Itse pelilliseen antiin olen tyytyväinen miten pisteet otettiin juuri KPL:stä. Manse osoitti jälleen miten se pystyy uudistumaan ja nuorentamaan joukkuetta tulos edellä kun vertaa Kouvolaan niin tekivät aikoinaan väärän ratkaisun jättämällä hitaat ikämiehet sen sijasta että olisivst nostaneet rohkeasti jo nuoret lahjakkuudet vakio kokoonpanoon tästä osoituksena vuoden tulokas Aapo Kinnusen urakehitys näivettyi täysin.
Tämä on historian kirjoittamista uusiksi huolimatta siitä, että en ole täysin varma mihin aikakauteen viittaat tällä kohdalla.
tekivät aikoinaan väärän ratkaisun jättämällä hitaat ikämiehet sen sijasta että olisivst nostaneet rohkeasti jo nuoret lahjakkuudet vakio kokoonpanoon
KPL ajoi vanhoilla miehillä niin pitkään kuin niillä pystyi kilpailemaan korkealla tasolla. Siitä osoituksena 2018 ja 2020 saavutettu hopeat ja välissä 2019 pronssi. Tämän jälkeen tehtiin reilua nuorennusleikkausta ja mukaan otettiin mm. Jasperi Luomaa, Valtteri Hämäläistä ja vahvemmin Iiro Nokkalaa. Sen jälkeen tuli myös hopea kaudella 2021. Kyseisellä kaudella vanhuksia olivat pudotuspeleissä rikki ollut ikäloppu Kohonen, 38v Latvala ja 36v Hacklin. Sen jälkeen vanhin oli 31v Mäentausta, jota en saa millään ikämieheksi. Eli selkeää leikkausta tehtiin finaaleihin päättyneen kauden jälkeen ja nuorentuminen jatkuu jatkumistaan kun lahjakkaita junioreita on omasta myllystä noussut.
Miten tästä siis saa johtopäätökseksi väärien ratkaisujen tekemisen uudistumisen osalta? Koska finaalisarjat sattuivat kääntymään vastustajille? Muutenkin jo ennen kautta 2021 annettiin annettiin monelle nuorelle näytönpaikat ja jos ei sitä tunnista, huutelee puskista pussi päässä. Tätä väitettä tukeakseni nostan esiin 2016 ja 2017 menestyneistä poikien superin joukkueista (kulta ja hopea) pelaajia, jotka saivat näytönpaikkoja Koplassa.
- Teemu Nurmion olisi pitänyt syrjäyttää uransa huipulla ja valtavalla sisäpelitehokkuudella varustetut Mäentausta tai Hacklin saadakseen ulkopelivastuuta. Sai kuitenkin vastuuta jokerina useamman kauden. Siirryttyään Imatralle kaudeksi 2019 ulkopeli oli useamman kauden hapuilevaa, eikä sen varaan olisi voinut rakentaa mitalijoukkuetta.
- Valtteri Hämäläisen olisi pitänyt syrjäyttää toinen mainituista koppareista vaikka ei tuonut mitään sisäpeliin. Palasi Koplaan kaudeksi 2021 kerättyään ulkopelikokemusta Haminassa ja Kankaanpäässä.
- Valentin Ikonen sai näyttää pari kautta taitojaan Koplan superissa mutta taso ei siinä vaiheessa riittänyt.
- Jesse Eskelinen oli erinäisistä syistä superin lautasella 2016 mutta kaudelle 2017 Kopla hankki Kivipellon, joka osoittautui kutakuinkin sarjan parhaaksi lukkariksi seuraavien vuosien aikana.
- Konsta Hyötyläinen pelasi viisi kautta Koplan superissa linjassa.
- Valtteri Luoma sai vakiopaikan superin ulkokentästä jo nuorena ja on ollut ulkopelin kulmakivi alkuvuosista lähtien.
- Iiro Nokkala pelasi useita kausia "13. pelaajana" Koplan superissa ja välillä vakionaamanakin.
- Santeri Löppönen pelasi vielä kaudella 2019 poikien superia Koplassa ja oli mukana superissa jokerina sekä 2019 ja 2020.
Nyt kun juniorimyllystä on tullut seuraava vahva ikäluokka, heille on annettu näytönpaikkoja superiin laajalla rintamalla. On mm. Pitkäsiä, Lainetta ja Kenttäahoa. Mainitun Kinnusen kohdalla ulkopelin pitävyys oli ongelma ja hän oli selvä heikko kohta linjassa kaudella 2023. Verrokkina, Elmeri Purmonen ei mahdu Jymyn yhdeksikköön pudotuspeleissä ihan vain siitä syystä, että räpylä ei pidä. Tai viime kauden tulokas Veeti Kokko, jonka Jymy laittoi lainalle ulkopeliajan takia. Onko myös näiden kahden urakehitys pysähtynyt? Viime kaudella armeija vaikutti sotkevan Kinnusen pelikautta enemmän kuin monella muulla mutta saattaahan taustalla olla jotain muutakin.
Lopuksi kysynkin, ketkä Koplan juniorimyllyssä olleet pelaajat ovat jääneet vaille mahdollisuutta kokoonpanoon ajamisessa ja minä vuosina näin on käynyt? Osannet näitä nimiä listata useampia kerta (useita) vääriä ratkaisuja on tehty.