Supervuoro Verkkolehti »

Pekingin OK 2022

Viestejä
957
Tässä voi seurailla piakkoin käynnistyviä talviolympialaisia, jos ketä sattuu kiinnostamaan. Lajeja on monenlaisia.

Pari huomiota. Ensimmäinen on korona jonka takia osa kilpailijoista joutunee jäämään sivuun. Saapa nähdä miten laajalti tulee esille. Yksi urheilija jolla on ollut vaikeuksia näytteensä kanssa on yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola joka ilmeisesti kuitenkin selviää kisoihin.

Toinen huomio liittyy Suomen menestykseen. Meille on kerrottu että kansainvälinen menestys on entistä vaikeampaa kiristyneen kilpailun takia josta syystä mitalit arvokisoissa ovat tiukassa. Joitakin vuosia sitten käynnistettiin projekti, jossa tavoitteeksi asetettiin se että Suomi menestyy pohjoismaista parhaiten kun lasketaan yhteen sekä talvi- että kesäkisat. En tiedä onko tämä tavoite edelleen voimassa mutta realistinen se ei ole, Norja ja Ruotsi tulevat saamaan näistä kisoista enemmän mitaleita kuin Suomi voi saada vaikka mukaan laskettaisiin seuraavat kesäolympialaisetkin. Norja saa noin 40 mitalia joista puolet kultaisia, Ruotsin saalis on jotakuinkin puolet siitä mitä Norja saa. Norjaa vähäinen väkiluku ei haittaa vaan he menestyvät laajalla rintamalla useissa eri lajiryhmissä - väliin tuntuu siltä että kaikki mihin Norja koskee muuttuu kullaksi. Arvio Suomen mitalisaaliista näissä kisoissa on noin viisi mitalia. Toivottavasti saadaan, mielellään enemmänkin, ja toivottavasti mukana on ainakin yksi kulta. Nautitaan näistä kaikista ja kaikista kisahetkistä. Kilpailut ovat suomalaisittain pääosin päiväsaikaan joten seuraaminen vaatii osin luovia ratkaisuita.
 
Viestejä
2,836
No jääkiekosta leijonat ottaa ainoa kullan. Hiihdosta voi tulla yks tai kaks. Muuten en seuraa olympialaisia. Ja saa nähä hiihtäkö kläbö yhtään matkaan, kun on sairastunut koronaan. Ja kuninkuus matka ei ole Pertsa.
 
Viestejä
957
Kisoja on tullut seurailtua minkä pystyy, lajit vain ajoittuvat työpäivien ajaksi joten näkemättäkin on jäänyt. Mulle on pääasiana hiihto ja sitä on ollut kiva seurata. Minusta miesten skiathlon oli yksi hienoimmista kilpailuista jota olen nähnyt koska se oli yhteislähtökisa jossa peesauksesta ei ollut juurikaan hyötyä vaan hiihtäjät selvisivät maaliin paremmuusjärjestyksessä ja eroja tuli. Niskanen ja Bolshunov karkasivat muilta jo perinteisen osuudella. Kun vaihdettiin luisteluun, Bolshunov karkasi Niskaselta heti ja Iivon meno näytti alkuunsa niin tuskalliselta että mieleen tuli että hänet ohittaa vielä moni muukin. No eipäs tullutkaan kuin toinen venäläinen ja pian kävi ilmi että Iivon meno on ihan vertailukelpoista kaikkiin muihin paitsi niihin kahteen venäläiseen.

Tänään oli naisten kymppi. Suomalaiset ennakoivat Kerttu Niskasen olevan parhaamme, jotkut jopa uumoilivat että hän voisi voittaa kultaa. No ei voittanut mutta hävisi rajun taistelun jälkeen Johaugille vain 0,4 sekuntia. Kerttu oli maalissa todella tyytyväinen joskin itseäni kalvoi niukka tappio. Ihan hyvä silti kun Pärmäkoski otti vielä pronssia ja tässä tiukka ero tuli suomalaisen hyväksi. Nyt hiihtoja on kiva katsella koska suomalaiset ovat hyvin mukana.

Olympialaiset on tapahtuma jossa useat lajit saavat tilaisuuden olla esillä koska muina aikoina niitä tuskin edes huomaa. Olen seuraillut esimerkiksi curlingia, pikaluistelua ja kelkkailua. Näitä on ihan kiva katsella.
 
Viestejä
2,836
Leijonilta oli tänään aika hieno nousu voittoon. Tottakai ruotsalaiset ottivat tappion raa asti. Ensiksi haukkuvat leijonat ja kertovat ruotsin olevan isoveli. Suomen voittaessa ruotsalaiset syyttävät tuomareita. Taitaa leijonat isoveli olla. Mutta itsessään hieno peli ja hieno nousu. Niskanen on iskussa ja teki hienon nousun viestissä, ja mikä parasta pariviesti on pertsa, kuninkuus hiihto on vapaa toivotaan iivo siinäkin pärjäävän. Kläbö ja bolsunov todennäköisesti vapaalla ratkovat voitot, mutta bolsunov on vain kovassa iskussa. Tuossa viestissä joni mäki täytyy olla iivon pari. Iivon olisi hyvä lähteä viimeisenä matkaan. Huomenna kisataan naisten pariviestit ja naisleijonien välierät. Kerttu ja krista voivat mitalleja suomeen tuoda.
Edit. Keskiviikkona sprintit
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
957
Me suomalaiset muistetaan nämä kisat Iivo Niskasen vahvoista esityksistä ja ollaan niistä ylpeitä. Meillä on nyt kulta, hopea ja kaksi pronssia - kaikki mitalit maastohiihdosta - ja muualta ei mitään saadakaan poislukien mahdollisesti jääkiekko. Naisemme ovat pronssipelissä, miehistä ei vielä tiedetä.

Neljästä mitalista kolme on tuonut Niskasen perhe ja kaksi Iivo itse. Aika laihaa olisi ilman Iivoa, häneen talviurheilumme nojaa voimakkaasti. Vielä 2002 Suomi sai neljä kultaa joista kolmea oli tuomassa Samppa Lajunen, sen jälkeen juuri muuta Suomella ei ole ollutkaan kuin Iivo. 2006 ja 2010 Suomi ei saanut yhtään kultamitalia. 2014 pohdittiin voidaanko Iivo Niskasta valita kisoihin, valittiin ja se kannatti sillä Iivo toi Suomen ainoan kullan yhdessä Sami Jauhojärven kanssa. 2018 Iivon tuoma kulta oli Suomen ainoa ja niin taitaa käydä myös tällä kertaa.

Parisprinteissä Suomella on mitalitoiveita molemmissa sukupuolissa. Jotenkin tuntuu silti siltä että naisissa Ruotsia on mahdotonta voittaa ja Venäjä on taas kova. Toisin kuin @Pesisjonne olen ajatellut että miesten kisassa Iivo laitettaisiin avausosuudelle mutta voihan siinä toisinkin käydä. Miten tahansa, Iivon osuuksilla vastustajat saavat taas kovaa kyytiä mutta eipä se taida riittää edes mitaliin.
 
Viestejä
2,836
@zala kanssa olen erimieltä, että usko iivon tuovan kultaa sillä on ollut ylivoimainen pertsassa. Ja leijonilla on mshdollisuus miehissä voittaa kultaa joten sitä ei parane unohtaa, nousivat ruotsin takaa voittoon joten en laskisi toista kultaa pois suomelta. Iivo on antanut hurjaa kyytiä pertsalla ja hän viimeisellä osuudella pystyy kläböä bolshunov vastaan taistelee. Zala on perinteinen suomalainen joka ei uskonut ennen väliaikalähtöä iivon voittavan kultaa. Kaikista synkistelyistä iivo voi voittaa kultaa ankkuri osuudella, naisissa ruotsi on vahvoilla ja norja jos johaug tulee. Naiset voivat myös pronssia kiekossa voittaa. Ja kyllä otteet miesleijonilla on sen verran vahvat, että nahdollisuus on kultaa. Toki huomenna alkaa puolivälierät ja jos tsekki tulee vastaan heillä on peli tuntuma alla, mutta leijonat on osoittanut sitkeyden.
 
Viestejä
662
En malta olla tarttumatta miesten sprintin hiihtojärjestykseen: Pekingissä rata ja muu olosuhde ovat niin raskaat, että kun molemmat radan parisprintissä kolmeen kertaan kiertävät (ja alkuerissä sama kolme kertaa) noin kolmen minuutin palautuksella, hiihtojärjestyksellä ei liene ihan yhtä suurta merkitystä kuin normaalisti. Mutta koska tyypillisesti ensimmäiselle osuudelle eri maat laittavat ne, jotka kestävät kovempaa matkavauhtia ja pystyvät tekemään eroja (ja toiselle osuudelle ne, jotka pystyvät paremmin peesaamaan ja siitä yhtäkkiä lähtemään räjähtävään kiriin), @zalan tavoin automaattisesti laittaisin Iivon avaamaan ja Jonin kakkososuudelle ja siten ankkuriksi. Voi tietenkin olla, että jos Jonilla ei ole paras päivä, mitali jää Suomelta saamatta, mutta jos ei ole ihan huippupäivä, parittomilla (1, 3 ja 5) osuuksilla hiihdettäessä erot kasvaisivat vielä karmeammiksi kuin parillisilla osuuksilla.
 
Viestejä
957
Zala on perinteinen suomalainen joka ei uskonut ennen väliaikalähtöä iivon voittavan kultaa.
Onko sulla lähdettä tälle kirjoittamallesi?
Tuon viestisi perusteella sinä et uskonut joskin käyttämäsi kielioppi on niin konstikasta että siitä on vaikea arvella mitä tarkoitit ja mitä et:
No jääkiekosta leijonat ottaa ainoa kullan. Hiihdosta voi tulla yks tai kaks.
 

LBC

Viestejä
3,622
Neljästä mitalista kolme on tuonut Niskasen perhe
Nappipäivällä huomenna kolme mitalia lisää ja Niskasille kaksi. Mutta olisiko kuitenkin naisten jääkiekkopronssi, miesten sprintin hopea/pronssi ja naisten sprintin 4-5 sija todennäköisiä. Tosin pitkä ja raskas rata saattaa auttaa Pärmäkoskea ja (molempaa) Niskasta. Saa nähdä muiden naisjoukkueiden koostumukset, tulee todennäköisesti tavallista enemmän kestävyyspuolelta hiihtäjiä.

Ja yhden ja todennäköisesti viimeisen mitalin mahdollistava ottelu heti aamulla. Aika paljon tapahtuu.

Vieläköhän tällä kertaa olisi Niskasilla ja Pärmäkoskella paukkuja pitkillä matkoilla? sieltä saattaisi jotain lohjeta mutta ohuet on mahdollisuudet. Pari kymppisakkisijaakin olisi hyvä päätös kisoille.
 
Viestejä
735
Vieläköhän tällä kertaa olisi Niskasilla ja Pärmäkoskella paukkuja pitkillä matkoilla? sieltä saattaisi jotain lohjeta mutta ohuet on mahdollisuudet. Pari kymppisakkisijaakin olisi hyvä päätös kisoille.
Iivolle höyläävät perinteisen ladun 50:lle, niin eiköhän tuo mitalin nappaa. :D
 
Viestejä
2,836
Onko sulla lähdettä tälle kirjoittamallesi?
Tuon viestisi perusteella sinä et uskonut joskin käyttämäsi kielioppi on niin konstikasta että siitä on vaikea arvella mitä tarkoitit ja mitä et:
Itse asiassa uskon sillä sanoin että iivo taistelee kullasta ja on parisprintin finaalissa kuten naiset ja leijonat johtaa 2-0. Itse vinguit ettei suomelle tule enempää mitalleja tänään mahdollisuus kahteen, ja leijonat menee mitallipeleihin eli uskon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös