Supervuoro Verkkolehti »
x

Vastaa verkkolehden lukijakyselyyn!

Haluamme tietää, mitä te lukijat olette näistä sisällöistä olleet mieltä – ja mihin suuntaan verkkolehteä tulevilla kausilla kannattaisi kehittää. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Pesäpallon ylimmillä sarjatasoilla lanseerataan alkavalla kaudella uusi tulospalvelu

Viestejä
4,212
Voiko tuolta uudesta tulospalvelusta hakea vain se tietty pelaaja ja katsoa kaikki tilastot (ja selvennykset!) niille. Kovin vaivalloista kelailla aina sivua edestakaisin että näkee mitäs tää tilasto nyt tarkoittikaan.

Ja miksi tämä ketju on piilotettu uutisosioon @Ylläpito
 
Viestejä
1,382
Voiko tuolta uudesta tulospalvelusta hakea vain se tietty pelaaja ja katsoa kaikki tilastot (ja selvennykset!) niille. Kovin vaivalloista kelailla aina sivua edestakaisin että näkee mitäs tää tilasto nyt tarkoittikaan.

Ja miksi tämä ketju on piilotettu uutisosioon @Ylläpito
Eipä täällä taida kovin paljoa parempaa paikkaakaan. Jos ei sitten tuo "Yleinen pesäpallokeskustelu".

Tälläistä ei oikein ole mielekästä laittaa minkään tietyn sarjan ketjuun, kun tulospalvelu kattaa sarjoja junnuista Superpesikseen saakka.

Vuosi sitten uusi tulospalvelu taisi myös olla uutinen. Jotain tuon suuntaista voisin kuvitella syyksi. Mitään "pelaajakorttien" tapaista uudessa palvelussa ei mielestäni ole, selaimen omalla "haku sivulta"- toiminnolla voi tietenkin etsiä haluamansa pelaajan kustakin tilastosta.
 
Viestejä
4,212
Vuosi sitten uusi tulospalvelu taisi myös olla uutinen. Jotain tuon suuntaista voisin kuvitella syyksi. Mitään "pelaajakorttien" tapaista uudessa palvelussa ei mielestäni ole, selaimen omalla "haku sivulta"- toiminnolla voi tietenkin etsiä haluamansa pelaajan kustakin tilastosta.

Tottakai voi. Ja tätähän tarkoitinkin, että sitten joutuu rullailemaan että mitähän tämäkin tilasto tarkoittikaan. Harmillista perin harmillista.
 
Viestejä
1,382
Tottakai voi. Ja tätähän tarkoitinkin, että sitten joutuu rullailemaan että mitähän tämäkin tilasto tarkoittikaan. Harmillista perin harmillista.
Pesiksenmaail.assa päivittyy edelleen pelaajakortit, sieltä näkee pelaajakohtaisia tilastoja tiiviissä paketissa. Jotain vastaavaa olisi kyllä kiva saada uuteen tulospalveluun, kun pesiksenmaailma on kaikessa käyttökelpoisuudessaan vähän vanhanaikaisen näköinen.
 
Viestejä
131
En tiedä onko foorumilla väkeä, jotka osaavat käyttää tulospalvelun rajapintaa, mutta olen ajatellut, että periaatteessa sieltä pitäisi olla saatavilla ainakin joukkuetasolla kanssa ulkopelisuorituksia kuvaavia tuloksia.

Nyt tilastoista saa helposti irti kuinka hyvin joukke suoriutuu esim. ykköstilanteen purusta, mutta pitäisi myös olla mahdollista parsia kokoon tietoa siitä kuinka hyvin joukkue puolustaa ykköstilannetta. Silloin pitäisi kanssa olla mahdollista kartoittaa mitkä joukkueet puolustavat parhaiten eri tilanteita vastaan.

Olisiko tällaisessa tilastoinnissa mitään järkeä?
 
Viestejä
243
Miksiköhän fontit eivät enää näy tietokoneversiossa (ylempi kuva) lihavoituina? Melko mitätön seikka, mutta tekee kuitenkin puhelinversion (alempi kuva) mukavammaksi lukea.
Tulospalvelu.PNG

Screenshot_20220824-230340_Chrome.jpg
 
Viestejä
4,212
ON muuten todella ärsyttävää kun äskenkin katsoi tuota Kitee-Vimpeli ja Pippola lyömässä ajolähtö 2 paloa ja viimeinen lyönti ja se ei koskaan päivity että miten tuossa kävi. Ennen kuin käy katsomassa uudelleen pääsivun kautta ja että oho sehän loppuikin paloon.

Eli viimeiseen lyöntiin asti päivittyy mutta sitten se ratkaisu jää kokonaan päivittymättä.
 

kontiola

Lapuan ja Mansen juoksut päivän pelin ekassa jaksossa pitäis korjata oikein päin. En löytänyt sivuilta palauteosoitetta.
1661968744212.png
 
Viestejä
732
Pesiksen maailma hävisi näköjään verkosta kokonaan joten piti koodata oma. Minkälaisia ominaisuuksia kaivataan?

Tähän mennessä tehtynä (kuvat spoilereissa):
p1.jpg
Pelaajakortit. Joukkueen nimeä klikkaamalla joukkueen kausitilastoihin.
p2.jpg
Joukkuehaku jota kautta pääsee toki myös joukkueen kausitilastoihin.
p3.jpg
Otteluhaku. Hakuehtoja saa ehdottaa.
p4.jpg
Ja ottelua klikkaamalla ottelun tilastoihin.
p5.jpg
Ja tuosta pelaajan nimeä klikkaamalla pelaajan tilastoihin, joka on vielä vaiheessa.

Ulkoasu tulee vielä muuttumaan, siihen on onneksi parempi tekijä.
 
Viestejä
11,438
Pesiksenmaailma on kyllä takaisin nyt. Ylläpitäjä ei aktiivisesti seuraa sitä ja se liitäntä saattaa kosahtaa kun pesiksen tulospalvelun puolella muutetaan jotain. Mutta varmaan se ennemmin tai myöhemmin katoaa.

Mutta noi näyttää kyllä tosi lupaavilta. Itse olen käyttänyt tilastoselainta pesiksenmaailmasta paljon.

Jos noihin pelaajatilastoihin saisi palot lyöjänä ja etenijä ja lyöntivuorojen määrät niin olisi jo aika massevaa. Ylipäätään taulukot niin että saisi suoraan pudotettua ilman ylimääräisiä parsintoja exceliin olisi kiva. Eli ei onnistumiset/yritykset tyyppisiä esityksiä

Ja jos siellä uudessa palvelussa on ne lyöntikartat niin sellainen pelaajakohtainen lyöntikartta ja eri värillä haavat/palot (pitää varmaan mutustaa koska samalla kyönnillähän voi tulla paljo ja kärkkäri tai palo ja koppi)

Pesiksenmaailman tilastoselaimen kategoriat

1665394472604.pngPalot
1665394664801.png
 
Viestejä
732
Lyöntivuorot ja palot on tuolla "Lisää tilastoja" -napin takana, kun yritän kovasti miettiä että miten saisin esitettyä tilastot järkevästi myös vähän pienemmillä ruuduilla.

1665394956054.png


Pelaajien uratilastoissa ongelmia aiheuttaa liiton perseily, kun kaudelle 2021 useampi pelaaja sai uuden ID:n. En ole vielä jaksanut niihin paneutua, mutta pikaisella vilkaisulla saman nimisiä pelaajia on mahdoton erottaa toisistaan. Esim. Antti Korhosella on neljä eri id:tä. Liiton pelaajakorteistakaan ei ole apua, kun ne on päivitetty viimeksi 2020.
 
  • Tykkää
Reaktiot: LBC

LBC

Viestejä
3,465
näinköhän tuo useamman id:n ongelma on kokonaan poistunut. Mutta jos on, niin hyvä.

Korhosen Antin kortit lienevät sekaisin ainakin kahden täyskaiman välillä (pesiksen maailmasta katsottuna, joka kaiketi noudattaa noita samoja id-numeroita.
Ja toinen sekaannus on käynyt vielä kaudella 2022.
5802 oli ID vuonna 2022, mutta aiempaa historiaa oli 2002 - 2010 PuMu ja Jyväskylä
2941 lienee ollut ID 2021, Lahtea 2007 - 2011
6326 ehkä se Antti Korhonen joka tällä hetkellä menee Superissa, mutta 2021 - 2022 Kempeleen pelit siis noissa aiemmissa

On noissa parsimista jos haluaisi urakoida...ja kun näyttää, että sattuu edelleen, onko niin, että jos ei ole löytyvinään pelaajaa, perustetaan uusi? ja löydetäänkö liian helposti samannimisistä väärä kaveri, kuten tässä ehkä käynyt?

Neljäs Antti oli Antti-Jussi. Onko uuden rajapinnan kautta oikeasti 4 Anttia?
 
Viestejä
11,438
Joo, uuden tulospalvelun rollauksessa oli mitä ilmeisemmin ollut massiivinen kirjureiden koulutusrumba kun noita duplikaatteja ilmiintyi :unsure:

Kirjanmukainen toteutushan olisi, että tuollaista masterdataa kuin lisenssipelaaja ei normikirjuri saa perustaa, mutta silloin varmaa olisi ollut aika monta ottelua jossa pelaajina olisi Niilo Näppärä. Täydellisessä maailmassa sinne tulospalveluun tulisi tyrkylle lisenssinumero - tai siitä palavelun siällä generoitu avain + pelaajan nimi ja jos yksittäinenpelaaja hankkii useamman lisenssin niin sitten se on kaksi eri pelaajaa.

Mielestäni Pesiksenmaailman ylläpitäjä sanoi viime vuonna, että liitto oli luvannut korjata nuo jälkikäteen, mutta ovat varmaan päättäneet hintalapun nähtyään ettei se olekkaan niin tärkeää. Mitä pidempään asia jätetään korjaamatta sitä vaikeammaksi sen korjaaminen menee niinkuin hyvin tiedetään.

Tietysti joku ristikytkentä käyttöliittymän ja datan välissä homman hoitaisi mutta helkkarinmoinen homma ylläpitää kun noita duplikaattejahan voi syntyä koko ajan lisää,
 

LBC

Viestejä
3,465
On siellä muutama muukin neljään kertaan.
joo muutaman katsottuani löytyy pesiksenmaailmasta samat, mutta tuo Korhosantti vain kolmesti, siksi vähän ajattelin olisiko yhdysviiva katkaissut nimen.

Mutta ehkä oleellisempi olisi kommentoida itse asiaa. Että hyvältä vaikuttaa jos urakoit nuo julkistamiseenkin asti. Luettavuus ja muotoilu aiheuttanee kommentteja, vaikka siihen panostaisittekin. Mutta esihistoriallisena ilmiönä suosin tuollaista taulukkomaista näkymää. Ja kuten @MieVaan kommentoi, se jatkojalostus aina joskus kiinnostaa, joten vienti tai copy paste helpolla ajaa ainakin minun silmissä aina muotoilun yli.

Saako tuohon otteluhakukriterioihin haettua yhden vaiko peräti useamman haun esim sarjaportaisiin? no ei ehkä oleellinen.
koti-vieras, ehkä? saisi ne kuuluisat yleisömäärätkin samalla tuosta jaoteltuna
tuo lisää hakuehto: onko siellä jo valmiina jotain muutakin? ainakin kausi voisi ehkä olla sielläkin.

Toisaalta pelaajakortin rajausmahdollisuus toisi ehkä luettavuutta myös jos voisi rajata halutessaan esim hallipelit tai junnupelit pois. Toki ne siellä pitää olla framilla. Runkosarja - pudotuspelit -jako ihan jees noinkin.

Ja kausitilastoissa VOISI olla se pelaajan tilasto joukkueittain-mahdollisuus, jos nyt noita todellisia reppumiehiä jatkossa enää samassa mittakaavassa on kuin tänä vuonna...malliin siis Hakki, Aku Kettunen - Iiro Nokkala. Oletin siis, että tuonne tulisi kauden kärkilyönti- ym tilastot kaikkien joukkueiden yli.
 
Viestejä
732
Sini Satamia on kyllä uskoakseni vain yksi (ja onkin nopealla vilkaisulla.
Tämä onkin jännä tapaus. On ollut samalla ID:llä kaudet 2017-2020, viime vuonna kolme eri id:tä joista yksi käytössä myös tänä vuonna.

Täydellisessä maailmassa sinne tulospalveluun tulisi tyrkylle lisenssinumero
On siellä näkyvissä lisenssinumero ja syntymävuosikin, jos henkilöllä on voimassaoleva lisenssi.

Saako tuohon otteluhakukriterioihin haettua yhden vaiko peräti useamman haun esim sarjaportaisiin?
Pystyy tällä hetkellä hakemaan sarjan ja sarjavaiheen perusteella.
1665404202710.png
1665404207596.png

Pystyy hakemaan myös yleisömäärän perusteella ja juoksutkin saa rajattua vain toiselle joukkueelle. Tuo koti/vieras-erottelu pitää lisätä.
 
Viestejä
924
Pesiksenmaailma on kyllä takaisin nyt. Ylläpitäjä ei aktiivisesti seuraa sitä ja se liitäntä saattaa kosahtaa kun pesiksen tulospalvelun puolella muutetaan jotain. Mutta varmaan se ennemmin tai myöhemmin katoaa.

Mutta noi näyttää kyllä tosi lupaavilta. Itse olen käyttänyt tilastoselainta pesiksenmaailmasta paljon.

Jos noihin pelaajatilastoihin saisi palot lyöjänä ja etenijä ja lyöntivuorojen määrät niin olisi jo aika massevaa. Ylipäätään taulukot niin että saisi suoraan pudotettua ilman ylimääräisiä parsintoja exceliin olisi kiva. Eli ei onnistumiset/yritykset tyyppisiä esityksiä

Ja jos siellä uudessa palvelussa on ne lyöntikartat niin sellainen pelaajakohtainen lyöntikartta ja eri värillä haavat/palot (pitää varmaan mutustaa koska samalla kyönnillähän voi tulla paljo ja kärkkäri tai palo ja koppi)

Pesiksenmaailman tilastoselaimen kategoriat

katso liitettä 1999


Palot
katso liitettä 2000
Kaikki tämä kuulostaa hyvältä. Lisäksi olisi hyvä nähdä lyöntivuorot. Tämä ominaisuus ei ole enää pesiksen maailmassa toiminnassa. Kaikkein paras juttu olisi, jos joku osaava päivittäisi pesiksenmaailman kaiken datan "modernimpaan" käyttöliittymään, ettei kaikki tuo arvokas data katoa bittiavaruuteen. Itse henk.koht. en tosin uudistusta kaipaa. On kelvannut oikein hyvin mulle. Kiitos siitä.
 
Viestejä
924
Ja onhan se uudistus jotain vaikuttanut. Pelaajakortteja ei ole kauden 2020 jälkeen pesäpalloliiton sivuille päivitetty. Taitaa olla muita kiireitä. Prkl!
 
Viestejä
732
jos joku osaava päivittäisi pesiksenmaailman kaiken datan "modernimpaan" käyttöliittymään, ettei kaikki tuo arvokas data katoa bittiavaruuteen
No sehän tässä vähän on ideana.
Lisäksi olisi hyvä nähdä lyöntivuorot.
Mitä tällä tarkoitetaan? Ei äkkiä tule mieleen mikä tämä oli Pesiksen maailmassa.
Ylipäätään taulukot niin että saisi suoraan pudotettua ilman ylimääräisiä parsintoja exceliin olisi kiva
Lisäsin joka taulukon yhteyteen napin josta saa datan valmiina Excel-tiedostona.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös