Supervuoro Verkkolehti »

Manse PP 2018

Viestejä
280
Joo, kova matsi tänään Mantulla edessä. Molemmat tarvitsee 3 pisteen voiton pitääkseen suoran nousun haaveet elossa. Kempele tuskin menettää turhia pisteitä lopuissa peleissään. JOS 3 pinnaa jää tänään Siilinjärvelle niin suora nousu ratkeaa käytännössä ottelussa KeKi-SiiPe. Sanoisin, että Siipellä on pienoinen etu tällä hetkellä. 4 peliä jäljellä ja 3 niistä kotikentällä. Piste-ero KeKiin, jolla jäljellä 6 ottelua on 6p, joten vieraspeleissä Kuopiossa ja Vähäkyrössä ei ole KeKillä varaa kompuroida. Manse tarvitsee tänään 3p voiton pitääkseen suoran nousuhaaveen hengissä ja KeKin pitää voittaa SiiPe seuraavalla kierroksella. SiiPen suora nousu omissa käsissä Manse tarvitsee vähän apua muilta. Mun prosentit olis näin SiiPe 50, Kempele 45, Manse 5
 
Viestejä
11,781
Ainakaan näpeillä ei saisi päästää liikaa vaihtamaan/kentälle, vaan mielestäni pitäisi karvata läheltä nollassa ja vaihtotilanteissa ja jos haluaa vaihtaa, niin tarvii kunnon kovan lyöntisuorituksen siihen sitten.

Onko näpy jotenkin huonompi lyönti kuin kova? Vai mistä moinen näkemys?
 
Viestejä
134
Onko näpy jotenkin huonompi lyönti kuin kova? Vai mistä moinen näkemys?

Eiköhän tässä haettu sitä että Mansea vastaan on tehty huomattavan paljon vaihtoja pikkunäpyillä kun ei ole uskallettu karvata kunnolla. Sitten kun on karvattu niin erityisesti Hotakainen takalukijana on poiminut kovia hyvällä prosentilla.
 
Viestejä
727
Onko näpy jotenkin huonompi lyönti kuin kova? Vai mistä moinen näkemys?
Siellä on yksi Ykköspesiksen nopeimmista etenijöistä, ellei nopein, kärkenä, joka osaa mennä myös näpyillä kentälle, että jos pelaat vaihtotilanteessa kaukana, niin näpy vaan ruutuun ja varma vaihto. Ei kannata antaa suuria tilannemääriä ja tehdä peliä liian helpoksi vastustajalle. Onhan näpy nyt varmempi vaihto kuin vaikka pystäri vaihtotilanteessa, jos vaan etenijä on nopea ja ehtii sillä. Etulukian kannattaa toki olla vähän kauempana esim. Samua vastaan kakkostilanteessa, ettei lyö monttuun (jos nyt edes on kolmosena eikä nelosena), mutta muuten kyllä mielestäni etukenttä lähelle, jos siellä on Simo kärkenä menossa, niin on jotain mahdollisuuksia edes polttaa se.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
134
Nonni. Sitä saatiin mitä tilattiin. Kärkipeli ja vastustaja saa 11 juoksustaan 5 harhoilla. Kaupan päälle pari kunnaria joista tietysti paha alkaa syyllistämään mutta että 5 harhaa... toivottavasti sattuivat edes eri kavereille.

Nyt voidaan sitten keskittyä loppurunkosarja sen pudotuspelikokoonpanon löytämiseen. Tänään Torppa jokerina joka vaikutti ainakin ideatasolla hyvältä ratkaisulta. Parit jalat lisää helpottavat kummasti peliä.

Jatkoa ajatellen kopparipari on selvä, samoin linjassa Piispanen-Hotakainen-Hakala. Ainoa jota voi miettiä on Ilkko mutta tuskin siihenkään parempaa ratkaisua löytyy. Etukenttäkin vaikuttaa melko sementoidulta joten näyttää hankalalta ratkaisupeleihin Ammesmäen, Aallon, Alasen ja kumppaneiden rynniminen kokoonpanoon.

Toivotaan nyt että SiiPe nousee suoraan niin ainakin omat pojat -projekti voittaa ostohulluttelun.
 
Viestejä
362
Siilinjärvi ja Kempele karkaa horisonttiin ja takana tulevat eivät enää pääsee ohi, joten kolmas sija runkosarjassa alkaa olla varma.
Nyt voi kotona jännittää kuka tulee vastaan välierässä ja palata niiden alettua paikanpäälle katsomoon.
Vaikka edessä on vielä puolen kymmentä katsojalle merkityksetöntä peliä, niin toivottavasti kaikki palaset saadaan kohdalle siihen mennessä, kun välierät alkaa.
 

katsoja

Tässä ajatuksia Tampereelle suunnitteella olevasta uudesta pesäpallo-/hiihtostadionista.

Hyvä pesäpallostadionin katsomo:
1. Katsomo lähellä kenttää kaikilla puolilla
2. Korkea katsomo ainakin kotipesän takana
3. Katettu ainakin pääkatsomo (Suomen tyypillinen kesäsää)

Suomessa on useita pesäpallostadioneita, joissa on omat hyvät puolensa. Sotkamossa ja Kouvolassa katsomo on melko lähellä kenttää ja sen alaosassa oleva kävelytaso on hieman ylempänä kuin tekonurmi. Kävelytason ja tekonurmen välissä on sitten pystysuora laita, joka estää pallon pääsyn katsomoon aika hyvin eikä tarvita isoja näköesteenä olevia verkkoja kentän ja yleisön väliin. Kotipesän ympärillä on siis kaukalomainen rakenne, jonka yläpuolella on yleisö. Kaukalon laitoja voi käyttää mainospaikkoina.

Huonona puolena Sotkamon ja Kouvolan katsomoissa on etteivät ne ole katettuja kotipesän takaa ainakaan vielä. Kotipesän takaisen katsomon kattamisesta paras esimerkki löytyy mielestäni Seinäjoen stadionilta. Siinä on iso katos eikä ole näköesteenä olevia tolppia, vaan tukirakenne on tehty katoksen ulkopuolelle. Kenttä on kuitenkin kaukana yleisöstä.

Katsomon on tärkeää olla myös riittävän korkea kotipesän ympäriltä, jos sinne aiotaan saada runsaasti yleisöä. Katsomoa ei voi rajattomasti jatkaa jatkeiden kohdalle, koska muuten se tulee lyöntisektorille. Siksi riittävä katsomokapasiteetti pitää tehdä korkeudella. Muita merkityksellisiä asioita ovat, että mitä ilmansuuntaa kohden pesäpallostadion osoittaa eli että mistä päin aurinko paistaa ja kenen silmiin iltapäivällä ja illalla. Kakkospuolen lämmin aurinkokatsomo vetää myös hyvin katsojia. Hyvässä pesäpallostadionissa kioskit ja kojut ovat katsomorakenteiden takana, joihin pääsee useammasta sisääntuloaukosta katsomossa.

Miten tämä kaikki sitten pystytään yhdistämään hiihtostadioniin? Kulkisiko latu katsomon ja pesiskentän välissä kaartavasti? Vaiko tekonurmen päällä? Jos vaikka tuohon Sotkamon pesäpallostadionin katsomon ja kentän väliin laittaisi hiihtoladun, niin se pitäisi kyllä olla aika kapea, ettei pesiskenttää jouduttaisi tekemään liian kauaksi katsomosta, jolloin katoaa tunnelma. Kunhan se kaupunki ei nyt vetäisi ihan vihkoon niitä suunnitelmiansa. Voiko hiihto- ja pesäpallostadionin yhdistämisen saada toimivasti tehtyä?
En tiedä suunnitelmien etenemisestä, mutta tässä omia ajatuksiani.
 

Pallo muuntajalle

Jos Kauppiin tehdään uusi stadion, toivoisi ainakin, että läpilyöntien mahdollisuus molemmin puolin kenttää säilyisi. Tilaahan siellä on paljonkin, ja mahdollisuus asetella stadion monella tapaa, toki ilmansuunnat huomioiden.

Katsomo on tietysti varmaan se tärkein asia, mutta enemmän kiinnittäisin huomiota myös muihin palveluihin. Nykyisellään wc-fasiliteetit ovat kolme bajamajaa ja yksi puutarhaletku. Kuppipenkkejä taitaa olla yhteensä n. 13. Ei sinne nyt mitään vip-aitioita tarvitse pykätä, mutta hoitaa samalla kaikki nämä asiat 2020-luvulle.
 
Viestejä
11,781
Imatran Ukonniemihän on ampumahiihto-pesäpallostadion ja kyllähän se toimii. Videosta voi katsoa miltä näyttää, onko katsomo sit Kaukana vai ei on makuasia mut varmaan kustannustehokasta jos molemmat stadikat tarvitsee. Ladutkulkevat toki tekonurmen päällä talvisin.

Kouvolassa kyllä on verkot katsomojen edessä lukuunottamatta kolmospuolen vanhaa lipan alla olevaa katsomoa joka on paitsi melko kaukana kentästä niin myös pari metriä kenttätason yläpuolella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
134
Jonkin sortin ennätykseenkin Manse tällä kaudella pystyy sillä tänään Virto lukkaroi Lievestuoretta vastaan vain ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla lautasen ääressä Roope Reinikka. Tällä kaudella siis nähty lautasen ääressä Ilkko, Alanen, Karttunen, Ammesmäki ja nyt viimeisimpänä Reinikka. Toivottavasti ei mitään vakavampaa sillä Virto ei ole toisella jaksolla edes jokeripaidassa vaan tyystin pois kokoonpanosta.
 
Viestejä
11,781
Hyvinhän toi toinen jakso näyttää menneen. Eikä ole vielä tarvinnut kutoslukkariin turvautua.
 
Viestejä
4,360
Jonkin sortin ennätykseenkin Manse tällä kaudella pystyy sillä tänään Virto lukkaroi Lievestuoretta vastaan vain ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla lautasen ääressä Roope Reinikka. Tällä kaudella siis nähty lautasen ääressä Ilkko, Alanen, Karttunen, Ammesmäki ja nyt viimeisimpänä Reinikka. Toivottavasti ei mitään vakavampaa sillä Virto ei ole toisella jaksolla edes jokeripaidassa vaan tyystin pois kokoonpanosta.

Ei pidä alkaa keulimaan. JymyJusseilla oli tässä pari kautta sitten viisi eri lukkaria jo.
 
Viestejä
134
Niin ja siis Virtohan tuosta unohtui eli Reinikka on tosiaan kuudes Mansessa lautasen ääressä tällä kaudella pelannut.
 
Viestejä
11,781
Ja vielä on Aalto jemmassa. Nähdäänkö tällä kaudella lautasella?
 

Pallo muuntajalle

Mitä Tampereella tapahtui. Onko focus jo nousukarsinnoissa.?
Ei se fokus ainakaan pelissä ollut. Linja vuosi alussa, keskellä ja lopussa. Helpohkot pallot kimpoilivat räpylöistä kerta toisensa jälkeen. Sisäpelissä vaihtajat aivan umpijäässä, ei toiminut mikään, huolimattomuusvirheitä helpoissa takavaihdoissa. Tuolla pelillä ei pitkälle pötkitä kohta. Täytyy toivoa, että sattui vain yksi ohipeli.
 

Pallo muuntajalle

Tuon suunnitellun pesis- ja hiihtostadionin voisi minun mielestäni tehdä niin, että latu olisi tekonurmen päällä ja tulisi takarajan suunnasta suoraan kohti kotipesää, jonka jälkeen menisi kotipesän takana olevan pääkatsomon läpi. Tuohon katsomoon voisi tehdä siis sellaisen 3m korkean ja 10m leveän sisääntuloaukon, josta kesällä yleisö pääsisi katsomoon katsomon takaa ja jonka päälle voisi talvella vetää hiihtoladun.
Pirun hyvä idea!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös