Supervuoro

Pesä Ysit 2021

Viestejä
243
Pienellä ja sympaattisella Pesä Yseillä ei näemmä ollut omaa ketjua vielä, niin pistetään sellainen pystyyn.

Sopimustilanne näyttää kahden kauden osalta ihan hyvältä. Joukkuetta voisi kuvailla sanoin "nuori ja eteenpäin menevä".

Pelaajistosta Elina Väre ja Eveliina Rantonen kävi syksyllä pokkaamassa mitskut Manse PP:ssa ja Kirittärissä. Toivottavasti matkalta on tarttunut matkaan myös vähän voittamisen kulttuuria, josta nuoret voi ammentaa oppeja.

Mielenkiinnolla myös seurattava miten Sarita Heikkinen suoriutuu viuhkan varressa!

Ilahduttavaa on, että avainpelaajilla on sopimukset aina 2022 saakka.

Sopimustilanne
Lotta Anttonen2022
Tytti Bertling2022
Salla Eteläpää2021 (2022)
Nea Forsell2022
Henriikka Harinen2022
Hanna Järvi2021
Eveliina Kainlauri2021
Linda Kemppainen2021 (2022)
Aino Kuittinen2022
Linnea Laatikainen2021 (2022)
Noora Leppälä2021 (2022)
Elina Muurman2022
Ellinoora Ojala2021 (2022)
Eveliina Rantonen2022
Essi Rytteri2022
Amanda Timperi2022
Elina Väre2022
 
Viestejä
268
Määrähän on aivan ok, positiivista. Kehitys ratkaisee kaiken, tai ainakin paljon. Eikös Heikkisellä ole laikkakokemusta Kempeleen tyttöjen parissa?
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,464

Ottelutilaston vitonen 373 ottelullaan, 1404 kärkilyöntiä, viisi Itä-Länttä ja Suomen mestaruus – Sarita Heikkisen upealle ja kunniakkaalle pelaajauralle naisten Superpesiksessä kertyi mittaa komeat 17 kautta. Kun päätös räpylän laittamisesta naulaan kypsyi, ajatus uudesta urasta oli ehtinyt muhia mielessä jo pidempään. Superpesis saa muutaman vuoden tauon jälkeen naispelinjohtajan viuhkaan Heikkisen luotsatessa lappeenrantalaisen Pesä Ysit alkavaan kauteen.
 
Viestejä
708
Muutos jälkeen ensi viikon sunnuntaina on luvassa päälähetyksenä kutkuttava Roihuttaret - Pesä-Ysit. Mielenkiintoa nostavat sarjanousija Roihuttarien kotiavaus uusitulla kentällä sekä Sarita Heikkisen avausottelu ensimmäisellä kaudella pelinjohtajana aikuisten pääsarjatasolla!
 
Viestejä
103
Tärkeät pinnat Yseille! Sai vähän hajurakoa SiiPeen. Loistavaa, Ysit!!!
Toihan ei vielä kovin paljoa ratkaise, kun 2 viimeistä joukkuetta pelaa keskenään kumpi putoaa. Tämän otteluparin voittaja pelaa sitten vielä Ykköspesiksen 2. sijoittuneen joukkueen kanssa säilymisestä Superissa.
PesäYseillä saattaa siis olla kahdet karsinnat edessä.
 
Viestejä
135
Toihan ei vielä kovin paljoa ratkaise, kun 2 viimeistä joukkuetta pelaa keskenään kumpi putoaa. Tämän otteluparin voittaja pelaa sitten vielä Ykköspesiksen 2. sijoittuneen joukkueen kanssa säilymisestä Superissa.
PesäYseillä saattaa siis olla kahdet karsinnat edessä.
Tänäänhän tuo ratkeaa. MyVe - Ysit klo 17.30 ruudussa. Häviäjällä kahdet karsinnat.
 
Viestejä
7
Toihan ei vielä kovin paljoa ratkaise, kun 2 viimeistä joukkuetta pelaa keskenään kumpi putoaa. Tämän otteluparin voittaja pelaa sitten vielä Ykköspesiksen 2. sijoittuneen joukkueen kanssa säilymisestä Superissa.
PesäYseillä saattaa siis olla kahdet karsinnat edessä.
Pelaa ymmärtääkseni Ykkösen voittajaa vastaan?
 
Viestejä
96
Niin päättyi Pesäysien super-taival tältä erää. Monet hienot ottelut tuli katsottua Vanhiksella aikanaan. Runkosarjapeleissä oli 500 katsojaa, Kyde teki numerolla 4 mitä tahtoi ja Hanne Parviainen paiskoi takakentältä palloa kotiin... ja ennen kaikkea, kenttähaastattelijana Vesa Surakka!

Yleisölle suurta herkkua oli myös 2011 ja 2012 ViU-Ysit -puolivälieräsarjat. Niissä oli sitä oikeaa paikallisvääntöä, vaikka Tanja Kimpimäki ainakin naureskeli, että karjalaisilla on erikoinen käsitys paikalliskamppailusta. Paikallispelimatkakin on 250 km.

Menestysvuosista, jos nyt yhtä hopeaa ja yhtä pronssia voi menestykseksi sanoa, ovat tietysti ajat muuttuneet ja poissa parrasvaloista vierähti monta vuotta. Tälläkään palstalla ysit eivät ole oikein kiinnostaneet ketään moneen vuoteen. :( Mutta hei, vielä 2013 Ysit oli runkosarjan neljäs!

Toivottavasti tämä on jonkun uuden alku. Seura on tuottanut tasaiseen tahtiin hyviä pelaajia, joille ei vaan ole enää vuosiin saatu rakennettua riittävän hyvää kokonaisuutta, että olisivat pysyneet Yseissä. Tämä taitaa olla myös muualla päin Suomea aika tuttu tarina - omat junnut ja seuratoiminta riittää hyvään ykkösen joukkueeseen, mutta superin tahdissa pysyminen on sellaista selviytymistaistelua.

Joka tapauksessa, iso maantieteellinen aukko jää naispesikseen, kun Kaakkois-Suomesta katsoen lähimmät superin joukkueet ovat Helsingissä, Hyvinkäällä, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Iso hatunnosto kaikille niille seuratoimijoille, jotka ovat jaksaneet tehdä hommia Ysien eteen kaikki nämä vuodet. Ja ennen kaikkea, kiitokset kaikille mahtaville pelinaisille, jotka ovat vuosien saatossa Ysejä edustaneet ja kentällä taistelleet.

Sitten vaan spekuloimaan sitä, mihin ysien parhaat pelaajat ensi kaudeksi siirtyvät.
 

Sie ja mie

Mitähän tuosta ajattelisi, jos -tai kun - sarjapaikka meni pelinjohtajasta kentälle siirtyneen pelaajan "kämmiin", niin, onhan se vaan jotenkin niin... Ei eka vuosi pJ:n hommissa mennyt kuten olisi hlö itse toivonut, ei.
 
Viestejä
27
sarjapaikka meni pelinjohtajasta kentälle siirtyneen pelaajan "kämmiin"
Ymmärrän kyllä että asian voi näin dramatisoida. Näkisin kuitenkin ettei sarjapaikkaa menetetä yksittäisessä suorituksessa, vaan kaikkien suoritusten summa oli tällä kertaa se, että Yseille jäi käteen Pekka. Joskus askel taakse on kaksi eteen, jää nähtäväksi miten Lappeenrannassa.
 
Viestejä
243
Joukkuepeleissä. erityisesti pesäpallon tyyppisessä jossa suoritus "henkilöityy" keskimääräistä enemmän olisi tärkeää hahmottaa se että otteluun mahtuu lukematon määrä hyviä ja huonompia suorituksia ja tiukassa pelissä mikä tahansa heikko suoritus pelin aikana on se ratkaiseva virhe. Mutta myönnettäköön että hirveän vaikea noin on itsellekin asennoitua, se viimeisen rähmäisyn tai viimeisen onnistumisen tekijä kovin helposti jää mieleen.
 
Viestejä
129
Kyllähän sarjaportaan putoaminen oli harmillinen juttu, mutta tuskin ysien superpesishistoria tähän päättyy. Kunhan vain seuratoiminnan taustat saadaan vähintäänkin ylläpidettyä saati kohennettua, uskon, että Lappeenrannassa nähdään vielä uusi tuleminen. Syynä tähän ihan vain se, että kaupungissa olevan yliopiston ja ammattikorkeakoulun olemassaolo tuo kannusteen Lappeenrantaan siirtymiselle, sillä urheiluelämä ja opiskelu on helposti yhdistettävissä. Yliopistollahan ei tosin teknillispainotteisuuden takia ole juurikaan naisvaltaisia opintokokonaisuuksia tarjolla, joten kovin suuria massoja ei sen puolelta varmastikaan ole tulossa verratuna muihin superin yliopistokaupunkeihin, mutta kyllähän kauppiksen ja useiden ammattikorkean linjojen pitäisi olla merkittävä vetovoimatekijä. Opinnot paikkakunnalla myös mahdollistavat pelaajien sitouttamisen pesisprojektiin useammaksi vuodeksi. Tosin tälläkin kaudella monet sopimuspelaajat ovat vielä paikallisseudun lukiolaisia, joten vaihtuvuus tullee olemaan varsin suurta lähivuosien aikana. Merkittävin kysymys lieneekin, miten houkutella vähintäänkin superpesispotentiaalisia pelaajia yhdistämänään opinnot ja pesäpallon juuri Lappeenrannassa.

Mikäli Kuusankoski kairaa itsensä ykköseen, ensi vuonna kaakon kulmalla on aikamoiset mähinät Haminan, Ysien ja Kuusaan välillä.
 
Viestejä
26
Niinpä mikä on ajanut Pesäysit tähän putomiseen superista , kuitenkin entinen mitalliseura ja keskikastin joukkue sekä hyvää juniorituotantoa tekevä seura mutta naisten superi on tökkinyt viimeiset vuodet ja siihen varmaan löytyy hyvä syy , mutta mikä se on ?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös