Supervuoro

Olisiko Lipon kuulunut saada paikka Ykköspesiksestä?

#43
Observer on aika sinisilmäinen tai muuten vähän hassu. Ei millään pahalla. On vain todella erikoista miten tunteella voi Lippoa puolustaa :)

Lipon puolustamisesta puheenollen, olisko suomarista löytynyt seura, joka olisi ykköspesispaikan halunnut? Mitä Lipon suomarissa käynti olisi hyödyttänyt? En ajattele oululaisin lasein, en lippolaisin lasein vaan suomalaisen pesäpalloilun lasein. Vaikka seuran lähihistoria on h**vetin synkkä ja nolo, onhan sentään ihan hyvä että ykköseen löytyi joukkue, joka tuo sinne mielenkiintoa lisää? Olisko esim. Lahti tuonut samanlaista potkua ykköspesikseen?

Ymmärrän kyllä "kaikki muutkin joutuvat hakemaan vauhtia alempaa" -näkökulman, mutta onko pesäpallolla lajina varaa menettää/näivettää perinteikkäitä seuroja?
 
#45
Lippo Pesis ei ollut konkurssissa kun sarjapaikka siirrettiin Lippo Junioreille. Ei Lippo Pesis ole vieläkään konkurssipäätöstä saanut, konkurssia on vasta haettu.
"Ei ollut konkurssissa, ei ole konkurssipäätöstä saanut, konkurssia vasta haettu..." Eiks tuo ole aivan SAIRASTA SAIVARTELUA?! Käytännössä Lippo on konkurssissa, vaikka stalinistiseen tapaan se viimeinen leipma ei vielä paperissa olekaan. On siis turha rypistellä kun paskat on housussa ja housut kintuissa.
 
Viestejä
20
#46
Pesäpalloliitto teki aivan oikean ratkaisun.Kukaan ei menettänyt mitään, kun Lipolle myönnettiin sarjapaikka. Tuossa oli vain voitettavaa ja vihdoinkin saatiin uskottavat taustat Lipon taakse.Nyt on aivan eri mahdollisuudet rakentaa uskottava Lippo, seuran taustalla olevat miehet ovat näyttäneet kyntensä jo liike-elämässä ja omaavat varmasti suhteita alueen muihin yrityksiin/yrittäjiin.Taitaa vain olla niin, että etelän naapuriseuran kannattajatkin näkee pintaa syvemmälle.Siinä vaiheessa kun Lippo nousee jossain vaiheessa superiin, se tulee menemään heittämällä ohi pikkuveljestään.Oulussa on potentiaalia Suomen huippuseuraksi, jos homma hoidetaan nyt fiksusti.Kannattajia löytyy, junioreita tulossa ja taustat pitkään aikaan luotettavalla pohjalla.On kyllä hieno homma, että vihdoinkin löytyi intohimoisia pesismiehiä liike-elämästä Lipon taakse.Ehkä kannattaisi toteuttaa tuo viime kauden kausikorttikampanja uudestaan talven aikana.Kausikorttejahan tais mennä noin 1500 kpl.Luulisi, että suurin osa ostaisi kortin myös ensi kaudelle.
 
#47
Eikö Sepi tai muut puolustajat näe tässä mitään moraalista ongelmaa? Minusta urheilu on kilpailua ja se pitää nostaa sille kuuluvaan asemaan. Ei mitään säälipaikkoja kenellekään. Ikään kuin joka paikassa voidaan harjoitella homman pyörittämistä niin kauan, että löytyy "uskottavat taustat" ja sitten huutaa "HEP, nyt me ollaan valmiina." Silloinko irtoaa paikka niin kuin Manulle illallinen? Ja LMV on todellakin perinteinen pesäpalloseura, ei sovi vähätellä. Olisi tuonut uutta väriä sarjaan!
 
Viestejä
20
#48
Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Lahti olisi nostettu ykköseen.Olisi ollut mielestäni jopa suotavaa.Mutta pesäpallolla ei ole varaa menettää Oulun kaltaisia kaupunkeja pesäpallokartalta ja siksi puolustan/perustelen Lipon sarjapaikkaa.Lipon kohdalla varmasti otettiin huomioon erinomainen juniorityö, luotettava taustaporukka, iso kaupunki suurine potentiaaleineen ym..
Täytyy nähdä asiat vähän suuremmassa kuvassa, varsinkin kun lajien välisessä kilpailussa on pesäpalloliitonkin ajateltava lajin näkyvyyttä.Ja Oulu sitä kyllä tuo kuten nähdään mm. tällä keskustelupalstalla. Typeryydestä ei ole mitään hyötyä. Mutta aivan hyvin minun puolestami Lahti olisi voitu nostaa myös sarjaan.Ei ykköseen nyt niin kovin ole tunkua vakavasti otettaville seuroille, jotka tosissaan yrittää superiin.
 
#51
Minulla on pari kysymystä kun en asiasta mitään tiedä.

Paljonko Lipolla on velkaa? Riittääkö tuo 40 000 euroa KAIKKIEN vekojen kuittaamiseen? Jos ei, mistä loppuvelka viimeistä senttiä myöten kuitataan? Jos velkaa (jos sitä on) ei kuitata, se on väärin ja vaikuttaa negatiivisesti joidenkin yhtiöiden, ihmisten, yms. talouteen (ainakin näin maallikon ajatusmaailmassa). En väitä, että uuden yhtiön velkaa pitäisi kokonaan hoitaa, mutta maallikon korvaan kuullostaa merkilliseltä jos osa velasta vain katoaa tuhkana tuuleen.

Miksi pesäpallo olisi menettänyt Oulun pesäpallokartalta,jos sarjapaikkaa Ykköspesikseen ei olisi myönnetty? Ymmärtääkseni Lippo juniorit olivat jo suht lähellä nousua Ykköspesikseen. Mikä sitä olisi estänyt yrittämästä nousua ensi vuonna? Jos juniorituotanto on hyvällä tasolla, niin kuin se kieltämättä on, nousun ei pitäisi olla ongelma.

Jos jonkun kaupungin pesäpallokartalta menettämisen pelko on syynä Ykköspesis paikan myöntämiselle, niin kannattaako Helsingin, Turun tai vaikka Jyväskylän ottaa yhteyttä pesäpalloliittoon ja anoa paikkaa?
MIelestäni tämä ei riitä syyksi, eikä myöskään hyvä juniorituotanto. Kuten jo sanoin, jos juniorituotanto on hyvää sen pohjalta voi nousta Suomisarjasta ylöspäin.

Mutta paikka on nyt Oululle myönnetty ja Oulu pelaa ensi kaudella Ykköspesistä. Toivottavasti Oululainen pesäpallo ei toista entisiä virheitään.
 
#52
Paljonko Lipolla on velkaa? Riittääkö tuo 40 000 euroa KAIKKIEN vekojen kuittaamiseen? Jos ei, mistä loppuvelka viimeistä senttiä myöten kuitataan? Jos velkaa (jos sitä on) ei kuitata, se on väärin ja vaikuttaa negatiivisesti joidenkin yhtiöiden, ihmisten, yms. talouteen (ainakin näin maallikon ajatusmaailmassa). En väitä, että uuden yhtiön velkaa pitäisi kokonaan hoitaa, mutta maallikon korvaan kuullostaa merkilliseltä jos osa velasta vain katoaa tuhkana tuuleen.
Vanhalla Lipolla velkaa oli 350-400 000 euroa: Oulun Lippo Pesis jätti odotetusti konkurssihakemuksen – Puheenjohtaja Salmela: velkasumma on 350 000–400 000 euroa

Uusi Lippo ei siis kuittaa kuin Liiton suuntaan saatavat, tuomarikuluja ja jonkun pienen siivun palkoista.

Isoimmat velkojat ovat ja jäävät siis ilman rahojaan Verottaja, kaupunki ja ely-keskus - eli siis veronmaksajat. Varmasti joukossa on myös yrityksiä, jotka ovat Lipolle tavaraa toimittaneet yms.

Niin se konkurssi kuitenkin toimii, että velka häviää. Ja tavalla tai toisella se olisi hävinnyt joka tapauksessa, ei Lippo olisi ikinä saanut mistään sellaisia rahoja, että se tuollaisen velkasumman olisi pystynyt maksamaan pois.

Lipolle ei toki menneeksi kaudeksi olisi pitänyt antaa sarjapaikkaa, aivan selvää. Lisäksi olisi mielenkiintoista kuulla miten tämä suhtautuu esim. velallisen epärehellisyyteen. Kukaan henkilöhän ei seuran veloista vastaa (ellei ole hölmöyttään mennyt lainoja takaamaan), mutta jos konkurssikypsyys on ollut selvää jo vuosi sitten ja sitten on toimiva johto takonut vielä satkun-pari päälle uutta velkaa, niin se voisi tietysti kiinnostaa talousrikostutkijaa.
 
Viestejä
4,749
#53
TOttakai Oulun Lippo-Pesis olisi saattanut pystyä hoitamaan nuo velat. Eihän tuo ole summana sen suurempi kuin mitä Koplalla kerrottiin/arvioitiin olevan velkaa tammikuussa kun verottaja haki Koplaa konkurssiin. Paljon Koplalla on velkaa on nyt niin en tiedä mutta oletettavasti vähemmin. Lippo-Pesiksen toiminnan olisi toki pitänyt parantua radikaalisti ja sitä ei vain tapahtanut eikä ollut uskottavasti näköpiirissä.

Lippo-Pesiksen kaatoi se, että rahaa ei tullut tarpeeksi ja velkaa kertyi koko ajan lisää ja velkojat eivät uskoneet, että Lippo-Pesiksen tilanne muuttuu ja velat lähtisivät lyhenemään hyväksyttävässä tahdissa. Lippo-Pesiksellähän oli vaikeuksia jopa päivittäisten operointikulujen kuten kenttävuokrat ja palkat kanssa. Saati et oltaisiin pystytty hoitamaan rästejä.

Tulorahoitus ei siis Lippo-Pesiksellä ollut lähelläkään tasoa mitä pääsarjatasopesijoukkueella pitäisi. Asia on hieman omituinen koska talousalue on iso ja laji siellä kiinnostava. Asioiden hoitotavassa oli siis jotain perusteellisesti väärin. Mutta ei se liity paikkakuntaantai seuran nimeen.
 
#54
Mitäköhän tuolle velkasummalle tapahtui huhtikuun ja syyskuun välillä. Pyysalohan oli keväällä sangen luottavainen sen suhteen, että se lyhenisi 50 000 eurolla. Päästiinkö lähellekään tuota tavoitetta?

E: Tuossa vielä linkki HS:n juttuun. Pahoittelen, jos on maksumuurin takana:

Superpesis myöntää Oulun Lipon ongelmien ryvettävän sarjan uskottavuutta: ”Onhan se vahingollista”

”Tuloslaskelman tulee osoittaa vähintään 50 000 euroa plussaa. Silloin oman pääoman tilanne paranee vähintään kyseisellä summalla. Jos oma pääoma on miinuksella ja teet voitollisen tilikauden, vähintään sen 50 000, niin velatkin käytännössä vähenevät 50 000 eurolla.”

...

LIPON toiminta näyttää ainakin sivusta katsottuna siltä, että seura räpiköi laskupinojensa keskellä niin kauan kuin pesäpallopiirit antavat siihen mahdollisuuden.

Kärsivällisyys ei ole – ainakaan virallisesti – vielä loppumassa. Lippo on ollut Pyysalon mukaan todellisen taloudellisen tilanteensa suhteen rehellinen Superpesiksen suuntaan.

...

”Pahin on se, miten näitä asioita hoidetaan niin velkojien suuntaan kuin median suuntaan. Siinä Lipon pitää pystyä ehdottomasti parantamaan.”
 
Viestejä
4,749
#55
Ei mun ymmärtääkseni Lippo-Pesis päässyt lähellekään positiivista tilikautta kun mielestäni velkasaneeraukseen hakemisen ja konkurssihakemuksen välillä velkaannuttiin lisää ja käsittääkseni yksi edellytyshän velkasaneeraukseen pääsemiselle on, että toiminta itsessään on kannattavaa ja näin ei Lippo-Pesiksen kohdalla ollut.

Lopullinen tuloshan selviää aikanaan, itse en yllättyisi jos konkurssi raukeaisi varojen puutteeseen.
 
Viimeksi muokattu:
#56
40000 € on tosi pieni raha siinä sopassa, jonka jälkipyykkiä pestään tulevien kymmenien vuosien aikana vastaavissa tapauksissa, ehkä tässäkin. Se olisi nyt kannattanut kärsiä nahoissa.
Ja todella pieni raha siihen kustannuksen verrattuna mitä edellisten kahden konkurssiin menneen Lipon päätön toimiminen pelaajamarkkinoilla on muille seuroille aiheuttanut. Tästä ei tämä kolmas Lippo kanna mitään vastuuta, vaikka edeltäjät ovat aiheuttaneet suuria vahinkoja lajille päättömällä toiminnallaan. Eikä liittokaan vastuuta näytä ottavan heikosta talouden valvonnastaan. Toivottavasti sama tohelointi ei jatku Lipon nro 3 ja Pesäpalloliiton osalta!
 
#57
Kannattaisiko lopettaa tuo lapsellinen jossittelu Lipon menneisyydestä, varsinkin kun ei muuhun pystytä kuin sonnan levittämiseen. Jos Lippo olisi aloittanut suomarista niin pesäpalloliitto ei olisi saanut euroakaan Lippo Pesiksen veloista. Samoin pelaajilta olisi jäänyt saamatta palkkaturvan ja todellisten saamisten erotus, Läpilyönti Oy maksaa tuota erotusta 20 000 euroon saakka. Kun sarjapaikka vaihdettiin toiselle oululaiselle seuralle, uusi yhtiö kuittaa pesäpalloliitolle ja pelaajille 40 000 euroa
Ja tämähän on täyttä puutaheinää! Pyysalo sopinut uuden Lipon kanssa,että maksetaan palkkaturvat jotka pelaavat ensi kaudella myös Lipossa eli summat noin puolet pienempiä. Täyttä kusetusta koko pesisyhteisöä kohtaan.
 
Viestejä
394
#58
Pyysalo hännystelijöineen sietäisi saada myös oman osansa, millä moraalilla, oikeustajulla tai järjellä tämä koko viimeinen vuosi on perusteltavissa. Keksittiin koko talvi jotain merkkipaaluja mitkä missattiin kaikki mutta silti päästettiin joukkue pelaamaan. Onneksi sentään kentän portit saatiin auki ennen kauden ekaa peliä. Jos ollaan luotettu vain sanaan (mitkään tositteet eivät voi tukea lupauksia) niin sitten pitää kavereiden päätösten takana väistyä, sen verran usein ja paljon tästä on pitänyt jo oppia vuosien saatossa mitä tulee rahaan ja oulun lippo-nimellä operoivaan pesisseuraan.

Yhtenä isona ongelmana mä näen nyt kahden ison junnuseuran pelipaikkojen löytymisen, Lahti olisi ollut KPL:lle tärkeä yhteistyökumppani, Jokioinen Hyvinkäälle. Nyt milemmat etelän isot seurat on vailla divari-farmia, Hamina tullee nousemaan ja ei siten ole ”kannattava” partneri kuin yhden kesän ajan. Nyt divaripalloa pelataan sitten usean joukkueen voimin perämeren perukoilla. Tämäkö on superpesiksen ja koko pesäpallon tavoiteltu suunta? Pelejä lisää kohti napapiiriä? Eikö se olisi oikeasti ihan kaikkien etu että joukkuekartta hajaantuisi tasaisesti ympäri maata, ehkä jopa asutuskeskuksia syleillen? Kohta tää sota hävitään muille lajeille kuten isoissa keskuksissa on jo hävitty, kannattaakko se loppukin näkyvyys ja kiinostavuus hävittää ihan jo oman lajin sisältä? Muut lajit pyrkivät saamaan lisää näkyvyyttä ja jalansijaa sielä missä ihmis- ja yritysmassat sijaitsee, koripallo ja lentopallo etunenässä.
 
#59
Ei tainnut näillä palstoilla pari vuotta sitten olla yhtään ainoaa Lippo-fania puolustamassa Jyväskylän Kiriä, kun se Kiri tiputettiin Superpesiksestä. Jyväskylässä käsittääkseni yksikään velkoja ei ollut edes vaatimassa rahojaan takaisin. Lisäksi seura olisi karsinut kulut minimiin ja ottanut nyt tällä hetkellä ympäri Suomea pelaavat lahjakkaat omat juniorinsa edustukseen pelaamaan...

Pyysaloa ym. en viitsi edes kommentoida. Tulisi niin painokelvotonta tekstiä.
 
Ylös