Supervuoro

Oulun Lipottaret 2018

Viestejä
1,316
Lipottarien pelaajat kelpaavat huippujoukkueisiin, silloinhan joukkueessa on tehty jotain oikein. Lipottarien ohuet taustat eivät ole mahdollistaneet taistelua mitaleista ja silloin huiput etsiytyvät muualle. Siltikään en näe syytä mollata Lipottareista lähteviä nuoria pelaajia millään tavalla, heillä on aito halu kehittyä lajissaan ja taistella mitaleista. Kyllä minä toivotan nämä muualle lähteneet leidit tervetulleeksi Ouluun takaisin, Lipottarien pitää saada vaan organisaationsa paremmalle tasolle.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
14
Itse en ainakaan ole puhunut Lipottarien taustoista muuta, kuin sen, että käsittääkseni siellä ollaan yritetty järjestellä asioita uusiksi. Valitettavasti uskon, että Lipottarien suurin ongelma on ollut se, että yhteistyökumppaneiden saaminen on tuntunut olevan tiukassa. Tästä johtuen, ainakaan aiemmin, heillä ei ole ollut vara ostaa joukkueeseensa kokeneempia pelaajia tukipilareiksi, jolloin oltaisiin voitu kilpailla paremmista sijoituksista nopeammalla aikavälillä. Nuoret lahjakkaat pelaajat lähtevät siten paremman menestyksen ja palkkion perässä muualle. Toivottavasti nyt saavat homman toimimaan siten, että saavat myös näitä kokeneempia pelaajia tueksi.
 
Viestejä
246
Joo ehkä tässä nyt taas nyppii tämä oululaisten huonon itsetunnon tai jonkun muun synnyttämä tarve koko ajan korostaa, että junioritoiminta on hienoa ja valmennus huippuluokkaa ja missään muualla eikä ainakaan 10 km etelämpänä osata asioita hoitaa ja ilmapiiri on huonoa.
Eli Oulussa osataan kaikki muu paitsi talousasiat ja jossain muualla nimeltä mainitsemattomassa pesispitäjässä osataan taloudenhoito, mutta ei mitään muuta?
 
Viestejä
1,316
Kannattaa muistaa mistä tämä keskustelu lähti. KeKistä poissiirtyneet tai lopettaneet ladyt olivat tänne Lipon palstalle kirjoittavien mielestä änkyröitä ja joukkuehengen pilaajia. Onhan se tietenkin harvinaista että näin lippolaisena puolustelen KeKin pelaajia(entisiä?).
 
Viestejä
14
Täytyy todeta, että itse en tiedä Oulun toiminnasta juurikaan mitään, joten en pysty sitä arvioimaan. Olen vain puolustanut Kempeleestä pois lähteneitä ja ajatusta siitä, että vika olisi aina pelaajissa. Kempeleestä tiedän paljonkin ja valitettavasti monissa muissa, kuin taloudellisissa asioissa, olisi todella paljon parantamisen varaa.
 

Jukkis

On totta että vika/syy ei ole aina pelaajissa. Mutta myös se on totta että eräillä pelaajilla vain on sellainen luonne että ongelmia ja hankauksia syntyy useammin kuin jollain toisella pelaajalla. Ja se kaiketi oli pointti tässä että kannattaako joukkueeseen ottaa riitelijää jos asia on jo tiedossa monen vuoden takaa. Olipa pelaaja sitten taidoiltansa millainen tahansa.
 

anonyymi

Vs: Oulun Lipottaret 2018

Pelaajat:
Siri Eskola -> Jyväskylän kirittäret
Anna Hemmilä
-> Manse pp
Eveliina Hilden
Sara Kinnunen
Elina Kärsämä -> kempeleen kiri
Linnea Laatikainen -> kempeleen kiri
Nea Linden
Eveliina Lämsä -> Lapuan virkiä
Katrina Määttälä
Inka Ronkainen -> kempeleen kiri
Juulia Salonen
Jenina Säkkinen
Iida Tossavainen -> Hyvinkään tahko
Roosa Törmänen
-> Porin pesäkarhut

Valmentajat:
1. pelinjohtaja/valmentaja Seppo Salmela -> Lippo pesis juniorit
2. pelinjohtaja/valmentaja Juha Luhtavaara
valmentaja Teijo Koivu

Oululehden juttu Uusiutunut Lipottaret kaipaa yleisön tukea ensi kaudella
Summa summaarum: kahdeksan pelaajaa+pelinjohtaja vaihtaa joukkuetta. lähteet joukkueiden infot/sivut.
 

Yksilöurheilukannattaa

Samaa mieltä kanssasi. KeKin eräässä juniorijoukkueessa vallitsi hetken toisenlainen tyyli valmentaa, mutta eipä seurassa kauaa yksi tästä poikkeava valmentaja viipynyt, vaikka valtaosa pelaajista sekä heidän vanhemmistaan ilmaisi tyytyväisyytensä valmennukseen. Ja kehitys oli kauden aikana niin henkisesti kuin lajillisestikin huimaa. Tuulimyllyjä vastaan taisteleminen näillä ”palkoilla” käy monesti liian raskaaksi.

Valitettavasti naispuolellakin jostakin (ehkä edellä mainitusta) syystä valmennukseen kuuluu pääosin miehiä, joilla puolestaan ei ole joko taitoja tai haluja perehtyä siihen, mikä nuorten tyttöjen tai naisten valmentamisessa on tärkeää. Ja ne on juurikin nuo Observerin mainitsemat asiat. Ylipäätänsäkin sen ymmärtäminen, että tuloksen tekemiseen vaaditaan muutakin kuin vain fyysisesti kovia treenejä. En sano, että valmentajina tulisi olla ainoastaan naisia, vaan valmentajien tulisi sukupuolestaan riippumatta opetella näkemään valmentaminen laajemmin.

Ja nuista seuran taustoista vielä sen verran, että valitettavasti ne ovat usein todella suppeita. Lisäksi niihin kuuluvat ovat usein henkilöitä, jotka eivät itse juurikaan ymmärrä pelillisistä asioista. Tällöin valitettavasti esimerkiksi pelinjohtajaa/valmentajaa valitessa on melkoista arpapeliä onko valitulla henkilöllä tarpeeksi osaamista kyseisen tehtävän hoitamiseen, ja tässä tarkoitan myös mentaalipuolen asioita lajipuolen lisäksi. Pelaajat puolestaan usein ymmärtävät, pelistä ja naisjoukkueessa olemisesta, sen verran, etenkin kokeneemmat, että osaavat arvioida asiaa päätöksentekijöitä paremmin.
Se taitaa olla näissä joukkueissa joissa vanhemmat taustajoukoissa päättävät asioista, että oman kullannupun asemaa varmistetaan hinnalla millä hyvänsä.. syvemmästä pelitietämyksestä tietoakaan puututaan pelinjohtajan tehtäviin ja myrkytetään koko joukkueen henki.. ei ole uutta nuorissa joukkueissa (en tarkoita ainoastaan oulunseutua) ja sehän ei kauaskantoista ole. Luulisi tämmöisen toiminnan jäävän junnupuolelle vaan kyllä isit huolehtii näköjään superissakin. Paremmin johdettuja joukkueita löytyy tai muuta elämää ilman tuulimyllyjä.
 

esikastaja

Uskottavan joukkueen saaminen kasaan on tämän hetken suurin haaste. Jos rosteri koostuu lähinnä teinitytöistä, jotka haluavat hinnalla millä hyvänsä Superiin, maustettuna muutamalla uransa ehtoopuolella olevalla pelaajalla on edessä olevat haasteet kyllä melkoiset.

ps. en ole robotti
 

Oululainen

Onkohan Lipottarille tulossa joukkuetta? Harjoittelemassa pelaajia ei ole näkynyt Ouluhallin viheriöllä.
"Viheriöllä"?

Ouluhallissa ei ole syyskaudella tekonurmea ollekaan, ainoastaan juoksuradat, hyppylajien suorituspaikat, kuntosali ja betonikentät koripallolle yms sekä telinevoimistelualue. Viheriölle pääsee vasta vuoden vaihduttua, pelkkä betonialusta rajoittaa harjoittelua varsin paljon (juoksemista varten liian kova, aiheuttaa paljon jalkojen rasitusvammoja).
 

Vierailija

Onko Lipottarien suunnalta kuulunut mitään???? Eletään kuitenkin jo joulukuuta eikä joukkue ole tiedottanut yhtäkään pelaajaa tai pelinjohtoa....
 

Noitaakka

Huhujen mukaan pelinjohtoon on kaavailtu erittäin osaava valmentaja jolla on taustaa iin urheilijoista menestyksekkäästi sekä pelinjohto että pelaaja puolelta
 
Ylös