Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2018

Viestejä
1,509
Mikähän lie tuo Virron tilanne? Onhan hän tuttu lukkari täällä Savon seudullakin. Manselle täysin merkityksettömiä otteluita nämä loput, niin ei niistä voi mitään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. Tuo mainittu lukkariruletti on kyllä varsin iso kysymysmerkki.
 

jhr

Viestejä
303
Totaalisen löysä esitys merkityksettömässä pelissä. Ilkko ja Hakala vuotivat kakkospuolella, Alanen antaa lukkarina hyviä lähtöjä ja sisäpeli oli täysin aneemista. Toivottavasti Virto toipuu karsintoihin mennessä ja eiköhän tosipelien alkaessa asennekin korjaannu.
 
Viestejä
1,509
Tarkoitukseni oli tietysti keskustella laajemminkin, kuten viittasinkin tuossa edellisessä viestissä.

Tietysti, jos Virron tilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, niin sitten voi vaan jatkaa arvailua sen suhteen.

Täältäpäin katsottuna tämän kauden sarjassa on nelospaikka erittäin tärkeä (poislukien tietysti kolmen kärki). Voi perustellusti sanoa, että Tampere on kaadettavissa helpommin kuin Kempele tai Siilinjärvi. Tuo kärkikaksikko on selkeästi omaa luokkaansa tämän kauden sarjassa. Tampere on pelannut myös loistavasti ja on varmasti ylivoimainen ennakkosuosikki välierissä, mikä joukkue sitten onkin vastassa.
 
Viestejä
134
Ylivieska-peli olikin sitten oikeaa kuraa. Asenne huono ja kakkospuoli (Ilkko-Hakala) vuosi kuin seula. Alasenkin ero Virtoon oli iso mutta nuorta kaveria nyt on turha syyttää. Sen sijaan suurin ihmetyksen aihe oli se että Kulmala ei tehnyt yhtään muutosta lyöntijärjestykseen surkean avausjakson jälkeen. Toki olisi ollut aivan sama missä järjestyksessä 6-9 olisivat olleet koska perää ei haluttu peluuttaa. Piispanen kärkenä tuo mieleen että Maunuksela Ulvilasta olisi sentään ollut aito kärki. Saakohan lainat vielä kutsua takaisin?

Virto näytti konkkaavan jalkaansa eli varmaan huilaa runkosarjan loppuun. Oma ajatukseni tarvittavasta muutoksesta:

- Torppa 1 ja 2P
- Reinikka 2 ja S
- Tuomisto 3 ja 3K
- Hotakainen 4 ja 3V
- Suurnäkki 5 ja 2K
- Piispanen 6 ja 2V
- Virto 7 ja L
- Hakala 8 ja 3P
- Moisio 9 ja 1V
- Paloniemi 10
- Ilkko/Aalto(/Maunuksela) 11
- Peltoniemi 12

Tässä omasta mielestäni optimikokoonpano. Tärkeintä olisi vaikealla hetkellä osoittaa jotain reagointia ja muutoshalua mutta Ylivieska-peli toi oikeastaan ensimmäistä kertaa mieleen edelliskauden kun samalla kokoonpanolla ja lyöntijärjestyksellä hinkattiin koko kausi ja odotettiin että homma alkaisi toimia. No eipä alkanut ja kausi päättyi. Ei samaa virhettä tällä kaudelka, kiitos!
 

MiesMyyttiLegenda

Nyt Upi Antikainen ja muut hereille toimistolla. Pulli vapautui juuri Haminasta.
 
Viestejä
25
Pitkässävedossa lauantain Manse ottelussaYlivieskan voittokerrointa oli 30,00, vahinko kun en itse osannut pelata oikein...
 
Viestejä
134
Pudotuspeleihin tuli sitten vastaan PuPe. Mielenkiintoista kun joukkueet kohtaavat jo nyt päätöskierroksella täysin panoksettomassa ottelussa.

Puijolla tietysti helppo, paineeton tilanne lähteä haastamaan Mansea mutta uskaltaisin sanoa Mansen menevän tuosta jatkoon 90% todennäköisyydellä. Tuosta nelikosta henk.koht. Puijon olisin ottanut vastaan innokkaimmin vaikka Ulvilaa vietiinkin koko kausi kuin mätää säkkiä.

Turha mennä asioiden edelle mutta jos ja kun SiiPe kohdataan seuraavalla kierroksella, uskon tuon sarjan lopputuloksesta riippumatta että sekä Alajärvi että Hamina saavat pelata ihan tosissaan vaikka toki suosikkeja karsinnoissa ovatkin.
 
Viestejä
134
Mun veikkaus on KeKi-HP ja AA-Manse

Mun on kyllä vaikea nähdä että ilman panosta pelaava Sotkamo saisi vieraissa pistettäkään KeKiltä ilman isäntien täydellistä jäätymistä. Mutta on sitä pesäpallossa kai kummallisempaakin nähty kuin yhden jakson pupellus... on muuten outoa että tuo KeKin peli pelataan jo klo 13 koska jos KeKi sen voittaa niin klo 16 alkavassa pelissä SiiPe voi häviämällä taktikoida ennakkoon tarjolla olevista selvästi kovimman eli Vähäkyrön pois pleijareista ja ottaa sinne vastaansa Ulvilan tai Pöytyän.
 
Viestejä
209
Mun on kyllä vaikea nähdä että ilman panosta pelaava Sotkamo saisi vieraissa pistettäkään KeKiltä ilman isäntien täydellistä jäätymistä. Mutta on sitä pesäpallossa kai kummallisempaakin nähty kuin yhden jakson pupellus... on muuten outoa että tuo KeKin peli pelataan jo klo 13 koska jos KeKi sen voittaa niin klo 16 alkavassa pelissä SiiPe voi häviämällä taktikoida ennakkoon tarjolla olevista selvästi kovimman eli Vähäkyrön pois pleijareista ja ottaa sinne vastaansa Ulvilan tai Pöytyän.
Onkos se Sotkamo- KeKi alkamisaika muutettu kun otteluohjelmassa on ainakin klo 16.00
 
Viestejä
366
KeKi Festin takia on saatu aloitusajankohta siirrettyä klo 13:ksi, jotta saadaan peli pelattua ennen kuin Roope Salminen ja koirat tulee pilaamaan päivän :)
 
Viestejä
362
Konsta Lehtola ja Juho Haapala huomenna kokoonpanossa Puijon Pesistä vastaan. Toivottavasti vaan säästellään muita, eikä tämä johdu vakavista loukkaantumisista juuri ennen pudotuspelien alkamista.

Jukka Tuomistolle tämä kesä taisi olla todellinen ohi kesä, sillä pelejä ei ole kertynyt kuin puolen kymmentä.
 
Viestejä
727
Minun mielestäni jäi Mansella kyllä parannettavaa vähän joka osa-alueella viime pelissä Kuopiota vastaan. Aivan eri tason peliä Manselta kuin oli kotona vaikka Kempelettä vastaan. Nyt pitää alkaa taistella täysillä siitä jatkopaikasta, ilmaiseksi ei saa mitään, kun vastustaja koittaa pistää parastaan kehiin!
 
Viestejä
4,356
Mitä sviddua. Eikö kiinnosta nousuhommat 0-2 tappiosta on vaikea nousta mihinkään!
 
Viestejä
727
Noniin, hienoa! Paljon parempaa peliä kuin ensimmäisessä PuPe -pelissä. Ulkopeli oli jämäkkää ja sisäpelikin alkoi jo vähän aueta. Joitain turhia paloja tuli vielä ykköselle. Nuo pois vielä. Kotiutukset alkoi osua kohdalleen paremmin kuin aiemmissa peleissä. Paloniemi ja Hotakainen, hyvä peli molemmilta kotiuttajina, varsinkin Hotakainen. Haki myös takalukijana hyvin saumalyöntejä. Kärjen vaihtamisessa rajakovat ja näpit toimivat aika hyvin, vaikka välillä laittomia. Reinikka on kyllä hyvä kakkosena. Pomppu ykkösrajaan ekalla toimi hyvin. Kolmostilannemäärät kuitenkin edelleen pieniä. Ainakin pari sisävuoroa kuihtui siihen, kun tuli muistaakseni turha palo kakkoskärjestä ja sitten toinen ykköskärjestä ja sitten pelattiinkin seiftisti kopittamalla yli ykköskärjen kahdella palolla.

Kakkoskärjellä ei paljoa pelattu, mutta en lähde arvostelemaan, jos tuo noinkin toimii. Kyllähän kaksi etenijäjokeria mahdollistaa tuon yhden kärjen pelin, että saadaan varmasti se tilanne päälle. Kuitenkin, jos taktiikaksi otetaan yhden kärjen taktiikka, niin kannattaisi ehkä laittaa vielä kutoseksikin vahva kotiuttaja, jos takatilanteet jatkuu sinne asti. Nyt Moisiolle on tullut kaksi kotiutustilannetta tilastojen mukaan kolmessa pelissä. Onko tämä tarkoituksenmukaista, että hänelle pelataan kotiutustilanne, eikös ole enemmän etenijä? Kysymys on tietysti sitten, että kuka joukosta Moisio, Tuomisto, Hakala, Virto on paras kotiuttaja? Tuomisto? Jos ensimmäiset viisi pelaajaa ovat nuo (Piispanen-Reinikka-Ilkko-Hotakainen-Suurnäkki), niin ehkä sitten vielä Tuomisto kutoseksi ja kakkoskärki alkamaan Moisiosta vasta hänen jälkeen seiskasta. Tai Hakala kutoseksi
Tämä kaikki siis, jos pelataan yhdellä kärjellä kuten tänään.

Sitten kaksikko Hakala ja Virto, jos nämä ovat numerolla 8 ja 9. Laittaisin toisin päin lyöntijärjestyksessä yhden kärjen taktiikalla. Kasin kannattaisi pyrkiä kentälle ensimmäisellä riskittömästi ilman palon uhkaa esim. välilyönnillä ja ysin nostaa kasista koppi. Silloin molemmista tulee haavat, koska tuskin tiputetaan kakkoselle, ja ykköskärjelle jää 3 lyöntiä mennä kentälle. Jos kasi ei pääse ensimmäisellä, niin sitten koppi. Tällä taktiikalla ysi saa siis aina 3 kopinnostoyritystä, kasi vain kaksi, jos yrittää ensimmäisellä kentälle. Koska Hakala on epävarmempi kopinnostossa, niin hänelle tuo 3 yritystä nostaa koppi ja Virrolle kaksi. Eli Virto kasiksi ja Hakala ysiksi sanoisin minä.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös