Supervuoro

Manse PP 2019

#1
Aloitus ketjulle jossa katseet suunnataan kauteen 2019.

Mitä muutoksia odotettavissa pelaajistoon? Itse ennustan 3-4 vakipelaajan lopettavan/lähtevän muualle. Korvataanko uusilla hankinnoilla vai jo ringissä olleilla nuorilla?

Pokela/Pasanen kaksikko johtanut peliä 3 kautta. Hakevatko jo uusia haasteita muualta?
 
Viestejä
9
#2
Jos tuosta tämän päiväisen Aamulehden jutun rivien välistä ymmärsin niin Pokela on jatkamassa. Ja Antikaisen mukaan lisää tietoa ensi kauden joukkueesta tulee tällä viikolla.
 
#3
Jos tuosta tämän päiväisen Aamulehden jutun rivien välistä ymmärsin niin Pokela on jatkamassa. Ja Antikaisen mukaan lisää tietoa ensi kauden joukkueesta tulee tällä viikolla.
Hienoa jos uutisia ensi kauden joukkueesta on tulossa jo tällä viikolla!
Silloin kannattaa takoa, kun rauta on kuuma. Monen joukkueen kohdalla menee kuukausia viimeisen pelin jälkeen ennen kuin uutisia seuraavaan kauteen liittyen alkaa tippua. Pesäpallossa harjoituskausi on pitkä, mutta senkin aikana on tärkeää tarjota kannattajille uutisia joukkueeseen liittyen.
 
#4
FYI: Tule keskustelemaan liikuntapaikkojen rakentamisesta Tampereella

Tampereen kaupungin liikuntapaikkarakentamisen suunnitelmaa valmistellaan vuosille 2018–2030. Suunnitelma koskee koko kaupungin liikuntapaikkaverkkoa. Suunnitelmasta järjestetään tamperelaisille keskustelutilaisuus keskiviikkona 12.9.2018 kello 17-18.30 kaupunginvaltuuston salissa, keskusvirastotalossa osoitteessa Aleksis Kiven katu 14-16, 5. kerros.
 

Liitteet

Viestejä
220
#6
Mansella näyttäisi tulevan ensi vuonna ainakin menestyksen osalta jonkinlainen suvantovaihe, mikäli tosiaan Vuorinen, Taipale, Kylä-Kause ja Kolehmainen ovat kaikki lopettamassa. Hienoa on se, että seura tahkoaa yhteistyöseurojensa kautta uusia nuoria pelaajia rosteriin, mutta kyllä nyt on jäämässä isoja aukkoja niin sisä- kuin ulkopeliin. Kokeneita huippupelaajia ei välttämättä ole kovin helposti tilalle tulossa. Seurataan mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.
 
Viestejä
140
#7
Mansella näyttäisi tulevan ensi vuonna ainakin menestyksen osalta jonkinlainen suvantovaihe, mikäli tosiaan Vuorinen, Taipale, Kylä-Kause ja Kolehmainen ovat kaikki lopettamassa. Hienoa on se, että seura tahkoaa yhteistyöseurojensa kautta uusia nuoria pelaajia rosteriin, mutta kyllä nyt on jäämässä isoja aukkoja niin sisä- kuin ulkopeliin. Kokeneita huippupelaajia ei välttämättä ole kovin helposti tilalle tulossa. Seurataan mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä.
Itse taas en usko suvantovaiheeseen ollenkaan, jos vain nuo neljä lopettavat ja muut tämän kauden pelaajat jatkavat Mansessa. Minun mielestäni tänä vuonna Mansen naisten joukkueessa oli monta pelaajaa, jotka joutuivat pelaamaan aika pienessä roolissa heidän potentiaaliinsa nähden, koska joukkueessa oli niin paljon muitakin hyvätasoisia pelaajia. Esim. Karjalainen. Hyvin samantyyppinen pelaaja kuin Kolehmainen ja viime vuonna lähes sama kärkilyöntiprosentti kuin Kolehmaisella, kun pelasi muistaakseni Kajaanissa kakkosena ja kärki Kajaanissa tuskin oli yhtä nopea kuin Peltokangas. Jos Kolehmainen lopettaa, niin Karjalainen mielestäni korvaa erinomaisesti hänen roolinsa sekä sisäpelissä että ulkona, jos Karjalainen jatkaa Mansessa. Karjalainen pelasi Peltokankaan kanssa kopparina ja kakkosena Lappajärveä vastaan nyt kesällä, kun Kolehmainen oli sivussa ja Manse voitti tuon kotipelin jaksot 10-1 ja 17-1.
Pesäpallon tulospalvelu

Tuossa pelissä Hussa oli kolmosena ja Ala-Lipasti nelosena, joten niin voi pelata ensi kesänäkin, ainakin yhtenä vaihtoehtona, jos nuo pelaajat nyt jatkavat. Suominen oli mielestäni hyvä lyöjäjokeri myös jo tänä vuonna varsinkin ratkaisupeleissä. Lisäksi sieltä saa vuoden paremmin kehittyneen Ala-Kauhaluoman (joka oli hyvä jo tänä vuonna) luultavasti myös mukaan esim. vitoseksi lyömään juoksuja, Lähteen kutoseksi etenemään ja Sallisen ja Kiviharjun vaihtamaan. Korhonenkin oli yhdeksikössä jo tänä vuonna. Jos Mansen naiset vetävät hyvät talviharjoitukset, niin moni pelaaja voi ottaa suuriakin askelia eteenpäin, kun joukkueen runko on aika nuori.
Toki nuo lopettavat pelaajat ovat hyviä, mutta ei mielestäni korvaamattomia. Lisäksi uusia hankintojakin voi tulla.

Voi olla, että joukkue on jopa parempi ensi kaudella, jos nuo loput pelaajat jatkavat ja nuo nuoret pelaajat saavat fysiikkaansa kehitettyä talven aikana hyvin. Tosin toisen kovan lyöjäjokerin tuohon voisi yrittää hankkia jostain, jos nuo yhdeksikössä olevat ulkopelaajat ovat pääasiassa etenijä-/vaihtajapuolen pelaajia eikä kotiuttajia niinkään, nyt jos Taipale ja Vuorinen sitten näillä näkymin ovat poissa siitä yhdeksiköstä ja Kylä-Kause lyöjäjokereista. Riikka Karppinen olisi aika hyvä kotiuttaja ja etulukija, joten korvaisi Vuorisen, mutta taitaa olla lopettanut ainakin toistaiseksi. Karjalaisen kanssa pelasi samassa joukkueessa Kajaanissa viime vuonna. Hänet tuohon yhdeksikköön, niin voisi pelata Suominen ainoana lyöjäjokerina ja kahdella etenijäjokerilla, kuten Kirittäret pelasi finaaleissa yhdellä lyöjäjokerilla ja kahdella etenijäjokerilla. Tai sitten hankkii sen toisen lyöjäjokerin jostain muualta ja pelaa kahdella lyöjäjokerilla ja yhdellä etenijäjokerilla. Etenijäjokeriksi saa tarpeen vaatiessa varmaankin sitten yhteistyöseuroista jonkun, joka on nopea ja osaa mennä kentälle, mutta hyvä lyöjäjokeri voi olla vaikeampi löytää niistä. Kahdentoista runkopelaajan lisäksi tarvittavat kolme rotaatiopelaajaa kannattaa sitten mielestäni ottaa niistä yhteistyöseuroista, jotta saa näytönpaikkoja Superissa heidän parhaat pelaajansa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
220
#11
Olisikohan myös yhtenä vahvistuksena myös Aino-Kaisa Mantere, jota huhuttiin aiemmin Kirittäriin. Kirittärien lyöjäjokerit (Sumén ja Valkeejärvi) ovat kuitenkin jo sopparit tehneet ja Mansessa kaivattaisiin kovasti Kylä-Kausen korvaajaa.
 
Viestejä
9
#18
Naisista uransa Mansessa lopettavat Nina Taipale, Anniina Kiviharju ja Mira Kolehmainen. Lisäksi Jatta Vuorisen ja Kirsi Ala-Lipastin jatko on auki.

Jatkosopimukset: Anna Ala-Kauhaluoma, Petra Hussa, Fanni Kanerva, Laura Karjalainen, Senni Korhonen, Sohvi Korhonen, Susanna Kylä-Kause, Ida Lähde, Henna Peltokangas, Senni Sallinen ja Henna Suominen.

Pelinjohtajana jatkaa Jarkko Pokela. Kakkosena Sampo Nieminen.

Uudet pelaajat: Anna Hemmilä, Essi Pehrman, Mikaela Pihlajamäki ja Mirka Rintamäki.
Siinä vähän editoituna Aamulehden liveseuranta ensi kauden joukkueesta. Ja muutama hajahuomio liveseurannasta. Fanni Kanervalla kaksivuotinen pahvi, josta ensi kausi lainalla Pesä-Yseissä. Pokelan mukaan sisäpeliin enemmän huomiota harjoittelussa.
 
#19
Viime kauden otteisiin perustuen sanoisin, että Kolehmainen on vaikeiten korvattava niin sisällä, kuin ulkona.
Hienoa huomata, että mansessa katsotaan myös tulevaisuuteen uusia sopimuksia solmiessa. Ei vain mietitä seuraavan kauden sijoituksia. Tosin kyllä tuollakin rosterilla pitäisi ensi kaudella sinne neljän parhaan joukkoon ja mitallipeleihin yltää.
 
Ylös