Supervuoro

Manse PP 2019

Viestejä
152
#21
Ihan hyvä joukkue tulossa Mansen naisille mielestäni. Rintamäki on kova vahvistus ja Kylä-Kausekin näköjään jatkaa, joten viime kauden lyöjäjokerikaksikko pysyy ennallaan ja kotiutusosasto siltä osin hyvänä. Paljon nuoria, mutta hyviä pelaajia Mansen naisten joukkueessa, joten uskoisin, että moni näistä kehittyy talven harjoittelussa ja nostaa entisestään tasoaan ensi kaudeksi. Ala-Lipasti ja Vuorinen olisivat kyllä hyödyllisiä myös ensi kaudella, jotta kotiutuspuoli pysyisi vahvana, tosin Ala-Kauhaluoma ja mahdollisesti Rintamäkikin tarvittaessa saattavat paikata hyvinkin tuota aukkoa.
 
Viimeksi muokattu:
#24
Aika vaikeaa oli Mansen peli eilen. Sairastuvalla edelleen Lähde sekä Ala-Kauhaluoma. Taitaa olla molempien kohdalla kyseessä jokin muu kuin flunssa. Jottei kokoonpano olisi jo muuten ollut aika sekaisin niin vielä Pehrman loukkaantui kesken pelin. Jos polvi on mennyt niin kausi oli Essin osalta sitten siinä. Mielenkiinnolla odottelen seuran lausuntoa pelaajien tilanteesta.
Pokelan peluutuskaan ei eilen mennyt kyllä ihan nappiin. Lyöjät vähissä niin ensin pistetään lyömään lyöjätykit, jonka jälkeen viimeisenä lyöjänä etenijäjokeri. Hieman kunniaa täytyy antaa myös Seinäjoelle. Mantere löi eilen palloa hyvin ja Turpela oli vakuuttava etukentällä.
 
Viestejä
152
#25
Vähän kyllä ihmetyttää tämä Mansen naisten tilanne. Miten taas on tullut niin paljon loukkaantumisia? Muistaakseni viime vuonnakin oli sama tilanne kauden alussa talviharjoitusten jälkeen. Vähän tulee mieleen, että siellä harjoitellaan jotenkin väärin, kun lähes puolet pelaajista on ollut rikki jo tässä vaiheessa kautta. Missä on Hussa? Loukkaantunut vai miksei pelaa?

Pokela on näköjään muutenkin sekoittanut sisäpeliroolit aika lailla. Tietysti vaikeaa saada ykköskokoonpanoa tehtyä, jos pelaajat on onnistuttu saamaan rikki jo talven aikana. Erikoisia rooleja kuitenkin. Peltokangas vaihtajana, Sallinen ysinä piilokärkenä/kärkenä, jne. Oliko Suominenkin ulkopelissä Poria vastaan. Tosin siinä taisi olla jotain flunssaa osalla tms.
No joo, tietysti hyvä kokeilla erilaisia koostumuksia kauden alussa, mutta en kyllä usko, että tuolla sisäpelirakenteella tehdään hirveästi juoksuja ja mennään kauhean pitkälle, jos meinataan pidempäänkin sillä pelata. Voin toki olla väärässäkin.

Itse ajattelin, että ykköskokoonpanossa ensimmäiset viisi lyöjää olisi Peltokangas-Karjalainen-Hussa-Ala-Lipasti-Ala-Kauhaluoma ja sitten tulisi kakkoskärki Lähteestä alkaen esim. Lähde-Sallinen-Rintamäki-Korhonen ja lyöjäjokereina Kylä-Kause ja Suominen ja myös yksi etenijäjokeri ja pelattaisiin kahdella kärjellä. No, voi olla, että tuo nykyinenkin rakenne alkaa toimia, että Peltokangas on vaihtajana ja Sallinen etenijänä, mutta vähän kyllä epäilen. Ulkopelirakenne oli mielestäni Kirittäriä vastaan aika hyvä, etenkin koppareiden (Peltokangas, Karjalainen) ja etupelaajien (Lähde, Korhonen) osalta.
 
#26
Hussa mursi jalkansa talvella, odotettu paluu juhannuksen jälkeen. Senkin jälkeen joutuu tosissaan tekemään töitä, että mahtuu yhdeksikköön. Hussan vahvuudet ovat tosiaan vaihtotilanteissa, mutta ulkopelissä heittokäsi on selkeästi huonompi kuin monella nyt linjassa pelanneella. Kuume (Lähde, Ala-Kauhaluoma, Rintamäki) ja loukkantumiset (Pehrman) ovat tosiaan viime peleissä sotkeneet kokoonpanoa ja ulkopelissä on nähty epätavallisia pelipaikkoja. Sisäpeliin Pokela on kuitenkin ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että yhdellä kärjellä pelataa pääsääntöisesti ja takaa ja jokeriosastolta tarvittaessa. Sallinen on Lähteen ja Peltokankaan jälkeen joukkueen kolmanneksi nopein, eikä eroa em. ollut talven testeissä juurikaan. Pelasi kahdessa pelissä kärkenä kun Lähde oli kuumeessa. Itsekin silti toki ihmettelen tuota piilokärkiroolia, koska Idaa ja Hennaa en miellä erikoisen koviksi vaihtolyöjiksi. Ilmeisesti tavoitteena on, että koko ajan jotkut näistä kolmesta huippujaloista ovat menossa kentällä. Pokela sanoi kuitenkin tänään pressissä, että poissaolohuolien vuoksi 2-3 viiikkoa on nyt mennyt ettei olla täyspainoisesti päästy reenaamaan sisäpeliä. Eiköhän tilanne parane kun porukka on terveenä. Saa nähdä nähtäisiinkö Hussa jokeripaidassa purkamassa 1- ja 2-tilanteita. Tämä toki vaatisi jommankumman lyöjätykin tai etenijäjokerin uhrausta. Ulkopelihän on jo yllättävän valmista, jos vain kokoonpano pysyy terveenä ja mahdollisesti Essi, Petra ja Mikaela luovat tähän vielä positiivisen kilpailutilanteen.
 
Viestejä
152
#27
Hussa mursi jalkansa talvella, odotettu paluu juhannuksen jälkeen. Senkin jälkeen joutuu tosissaan tekemään töitä, että mahtuu yhdeksikköön. Hussan vahvuudet ovat tosiaan vaihtotilanteissa, mutta ulkopelissä heittokäsi on selkeästi huonompi kuin monella nyt linjassa pelanneella. Kuume (Lähde, Ala-Kauhaluoma, Rintamäki) ja loukkantumiset (Pehrman) ovat tosiaan viime peleissä sotkeneet kokoonpanoa ja ulkopelissä on nähty epätavallisia pelipaikkoja.
Aha, ok. Itselläni oli käsitys, että Lähdekin oli loukkaantunut, mutta hyvä jos ollut vain kuumeessa. Karjalainen ei sitten ilmeisesti vain mahtunut kokoonpanoon ensimmäisissä peleissä, jos hänkään ei ole ollut loukkaantunut. Aika ihme mielestäni kylläkin, tosin voi tuossa olla syynä kokeilutkin. Kokeiluja on mielestäni hyvä tehdä etenkin kauden alussa runsaasti, vaikka välillä pelaisikin ykköskokoonpanolla. No ei tuo pari loukkaantunutta nyt ihan mahdottomasti sitten ole kuitenkaan.

Niin se vielä, että itse en näe ongelmaa laittaa Hussaa ulkopeliin sen takia, että heittokäsi ei ole kova. Olihan Hussa siellä mestaruuskaudellakin useasti. Laittaa hänet vain takatilanteessa johonkin mahdollisimman eteen tai laidalle jomman kumman pesän eteen. Tosin se ongelma siinä saattaa tulla, että Hemmilä pitäisi ottaa pois ja jos kukaan muu (Rintamäki, Ala-Kauhaluoma, Hussa) ei osaa pelata vaihtotilanteissa takalukijana, mutta luultavasti Rintamäki pystyisi tuon hoitamaan ihan hyvin. Tosin en ole niin hirveästi seurannut noiden uusien pelaajien ulkopelitaitoja.

Sisäpeliin Pokela on kuitenkin ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että yhdellä kärjellä pelataa pääsääntöisesti ja takaa ja jokeriosastolta tarvittaessa.
Itse en näe millään, että yhden kärjen taktiikka olisi kahden kärjen taktiikkaa kannattavampi tuolla rosterilla. Parhaimmillaan yhden kärjen taktiikka on mielestäni silloin, kun pelataan kahdella etenijäjokerilla ja yhdellä kovalla lyöjäjokerilla ja ykkösenä pelaava kärki on myös nopea, mielellään kaikista nopein. Sitten numerolle 2 paras ykkös-kakkosvaihtaja ja numerolle 3 paras kakkos-kolmosvaihtaja ja numeroilla 4-6 +lyöjäjokeri parhaat kotiuttajat. Numeron 2 eteen saadaan lähes aina nopea etenijä ykkösestä tai jommasta kummasta etenijäjokerista. Jos tuollaisen rakenteen tai edes lähelle saa tehtyä, niin sitten yhden kärjen taktiikalla on vahvoilla.

Mansen naisten vahvuudet taas on mielestäni ainakin osittain kauttaaltaan melko nopeassa yhdeksikössä ja kahdessa vahvassa lyöjäjokerissa, mikä ei mielestäni sovellu yhden kärjen taktiikkaan juurikaan, koska yhden kärjen taktiikassa on ihan välttämätöntä saada se tilanne päälle sillä ykköskärjellä, muuten koko vuoro kuihtuu siihen. Tarvitaan siis kaksi etenijäjokeria parhaaseen lopputulokseen ja näiden pitää olla vielä hyviä etenijöitä. Tätä yritetään nyt näköjään korvata sillä, että laitetaan yhdeksikköön monta etenijää peräkkäin alkuun eli jos yksi palaa niistä tai haavoittuu, niin seuraavakin on vielä nopea, jotta kärkeen saataisiin nopeutta. Ongelmaksi tulee kuitenkin se, että koskaan ei tiedä, että kuka noista pääsee kentälle ja kelle täten tulee mikäkin vaihtotilanne. Tällöin ykkös-kakkosvaihtaja ei ole välttämättä se joukkueen paras siinä ja ei ole välttämättä myöskään kakkos-kolmosvaihtaja ja paloja/koppeja tulee enemmän kuin paremmilla vaihtajilla. Kaksi lyöjäjokeria olisi lyömään pelaajia kotiin, mutta tilannetta ei saada aikaiseksi näille.

Sallinen on Lähteen ja Peltokankaan jälkeen joukkueen kolmanneksi nopein, eikä eroa em. ollut talven testeissä juurikaan. Pelasi kahdessa pelissä kärkenä kun Lähde oli kuumeessa. Itsekin silti toki ihmettelen tuota piilokärkiroolia, koska Idaa ja Hennaa en miellä erikoisen koviksi vaihtolyöjiksi.
Tämäpä se juuri on se rakenteellinen ongelma. Jos kaikki menee tyypillisessä lyöntivuorossa aluksi kuin Strömsössä, niin Sallinen (3. nopein) pääsee piilokärkenä kentälle, Lähde vaihtaa ykköseltä kakkoselle (?. paras ykkös-kakkosvaihtaja) ja Peltokangas (?. paras 2->3 -vaihtaja) vaihtaa kakkoselta kolmoselle. Missään tilanteessa ei luultavasti ole parasta etenijää kärjessä eikä parasta vaihtajaa lyömässä kyseiseen tilanteeseen muuta kuin ehkä palon tai parin jälkeen, jos silloinkaan. Ellei pelaajat kehity huomattavasti uusissa rooleissaan ja pysty pelaamaan niitä aikaisempaa kovemmalla prosentilla, niin lopputulos on paljon paloja ja koppeja.
Sillä nyt saisi mielestäni vähän paremmaksi tuon yhden kärjen pelin, että laittaisi Lähteen sinne piilokärjeksi, Peltokankaan ykköseksi ja Sallisen kakkoseksi, jos nyt ihan välttämättä pitää pelata tuolla tavalla, mutta ei se siltikään olisi mielestäni yhtä hyvä rakenne kuin kahden kärjen taktiikalla, jossa ykkös- ja kakkoskärkenä olisi Peltokangas ja Lähde ja näiden perässä ykkös-kakkosvaihtajina Sallinen ja Karjalainen (parempi ykköskärjessä ja huonompi kakkoskärjessä, kummin päin nyt menevätkään) ja kakkos-kolmosvaihtajina Hussa ja Rintamäki. Kotiuttajiksi jäisi Kylä-Kause, Suominen, Ala-Lipasti, Ala-Kauhaluoma. Kahden kärjen taktiikassa on se hyvä puoli, että voi käyttää palojen suhteen riskittömämpiä lyöntejä vaihtotilanteissa. Ykköskärjen kopittaminen ei välttämättä tuhoa koko sisävuoroa, kun on se toinen kärki siellä vielä jäljellä. Toisaalta, jos lyöntivuoro alkaa kakkoskärjestä, niin sillä voi koittaa saada tilanteen hyvinkin riskittömästi, korkeintaan yhden palon riskillä, ja vaikka menisi kopiksi, niin on vielä ykköskärki jäljellä, millä voi sitten pelata riskillisemmin. JoMa voitti kahdella lyöjäjokerilla kultaa juuri viime vuonna.

Mutta toivottavasti olen väärässä ja tuolla nykyisellä sisäpelirakenteella mennään pitkälle, jos se pidetään.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
152
#28
Niin tosiaan, tällaisen lyöntijärjestyksen laittaisin ehkä itse (nyt ilman Hussaa) ykköskokoonpanoksi:

1. Peltokangas
2. Sallinen
3. Ala-Kauhaluoma/Rintamäki
4. Ala-Lipasti
5. Lähde
6. Karjalainen
7. Rintamäki/Ala-Kauhaluoma
8. Hemmilä/Korhonen
9. Korhonen/Hemmilä/Mäkelä
10. Kylä-Kause
11. Suominen
12. Pihlajamäki/Mäkelä

Kahden kärjen taktiikka siis, Peltokangas ykköskärkenä ja Lähde kakkoskärkenä. Lähde voi myös kotiuttaa ykköskärjen jämät. Kylä-Kause ja Suominen kotiuttamaan Ala-Lipastin jälkeen lyöntijärjestyksen hyvään kohtaan jäämisen takia, jos ajo ykköskärjellä. Kasi pyrkii kentälle ekalla riskittömästi, ysi kopittaa molemmat. Jos Korhonen jää Peltokankaan eteen, niin ehkä pystärillä vientiyritys ekalla tai koppi ekalla tai yhden jokerin uhraaminen kopitukseen. Veikkaisin, että sisäpeli tuottaisi enemmän juoksuja kuin tuolla nykyisellä sisäpelitaktiikalla, ulkopeliä ei tarvitsisi muuttaa erilaiseksi PesäYsit -pelistä välttämättä. Ulkopeli vaikutti melko hyvältä siinä jo ja tällä kaudella runkosarjassa on päästetty vähemmän juoksuja per peli (4,3) tähän mennessä kuin viime kauden keskiarvo (4,8) oli. Sekin on muuten aika mielenkiintoista, että sekä Kylä-Kausen että Suomisen kärkilyöntiprosentit on yli 10 %-yksikköä paremmat kuin viime kaudella keskimäärin, mutta vaikeaa lyödä juoksuja paljon, jos huomattavasti pienempi osuus lyöntitilanteista on kolmostilanteita kuin ennen.

Itse vähän yllätyin, että Pokela lähti ylipäänsä muuttamaan tuota kahden kärjen peluutustaan, kun pelasi sillä suuren osan viime kaudesta kovalla juoksumäärällä (240 juoksua, yli 9 juoksua/peli) onnistuneesti. Tuota kahden kärjen peliä ei mielestäni osaa kuitenkaan ihan jokainen pelinjohtaja kunnolla peluuttaa, aika harva oikeastaan, kun eri vaihtoehtoja pyörittää sisäpeli läpi on vähän enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
#31
Surkee kauden alku tällä ostojoukkueella. Oliskohan Pokelan aika lähteä seuraavaksi??
Toki juuri nyt on Mansella vaikeaa, mutta tie on edelleen auki mihin vaan. Mikäli sijoitus on 7-8 runkosarjan jälkeen, on toki riski kohdata heti Kirittäret. Porin voi toisaalta lyödä lauluun missä vaiheessa tahansa.

Sijoilta 3-6 taas ei mikään estä välieräpaikkaa. Toki jos sössii ulos kahdeksan joukosta tai edes uhkaa käydä niin, ei liene esteitä potkuille. Mutta se on hyvin teoreettinen vaihtoehto.
 
Viestejä
152
#32
Itse en ainakaan kannata valmennuksen vaihtamista kesken kauden, vaikka eri mieltä olenkin ollut tuosta alkukauden pelitavasta. Se nyt olisi törkeyden huippu etenkin pelinjohtajaa kohtaan, joka on viime kausina tehnyt erittäin hyvää työtä ja saanut Mansen naiset kullalle ja hopealle. Mielestäni Pokelalla mennään, oli sarjasijoitus mikä tahansa.

Onhan tuossa 2 kk aikaa kehittää tuota peliä askel kerrallaan. Kahdeksan parhaan joukossa, jos on runkosarjassa, niin pääsee puolivälieriin kuitenkin ja viiden parhaan joukossa ollessa ei tarvi kohdata alussa top 3 -joukkueita. Päätavoite olisi mielestäni kehittää peliä ja pelaajia ja jos siinä onnistuu, niin tulos tulee sieltä kyllä sitä myötä. Syksyllä, jos on parhaassa iskussa, niin voi mennä pitkällekin.

Kyllä Pokela mielestäni jo vähän tekikin korjausliikkeitä tuohon peliin, kun laittoi Peltokankaan ykköseksi. Hussan laittaisin itse ykköskokoonpanossa kolmoseksi ennen Ala-Lipastia ja ulkopeliin, niin saisi hyvän vaihtajan ykköskärkeen kolmoseksi ja etenijäjokerin kahden lyöjäjokerin ohelle. Lähde on ehkä eniten kehittynyt uudessa roolissaan kakkosena, ainakin toistaiseksi. Ihan hyvä kärkilyöntiprosentti ja viime pelissäkin vaihtoi ihan hyvin, että hänet voisi ehkä säilyttää kakkosena tuossa. Tai sitten Sallinen/Karjalainen siihen, jos alkaa ykkös-kakkosvaihdot Lähteellä sakkaamaan. Itse en pidä tuota piilokärkipeliä järkevänä, vaan laittaisin selkeän kakkoskärjen alkamaan viitosesta/kuutosesta eteenpäin ja kopittaisin sen ysin tarvittaessa joko jokerilla, kuten Pori ja Jyväskylä tekevät, tai kärjen ekalla lyönnillä. Siitä piilokärkipelaamisesta on mielestäni oikeastaan enemmän haittaa ykköskärjelle kuin hyötyä tuolla rosterilla. Ainoa toimiva "pitkän ykköskärjen" ratkaisu voisi olla laittaa Peltokangas ykköseksi ja sitten Lähde ja Sallinen jommin kummin päin kakkoseksi ja kolmoseksi, mutta silloinkin piilokärki pitäisi kopittaa. Ennemmin kuitenkin pistäisin ykköskokoonpanossa Hussan kolmoseksi ja ulkopeliin ja Rintamäki/Hemmilä toinen molempiin vaihtotilanteisiin takalukijaksi ja toinen pois ulkopelistä (vaikka etenijäjokeriksi tai Pihlajamäki/Mäkelä etenijäjokeriksi). Ehkä Hussaakin voisi koittaa takalukijana, jos osaisi lukea lyöjää hyvin vaihtotilanteessa, kun on itsekin hyvä vaihtaja. Itse en oikein minkään heittokäden puutteiden usko juurikaan vaikuttavan negatiivisesti, kun on nuorempanakin ollut ulkopelissä ja joukkue on pärjännyt. Kyllä tuo ulkopeli yleisestikin tuosta varmasti paranee vielä ja jää tuo läpilyöntien määrä pienemmäksi. Vähän hakee vielä alkukaudesta, mutta toistoja, toistoja vaan.
 
Viimeksi muokattu:
#33
Olenko ainut, joka ihmettelee Peltokankaan melko selvää valintaa Itä-Länteen yleisöäänillä? Toki on edelleen nopeajalkainen etenijä ja hyvä koppari, mutta tällä kaudella vääränlaisen roolituksen myötä Peltokankaan otteet ovat olleet tylsää katsottavaa. Vaihtolyöjäksi Peltokankaasta ei näillä näytöillä ole ja surullisena olen katsellut, kun ensin Lähde tekee kovan työn päästäkseen kentälle ja sen jälkeen palaa Peltokankaan toimesta kakkoselle lähes poikkeuksetta. Toivottavasti Pokela nyt jatkaa viime pelissä kokeiltua vaihtoa numeroille 1 ja 2. Mutta kärjeksi Peltokangas varmaan Itä-Lännessä pistetään ja ilmeisesti ihmiset pystyvät näkemään vaihtotilanteiden epäonnistumisten ohi ja eihän se kieltämättä Peltokankaan vika ole, että roolitus ei ole sopinut.
 

Faniton pala

#34
Olenko ainut, joka ihmettelee Peltokankaan melko selvää valintaa Itä-Länteen yleisöäänillä? Toki on edelleen nopeajalkainen etenijä ja hyvä koppari, mutta tällä kaudella vääränlaisen roolituksen myötä Peltokankaan otteet ovat olleet tylsää katsottavaa. Vaihtolyöjäksi Peltokankaasta ei näillä näytöillä ole ja surullisena olen katsellut, kun ensin Lähde tekee kovan työn päästäkseen kentälle ja sen jälkeen palaa Peltokankaan toimesta kakkoselle lähes poikkeuksetta. Toivottavasti Pokela nyt jatkaa viime pelissä kokeiltua vaihtoa numeroille 1 ja 2. Mutta kärjeksi Peltokangas varmaan Itä-Lännessä pistetään ja ilmeisesti ihmiset pystyvät näkemään vaihtotilanteiden epäonnistumisten ohi ja eihän se kieltämättä Peltokankaan vika ole, että roolitus ei ole sopinut.

Yleisöäänestys = missikisat. Ei ihmeteltävää siis. Miksi tämmöisiä pitää antaa yleisön päätettäväksi; vanhat näytöt, nimi, ulkonäkö, kannattajien aktiivisuus ja someaktiivisuus vaikuttavat enemmän kuin peliesitykset?
 
Viestejä
152
#35
Paljon parempaa. Nyt oli mielestäni sisäpelin rakenne hyvässä kunnossa ja hyvä lyöntijärjestys Peltokangas ykköskärkenä ykkösenä ja Sallinen kakkoskärkenä kuutosena (tai Rintamäen/Ala-Kauhaluoman vaihtajana ajoittain). Joitain nukahduksia pienissä asioissa siellä vielä tuli pelaajilla, mutta nyt oli suuret asiat kunnossa ja pelitapa toi rosterin vahvuudet esiin ja jauhoi hyvin tulosta, lyöjäjokeritkin saivat lyödä nyt kolmostilanteita. Hyvin peluuttikin Pokela tuota pelitapaa, tosin toisen jakson toisessa lyöntivuorossa olisi ehkä voinut siirtyä kakkoskärjen yhden palon jälkeen suoraan ykköskärkeen ja ehkä Hussaa laittaa myös ykköskärjen kakkostilanteisiin välillä vaihtamaan, mutta pikkujuttuja tuollaiset. Kokonaisuus sisäpelissä oli paljon parempi kuin hyvä nyt, rakenteen osalta erittäin hyvä, ja ulkopelikin oli erittäin hyvää lähes koko ajan. Eikä tuo Mynämäki mikään huono joukkue mielestäni ollut, ettei ollut niinkään siitä kiinni tuo tulos (12 lyötyä juoksua), vaan omasta laadukkaasta tekemisestä. Hyvin onnistui pelaajat tänään omissa rooleissaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
349
#38
Manse-Tahko ottelu eilen 2. jakso 3. aloittava ja Mansella ajolähtö. Tulee pussinpohjalyönti ja Tahkon 2. polttaja lähtee lyöntiä vastaan ja hetki ennen kiinniottoa tapahtuu törmäys 2. pesältä lähtevän takaetenijän kanssa.

Tilanteesta tuomittiin juoksu, koska tuomarien mielestä 2. polttaja ei ollut aktiivisessa kiinniottotilanteessa? Sieppari sai pallon kiinni törmäyksen jälkeen, mutta heittoasentoja miettiessä tuo oli 2.polttajan pallo, siitä ei ole epäselvyyttä.

Minun (ja toki selostajan ja kommentaattorin) mielestä tuo oli täysin oppikirja-esimerkki sisäpelaajan suorittamasta estämisestä. Osaako joku muu avata näiden tuomarien päätöstä?
 
Viestejä
292
#39
Manse-Tahko ottelu eilen 2. jakso 3. aloittava ja Mansella ajolähtö. Tulee pussinpohjalyönti ja Tahkon 2. polttaja lähtee lyöntiä vastaan ja hetki ennen kiinniottoa tapahtuu törmäys 2. pesältä lähtevän takaetenijän kanssa.

Tilanteesta tuomittiin juoksu, koska tuomarien mielestä 2. polttaja ei ollut aktiivisessa kiinniottotilanteessa? Sieppari sai pallon kiinni törmäyksen jälkeen, mutta heittoasentoja miettiessä tuo oli 2.polttajan pallo, siitä ei ole epäselvyyttä.

Minun (ja toki selostajan ja kommentaattorin) mielestä tuo oli täysin oppikirja-esimerkki sisäpelaajan suorittamasta estämisestä. Osaako joku muu avata näiden tuomarien päätöstä?
Katsoin tilanteen Ruudun tallenteesta. Todennäköisesti tilanteesta olisi tullut juoksu ilman estämistä, mutta ei se poista sitä, ettei tilanne ollut Nicorin käsityksen mukainen. Eli en ymmärrä tuomariston päätöstä. Lisäksi outoa oli, että syöttötuomari näytti heti estämistä. Miten hän antoikin kakkostuomarin kumota oman päätöksensä?
 
#40
Minäkin katsoin ,polttaja olisi juossut kolme metriä ohi pallosta jos ei olisi törmännyt etenijään joka lankesi ansaan jonka tuomarit yleensä tuomitsevat ulkojoukkueelle.Ei se tuomio olisi ollut väärä tässäkään tapauksessa mutta ei tämäkään tulkinta ole väärä.
 
Ylös