Supervuoro

Pesäpallo Helsingissä

#1
Helsingissä jalkapallo omii suorituspaikkoja pienimmiltä lajeilta kuten pipolätkältä ja pesäpallolta. Nuorempana oli kesällä helppo löytää pesäpallopeli mihin pääsi helposti mukaan. Nykyään nuo kaikki kentät ovat aidattuja tekonurmikenttiä. Junnuna oli hauskaa kiivetä aitojen yli ja juosta vahtimestareita karkuun, mutta nykyjunnut joutuu kameroiden takia helpommin vaikeuksiin.

Pesäpallo on kuolemassa vähän samalla tavalla kuin mäkihyppy kuoli Helsingistä. Helsingissä on jäljellä enää yksi mäkihyppytorni (aiemmin niitä oli useita). Onneksi Superpesis vierailee ensi tiistaina Helsingissä mikä on hieno asia! Huippumäkihyppääjiä ei ole Helsingin mäkihyppytornissa näkynyt.

Pesäpallostadioneita on Helsingissä jäljellä ainakin 3kpl. Jalkapallo otti Helsingin keskustassa Haapaniemen kentän itselleen vuonna 2015. Väitän, että Haapaniemen kenttä OLI paras mainosikkuna pesäpallolle. Puolet pääkaupunkiseudusta ajoi bussilla Haapaniemen kentän ohi päivittäin ja näki pesäpalloa. Korvaava kenttä rakennettiin urheilun "piilopaikkaan" Myllypuroon vuonna 2016. Minun mielestä pesäpallo hävisi paljon tässä vaihtokaupassa.

Ajattelin lähteä lajin ensikertalaisena Helsingin Roihuvuoreen seuraamaan Ykköspesistä. Pelastakaa Helsingin pesäpallon viimeinen linnake Roihuvuori jalkapallolta! Kierot Helsingin päättäjät perustelivat aikoinaan, että Roihuvuoreen ei mahdu uutta pesäpallostadionia vaikka vesitornin lähistöön mahtuisi jopa uusi Olympiastadion....
 
Ylös