Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2020

Viestejä
4,096
Seuran johtaja on tylsyttänyt aikaisempia pelinjohtajia ja sählännyt jopa joukkueen peluuttamisen kanssa.
Saas nähdä koska Iivarinen löytää pöydältänsä ekan kerran valmiiksi kirjoitetun lyöntijärjestyksen, melkoinen hajota ja hallitse virtuoosi on tämä seuran kärsä.

Iivarinen on sen luokan kettu että tuskin tuollaista pelleilyä jaksaa yhtään katsoa, siinä voi sitten käydä ns. Kohoset ja seurajohtajan lyöntijärjestykselle alkaa löytymään kaikenlaista mielenkiintoista peluutusta.

Toivottavasti saa työrauhan.
 
Viimeksi muokattu:

olihansepalo

Runkosarjan viimenen kotipeli Vimpeliä vastaan on loppuunmyyty? Onko tietoa kuinka näin? Olisiko seura ymmärtäny ja varannu paikat eli liput junioreille ja tärkeimmille yhteistyökumppaneille. On muuten aika perseestä, toki taloudellisesti täysin ymmärrettävää että seuran juniorit ei pääse ilmaiseksi peleihin nyt katsomorajoitus kiintiöiden vuoksi.
 
Viestejä
727
Iivarinen on sen luokan kettu että tuskin tuollaista pelleilyä jaksaa yhtään katsoa, siinä voi sitten käydä ns. Kohoset ja seurajohtajan lyöntijärjestykselle alkaa löytymään kaikenlaista mielenkiintoista peluutusta.

Toivottavasti saa työrauhan.
Joo, ilman muuta Iivariselle työrauha. Iivarinen on mielestäni kuitenkin yksi ylemmän tason pelinjohtajista. Ei Helimolla ole asiantuntemusta mennä Iivarista opastamaan. Tietty ideoita voi tuoda ja keskustella niistä, onko hyviä vai huonoja, mutta pelillinen päätösvalta ja vastuu pitää olla Iivarisella ilman muuta. Mutta ei se nyt ihan niinkään pitäisi mielestäni olla, että Iivarinen jätetään johonkin omaan tyhjiöönsä tekemään kaikki pelilliset ratkaisut ilman mitään apuja/ideoita mistään.

Mielestäni Iivarinen pystyy johtamaan peliä hyvin ja kehittämään pelaajia, etenkin lukkareita, hyvin. Se, mikä itselläni on pistänyt silmään tuossa Iivarisen pelinjohtamisessa on se, että siellä on paitsi hyvä pelitapa (sisäpelin lyöntijärjestys, peruskuviot, ulkopelikuviot, jne.) taustalla, niin Iivarinen pystyy myös lukemaan vastustajan ulkokenttää aika hyvin sisäpelissä. Näkee siis, että milloin se ei odota esim. vaihtoa ja ei ole ihan hereillä. Tämä näkyy esim. kakkostilanteissa, kun ykkösellä ei ole ketään, ja viedäänkin joskus näpillä/ohituksella kakkoselta kolmoselle ennen kuin täytetään ykköspesä, jos ulkokenttä on vetäytynyt tai ei ole ihan hereillä.

Lyöntijärjestyksessä ei mun mielestäni ollut edes mitään vikaa Tahkoa vastaan. Pientä hienosäätöä siinä ehkä voisi tehdä siten, että Lehto kasiksi ja Alanen ysiksi, jos kakkoskärjellä pelataan aina välillä. Mutta ei tuo luultavasti lopputulosta olisi muuttanut. Se, mikä Tahkoa vastaan oli pielessä oli mielestäni, että suorituksista puuttui laatu (yritetyt lyönnit ei onnistuneet) ja lisäksi lyöntivalinnat ei välttämättä olleet aina parhaita. Katsoin Tuomiston sijoittumista, niin nyt se pelasi mielestäni normaalilla kolmoskopparin paikalla suurelta osin takatilanteessa, eikä mennyt yhtään läpilyöntiä. Hyvillä lyönneillä Tahko löi juoksunsa pääosin. Esim. Harjuvaaran kakkosjatke, minkäs teet.. Tosin sitä voi tietty aina miettiä, että mikä ulkopelikuvio on takatilanteessa paras ketäkin kotiuttajaa vastaan ja millaista syöttöä kannattaa antaa kullekin.
 
Viestejä
727
Ne asiat, mitä tuon seurajohdon pitäisi pyrkiä kehittämään mielestäni ovat:

1. Yhteistyökumppaneilta saatavat tulot.

En ole viime kauden tilinpäätöstietoja nähnyt, mutta veikkaisin, että ne on Mansella alle 100 000 € per vuosi tällä hetkellä. Esim. Koplalla 2016 artikkelin mukaan liikevaihto ylitti miljoonan ja yhteistyökumppanitulot oli tuloista yli puolet eli yli 500 000 €. Eikä seuralla ollut miesten Superin joukkueen lisäksi naisten Superissa joukkuetta:
KPL menossa miljoonakerhoon Jymyn seuraksi: "Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä"
En tiedä, millä tasolla nuo yhteistyökumppanitulot on tällä hetkellä, mutta jos taso on se 100 000 €/vuosi, niin mielestäni myyntitiimin tavoitteena pitää olla lisätä tuota summaa vähintään 50 000 €/vuosi, eli ensi vuonna 150 000 €, sitä seuraavana 200 000 €, jne. Muuten ei saada pitkällä aikavälillä pidettyä tarpeeksi hyviä pelaajia ja tiputaan Superista. Kyllä se myyntitiimi pitäisi mielestäni olla tulosvastuussa tuosta yhteistyökumppanimyynnin kehittymisestä ja se pitäisi kehittyä vuosittain kunnes ollaan noiden muiden Superin kärkiseurojen tasolla. Jos se myyntitiimi ei saa tulosta aikaan siinä myynnissä, niin sitten sellaiset henkilöt siihen, jotka saavat. Tilinpäätöstiedoistahan nuo luvut näkee vasta sitten, että miten ne on onnistuneet, mutta mä kyllä vähän ihmettelen, että miten Mansella ei ole mainoksia siellä kenttänsä takaosissa kuten muilla (tai miten esim. tuossa Fanikamerassa ei ole mainoksia).

Vaikka en ole nähnyt talouslukuja, niin väittäisin, että näissä yhteistyökumppaneilta tulevissa tuloissa ollaan yksi heikoimmista Superin seuroista tällä hetkellä, ellei heikoin. Tämä, vaikka vieressä on Tampere, jossa on paljon suurempi määrä yrityksiä kuin muilla Superpesispaikoilla lähialueilla. Toki urheiluseuroja on enemmän, mutta on esim. Kouvolassakin KooKoo kiekossa ja MyPa jalkapallossa. Kyllä yhteistyökumppanimyynti pitäisi pitkällä aikavälillä olla vähintään yhtä suurta kuin muilla Superin seuroilla, kun kerran ollaan Tampereella. Vähän kyseenalaistan, että saako tämä myyntitiimi tarpeeksi aikaiseksi Manse PP:llä, mutta voi olla että saakin. En ole lukuja nähnyt, ainoastaan sen, että kentällä ei ole takaosassa mainoksia ja Fanikamerassa ei ole taukomainoksia. Jos sen 50 000 €/vuosi saa yhteistyökumppanimyyntiä ylöspäin joka vuosi, niin mielestäni silloin ihan ok, kunnes ollaan muiden Superin suurimpien seurojen tasolla. Mielellään toki 100 000 €/vuosi.

2. Ottelutapahtuma mahdollisimman viihdyttäväksi

Tästä nyt onkin tullut jo esille, että itse kyseenalaistan, että onko miesten ottelutapahtumassa asiakkaiden (katsojien) mielestä paras kuuluttaja. Itse olen sitä mieltä, että tuo, että juniorit joutuvat tällä hetkellä maksamaan otteluihin, on oikea ratkaisu, koska katsomokapasiteetti on rajallista Koronan takia ja seura tarvitsee tuloja sieltä, etenkin kun ei varmaankaan tule lähellekään samaa määrää tuloja vielä yhteistyökumppaneilta kuin muilla Superin seuroilla. Koronan jälkeen tuon voi muuttaa. Seurajohdon pitäisi mielestäni keskittyä siihen, että saa jokaiseen myyntipisteeseen hankittua työntekijöitä joka peliin. Muuten niiden toimintaan ei tarvisi paljoa puuttua, ellei tule huonoa palautetta asiakkailta. Eikä nyt ainakaan suututtaa mitään talkoolaisia. Jos tulee huonoa palautetta jostain, niin kohteliaasti sanoa, että tällaista viestiä on tullut ja että voitaisko tehdä asialle jotain.
Se pitää katsojienkin tunnistaa, että nämä Koronarajoitukset hidastavat tuota toimintaa tuolla kioskeissa ym., joten tällä hetkellä ei mielestäni voi olla sama vaatimustaso niiden suhteen kuin normaalitilanteessa. Manse ei ole syyllinen Koronaan.

3. Stadion ja sen ympäristö

Parempiakin sijainteja kuin Kauppi Tampereella mielestäni olisi, mutta ilmeisesti Kaupilla mennään. Tekonurmi on hyvä, tulostaulu ihan hyvä. Parkkipaikkoja lisää tulevaisuutta varten, jos vain mahdollista (esim. tekemällä ne junnukentät kiinni sinne Kaupinkatuun ja käyttämällä parkkipaikkoina tulevaisuudessa miesten peleissä, jos vain laillista ja sallittua, maksullisina tai ei). Tulevaisuuden katsomosuunnitelma on mielenkiintoinen, voi olla todella hyväkin tai sitten ei. Katsomohan on käsittääkseni suunniteltu todella lähelle kenttää, tekonurmen rajalle, mikä on lähtökohtaisesti hyvä asia tunnelman kannalta. Kuitenkin se on kysymysmerkkinä itselle, että onko se suunniteltu nyt jopa liian lähelle, koska siinä on nuo verkot joka puolella. Olisiko paras etäisyys sellainen, joka olisi lähin mahdollinen ilman että tarvitsee verkkoja, muuta kuin kotipesän taakse (kuten esim. Kouvolassa kakkospuoli)? Sanotaan näin, että tämä voi olla paras vaihtoehto, mutta myös se, että olisi lähin verkoton etäisyys, olisi parempi on mahdollista. Kaikkein huonoin vaihtoehto on kuitenkin katsomo kaukana kentästä.

4. Juniorityön kehittäminen.

Aika hyvällä tasolla alkaa olla juniorityö käsittääkseni jo nyt. Tähän on omat henkilöt kuitenkin seurassa osoitettu.

5. Muut asiat.

Tuossapa nuo, mihin omasta mielestäni seurajohdon pitäisi keskittyä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,744
1. Yhteistyökumppaneilta saatavat tulot.

En ole viime kauden tilinpäätöstietoja nähnyt, mutta veikkaisin, että ne on Mansella alle 100 000 € per vuosi tällä hetkellä. Esim. Koplalla 2016 artikkelin mukaan liikevaihto ylitti miljoonan ja yhteistyökumppanitulot oli tuloista yli puolet eli yli 500 000 €. Eikä seuralla ollut miesten Superin joukkueen lisäksi naisten Superissa joukkuetta:
KPL menossa miljoonakerhoon Jymyn seuraksi: "Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä"


Googlen haulla näkyy Aamulehden maksumuurin takana olevaa juttua, jossa todetaan Manse PP:n miesten joukkueen budjetin liikkuneen ykksöpesiksessä noin 115 000 €:ssa. Voit olla ihan huoleti, että miesten kulubudjetti ei ole tälle kaudelle pienempi vaikka koronan takia pelataankin vähemmin otteluja. Päälle sitten naisten superin kukut ne kait ovat mukana siinä Manse PP Edustus ry:ssä. Koplan miljoonassa on mukana sitten kaikki Koplan toiminta mukaanlukien juniorit.

Mutta ei se liikevaihto varmaankaan mitään Koplan luokkaa ole mutta kysymys on mielestäni, että meneekö kaikkineen yli puolen miljoonan ja jos jää alle 250 000:n niin olen todella yllättynyt (siis miehet, naiset, junnut). Ja uskoakseni se sama 60% tulee kumppanimyynnistä tai jos ei tule niin mistä ihmeestä se tulee? Eli kumppanimyynti tekee varovaisenkin arvion mukaan tällä hetkellä vähintään 150 000 € jossa toki toiminta-alueen huomioiden pitäisi helpostikin olla parannettavaa.


Kuitenkin se on kysymysmerkkinä itselle, että onko se suunniteltu nyt jopa liian lähelle, koska siinä on nuo verkot joka puolella. Olisiko paras etäisyys sellainen, joka olisi lähin mahdollinen ilman että tarvitsee verkkoja, muuta kuin kotipesän taakse (kuten esim. Kouvolassa kakkospuoli)?

KSS-Areenan kentän läheisyydessa olevissa katsomoissa eli A,B ja C (se kakkospuoli) on verkko koko matkalla ellei tälle kesäksi ole otettu pois. Kun menen tänään matsiin niin kerron jos on (näkyy tuossa linkin ekassa kuvassa)

 
Viimeksi muokattu:

olihansepalo

Ne asiat, mitä tuon seurajohdon pitäisi pyrkiä kehittämään mielestäni ovat:

1. Yhteistyökumppaneilta saatavat tulot.

En ole viime kauden tilinpäätöstietoja nähnyt, mutta veikkaisin, että ne on Mansella alle 100 000 € per vuosi tällä hetkellä. Esim. Koplalla 2016 artikkelin mukaan liikevaihto ylitti miljoonan ja yhteistyökumppanitulot oli tuloista yli puolet eli yli 500 000 €. Eikä seuralla ollut miesten Superin joukkueen lisäksi naisten Superissa joukkuetta:
KPL menossa miljoonakerhoon Jymyn seuraksi: "Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä"
En tiedä, millä tasolla nuo yhteistyökumppanitulot on tällä hetkellä, mutta jos taso on se 100 000 €/vuosi, niin mielestäni myyntitiimin tavoitteena pitää olla lisätä tuota summaa vähintään 50 000 €/vuosi, eli ensi vuonna 150 000 €, sitä seuraavana 200 000 €, jne. Muuten ei saada pitkällä aikavälillä pidettyä tarpeeksi hyviä pelaajia ja tiputaan Superista. Kyllä se myyntitiimi pitäisi mielestäni olla tulosvastuussa tuosta yhteistyökumppanimyynnin kehittymisestä ja se pitäisi kehittyä vuosittain kunnes ollaan noiden muiden Superin kärkiseurojen tasolla. Jos se myyntitiimi ei saa tulosta aikaan siinä myynnissä, niin sitten sellaiset henkilöt siihen, jotka saavat. Tilinpäätöstiedoistahan nuo luvut näkee vasta sitten, että miten ne on onnistuneet, mutta mä kyllä vähän ihmettelen, että miten Mansella ei ole mainoksia siellä kenttänsä takaosissa kuten muilla (tai miten esim. tuossa Fanikamerassa ei ole mainoksia):
Kauppi:
katso liitettä 517
Kouvola:
katso liitettä 516
Sotkamo:
katso liitettä 518
Siilinjärvelläkin on sentään jonkin verran:
katso liitettä 519

Vaikka en ole nähnyt talouslukuja, niin väittäisin, että näissä yhteistyökumppaneilta tulevissa tuloissa ollaan yksi heikoimmista Superin seuroista tällä hetkellä, ellei heikoin. Tämä, vaikka vieressä on Tampere, jossa on paljon suurempi määrä yrityksiä kuin muilla Superpesispaikoilla lähialueilla. Toki urheiluseuroja on enemmän, mutta on esim. Kouvolassakin KooKoo kiekossa ja MyPa jalkapallossa. Kyllä yhteistyökumppanimyynti pitäisi pitkällä aikavälillä olla vähintään yhtä suurta kuin muilla Superin seuroilla, kun kerran ollaan Tampereella. Vähän kyseenalaistan, että saako tämä myyntitiimi tarpeeksi aikaiseksi Manse PP:llä, mutta voi olla että saakin. En ole lukuja nähnyt, ainoastaan sen, että kentällä ei ole takaosassa mainoksia ja Fanikamerassa ei ole taukomainoksia. Jos sen 50 000 €/vuosi saa yhteistyökumppanimyyntiä ylöspäin joka vuosi, niin mielestäni silloin ihan ok, kunnes ollaan muiden Superin suurimpien seurojen tasolla. Mielellään toki 100 000 €/vuosi.

2. Ottelutapahtuma mahdollisimman viihdyttäväksi

Tästä nyt onkin tullut jo esille, että itse kyseenalaistan, että onko miesten ottelutapahtumassa asiakkaiden (katsojien) mielestä paras kuuluttaja. Itse olen sitä mieltä, että tuo, että juniorit joutuvat tällä hetkellä maksamaan otteluihin, on oikea ratkaisu, koska katsomokapasiteetti on rajallista Koronan takia ja seura tarvitsee tuloja sieltä, etenkin kun ei varmaankaan tule lähellekään samaa määrää tuloja vielä yhteistyökumppaneilta kuin muilla Superin seuroilla. Koronan jälkeen tuon voi muuttaa. Seurajohdon pitäisi mielestäni keskittyä siihen, että saa jokaiseen myyntipisteeseen hankittua työntekijöitä joka peliin. Muuten niiden toimintaan ei tarvisi paljoa puuttua, ellei tule huonoa palautetta asiakkailta. Eikä nyt ainakaan suututtaa mitään talkoolaisia. Jos tulee huonoa palautetta jostain, niin kohteliaasti sanoa, että tällaista viestiä on tullut ja että voitaisko tehdä asialle jotain.
Se pitää katsojienkin tunnistaa, että nämä Koronarajoitukset hidastavat tuota toimintaa tuolla kioskeissa ym., joten tällä hetkellä ei mielestäni voi olla sama vaatimustaso niiden suhteen kuin normaalitilanteessa. Manse ei ole syyllinen Koronaan.

3. Stadion ja sen ympäristö

Tekonurmi on hyvä, tulostaulu ihan hyvä. Parkkipaikkoja lisää tulevaisuutta varten, jos vain mahdollista (esim. tekemällä ne junnukentät kiinni sinne Kaupinkatuun ja käyttämällä parkkipaikkoina tulevaisuudessa miesten peleissä, maksullisina tai ei). Tulevaisuuden katsomosuunnitelma on mielenkiintoinen, voi olla todella hyväkin tai sitten ei. Katsomohan on käsittääkseni suunniteltu todella lähelle kenttää, tekonurmen rajalle, mikä on lähtökohtaisesti hyvä asia tunnelman kannalta. Kuitenkin se on kysymysmerkkinä itselle, että onko se suunniteltu nyt jopa liian lähelle, koska siinä on nuo verkot joka puolella. Olisiko paras etäisyys sellainen, joka olisi lähin mahdollinen ilman että tarvitsee verkkoja, muuta kuin kotipesän taakse (kuten esim. Kouvolassa kakkospuoli)? Sanotaan näin, että tämä voi olla paras vaihtoehto, mutta myös se, että olisi lähin verkoton etäisyys, olisi parempi on mahdollista. Kaikkein huonoin vaihtoehto on kuitenkin katsomo kaukana kentästä.

4. Juniorityön kehittäminen.

Aika hyvällä tasolla alkaa olla juniorityö käsittääkseni jo nyt. Tähän on omat henkilöt kuitenkin seurassa osoitettu.

5. Muut asiat.

Tuossapa nuo, mihin omasta mielestäni seurajohdon pitäisi keskittyä.

Juuri näin. Tähän vielä voisi toivoa aktiivisempaa liikehdintää seuran osalta kaupungin kuvassa. Paikallisista medioista Aamulehti on osuutensa hienosti tänä kesänä tehnyt.

Yhteistyötä lisätä esimerkiksi pienten junnujen suhteen vaikkapa Tapparan kanssa. Ohjata kesällä kiekkopoikia pesiksen pariin jne. Jalkautumista alakouluihin ja juniorit ehdottomasti pyrkiä ohjaamaan katsomoihin. Lähtökohta pitää olla että lippuja ei koskaan (normaalioloissa, toivottavasti ensi kesänä) myydä omille tai yhteistyöseurojen junioreille.
 
Viestejä
4,096
KSS-Areenan kentän läheisyydessa olevissa katsomoissa eli A,B ja C (se kakkospuoli) on verkko koko matkalla ellei tälle kesäksi ole otettu pois. Kun menen tänään matsiin niin kerron jos on


C1- ja C2-katsomoiden edestä on verkot otettu pois eli vain C-katsomon loppupäädystä löytyy, muuten tilanne on edelleen sama.

86D34DA6-4962-42C1-B46E-AB75A9CE99A2.jpeg
 
Viestejä
11,744
C1- ja C2-katsomoiden edestä on verkot otettu pois eli vain C-katsomon loppupäädystä löytyy, muuten tilanne on edelleen sama.

katso liitettä 520

Tänks, se et niitä on enää vain kakkospesän kohdalla näkyy itseasiassa jo siitä mun linkin kuvasta - sigh. En vain katsonut niin tarkasti. Itse kun istun pesiskentällä jos vain voin parhassa katsojaspotissa eli kakkospesän päällä niin olen vain katsellut sitä verkkoa KSS-Areenalla aina ja Vallikentällä nyt uuden hiekkatekonurmen myötä kun kentän rajat mielestäni pikkasen siirty lähemmäksi kakkoskatsomoa niin tuli siihenkin verkko. Ei ole kyllä mun katsomista häirinnyt, oisko Kaupissa paksumpaa lankaa tai tiheämpi silmä tms?

Mut tuu mä sinne KSS-Areenalle silti tänään.
 
Viestejä
4,096
Tänks, se et niitä on enää vain kakkospesän kohdalla näkyy itseasiassa jo siitä mun linkin kuvasta - sigh. En vain katsonut niin tarkasti. Itse kun istun pesiskentällä jos vain voin parhassa katsojaspotissa eli kakkospesän päällä niin olen vain katsellut sitä verkkoa KSS-Areenalla aina ja Vallikentällä nyt uuden hiekkatekonurmen myötä kun kentän rajat mielestäni pikkasen siirty lähemmäksi kakkoskatsomoa niin tuli siihenkin verkko. Ei ole kyllä mun katsomista häirinnyt, oisko Kaupissa paksumpaa lankaa tai tiheämpi silmä tms?

Mut tuu mä sinne KSS-Areenalle silti tänään.

Juu jollain vahvalla mutta huonosti näkyvällä siimalla kun noi verkot punoisivat niin ei haittaisi katsojakokemusta niin paljoa.

Olisi kivempi istua kotipesän takana alempana mutta verkot vaan puskee eteen niin pakko mennä ylemmäs.
Ja jos menee liian sivuun niin sitten tulee kattorakenteen palkki näkökenttään pahimmassa tapauksessa jonkun pesän päälle.

On se hankalaa tää pesisfanin elämä :D onneksi sentään saa ostettua kausaripaikan takuuhyvälle penkille.
 
Viestejä
111
Ne asiat, mitä tuon seurajohdon pitäisi pyrkiä kehittämään mielestäni ovat:

1. Yhteistyökumppaneilta saatavat tulot.

En ole viime kauden tilinpäätöstietoja nähnyt, mutta veikkaisin, että ne on Mansella alle 100 000 € per vuosi tällä hetkellä. Esim. Koplalla 2016 artikkelin mukaan liikevaihto ylitti miljoonan ja yhteistyökumppanitulot oli tuloista yli puolet eli yli 500 000 €. Eikä seuralla ollut miesten Superin joukkueen lisäksi naisten Superissa joukkuetta:
KPL menossa miljoonakerhoon Jymyn seuraksi: "Kouvolassa on poikkeuksellisen sitoutuneita yrityksiä"
En tiedä, millä tasolla nuo yhteistyökumppanitulot on tällä hetkellä, mutta jos taso on se 100 000 €/vuosi, niin mielestäni myyntitiimin tavoitteena pitää olla lisätä tuota summaa vähintään 50 000 €/vuosi, eli ensi vuonna 150 000 €, sitä seuraavana 200 000 €, jne. Muuten ei saada pitkällä aikavälillä pidettyä tarpeeksi hyviä pelaajia ja tiputaan Superista. Kyllä se myyntitiimi pitäisi mielestäni olla tulosvastuussa tuosta yhteistyökumppanimyynnin kehittymisestä ja se pitäisi kehittyä vuosittain kunnes ollaan noiden muiden Superin kärkiseurojen tasolla. Jos se myyntitiimi ei saa tulosta aikaan siinä myynnissä, niin sitten sellaiset henkilöt siihen, jotka saavat. Tilinpäätöstiedoistahan nuo luvut näkee vasta sitten, että miten ne on onnistuneet, mutta mä kyllä vähän ihmettelen, että miten Mansella ei ole mainoksia siellä kenttänsä takaosissa kuten muilla (tai miten esim. tuossa Fanikamerassa ei ole mainoksia):
Kauppi:
katso liitettä 517
Kouvola:
katso liitettä 516
Sotkamo:
katso liitettä 518
Siilinjärvelläkin on sentään jonkin verran:
katso liitettä 519

Vaikka en ole nähnyt talouslukuja, niin väittäisin, että näissä yhteistyökumppaneilta tulevissa tuloissa ollaan yksi heikoimmista Superin seuroista tällä hetkellä, ellei heikoin. Tämä, vaikka vieressä on Tampere, jossa on paljon suurempi määrä yrityksiä kuin muilla Superpesispaikoilla lähialueilla. Toki urheiluseuroja on enemmän, mutta on esim. Kouvolassakin KooKoo kiekossa ja MyPa jalkapallossa. Kyllä yhteistyökumppanimyynti pitäisi pitkällä aikavälillä olla vähintään yhtä suurta kuin muilla Superin seuroilla, kun kerran ollaan Tampereella. Vähän kyseenalaistan, että saako tämä myyntitiimi tarpeeksi aikaiseksi Manse PP:llä, mutta voi olla että saakin. En ole lukuja nähnyt, ainoastaan sen, että kentällä ei ole takaosassa mainoksia ja Fanikamerassa ei ole taukomainoksia. Jos sen 50 000 €/vuosi saa yhteistyökumppanimyyntiä ylöspäin joka vuosi, niin mielestäni silloin ihan ok, kunnes ollaan muiden Superin suurimpien seurojen tasolla. Mielellään toki 100 000 €/vuosi.

2. Ottelutapahtuma mahdollisimman viihdyttäväksi

Tästä nyt onkin tullut jo esille, että itse kyseenalaistan, että onko miesten ottelutapahtumassa asiakkaiden (katsojien) mielestä paras kuuluttaja. Itse olen sitä mieltä, että tuo, että juniorit joutuvat tällä hetkellä maksamaan otteluihin, on oikea ratkaisu, koska katsomokapasiteetti on rajallista Koronan takia ja seura tarvitsee tuloja sieltä, etenkin kun ei varmaankaan tule lähellekään samaa määrää tuloja vielä yhteistyökumppaneilta kuin muilla Superin seuroilla. Koronan jälkeen tuon voi muuttaa. Seurajohdon pitäisi mielestäni keskittyä siihen, että saa jokaiseen myyntipisteeseen hankittua työntekijöitä joka peliin. Muuten niiden toimintaan ei tarvisi paljoa puuttua, ellei tule huonoa palautetta asiakkailta. Eikä nyt ainakaan suututtaa mitään talkoolaisia. Jos tulee huonoa palautetta jostain, niin kohteliaasti sanoa, että tällaista viestiä on tullut ja että voitaisko tehdä asialle jotain.
Se pitää katsojienkin tunnistaa, että nämä Koronarajoitukset hidastavat tuota toimintaa tuolla kioskeissa ym., joten tällä hetkellä ei mielestäni voi olla sama vaatimustaso niiden suhteen kuin normaalitilanteessa. Manse ei ole syyllinen Koronaan.

3. Stadion ja sen ympäristö

Tekonurmi on hyvä, tulostaulu ihan hyvä. Parkkipaikkoja lisää tulevaisuutta varten, jos vain mahdollista (esim. tekemällä ne junnukentät kiinni sinne Kaupinkatuun ja käyttämällä parkkipaikkoina tulevaisuudessa miesten peleissä, maksullisina tai ei). Tulevaisuuden katsomosuunnitelma on mielenkiintoinen, voi olla todella hyväkin tai sitten ei. Katsomohan on käsittääkseni suunniteltu todella lähelle kenttää, tekonurmen rajalle, mikä on lähtökohtaisesti hyvä asia tunnelman kannalta. Kuitenkin se on kysymysmerkkinä itselle, että onko se suunniteltu nyt jopa liian lähelle, koska siinä on nuo verkot joka puolella. Olisiko paras etäisyys sellainen, joka olisi lähin mahdollinen ilman että tarvitsee verkkoja, muuta kuin kotipesän taakse (kuten esim. Kouvolassa kakkospuoli)? Sanotaan näin, että tämä voi olla paras vaihtoehto, mutta myös se, että olisi lähin verkoton etäisyys, olisi parempi on mahdollista. Kaikkein huonoin vaihtoehto on kuitenkin katsomo kaukana kentästä.

4. Juniorityön kehittäminen.

Aika hyvällä tasolla alkaa olla juniorityö käsittääkseni jo nyt. Tähän on omat henkilöt kuitenkin seurassa osoitettu.

5. Muut asiat.

Tuossapa nuo, mihin omasta mielestäni seurajohdon pitäisi keskittyä.

Erittäin hyvät pointit @Viuhka! Mielestäni samat kohdat ovat ongelmallisia ja niihin on kiinnitettävä huomiota. Eilen vähän yritin selvitellä ja kuulin, että Superin suurimmat tähdet joita Manseenkin on ensi kaudeksi huhuiltu, tienaavat noin 50k€ kaudessa. Jos Mansen myynti on vaikka tuon 200k€ niin ei niitä hirvittävän monta voi olla, vaikka muut pelaisivat ilmaiseksi. Ja olen aika varma, että tuo 200k€ on hieman ylimitoitettua. Mansella on nettisivuillaan ilmoitettuna 80 eri yhteistyökumppania eli määrällisesti niitä on hyvä määrä. Tiedän, että yhdellä isolla suomalaisella Liiga-seuralla keskiarvoinen yhteistyösopimus on noin 6500 euroa, joten jos kuviteltaisiin että Manse saisi tuon saman keskimäärin niin kyllähän tuolla määrällä saisi reilut puoli miljoonaa. Jotenkin en vain usko tuohon, vaan uskon, että aika paljon on kumppanuuksia tehty vaihtokauppojen varaan, jotka toki pienentävät kuluja, mutta eivät tuo rahaa. Esimerkiksi täällä aiemmin mainitulla KPL:llä on nettisivuillaan 112 kumppania. Eli kumppanimyynti tulee kyllä ratkaisemaan Mansen tulevaisuuden ja toivotaan, että sitä kehitetään.
 
Viestejä
727
Hyviä pointteja @MieVaan ja hyvää tilastodataa. Huomaa, kun joku on oikein perillä asioista. Tosin Kouvolassa sitä suojaverkkoa ei tosiaan ole kakkospuolella, muuta kuin pesän takana siellä KSS-energia-areenalla ja kotipesässä pääsee katsomossa sen yläpuolelle ehkä suunnilleen katsomon puolesta välistä ylöspäin, mitä itse muistan tuolla joskus käyneeni.

Googlen haulla näkyy Aamulehden maksumuurin takana olevaa juttua, jossa todetaan Manse PP:n miesten joukkueen budjetin liikkuneen ykköspesiksessä noin 115 000 €:ssa. Voit olla ihan huoleti, että miesten kulubudjetti ei ole tälle kaudelle pienempi vaikka koronan takia pelataankin vähemmin otteluja. Päälle sitten naisten superin kulut ne kait ovat mukana siinä Manse PP Edustus ry:ssä. Koplan miljoonassa on mukana sitten kaikki Koplan toiminta mukaanlukien juniorit.
Joo, hyvää dataa. Mä olettaisin, että miehet ja naiset on tuossa Manse PP Edustus ry:ssä. Mä en ole niistä kulubudjeteista tai kulujen kehityksestä huolissaan, mun mielestä ne Manse on pystynyt pitämään hyvin hallussa ja saamaan silti hyviä pelaajia, mm. siviilityöpaikkoja niille hommaamalla. Tulopuolesta olen enemmän kiinnostunut.

...jos (liikevaihto) jää alle 250 000:n niin olen todella yllättynyt (siis miehet, naiset, junnut). Ja uskoakseni se sama 60% tulee kumppanimyynnistä tai jos ei tule niin mistä ihmeestä se tulee? Eli kumppanimyynti tekee varovaisenkin arvion mukaan tällä hetkellä vähintään 150 000 € jossa toki toiminta-alueen huomioiden pitäisi helpostikin olla parannettavaa.
Saapa nähdä. 150 000 € myyntiä tällä kaudella yhteistyökumppaneille (poislukien kaikkien massimiesten rahat) olisi mielestäni ihan hyvä viime vuoden tasoon nähden. Jos Ykköspesiksessä on kulut ja tulot olleet tuota 115 000 €/vuosi luokkaa (olettaen nollatulos), niin tuloista siinä on varmaankin ollut vajaa puolet katsojatuloja, yhteistyökumppanit ehkä vähän yli puolet. Saa nähdä, että onko siellä valtaosin vain samat yhteistyökumppanit edelleen samoilla rahapanostuksilla vai onko mainosten hintoja nostettu ja saatu uusia merkittäviä yhteistyökumppaneita lisäksi. Mä en tarkasti muista mitä yrityksiä siellä on ollut aiemmin, mutta noista pääyhteistyökumppaneista mielestäni suuri osa näyttää pysyneen aika samoina. Mä vain ihmettelen, kun kentän takaosassa ei ole yhtään mainosta. Paitsi tulostaulussa. Koronan vaikutukset alkoi näkyä useissa yrityksissä maaliskuussa ja edellinen kausi loppui siitä useita kuukausia aiemmin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
11,744
Taitaa suuri osa superin soppareista olla työsuhdepohjaisia vai onko kaikki. Urheilijan palkkio taitaa olla enemmin yksilölajien juttu. Mutta olikohan niin, että työeläkemaksut olivat alempia vai oliko niitä lainkaan ja lisäksi osan palkasta voi laittaa urheilija(?)rahastoon jolloin verotuskin iskee myöhemmin. Eli sivukuluja on mutta ne ovat merkittävästi pienemmät kuin normi työsuhteisen sivukulut. Tosin on sitten turvakin pienempi.
 

Pallo muuntajalle

Jos joku seura ensisijaisesti myy (ja joku maksaa) jotain takarajan mainostauluja, ovat molemmat jossain 80-luvun haminoilla - ja kumppanuuden sijaan puhutaan hyväntekeväisyydestä. Ei sillä mainostaululla siellä ole mitään arvoa, kun kukaan ei niitä siellä katsele tai siltä etäisyydeltä edes erota. Ehkä jossain syksyn pudotuspelien monikameralähetyksissä televisiossa ainoa arvo. Kyllä myyjän pitää kyetä tarjoamaan ostajalle jotain, millä on ostajan bisnekselle oikeasti hyötyä. Tai sitten hankkia niitä hyväntekijöitä.
 
Viestejä
1,822
Melkoisen ärhäkkä keskustelija tämä @Viuhka . Jos asioista ollaan vähänkään eri mieltä, alkaa tulla kommenttia sinä sanoit, jne. Tämä on kuitenkin mielipidepalsta - ei keskustelupalsta, joten ei kannattaisi alkaa käydä henkilökohtaista debattia.

Tämä, vaikka vieressä on Tampere, jossa on paljon suurempi määrä yrityksiä kuin muilla Superpesispaikoilla lähialueilla.
Manse PP pelaa Tampereella. Toki Tampereen naapurissa on elinvoimaisia paikkakuntia ihan kasapäin, ja tiedän, että Manse PP:llä on yhteistyösopimuksia naapurikunnissa olevien yritysten kanssa. Otan esimerkiksi Nokian Panimon. Aika hyvin Keisari-katsomo on kuvioissa mukana.

Kaiken kaikkiaan annan arvoa @Viuhkan huolesta seuran varainhankinnasta ja toiminnasta muutenkin. Ei muuta kuin yhteys seuran johtoon, niin ihan varmasti noin viisaita ajatuksia esittävä henkilö otettaneen ilomielin mukaan aktiiviseen toimintaan. Sanoin otettaneen, kun en tiedä valintaprosesseja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös