Supervuoro Verkkolehti »

MYP Kausi 2019

Warkaus

Puurtila Varkaudessa voisi aivan hyvin asettaa tavoitteeksi nousun ykköseen. Junnutoimintaa on ja ylemmissäkin sarjoissa on omia pelaajia. Yhteistyö Siipen kanssa olisi erittäin hyvä asia. Välimatka Siilinjärvelle on riittävän pitkä että katsojiakin molemmille riittäisi. Siitä sitten Siipeä haastamaan.
 
Viestejä
54
Niinpä.... Ja jos rahoittaja löytyisi niin ei olisi edes vaikeaa löytää omista kasvateista koottavaa joukkuetta, mutta on vain se pieni mutta...

Superista löytyy Puurtilan paidassa pelanneita tällä hetkellä ainakin Siipessä Pietinen ville, Räisäsen Roope sekä Santeri, Kiteellä pelaava Sikvartin Veli-Matti kuin myös Imatralle Kouvolasta siirtynyt Konsta Hyötyläinen.
Ykkösessä Puijon riveissä pelaavat Moision Nestori sekä Tuomas Luukkonen sekä Mansen riveissä Nestorin vanhempi veli Topi.
Entä sitten kun kahdeksan "omaa" miestä on saatu kotiin ja jostain pitää etsiä ainakin 4-6 miestä vielä lisää? Entä kun näistä omista miehistä valtaosa on etukentän miehiä, Moision veljekset ykkösvahteja ja Roope ja Tuomas sieppareita. Onneksi Ville on pelaaja, joka voi pelata melkeimpä paikalla kuin paikalla, samoin Konsta pelasi junnuna lukkarina joten ei hätää jos Santerilla vaikka lautaskammo tulisi.
Veli-Matin paikka olisi tietysti koppari!

Entä lyöntijärjestys?

1. -VM S
2.-Ville P
3.-Konsta H
4.-Roope R
5.-Tuomas L
6.-Nestori M
7.-Topi M
8.- Santeri R

Ei lainkaan hassumpi ainakaan ykköseen, superiin en uskaltaisi ihan vielä tänään lähteä kyseisellä rosterilla vaikka miksei...

Ai niin... y
 

Warkaus

Siis tavoite ykköseen tulevaisuudessa. Eihän se tietenkään heti eikä vuodessa tapahdu, mutta Varkaudessa tehdään hyvää juniorityötä niin ei mikään mahdottomuus, jos tahtoa ja tekijöitä riittää. Enkä epäile että rahoitus ykkösen tasolle on ongelma. Tilaa ykkösessä hyvinkin on. Kämärin kentän pohjat ja pinnoite uusittu, hieman katsomoita paremmaksi niin paluu pesäpallonkin osalta Varkaudessa sinne minne se kuluukin!!
 

Tase

Varkaudessa ykkönen, Siilinjärvellä superi olisi "unelma". Jos seurojen kesken olisi vielä farmi, mikäs sen parempaa. Tulevaisuudessa voisi "taistelu" paikasta auringossakin olla mahdollista. Puijohan ei yhteistyöhön miesten tasolla ole suostuvainen. Sekin on aivan ymmärrettävää.
 
Viestejä
956
Runkosarjasta on selvinnyt (käytännössä) se että Manse voittaa sarjan, sijoille 2-3 Hamina ja Oulu, sijoille 4-5 kaksi joukkueista Sotkamo, Ulvila, Kuopio. Mikäli Sotkamo selviää viiden parhaan joukkoon, osallistuuko se karsintapeleihin vai luovuttaa paikkansa sarjassa seuraavana olevalle?
 
Viestejä
4,349
Runkosarjasta on selvinnyt (käytännössä) se että Manse voittaa sarjan, sijoille 2-3 Hamina ja Oulu, sijoille 4-5 kaksi joukkueista Sotkamo, Ulvila, Kuopio. Mikäli Sotkamo selviää viiden parhaan joukkoon, osallistuuko se karsintapeleihin vai luovuttaa paikkansa sarjassa seuraavana olevalle?

Luovuttaa muille.
 

Pesäpallopasi

Täytyy sanoa jokusen sadan ellei tuhannen katsotun pesäpallo ottelun jälkeen, etten ole koskaan nähnyt ykköspesis tasolla mitään vastaavaa.
Rutasen toiminta syöttötuomarina tuo mieleen lähinnä Moskovan Sirkuksen. Tuntuu kun miestä ei tippaakaan kiinnostaisi tuomita. Virheiden määrä yksittäisiin otteluihin niin pöyristyttävää, että siitä saisi painettua romaanin. Kritiikistä heiluukin sitten ilman huomautuksia kortteja suuntaan ja toiseen niin että kypärä tärisee. Tuomaroinnista saisi hauskan komedian, mutta ei hänen nyt hyvänen aika voi antaa tuomita noita pelejä. Vaikka miehen taso tiedetään, niin hänen käynti Kuopiossa tänään oli kyllä jo tragikoomista..

Mitä mieltä tuomarista?
 
Viestejä
298
Käsi ylös, kenelle tuli yllätyksenä 7.8. Simo - Oulu 2-0? Ei taida yhtään kättä nousta... Ei olis Oulu pelannut näin jotain Pöytyää tai Laukaata vastaan...
 
Viestejä
4,349
Jotain vitunmoista häikkää havaittavissa. Haminaa vietiin mennen tullen ja palatessa, mutta toisella sentään sisäpeli hyytyi, mutta ulkopeli piti toisella.
 
Viestejä
12
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö Ulvila kuitenkin ohita kuopion tasapisteissä? Mielestäni jostain olen lukenut, että tasapisteissä voitot ratkaisee ennemmin kuin kolmenpisteenvoitot. Näin ollen joka paikassa on runkosarjasijoitukset väärin.
 
Viestejä
4,349
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta eikö Ulvila kuitenkin ohita kuopion tasapisteissä? Mielestäni jostain olen lukenut, että tasapisteissä voitot ratkaisee ennemmin kuin kolmenpisteenvoitot. Näin ollen joka paikassa on runkosarjasijoitukset väärin.

Voitot ratkaisee ei kolmen pisteen, jos siis tasan.
 
Viestejä
208
Puolet miesten ykköspesiksen joukkueista on jo saavuttanut tavoittaneensa ennen viimeistä kierrosta ja jatkopelejä. Kolmelle joukkueelle se on vielä mahdollinen, kun taas lopuille kolmelle joukkueelle tavoitteen saavuttaminen ei ole enää mahdollista.

Manse PP, Tampere (Mika Kulmala): Nousu Superpesikseen - Saavutti
Oulun Lippo Juniorit (Ilkka Hirvonen): Ylemmät pudotuspelit - Saavutti
Puijon Pesis, Kuopio (Jaska Huttunen): Ylemmät pudotuspelit - Saavutti
Ulvilan Pesä-Veikot (Jyri Tarmo): Ylemmät pudotuspelit - Saavutti
Laukaan Urheilijat (Matias Hänninen): Sarjapaikan säilyttäminen - Saavutti
Sotkamon Jymy 2 (Teemu Körkkö): Sarjapaikan säilyttäminen - Saavutti
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Haminan Palloilijat (Juho Kaikko): Nousu Superpesikseen - Mahdollinen
Vähänkyrön Viesti (Olli-Pekka Sinkkonen): Sarjapaikan säilyttäminen - Mahdollinen
Simon Kiri (Janne Anttila): Sarjapaikan säilyttäminen - Mahdollinen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ylivieskan Kuula (Erno Hautamäki): Ylemmät pudotuspelit - Ei saavuttanut
Pöytyän Urheilijat (Markus Wirzenius): Ylemmät pudotuspelit - Ei saavuttanut
Kannuksen Ura (Eetu Rekonen): Sarjapaikan säilyttäminen - Ei saavuttanut

Viimeisellä kierroksella on panoksia vielä muutamassa ottelussa. Oulu ja Hamina ovat varmistaneet kotiedut välieriin, mutta vastustajat ovat vielä hakusessa. Jos Hamina haluaa välierävastustajakseen mieluummin Ulvilan kuin Kuopion, niin sen se halutessaan pystyy ”järjestämään”. Taulukon toisessa päässä on myös vähän vastaavanlainen ”järjestelymahdollisuus”. Jos Pöytyä ei saa pistettäkään Tampereelta, nousevat sekä Ylivieska että Vähäkyrö sen ohi, mikäli niiden keskinäinen ottelu päättyy Ylivieskan voittoon superissa tai kotarissa, jolloin Pöytyä joutuisi putoamiskarsintaan Simoa vastaan. Muussa tapauksessa se kohtalo odottaa Pohjanmaan ottelun häviäjää. Näin minä ainakin kilpailumääräyksiä tulkitsen, vaikka sieltä löytyykin hyvin mystinen lause: ”Jos tasapisteissä olevia joukkueita on enemmän kuin kaksi ja joukkueet kohtaavat sarjassa enemmän kuin kaksi kertaa toisensa, on varsinaisen runkosarjan ottelut merkittävä sarjaohjelmaan erikseen.” Mistään en tuollaisia merkintöjä onnistunut löytämään, ja vaikka löytyisikin, niin missään ei kerrota mitä merkitystä kyseisellä merkinnällä olisi. No toivotaan, että tasapisteisiin ei päädy kahta joukkuetta enempää, jotta asiat selviäisivät ilman lakimiesten apua. Ja joka tapauksessa tuo kohta vaatisi selvennystä seuraavia vuosia ajatellen.
 
Viestejä
1,509
Muistelen näin, että joskus aiempina vuosina oli jo ennakkoon ohjelmaan merkitty ylimääräiset ottelut. Nyt tuo sivustokin on muuttunut ja ei ainakaan samalla tavalla ole niitä merkattu.
 
Viestejä
1,509
Vähäkyrö-Ylivieska ottelussa luulisi ainakin olevan tahtoa. Molemmille riittää 2 pisteen voitto. Jos menee jatkoille, niin tulee aika mielenkiintoista. Toki Ylivieskan 1-2 voitolla ja Pöytyän häviöllä Tampereelle, Pöytyä on kärsijä. Mutta kyllähän ottelijat pelaavat voitosta keskinäisessä, eivätkä mieti muita.
 
Viestejä
3,478
No kyllähän näissä myös voidaan taktikoida, ja taktikoidaan, eikä se oikeestaan ole kuin viisautta. Jos pystyy tappiolla järjestämään syystä tahi toisesta kivemman vastuksen, niin mikä ettei?

Esim. Jos mä olisin Haminan HP, niin ottaisin ehdottomasti UPV:n pariksi, jos mahdollisuus valita! Ei kahta sanaa, ja syyt tietää, jos kattonu vaikka 2 vikaa peliä....

Yhtä juttua ihmettelen, eli miksi Veikkaus nyt pitää näitä kohteena? Tai saas nähdä pitääkö? Kun siinähän on mahdollisuus samalla kuitata vähän pelipalkkiota taktikoidessaan... ;) Ja vaikka kuinka ittekin haluisin luottaa rehtiin peliin, niin kyllähän näitäkin tehdään ja on tehty...
Täytys vaan meidänki saada noi varmat kiinni, jos vikalla rundilla kohteita auki! ;)
 
Viestejä
1,290
Näin minä ainakin kilpailumääräyksiä tulkitsen, vaikka sieltä löytyykin hyvin mystinen lause: ”Jos tasapisteissä olevia joukkueita on enemmän kuin kaksi ja joukkueet kohtaavat sarjassa enemmän kuin kaksi kertaa toisensa, on varsinaisen runkosarjan ottelut merkittävä sarjaohjelmaan erikseen.” Mistään en tuollaisia merkintöjä onnistunut löytämään, ja vaikka löytyisikin, niin missään ei kerrota mitä merkitystä kyseisellä merkinnällä olisi.
Onpa kerrassaan hurmaava virke. Virkkeessä mainittu sarjaohjelma tehdään ennen kautta. Kauden päätteeksi jotkut joukkueet voivat päätyä tasapisteisiin. Ennen kautta on merkittävä jotkut ottelut sarjaohjelmaan erikseen, jos päädytään tasapisteisiin. Taidetta.
 
Viestejä
298
”Jos tasapisteissä olevia joukkueita on enemmän kuin kaksi ja joukkueet kohtaavat sarjassa enemmän kuin kaksi kertaa toisensa, on varsinaisen runkosarjan ottelut merkittävä sarjaohjelmaan erikseen.”

Jo tämä lause kertoo sen, että ei ole ihan täysjärkistä porukkaa päättämässä sarjajärjestelmistä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös