Supervuoro

Naisten Ykköspesis 2019

Viestejä
19
#1
Tänään pitäsisi tulla tieto viidestä sarjapaikan saajasta kaudelle 2019. Mielenkiintoista nähdä, miten suhtaudutaan useisiin paikkaa hakeneisiin Superin kakkosjoukkueisiin....:unsure:
 
Viimeksi muokattu:

Lajinkannattaja

#3
Nyt on hyvä päätös jättää SuPerin seurat paikatta kun sinne vetovoimaa muutenkin pitäisi riittää ja näissä valituissa kuitenkin junioritoiminta huippuluokkaa. PP-liitolta hyvä päätös.
 

Ovela veto

#5
Näinhän se meni. Hakijoita oli kuitenkin ilmeisesti juuri nuo 11, jotka kauden 2018 ketjussa kerrottiin. Superin kakkosjoukkueille ei paikkoja jaettu, mikä oli ihan oikea ratkaisu.
Paitsi Kempeleen Kiri sai paikan OsVan nimellä... Saapa nähdä pelaako siellä montaakaan Oulunsalosta. Näppärästi tuli Kempeleelle ilmaiset harjoitusaikaa Oulusta, hyvä idea kerrassaan tämä tämmöinen.
 

Mietinpä vain

#7
Millä perustein espoo sai paikan? Liitto laittaa espoon ja roihun (jotka muutenkin tekevät jo yhteistyötä..) tappelemaan pelaajista keskenään. Lisäksi hakijoiden seassa oli monia muita, jotka ovat useampina vuosina karsineet ykköspesispaikasta kuin espoo. Jos tarkoituksena oli saada etelään ykköspesisjoukkueita lisää miksei otettu huomioo kuusankoskea ja haminaa, joista etenkin haminassa riittää omia tyttöjunioreita! Molemmissa joukkueissa potentiaaliset pelaajat saattavat pelata jo viidettä kauttaan suomensarjassa ja näyttää siltä ettei liitto ottanut tällaisia seikkoja huomioon. Muuten tyytyväinen, ettei superien kakkosporukat saaneet paikkoja:)
 
#8
Espoon ja Roihun yhteistyössä Roihu rupesi liian ahneaksi eikä noudattanut sopimusta minkä vuoksi Espoo vaihtaa yhteistyökumppania Tahkoon. Ongelmia olleet esim että sovittiin pelattavan yhteisnimellä mutta pelattiin roihun nimellä, piti treenata ja pelata molemmissa päädyissä tasapuolisesti mutta ulkotreenejä ei ollu kahdessa vuodessa espoossa yksiäkään ja pelejäkin vain pari hassua kun roihikassa oli muuta, ja pelaajia ei kohdeltu samanarvoisina. Tässä diilissä espoo ei saanut mitään.

Tahkon kanssa espoo saa nypin ja siihen tahkon parhaat b-tytöt. Tahko taas saa todella hyvän been ja farmin superilleen. Molemmilla seuroilla pelaajapolku paranee myös. Win-win. Espoolaisia myös jo nyt ollut paljon hyvinkäällä, esim naisten superista 2018 hytönen ja kauppinen ja pojissa pari beessä ja aassa molemmissa.

Paikkapäätöksessä varmasti iso merkitys oli juuri tällä yhteistyöllä joka olikin yksi päähakukriteeri. Toki espoo on myös lisenssimäärältään isohko, itse asiassa paikan saaneista suurin. Nojoo jos vain tytöt lasketaan ni toka suurin. Samoin pelaajisto ehdottomasti hakijoiden parhaasta päästä ellei paras, erittäin hyivien junnujen lisäks myös ex-superinpelaajia pari jne. Hyvää säpinää vaan pk-seudulle kun on paikallispelit, molemmat on saaneet kyllä helposti vitjansa kokoon ja luokittelisin sekä espoon että roihun pöytyän ohella etelälohkon ennakkosuosikeiksi.
 
#9
Tuossa yllä linkatussa uutisessa kerrotaan, että Espoo tekee yhteistyötä Tahkon kanssa. Mikäli Roihulla ei ole farmia johonkin superin joukkueeseen, veikkaan Espoon vetävän pidemmän korren tavoitteellisten urheilijoiden pelikirjassa.
 

Noniiiiin

#10
Kylläpä nostattaa jo kiimaa ajatus Espoon ja Roihun paikallispelistä, etenkin jos taustalla leimuaa. Voi olla kova yleisömääräkin luvassa. Toivottavasti Espoo vaan pysyy Espoossa, eikä siirrä pelejään Hyvinkäälle. Paikallisuus on kuitenkin iso voimavara rakentaessa kulttuuria (Kuten Kiekko-Espoo parhaillaan tekee).

Kovia huhuja on ainakin Espoon suuntaan tulossa, ja aamulla on näemmä jo julkaistu Lehtisen ja pj Suontaustan sopparit. Lisää odotellaan...
'
Oispa jo kesä
 

Koriankuningas

#12
Kovia huhuja on ainakin Espoon suuntaan tulossa, ja aamulla on näemmä jo julkaistu Lehtisen ja pj Suontaustan sopparit. Lisää odotellaan...
Ei näyttäneet huhut ihan perättömiä olevan eilisen ja tän aamun sopparien perusteella. Kolme top 10 b-tyttöä ja useamman kauden superia pelannu duo. Yhden kipen nss pelin näin tänä vuonna olivat kyllä liian hyviä suomariin molemmat. Jos huhut toteutuu niin ei jää ex-superin pelaajat tohon. Ja b-tytöissä näyttää käyvän niin kun aiemmin kommentoitiin että yhteistyö Tahkon kanssa vetää alueen parhaat Espooseen. Tahkolaisten ja espoolaisten lisäksi muualtakin ainakin yksi todella hyvä.

Jos oli Kekin Osva-veto ovela niin ei jää Tahkon Espoolle tarjoama paketti kakkoseksi ykkösen juonissa. Takaavat superille jatkumon, omat parhaat beet pääsee ykköseen ja ehjä pelaajapolku vetää perustellusti kehittymishalusia puoleensa.
 
#13
Espoo on kyllä paikkansa ansainnut. Toivottavasti yhteistyö Hyvinkään kanssa sujuu hyvin. Oulunsalon valinta vähän ihmetytti. Oletin, että Hamina olisi vienyt pidemmän korren. Jostain syystä Vaasa nauttii erityisasemaa, vaikka ei omin neuvoin sarjassa pysy millään. Toivotaan, että sielläkin on jonkun superin joukkueen kanssa farmisopimus jo olemassa.
 

Lajinkannattaja

#14
Miten täyttyy PPL:än olosuhdevaatimukset Espoossa, missä pelit pelataan ? Onko pelikenttänä kyseessä se missä on yhteinen pelaajakatos vastustajan kanssa ja aitaa ympärillä, sekä kotipesä melkein jalkakäytävällä ?
 
#15
Espooseen valmistui kuukausi takaperin uusi kenttä. Eiköhän pelata siellä.

Vaasan suosimisesta samaa mieltä. Jos kaksi kertaa tippuu sarjasta peräkkäin niin miksi annetaan. Hamina harmittaa.
 

Pekka Kaukalo

#16
Miten täyttyy PPL:än olosuhdevaatimukset Espoossa, missä pelit pelataan ? Onko pelikenttänä kyseessä se missä on yhteinen pelaajakatos vastustajan kanssa ja aitaa ympärillä, sekä kotipesä melkein jalkakäytävällä ?
Luulin, että kaukalopallo on Suomessa kuoleva laji, mutta ilmeisesti pesäpallon puolella tätä yritetään vielä tekohengittää ainakin yhden paikkakunnan osalta.
 
#18
Espooseen valmistui kuukausi takaperin uusi kenttä. Eiköhän pelata siellä.

Vaasan suosimisesta samaa mieltä. Jos kaksi kertaa tippuu sarjasta peräkkäin niin miksi annetaan. Hamina harmittaa.

Eiköhän nämä perusteet ole aika selvät Vaasan puolesta. Liitto haluaa vahvaa juniorityötä ja vahvaa tyttöjunnupuolta. Vaasan B oli 4. C leirille kärjen tuntumassa nuorempana joukkueena, viime vuonna sm hopeaa. KLL matseissa kultaa tänä vuonna. Kahtena vuotena on ykköstä pelattu B painotteisesti. Mukana myös D junnuja. Nämä ovat nyt vuoden vanhempia ja kokeneempia. Nyt vaan pj puolelle pieni parannus tähän vuoteen.

Espoolla riski veto ottaa Tatu johtamaan peliä.

Ennalta arvelisin tason olevan ennätystasainen ensi kesänä.
 
Viestejä
4,749
#19
Eiköhän Vaasa saanut paikan jo pelkästään kilpailumääräysten sarjapaikan täydennysmenettelyn perusteella - sarjasta pudonneet ovat sarjataulukon mukaisessa järjestyksessä pikkipaikalla kun sarjaa täydennetään. Jos kilpailumääräyksiin viittaaminen oli jäänyt pois liiton ilmoituksesta haun avaamisesta - en tiedä oliko - niin se oli sit lähinnä huolimattomuutta liitolta.

Kun Vaasa haki, oli paikka varmaan aikalailla selviö. Muiden osalta katsottiin sitten muitakin asioita.
 
#20
Tatun pelinjohto on ollut hurmoksessa huutamista ja itse yrittää pelata peliä enemmän kuin pelaajat ja keskittyy liikaa yleisön tekemiseen ja jutusteluun katsomon kansssa ja näin. Nähtäväksi jää riittääkö rahkeet kovemmassa sarjassa
 
Ylös