatilanteen purkua. Tai aika, jolloin Matti Saukko oli vielä jokerina ja Koplan kova keskipalkki pystyi tekemään tilannetta kunhan kentällä oli jalkoja. Tai sitten yksi vaihtoehto Jymyn tulevan kauden kolmikosta. Ropsoni kotiuttaa ja vaihtaa, Rönkkö lyö luotettavasti pinnoja ja siihen kolmanneksi Matias Litmanen, joka on kunnossa olleessaan riittävän jalkava ja lajitehokuus on lyöntivoiman osalta parantunut vuosi vuodelta.

Pieniä nyansseja sinällään erinomaisessa pesis talk konseptissa, mutta koska analyyseissä tuotiin joukkueen kokonaisuutta niin vahvasti esille niin mielestäni jokerikolmikkoa olisi pitänyt arvioida myös kokonaisuutena.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös