Supervuoro

Olisiko Lipon kuulunut saada paikka Ykköspesiksestä?

#22
Ei se uusi yhtiö ole toisen yhtiön veloista vastuussa. Mikä tässä on niin vaikea käsittää?

Läpilyönti Oy tarjoutui maksamaan 40 000€ jos se saa pyörittää 1-pesisjoukkuetta. Olisiko ollut parempi että seura olisi aloittanut Suomarista ja 40 000 olisi jäänyt kokonaan saamatta? Minusta ei.
Ei tietenkään kukaan muu vastaa veloistaan kuin velallinen itse.

Sitten pitäisi pystyä kenen tahansa ostamaan ykköspesis paikka tuolla hinnalla (tietenkin kriteerejä pitää jotakin olla). Kyllä mun mielestä olisi ollut ihan ansaittua, että joutuisivat ponnistamaan aivan pohjalta.
 
Viestejä
797
#23
Suomari on se pohja josta sarjapaikan saanut Lippo Juniorit Ry olisi ponnistanut. Juniorit pelaavat jo valmiiksi suomaria C-ja B-pojilla. Eihän silloin Läpilyönti Oy olisi maksanut euroakaan Lippo Pesiksen velkoja liitolle ja pelaajille jos olisi suomarista aloitettu. Tuonhan sanoo tyhmemmänkin järki.
Nyt tehdyllä ratkaisulla voittivat liitto, Lippo Pesiksessä pelanneet pelaajat ja uuden yhtiön värväämät ykkösen pelaajat. Kannattaa mennä ruikuttamaan muualle. Seuraavan sarjapaikan voi varmasti ostaa ykköseen samoilla ehdoilla ja samoilla resursseilla eli mm. pelaajat.
 
#24
Suomari on se pohja josta sarjapaikan saanut Lippo Juniorit Ry olisi ponnistanut. Juniorit pelaavat jo valmiiksi suomaria C-ja B-pojilla. Eihän silloin Läpilyönti Oy olisi maksanut euroakaan Lippo Pesiksen velkoja liitolle ja pelaajille jos olisi suomarista aloitettu. Tuonhan sanoo tyhmemmänkin järki.
Nyt tehdyllä ratkaisulla voittivat liitto, Lippo Pesiksessä pelanneet pelaajat ja uuden yhtiön värväämät ykkösen pelaajat. Kannattaa mennä ruikuttamaan muualle. Seuraavan sarjapaikan voi varmasti ostaa ykköseen samoilla ehdoilla ja samoilla resursseilla eli mm. pelaajat.
Kyseenalaistan Observerin moraalin. Näinhän tää toki menee oikein, mutta vain oululaisen silmin katsottuna.
 
Viestejä
1,225
#25
Sitten pitäisi pystyä kenen tahansa ostamaan ykköspesis paikka tuolla hinnalla (tietenkin kriteerejä pitää jotakin olla).
Periaatteessa kyllä niinkin. Rehellinen kilpailutus siitä kuka maksaa eniten Oulun Lippo Pesiksen velkoja. Ja eniten maksavalle sarjapaikka.

Totta kai samaa käytäntöä on sovellettava vastaavissa tapauksissa tulevaisuudessa. Siinä mielessä Oulu ei saa olla mikään erityistapaus.
 
Viimeksi muokattu:
#26
Kannattaisiko, Observer, katsoa peiliin ja lopettaa posken soittaminen, kun et kykene muuhun kuin yltiöaikuismaiseen muiden keskustelijoiden nälvimiseen sekä ryhdikkääseen ja rehtiin nimittelyyn?! Jos keskustelun tasoa halutaan nostaa, asiat pitää sanoa ilman sekopäistä tunneripulointia!
 
Viestejä
10
#27
Kannattaisiko lopettaa tuo lapsellinen jossittelu Lipon menneisyydestä, varsinkin kun ei muuhun pystytä kuin sonnan levittämiseen. Jos Lippo olisi aloittanut suomarista niin pesäpalloliitto ei olisi saanut euroakaan Lippo Pesiksen veloista. Samoin pelaajilta olisi jäänyt saamatta palkkaturvan ja todellisten saamisten erotus, Läpilyönti Oy maksaa tuota erotusta 20 000 euroon saakka. Kun sarjapaikka vaihdettiin toiselle oululaiselle seuralle, uusi yhtiö kuittaa pesäpalloliitolle ja pelaajille 40 000 euroa toisen seuran vanhoja velkoja. Viisaampi voi jo tästä päätellä kumpi ratkaisu oli taloudellisestikin paljon järkevämpi, aloittaako suomarista vai myöntää sarjapaikka toiselle oululaiselle seuralle?
Joukkueen kasaaminen on edennyt pesäpalloliitolle annettujen lupausten mukaisesti. Uskottava joukkue ykköseen alkaa olla kasassa, pelinjohto on kunnossa, velaton yhtiö... jne. Turha on edes kitistä mistään suomarista aloittamisesta.
Ihailtavaa toimintaa, osoittaen esimerkillistä yhteiskunta vastuuta. Maksut (ne jotka haluaa) voi jättää hoitamatta kunhan sillä tuetaan lahjakasta urheilijaa. Huipulle hinnalla millä tahansa, yhteiskunta maksaa...
 
#29
Enemmän yhteiskunnan rahoja olisi säästynyt, jos tälle pelleilylle olisi pistetty stoppi jo keväällä. Taisi olla Superpesiksellä vaan tämä Oulun Uppo -projekti jo tiedossa, niin vanhan seuran annettiin kesän ajan rauhassa velkaantua. Onneksi sentään eivät säilyneet Superissa.
 
Viestejä
797
#30
Eikö olekkin hyvä asia että pesäpalloliitto antoi Lippo Pesiksen sarjapaikan toiselle seuralle. Joskus saa sen kuvan että sekin oli virheliike, Lippo Pesiksen olisi pitänyt saada jatkaa. Niin paljon kritisoidaan sarjapaikan siirtoa Lippo Junioreille. Toisaalta on hyvä että voi projisoida omaa pahaa oloaan oululaiseen pesäpalloon. Sehän on maailman tärkein asia.
 
#33
Kaivetaan naftaliinista kolmen vuoden takaa Lippo Pesistä vastaava tapaus koripallon puolelta. Tuolloin urheilun oikeusturvalautakunta kumosi koripalloliiton liittohallituksen tekemän täydennyksen 1-sarjaan Lahden NMKY:n mentyä konkurssiin ja paikka annettiin Namika Lahti junioreille. Olennainen perustelu kumoamiselle oli: "Ottaen huomioon se, että Koripalloliitolla on yksinoikeus kilpakoripallon järjestämiseen Suomessa, Koripalloliiton menettely sarjapaikan täydentämisessä on loukannut olennaisella tavalla tasapuolisen ja oikeudenmukaisen kohtelun vaatimuksia." (26/ 2015 Koripallo Sarjan täydentäminen - Sarjapaikan myöntäminen - Koripalloliiton menettely - Suomen Olympiakomitea ry).
Ks. Oikeusturvalautakunta: Koripalloliiton päätös väärä – B-divarin viimeinen paikka taas käsittelyyn: Oikeusturvalautakunta: Koripalloliiton päätös väärä – B-divarin viimeinen paikka taas käsittelyyn
 
Viestejä
797
#36
Juu, siitä testaamaan liiton päätös. Lippo Pesis ei ollut konkurssissa kun sarjapaikka siirrettiin Lippo Junioreille. Ei Lippo Pesis ole vieläkään konkurssipäätöstä saanut, konkurssia on vasta haettu. Se helpottaisi kummasti jos tuntisi edes hieman faktoja, tunne voi viedä pahastikin metsään.
 
Viestejä
1,261
#38
"On ihan perusteltua olla sitä mieltä, että pesäpalloliitto antaa väärän signaalin seuroille mahdollistaessaan urheilutoiminnan jatkumisen konkurssin jälkeen eri taustayhtiön voimin."

Minusta kaikki toimenpiteet, joilla mahdollistetaan URHEILUTOIMINNAN JATKUMINEN ovat oikein. Kenen etu on, että jossain urheilutoiminta ei jatku? Veikkaanpa, että jossain vaiheessa - ellei jo nyt - ollaan tilanteessa, että ykkösessä saavat pelata kaikki halukkaat seurat, joilla on uskottava tarina seuran tasosta eli taloudesta, joukkueen kilpailuedellytyksistä ja juniorityöstä. Eikö suomarissa ole se tilanne, että siellä saavat pelata suurin piirtein ne, jotka haluavat? Aina kannattaa lynkkausmielialassa miettiä sitä, keneen rankaisutoimenpiteet kohdistuvat, syyllisiin vai syyttömiin. Mielestäni varsinkin nuoret pelaajat ja juniorit ovat syyttömiä.
 
#40
Tässä viestiketjussa on oikein kunnon vanhanmallista Hiturin Ahdingon vuosikokouksen mieoonsitämieltääläsietuumiulle-väittelyn henkeä.

Hiukan saa vielä draamaruuvia kiristää jotta se ajatuksen kirkkaus pääsisi esiin.

Hyvä pojat, jatkakaa samaan malliin.

Olen muuten ihan samaa mieltä että nuoret pelaajat ja juniorit ovat syyttömiä. Ja äidit myös. :)
 
Viimeksi muokattu:
Ylös