Supervuoro

Pattijoen Urheilijat 2021

Viestejä
31
En sano, väitä enkä vihjaa mitään, mutta Facebookissa Pattun postausta oli kommentoinut Topin appi sanoilla ”Topi Kosonen” 😄

Mitenhän lie on...
 
Viestejä
31
Topi sanoi nähtävästi Raahen Seudun haastattelussa, että "vielä vuosi jatketaan". Jos näin todella on, niin toivotaan että ensi viikolla julkaistaan manttelinperijä, referenssinimellä aatusaastamoinen. Jos Saastamoisia ei ole saatavilla, niin toivotaan että seuralla on olemassa short list sopivista lukkareista ja heidän kanssaan on kesuteluyhteys avattu kaudesta 2022.

Haapakosken jatko lienee käytännössä varma ja odottellaan musteen kuivumista, kun paikallislehdessä jo uskallettiin mainita että Siggen kanssa ollaan lähellä sopimusta.

Kenen muiden sopimuksia sopii odottaa ensi viikolla? Haapakoski, muita jatkoja? Kausi loppuu lauantaina Jomaltakin, joten julkaistaanko Rahunen vai meneekö sittenkin muualle?

Topi, Sigge ja Jari voivat hyvinkin olla kaikki eläkkeellä kauden 2022 jälkeen, joten pari severipiispasta rosteriin ensi viikolla olisi enemmän kuin etäkannattaja uskaltaa toivoa.
 
Viestejä
31
Mahtavaa, että myös B-pojista nostetaan pelaajia rinkiin. Uskotaan omiin!
Oliko tästä maininta Raahen Seudun jutussa? Maksumuurin takana kun on, niin pääsin lukemaan vain muutaman ensimmäisen rivin 😁

Olisko jollakulla tilaajalla mahdollisuutta vaikka lyhyesti referoida tuo Raahen Seudun juttu?
 
Viestejä
20
Topi Kosonen jatkaa PattUssa ainakin vuoden: "Koko ajan hiukset harmaantuvat, joten ei tämä jatku ikuisesti."Myös Sami Haapakosken jatkosopimus on hyvin lähellä. Tällä hetkellä papereissa on 12 nimeä. Uusia pelaajia julkistetaan viikon sisällä.

Toni Länkinen

25.09.2020 13:00

Topi Kosonen jatkaa PattUssa ainakin vielä yhden kauden ajan.

KUVA: VESA JOENSUU

Topi Kosonen solmi vuoden jatkosopimuksen Pattijoen Urheilijoiden miesten superpesisjoukkueen kanssa. Kokenut lukkari mietti päätöstään kauden jälkeen tovin, mutta lopulta jatkopäätös syntyi yhdessä kotijoukkojen kanssa.

– Tietysti piti taas hetki miettiä tilannetta. Miten on mahdollisuus kokonaisuutena vielä urheilla. Sieltä se pikku hiljaa rupesi kumpuamaan, että vielä vuosi jatketaan. Ja kotoa tuli vihreää valoa. Ja myös tietysti urheilullisella puolella piti miettiä, että pysyykö vauhdissa mukana. Sain olla kohtuu terveenä, joten oli helppo ajatella siihen suuntaan, että pelit voisivat vielä jatkua, Kosonen kertoo.

Vaikka Kosonen sanoo, että "vuosi vielä jatketaan", ei hän ole päättänyt lopettaa varmuudella ensi kauden jälkeen.

– En tiedä, ei sitä koskaan passaa varmaksi sanoa, mutta nyt jatketaan vuosi. Koko ajan hiukset harmaantuvat, joten ei tämä jatku ikuisesti. Kokemuksesta on ehdottomasti hyötyä pelatessa, mutta aikansa kutakin. En ajatellut nuorena, että pelaisin näin pitkään, kun kolkuttelen pian neljääkymppiä ja vieläkin pelaan. Mutta on se vaan kerrassaan mukavaa, 38-vuotias Kosonen myhäilee.

Kososelle ja koko pesäpalloväelle kulunut kausi oli raskas. Pelejä oli tiiviiseen tahtiin, mikä luonnollisesti tuntui pelaajien kropissa. Mutta myös pääkoppa joutui kovaan myllyyn.

– Henkisesti huomasi, että koko ajan kauden aikana oli henkinen kuorma päällä. Kyllä se korona heijasteli mielen päällä. Tämä oli jollakin lailla erilainen kausi. Toivottavasti ensi kaudesta tulee parempi.

PattUn pelit loppuivat puolivälierissä Joensuun Mailaa vastaan. Vaikka joukkuetta povailtiin jopa mitalikamppailuihin, teki sillä lopulta tiukkaa päästä ylipäätään pudotuspeleihin.

– Totta kai kaudesta jäi hampaankoloon. Jos nyt olisi mestaruusmitali kaulassa, olisi hampaankolossa paljon vähempi. Nyt siellä on sopivasti, Kosonen veistelee.

Kososen jatkosopimus on tärkeä palanen ensi kauden PattU-kokoonpanoa. Ehkäpä se tärkein. Mutta yksi tärkeimmistä olisi myös Sami Haapakoski, joka ei ole virallisesti ilmoittanut vielä jatkostaan. PattUn manageri ja puheenjohtaja Jari Suonvieri kuitenkin raottaa hieman Haapakosken tilannetta.

– Hän on myös tärkeä pelaaja. Kyllä tässä varmaan lähellä jatkoa ollaan, mutta se viimeinen sinetti puuttuu vielä, Suonvieri valottaa.

PattUn ensi kauden joukkueessa on nyt 12 pelaajasopimusta. Seuraava nimi papereissa on nuori Mikael Mäkelä, joka Suonvieren mukaan on kirjoittamassa nimensä paperiin. Hän pelasi viime kaudella B-poikien joukkueessa.

– Hän on eniten linjapelaaja, mutta varsin monipuolinen kaveri, Suonvieri kehuu.

Suonvieri on Kososen sopimuksen jälkeen iloinen mies, eikä hymy varmaankaan hyydy myöskään ensi viikolla. Silloin on luvassa uusia nimiä papereihin. Tämä tarkoittanee sitä, että vahvistuksia on tulossa jostakin top4-joukkueesta, sillä niiden pelit päättyvät tänä viikonloppuna.

– Uudet sopimukset julkistetaan, kun pelit ovat ohi. Ei niitä tule suurta määrää, mutta jotain uutta tulee kuitenkin. Onko yksi, kaksi vai kolme? Se selviää tässä seuraavan viikon sisällä, Suonvieri kommentoi.

FAKTA

Topi Kosonen

Syntynyt 12.1.1982.

Lappeenrannan Pesä-Ysien kasvatti.

Pelannut Pattijoen Urheilijoissa kaudesta 2004 lähtien.

Sopimukset

PattUn sopimuspelaajat 25.9.2020: Jan Hankala 2021, Teemu Juntunen 2021, Antti Karjaluoto 2021, Juuso Keski-Koukkari 2021, Topi Kosonen 2021, Konsta Launonen 2021, Miikka Matikka 2022, Paavo Pelto 2021, Severi Piispanen 2021, Tuukka Sarkkinen 2021 + optio 2022, Eetu Suni 2021, Jari Törmänen 2021. Pelinjohto: Jussi Haapakoski 2021.
 
Viestejä
20
Helsingin Sanomat:

Monivuotisten runkopelaajien jopa lajilegendojen siirto sivuun on ratkaisu, jonka kanssa seura joutuu käymään pitkään painia. Antti Hartikaisesta ja Toni Kohosesta luopuminen syksyllä 2018 oli yksi sotkamolaisseuran historian vaikeimpia päätöksiä.
Taustalla oli 18-vuotiseksi venyneen mitaliputken katkeaminen ja sitä seurannut nuorennusleikkaus tavalla, jota SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kuvaili kovien ratkaisujen matkaksi. ”Nämä eivät ole mukavia eivätkä urheiluromantikolle oikein hyviä päätöksiä, mutta tähtäin on koko ajan siinä, miten voimme voittaa mestaruuden ja varmistaa pitkässä juoksussa uuden menestysputken”, helpottunut Kuosmanen sanoi.
 
Viestejä
28
Helsingin Sanomat:

Monivuotisten runkopelaajien jopa lajilegendojen siirto sivuun on ratkaisu, jonka kanssa seura joutuu käymään pitkään painia. Antti Hartikaisesta ja Toni Kohosesta luopuminen syksyllä 2018 oli yksi sotkamolaisseuran historian vaikeimpia päätöksiä.
Taustalla oli 18-vuotiseksi venyneen mitaliputken katkeaminen ja sitä seurannut nuorennusleikkaus tavalla, jota SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kuvaili kovien ratkaisujen matkaksi. ”Nämä eivät ole mukavia eivätkä urheiluromantikolle oikein hyviä päätöksiä, mutta tähtäin on koko ajan siinä, miten voimme voittaa mestaruuden ja varmistaa pitkässä juoksussa uuden menestysputken”, helpottunut Kuosmanen sanoi.
Ja tämä liittyy Pattijoen Urheilijoihin miten? Sotkamolla iha hitusen eri tilanne pelaajamateriaalin tason ja -leveyden, juniorituotannon ja myös "ostoresurssien" suhteen. Pattijoella ollut parinakin syksynä tilanne se, että jos Topi lopettaa niin lähes pomminvarma putoaminen Superpesiksestä olisi edessä ja sen jälkeen viimeinen sammuttaa toimistolta valot.
 
Viestejä
20
Eihän tämä pelkästään Pattijoen tilanne ole. Joukkueiden keski-ikä nousee koko ajan Superpesiksessä?! Sopiva coctail vanhoja ja nuoria olisi ideaalitilanne.

Aiasta toiseen. Ketkä ovat ilman sopimuksia? Achren, Sigge, Harri K ja Kaisto. Sigge päättää itse haluaako pelata ja seura palkkaa, Harrille on käyttöä ulkona, mutta sisäpeliin pitää saada ryhtiä ja varmuutta. Achrenin jalat riittää, mutta räpylä ja mailatyöskentely kaipaa treeniä. Kaiston räpylä ok, mutta fysiikka ja lyönti ongelma. Olisiko järkevämpi lähteä muualle pelaan ykköstä? Pelejä kertyi nuorelle miehelle viime vuonna todella vähän. Pattijoella ei pelejä yhtään. Kannuksessa isolla numerolla kesän pelit.
 
Viestejä
9
Mikael Mäkelä 2021+2022 (optio). Viime kesänä kun kävin katsomassa poikien superpesistä niin todella taitava kaveri mailan varressa. Luonteessa on välillä näkynyt sedän elkeet, mutta toivottavasti ne ajan myötä karsiutuvat pois.

Samalla toivoisin että seurassa älyttäisiin vaihtaa poikien pelinjohtaja kunnolliseen.
 
Viestejä
20
Törmäsellä olisi varmasti annettavaa 2. pelinjohtajana. Paljon varmaan riippuu miten jalka kuntoutuu? Mistä kovemman luokan tuuraaja lyöntipuolelle vai siirretäänkö katseet tulevaisuuteen ja ajetaan nuoria nopeita junioreita etenijäjokerin roolissa sisään. Juuso hoitelisi lyöntipuolen numerolla kotiuttavien kanssa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös