Supervuoro Verkkolehti »

Oulun Lippo 2023

Viestejä
48
Kyllä parempi aina voittaa
Tämä on todellisuudessa vain klisee, joka ei oikeasti pidä paikkaansa. Jos parempi voittaisi aina, se tarkoittaisi, että sattumalla ei olisi merkitystä. Näissä pallopeleissä kuten pesäpallossakin, sattumalla kuitenkin on ihan tutkitustikin merkitystä. Jalkapallon puolella taisi olla niin, että esim. maalin syntymisessä on mukana keskimäärin n. 50% sattumaa ja toinen 50% sitten taitoa. Sattumalla on siten monesti merkitystä yksittäisten vähämaalisten otteluiden lopputulokseen. Pesäpallossa esimerkkitapauksia sattuman vaikutuksesta ovat esim. läpilyönnin osuminen johonkin hyvin pieneen esteeseen tai joku koppilyönnin sirvahtaminen vahingossa kotiutuksen tuottavaksi välilyönniksi. Joukkueet eivät myöskään voi suoraan vaikuttaa tuomareiden onnistumiseen. Pitkässä juoksussa joukkueet todennäköisesti hyötyvät ja kärsivät sattumasta suunnilleen yhtä paljon. Näin ei kuitenkaan välttämättä käy yksittäisen ottelun, paras kolmesta -sarjan tai vielä edes paras seitsemästä -sarjan aikana (vaikka siitäkin aina kliseisesti väitetään, että paras seitsemästä -sarjan voittaisi aina parempi joukkue). Mitä enemmän voittoja sarjan voittoon vaaditaan, sitä todennäköisemmin parempi voittaa, mutta ei ihan varmuudella kuitenkaan.

Mitä Lippo-HP -sarjaan tulee, niin minulle jäi sellainen kuva, että ei sattuma kovin suurta roolia näytellyt, joten parempi saattoi hyvinkin mennä siitä jatkoon.
 
Viestejä
11,772
Ehkä otsikon vierestä, mutta yksi kommentti tähän.

Samaa mieltä. On oikeudenmukaista ja reilua, että Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superiin. Samoin Superissa runkosarjan viimeinen saisi pudota suoraan Ykköspesikseen. Ottakoon sitten Ykkösen toiseksi paras ja Superin toiseksi huonoin keskenään omat karsintansa. Tuo lisää panosta runkosarjojen sijoituksiin.
Jymyfanin ehdotus ei ole hassumpi. Muissa lajeissa sitä on noudatettu, en nyt heti muista onko pesäpallossa. Sopii tuokin mallia ainakin allekirjoittaneelle.

Jos suoraan nousuun/putoamiseen runkosarjan voiton/häviön kautta mentäisiin niin silloin olisi kait kohtuullista, että pelattaisiin sama määrä otteluja kaikkia sarjassa olijoita vastaan. Eli mitään paikalliskierroksia ei pitäisi olla. Eli esim tämänvuotisilla joukkueiden määrällä ykkösessä 22 kierrosta ja superissa 24 jos pelattaisiin kaksinkertainen runkosarja.

Mulle kävisi ihan hyvin, kuten jo sanoin en ole pudotuspelien ystävä.
 
Viestejä
284
Minusta tuo suora/putoaminen olisi jotenkin reilumpaa. Tietysti se vie lipputuloja ja vähentää pelien määrää jne. mutta pudotuspelien raakuus ja onnen osuus tuntuu joskus vähän rajulta.
 
Viestejä
36
Minusta tuo suora/putoaminen olisi jotenkin reilumpaa. Tietysti se vie lipputuloja ja vähentää pelien määrää jne. mutta pudotuspelien raakuus ja onnen osuus tuntuu joskus vähän rajulta.
Jep, samaa mieltä. Pudotuspelisarjan ongelma ykkösessä on myös se että rosterit ovat aika ohuita ja jo yhden tai kahden runkomiehen loukkaantuminen voi vaikuttaa ratkaisevasti lopputulokseen.
 
Viestejä
224
Ei käske, mutta kun suurin osa vastustajista on sitä luokkaa, että jopa perseilemällä saa runkosarjassa pinnoja niin ihmismieli on vaan sellainen, että kerran vähempikin riittää niin tehdään vain se tarvittava. Hylkiläkin tästä mainitsi jonkun ottelun lehdistötilaisuuudessa.
Eikö tähän nojaten ole juuri hyvä, ettei runkosarjan voitosta nykyistä isommin tule palkintoa.
 
Viestejä
48
Jos suoraan nousuun/putoamiseen runkosarjan voiton/häviön kautta mentäisiin niin silloin olisi kait kohtuullista, että pelattaisiin sama määrä otteluja kaikkia sarjassa olijoita vastaan. Eli mitään paikalliskierroksia ei pitäisi olla.
Juuri noin. Jos runkosarjan voitolle ja viimeiseksi jäämiselle asetetaan niinkin valtavat panokset kuin suora nousu ja suora putoaminen, niin otteluohjelman pitää ehdottomasti olla kaikille yhdenmukainen. Paikalliskierrokset tekevät runkosarjasta väkisinkin epätasa-arvoisen. Tämä on kyllä ongelma jo pudotuspelimallinkin käytössä ollessa, koska eri tasoiset paikallisvastustajat voivat vaikuttaa sijoituksiin pahimmillaan ratkaisevasti.
 
Viestejä
186
Kyllä parempi aina voittaa, niin tapahtui myös taannoisessa Lippo-HP -sarjassa.

Ei todellakaan aina voita. Varsinkin jos on tasaiset parit, niin yksittäisen ottelun voi huonompikin voittaa. Sattumalla on aina osuutensa, osuuko läpilyönti räpylän reunaan, meneekö aidan ali vai jääkö aitaan. Kotiutuksessa virhepomppu linjaan jne. Pallo katoaa silmistä hetkeksi.

Kaikissa pallopeleissä sattumalla on roolinsa ja se korostuu, jos tasoero ei ole älyttömän suuri. Lisäksi sopivat sairastelut ja loukkaantumiset voivat keikauttaa sarjan kokonaan.

Tässä Lippo-HP sarjassa Hamina oli kokonaisuutena parempi. Eli tällä kertaa "oikeus" sillä tavalla toteutui.
 
Viestejä
2
Jamppavaan on kirjoitellut tänne paljon perättömiä juttuja, joista muutaman haluan oikaista, kun satun tietämään asioiden oikean laidan.

Yhtään pelaajapalkkiota Lähteenmäki ei ole jättänyt maksamatta. Viime vuonna jätettiin maksamatta muutama H3O Markkinointi Oy:n lasku, mutta ne eivät olleet pelaajapalkkioita. Nythän Jimi on siellä toimitusjohtajana ja voi maksaa laskut, KOSKA taloustilanne on niin hyvä.

Jamppavaan kehuskelee, että kaikki laskut on maksettu. On tullut ilmi, että Lippo Junioreiden laskut on maksamatta. Nämä eivät ole ainoita. Myös kaupungille on maksamatta selvästi yli 10000 euroa (Jamppavaan ei varmaan tiedä, että jos toimittaja soittaa kaupungille tehdäkseen juttua, niin he kertovat tällaiset asiat). Myös Jymyn suunnasta on kerrottu, että Riku Niemen vuokraa ei ole maksettu. Ja muitakin rästejä on.. En ymmärrä, että miksi tällaisista asioista pitää valehdella, koska ne tulee julki aina jotain kautta. Aina joku tavarantoimittaja, tms. tuskailee, kun ei ole saanut Lipolta rahoja ja juttu lähtee leviämään.

Seurasta on lähtenyt useita henkilöitä, koska yksi henkilö on myrkyttänyt toimintaa. Pyry Hirvonen, Nea Lähteenmäki, Stiina Takala, Mika Lähteenmäki ja Santeri Haipus ovat lähteneet kaikki samasta syystä. Pelaajista Tapio Salo teki ratkaisunsa kesken kauden. Aapo ja Tino on tehnyt sopimuksen jo pari viikkoa sitten Seinäjoelle. Seura ei vaan tiedä tästä, mutta kaikki muut tietää.. Aapo oli eilen istunut seuran edustajien kanssa ja muka neuvotellut.. Ja Kolehmainen on sopinut siirtyvänsä pohjoisen seuraan. Ja lisää pois lähtijöitä tulee.

Yhtiö on nyt viimein tajunnut, että mikä joukkueen toiminnassa on mättänyt. Yhtiö on tehnyt jo uuden pelinjohtajan (Riku Tolonen) kanssa sopimuksen aikoja sitten, mutta asiaa ei ole vielä kerrottu Hylkilälle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Jos joku vielä ihmettelee Lipon viime kauden suoritusta, niin iso syy siihen oli, että osaa pelaajista ketutti mennä pukukoppiin. Ja kuulinpa yhden pelaajan sanovan, että hävettää nykyään kulkea Lipon varusteissa. Jos on tällainen fiilis joukkueen sisällä, niin kyllä se valitettavasti näkyy pelissä. Oma lukunsa on mm. pelijohdon ratkaisevat virheet esimerkiksi viimeisessä pelissä.

Jamppavaan kiistää Lähteenmäen tekemät sopimukset, jotka aiheuttaa kuluja, mutta ei kumppanuussopimuksia, eikä pelaajasopimuksia. Eikä asiassa pitäisi olla yhtenäinen linja? Jos kaikki sopimukset kiistetään, niin sitten myös Keski-Petäjä on vapaa lähtemään ja sitä Lippo ei varmaan halua. Yhtiö vetoaa siihen, että yhtiön virallisen nimen kirjoittaa kaksi hallituksen jäsentä. Ongelma vaan on, että yhtiön hallituksessa ei ole ollut kahta jäsentä. Ja kyllä kai toimitusjohtajalla on toimensa puolesta oikeus kirjoittaa mm. pelaajasopimus?

Kuulemani mukaan Lähteenmäki oli valmis rahoittamaan VIP-tilan rakentamisen, mutta seura halusi pitää siitä tulevat tulot itsellään, kun varsinkin Lähteenmäki myi tilaa hyvin. Tuo tila on jo maksanut itsensä alle 1,5 vuodessa eli ei se varmaan kaikkein tyhmimpiä tekoja ollut rakentaa se?

Jamppavaan myös väitti, että Lähteenmäki käy Lipon mustamaalaamiskampanjaa somessa. Missä? Itse olen mukana kaikissa pesäpallofoorumeissa ja minä en ole törmännyt yhteenkään Lähteenmäen kirjoittamaan juttuun. Ja satun oleman myös Lähteenmäen Fb-kaveri, niin siellä ei ole kanssa ollut mitään mustamaalaamista. Sen sijaan olen nähnyt jamppavaan lähettämiä viestejä Lähteenmäelle, joukkueelle, markkinointiryhmään ja niistä voi todeta, että ne eivät päivänvaloa kestä.

Lisäksi Jamppavaan jostain oli päätellyt, että Läpilyönnin Kärppä-kortit olivat Lähteenmäen henkilökohtaisessa käytössä. Ei ollut, vaan niitä on käyttänyt useat muutkin. Kaksi edellistä vuotta Lippo käytti markkinoinnissaan Lähteenmäen kortteja. Jamppavaan ei muistanut tätä mainita.

Jamppavaan mainitsee myös, että muille omistajille ei ole maksettu työstään. Tuokaan väite ei pidä paikkaansa. Hylkilä on omistaja ja on saanut palkkaa. Jimin yhtiölle on maksettu. Jamppavaan, Topi Mettovaara eikö Santeri Haipus omistajaksi tulon jälkeen ei ole ollut työsuhteessa yhtiöön, joten sikäli olisi outoa, jos heille olisi maksettu palkkaa.

Jos Jamppavaan jatkaa tunnistettavaa henkilön mustamaalaamista perättömillä väitteillä, niin voi olla, että kunnianloukkauksen raja rikkoontuu, joten malttia ja totuutta niihin kirjoituksiin.
 
Viestejä
3,194
Jamppavaan on kirjoitellut tänne paljon perättömiä juttuja, joista muutaman haluan oikaista, kun satun tietämään asioiden oikean laidan.

Yhtään pelaajapalkkiota Lähteenmäki ei ole jättänyt maksamatta. Viime vuonna jätettiin maksamatta muutama H3O Markkinointi Oy:n lasku, mutta ne eivät olleet pelaajapalkkioita. Nythän Jimi on siellä toimitusjohtajana ja voi maksaa laskut, KOSKA taloustilanne on niin hyvä.

Jamppavaan kehuskelee, että kaikki laskut on maksettu. On tullut ilmi, että Lippo Junioreiden laskut on maksamatta. Nämä eivät ole ainoita. Myös kaupungille on maksamatta selvästi yli 10000 euroa (Jamppavaan ei varmaan tiedä, että jos toimittaja soittaa kaupungille tehdäkseen juttua, niin he kertovat tällaiset asiat). Myös Jymyn suunnasta on kerrottu, että Riku Niemen vuokraa ei ole maksettu. Ja muitakin rästejä on.. En ymmärrä, että miksi tällaisista asioista pitää valehdella, koska ne tulee julki aina jotain kautta. Aina joku tavarantoimittaja, tms. tuskailee, kun ei ole saanut Lipolta rahoja ja juttu lähtee leviämään.

Seurasta on lähtenyt useita henkilöitä, koska yksi henkilö on myrkyttänyt toimintaa. Pyry Hirvonen, Nea Lähteenmäki, Stiina Takala, Mika Lähteenmäki ja Santeri Haipus ovat lähteneet kaikki samasta syystä. Pelaajista Tapio Salo teki ratkaisunsa kesken kauden. Aapo ja Tino on tehnyt sopimuksen jo pari viikkoa sitten Seinäjoelle. Seura ei vaan tiedä tästä, mutta kaikki muut tietää.. Aapo oli eilen istunut seuran edustajien kanssa ja muka neuvotellut.. Ja Kolehmainen on sopinut siirtyvänsä pohjoisen seuraan. Ja lisää pois lähtijöitä tulee.

Yhtiö on nyt viimein tajunnut, että mikä joukkueen toiminnassa on mättänyt. Yhtiö on tehnyt jo uuden pelinjohtajan (Riku Tolonen) kanssa sopimuksen aikoja sitten, mutta asiaa ei ole vielä kerrottu Hylkilälle. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Jos joku vielä ihmettelee Lipon viime kauden suoritusta, niin iso syy siihen oli, että osaa pelaajista ketutti mennä pukukoppiin. Ja kuulinpa yhden pelaajan sanovan, että hävettää nykyään kulkea Lipon varusteissa. Jos on tällainen fiilis joukkueen sisällä, niin kyllä se valitettavasti näkyy pelissä. Oma lukunsa on mm. pelijohdon ratkaisevat virheet esimerkiksi viimeisessä pelissä.

Jamppavaan kiistää Lähteenmäen tekemät sopimukset, jotka aiheuttaa kuluja, mutta ei kumppanuussopimuksia, eikä pelaajasopimuksia. Eikä asiassa pitäisi olla yhtenäinen linja? Jos kaikki sopimukset kiistetään, niin sitten myös Keski-Petäjä on vapaa lähtemään ja sitä Lippo ei varmaan halua. Yhtiö vetoaa siihen, että yhtiön virallisen nimen kirjoittaa kaksi hallituksen jäsentä. Ongelma vaan on, että yhtiön hallituksessa ei ole ollut kahta jäsentä. Ja kyllä kai toimitusjohtajalla on toimensa puolesta oikeus kirjoittaa mm. pelaajasopimus?

Kuulemani mukaan Lähteenmäki oli valmis rahoittamaan VIP-tilan rakentamisen, mutta seura halusi pitää siitä tulevat tulot itsellään, kun varsinkin Lähteenmäki myi tilaa hyvin. Tuo tila on jo maksanut itsensä alle 1,5 vuodessa eli ei se varmaan kaikkein tyhmimpiä tekoja ollut rakentaa se?

Jamppavaan myös väitti, että Lähteenmäki käy Lipon mustamaalaamiskampanjaa somessa. Missä? Itse olen mukana kaikissa pesäpallofoorumeissa ja minä en ole törmännyt yhteenkään Lähteenmäen kirjoittamaan juttuun. Ja satun oleman myös Lähteenmäen Fb-kaveri, niin siellä ei ole kanssa ollut mitään mustamaalaamista. Sen sijaan olen nähnyt jamppavaan lähettämiä viestejä Lähteenmäelle, joukkueelle, markkinointiryhmään ja niistä voi todeta, että ne eivät päivänvaloa kestä.

Lisäksi Jamppavaan jostain oli päätellyt, että Läpilyönnin Kärppä-kortit olivat Lähteenmäen henkilökohtaisessa käytössä. Ei ollut, vaan niitä on käyttänyt useat muutkin. Kaksi edellistä vuotta Lippo käytti markkinoinnissaan Lähteenmäen kortteja. Jamppavaan ei muistanut tätä mainita.

Jamppavaan mainitsee myös, että muille omistajille ei ole maksettu työstään. Tuokaan väite ei pidä paikkaansa. Hylkilä on omistaja ja on saanut palkkaa. Jimin yhtiölle on maksettu. Jamppavaan, Topi Mettovaara eikö Santeri Haipus omistajaksi tulon jälkeen ei ole ollut työsuhteessa yhtiöön, joten sikäli olisi outoa, jos heille olisi maksettu palkkaa.

Jos Jamppavaan jatkaa tunnistettavaa henkilön mustamaalaamista perättömillä väitteillä, niin voi olla, että kunnianloukkauksen raja rikkoontuu, joten malttia ja totuutta niihin kirjoituksiin.
No nyt alkaa Lipossa tapahtua. Luurankoja aletaan kaivaa kaapista ja tuhkapesän pohjia pöyhiä, kukin omilla faktoillaan ja "faktoillaan". Sivullisen on vaikea pysyä kärryillä, mikä on totta ja mikä ei. Tästä voi tulla kitkerä keitos vielä, siltä vaikuttaa.
 
Viestejä
53
Jamppavaan on kirjoitellut tänne paljon perättömiä juttuja, joista muutaman haluan oikaista, kun satun tietämään asioiden oikean laidan.

Ihanko tosissaan täällä aikuiset ihmiset riitelee asioista keskustelupalstalla. Nyt suosittelisin, että Jamppa ja Mika vetäisi hetken happpea ja antaisivat molemmat toisilleen työrauhan. Keskittymällä oikeisiin asioihin, voi saada paljon hyvää aikaan.

Tuommoinen säälittävä ulina ei kyllä hyödytä yhtään ketään.
 
Viestejä
352
Riita poikki ja kumpikin tekee kymmenen etunojapunnerrusta ja paiskaa kättä. Pidetään toisistamme huolta. Turha stressi lisää vain turhia työpoissaoloja.
Tarkoitus ei ole tietenkään vähätellä näitä ongelmia, mutta ehkä nää pitäisi jossain muualla käsitellä. Harmi sinänsä kun taustalla kokoajan on turbulenssia, eikä ole pelaajilla eikä oikein kannattajillakaan "rauhaa" asian kanssa. Silti satoi tai paistoi, ostan sen kausikortin joka vuosi, mulle pesäpallo ja Lippo on ollut tärkeä kauan aikaa. Lipon historia on täynnä hienoja urheilullisia perinteitä, mutta myös vähemmän hienoja asioita on paljon. Ehkä vielä joku päivä nuo negatiiviset asiat ovat vain kaukainen muisto.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
108
Jos huippu-urheilija on ongelma, ongelmaan löytyy helpommin ratkaisu. Jos yrityksen omistajilla on keskenään täysin eri näkemys, se muodostuu usein ongelmaksi. Jos yrityksen johdolla ja huippu-urheilijoilla on eri näkemys, lopputuloksena on usein alisuoritus.

Hienoja oli seurata jälleen Lipon playoffeja, vaikka vastustaja teki ne pienet ja ratkaisevat asiat paremmin ja vei pidemmän korren.

Läpinäkyvä ja yhteen puhaltava toiminta on se paras lääke pidemmällä aikavälilä. Uskon Lipon nousuun niin urheilullisesti kuin taloudellisesti. Se vaatii mukaan lisää Lipon visioon uskovia tekijämiehiä ja -naisia sekä yhdessä toimintaa rakentavia yhteistyökumppaneita niin aikuisiin kuin junioreihin. Tsemiä Lippo!
 
Viestejä
38
Ihanko tosissaan täällä aikuiset ihmiset riitelee asioista keskustelupalstalla. Nyt suosittelisin, että Jamppa ja Mika vetäisi hetken happpea ja antaisivat molemmat toisilleen työrauhan. Keskittymällä oikeisiin asioihin, voi saada paljon hyvää aikaan.

Tuommoinen säälittävä ulina ei kyllä hyödytä yhtään ketään.

Olet täysin oikeassa , absoluuttinen totuus asioista ei tosiaan selviä palstalla
jauhamisella ja asiat tulee käsitellä ihan muualla . Itse jätän näiden asioiden
puimisen pois täältä , mielipiteiden ja huhujen esittäminen faktoina ei
tosiaan ole fiksua minulta eikä keneltäkään muulta
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
53
Olet täysin oikeassa , absoluuttinen totuus asioista ei tosiaan selviä palstalla
jauhamisella ja asiat tulee käsitellä ihan muualla . Itse jätän näiden asioiden
puimisen pois täältä , mielipiteiden ja huhujen esittäminen faktoina ei
tosiaan ole fiksua minulta eikä keneltäkään muulta

Arvostan Jamppa sitä, että olet tuonut omia mielipiteitä esille, mutta niin kuin sen täällä näkee niin johtaa monesti huonoihin lopputuloksiin. Hyvää työtä olet taustoissa tehnyt ja nostan hattua sille ja lupaan istua ensi kaudellakin katsomossa. Antaa kateellisten ulista. Kyllä se työ palkitsee.
 
Viestejä
71
Ihmetyttää tuo Oulun seudun pelaajien siirtyminen Simoon. Mitä pelaajilla on mielessä? Nousu pääsarjaan? Sehän olisi pesäpallolle niinkuin ampuminen omaan jalkaan. Näitä maalais porukoitahan tämä laji tosiaan kaipaa pääsarjaan. Millä nämä maalais porukat elää kun Oulusta ei löydy rahaa joukkueen pyörittämiseen?
 
Viestejä
464
Simohan olisi kiva nähdä superissa, siinä kuin joku Kossukin. Lappilainen porukka pääsarjassa, saisi varmasti julkisuuttakin eksoottisuudellaan. Kemin kaupunki vieressä. Simo on pieni kunta, mutta superin porukasta saisi koko Kemin alueen joukkueen.
 
Viestejä
48
Viitaten @Kakkospesä_82 ja @Jamppavaan ristiriitaisiin kertomuksiin Lipon tilanteesta, niin kyllähän se näin seuran kannattajana harmittaa ja turhauttaa, että jälleen kerran on saatu asiat suhmuroitua ilmeisesti aikamoiseen solmuun. Miten se voi olla noin vaikeaa kyetä kestävällä tavalla pyörittämään pesäpallon edustusjoukkuetoimintaa Oulun kokoisessa ja lajiperinteitä omaavassa kaupungissa? Aina menee jotkut asiat pieleen ennemmin tai myöhemmin. No ei se muu auta kuin yhä vaan uskoa parempaan tulevaisuuteen. Ehkä vielä joskus Lipollekin löytyy ammattimainen, osaava ja pitkäjänteinen seurajohto.
 
Viestejä
51
Kaikki kunnia Simon Kirille, siellä varmaan puhalletaan siihen yhteen hiileen pesäpallon eteenpäin viemiseksi ja on toki seudun joukkueurheilun ykköslaji. Eksoottinen piristysruiske pesäpallokartalla ehdottomasti ja vetänyt pelaajia joukkueeseen muutenkin kuin Kempeleen Kirin farmina. Pelasi raikasta pesäpalloa, jos vähän leveyttä joukkueeseen ensi kesäksi niin tiedä sitten vaikka olisi karsimassa ensi vuonna 👍🏼
 
Viestejä
139
Ihmetyttää tuo Oulun seudun pelaajien siirtyminen Simoon. Mitä pelaajilla on mielessä? Nousu pääsarjaan? Sehän olisi pesäpallolle niinkuin ampuminen omaan jalkaan. Näitä maalais porukoitahan tämä laji tosiaan kaipaa pääsarjaan. Millä nämä maalais porukat elää kun Oulusta ei löydy rahaa joukkueen pyörittämiseen?

Ensimmäisenä tulee mieleen, että pelaaja saattaa haluta suurempaa ulko- ja/tai sisäpelivastuuta joukkueessaan. Jos Oulussa asuva ja suurta vastuuta haluava pelaaja ei mahdu KeKiin, Lipossa on luvassa vain pieni ruutu, eikä alasarjapelaaminen kiinnosta niin Simon Kiri saattaa olla pelaajalle hyvin houkutteleva vaihtoehto.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös