Supervuoro

Manse PP 2018

Mitä Tampereella tapahtui. Onko focus jo nousukarsinnoissa.?
Ei se fokus ainakaan pelissä ollut. Linja vuosi alussa, keskellä ja lopussa. Helpohkot pallot kimpoilivat räpylöistä kerta toisensa jälkeen. Sisäpelissä vaihtajat aivan umpijäässä, ei toiminut mikään, huolimattomuusvirheitä helpoissa takavaihdoissa. Tuolla pelillä ei pitkälle pötkitä kohta. Täytyy toivoa, että sattui vain yksi ohipeli.
 
Tuon suunnitellun pesis- ja hiihtostadionin voisi minun mielestäni tehdä niin, että latu olisi tekonurmen päällä ja tulisi takarajan suunnasta suoraan kohti kotipesää, jonka jälkeen menisi kotipesän takana olevan pääkatsomon läpi. Tuohon katsomoon voisi tehdä siis sellaisen 3m korkean ja 10m leveän sisääntuloaukon, josta kesällä yleisö pääsisi katsomoon katsomon takaa ja jonka päälle voisi talvella vetää hiihtoladun.
Pirun hyvä idea!
 
Mikähän lie tuo Virron tilanne? Onhan hän tuttu lukkari täällä Savon seudullakin. Manselle täysin merkityksettömiä otteluita nämä loput, niin ei niistä voi mitään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. Tuo mainittu lukkariruletti on kyllä varsin iso kysymysmerkki.
 
Viestejä
171
Totaalisen löysä esitys merkityksettömässä pelissä. Ilkko ja Hakala vuotivat kakkospuolella, Alanen antaa lukkarina hyviä lähtöjä ja sisäpeli oli täysin aneemista. Toivottavasti Virto toipuu karsintoihin mennessä ja eiköhän tosipelien alkaessa asennekin korjaannu.
 
Tarkoitukseni oli tietysti keskustella laajemminkin, kuten viittasinkin tuossa edellisessä viestissä.

Tietysti, jos Virron tilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, niin sitten voi vaan jatkaa arvailua sen suhteen.

Täältäpäin katsottuna tämän kauden sarjassa on nelospaikka erittäin tärkeä (poislukien tietysti kolmen kärki). Voi perustellusti sanoa, että Tampere on kaadettavissa helpommin kuin Kempele tai Siilinjärvi. Tuo kärkikaksikko on selkeästi omaa luokkaansa tämän kauden sarjassa. Tampere on pelannut myös loistavasti ja on varmasti ylivoimainen ennakkosuosikki välierissä, mikä joukkue sitten onkin vastassa.
 
Ylivieska-peli olikin sitten oikeaa kuraa. Asenne huono ja kakkospuoli (Ilkko-Hakala) vuosi kuin seula. Alasenkin ero Virtoon oli iso mutta nuorta kaveria nyt on turha syyttää. Sen sijaan suurin ihmetyksen aihe oli se että Kulmala ei tehnyt yhtään muutosta lyöntijärjestykseen surkean avausjakson jälkeen. Toki olisi ollut aivan sama missä järjestyksessä 6-9 olisivat olleet koska perää ei haluttu peluuttaa. Piispanen kärkenä tuo mieleen että Maunuksela Ulvilasta olisi sentään ollut aito kärki. Saakohan lainat vielä kutsua takaisin?

Virto näytti konkkaavan jalkaansa eli varmaan huilaa runkosarjan loppuun. Oma ajatukseni tarvittavasta muutoksesta:

- Torppa 1 ja 2P
- Reinikka 2 ja S
- Tuomisto 3 ja 3K
- Hotakainen 4 ja 3V
- Suurnäkki 5 ja 2K
- Piispanen 6 ja 2V
- Virto 7 ja L
- Hakala 8 ja 3P
- Moisio 9 ja 1V
- Paloniemi 10
- Ilkko/Aalto(/Maunuksela) 11
- Peltoniemi 12

Tässä omasta mielestäni optimikokoonpano. Tärkeintä olisi vaikealla hetkellä osoittaa jotain reagointia ja muutoshalua mutta Ylivieska-peli toi oikeastaan ensimmäistä kertaa mieleen edelliskauden kun samalla kokoonpanolla ja lyöntijärjestyksellä hinkattiin koko kausi ja odotettiin että homma alkaisi toimia. No eipä alkanut ja kausi päättyi. Ei samaa virhettä tällä kaudelka, kiitos!
 
Pudotuspeleihin tuli sitten vastaan PuPe. Mielenkiintoista kun joukkueet kohtaavat jo nyt päätöskierroksella täysin panoksettomassa ottelussa.

Puijolla tietysti helppo, paineeton tilanne lähteä haastamaan Mansea mutta uskaltaisin sanoa Mansen menevän tuosta jatkoon 90% todennäköisyydellä. Tuosta nelikosta henk.koht. Puijon olisin ottanut vastaan innokkaimmin vaikka Ulvilaa vietiinkin koko kausi kuin mätää säkkiä.

Turha mennä asioiden edelle mutta jos ja kun SiiPe kohdataan seuraavalla kierroksella, uskon tuon sarjan lopputuloksesta riippumatta että sekä Alajärvi että Hamina saavat pelata ihan tosissaan vaikka toki suosikkeja karsinnoissa ovatkin.
 
Mun veikkaus on KeKi-HP ja AA-Manse
Mun on kyllä vaikea nähdä että ilman panosta pelaava Sotkamo saisi vieraissa pistettäkään KeKiltä ilman isäntien täydellistä jäätymistä. Mutta on sitä pesäpallossa kai kummallisempaakin nähty kuin yhden jakson pupellus... on muuten outoa että tuo KeKin peli pelataan jo klo 13 koska jos KeKi sen voittaa niin klo 16 alkavassa pelissä SiiPe voi häviämällä taktikoida ennakkoon tarjolla olevista selvästi kovimman eli Vähäkyrön pois pleijareista ja ottaa sinne vastaansa Ulvilan tai Pöytyän.
 
Mun on kyllä vaikea nähdä että ilman panosta pelaava Sotkamo saisi vieraissa pistettäkään KeKiltä ilman isäntien täydellistä jäätymistä. Mutta on sitä pesäpallossa kai kummallisempaakin nähty kuin yhden jakson pupellus... on muuten outoa että tuo KeKin peli pelataan jo klo 13 koska jos KeKi sen voittaa niin klo 16 alkavassa pelissä SiiPe voi häviämällä taktikoida ennakkoon tarjolla olevista selvästi kovimman eli Vähäkyrön pois pleijareista ja ottaa sinne vastaansa Ulvilan tai Pöytyän.
Onkos se Sotkamo- KeKi alkamisaika muutettu kun otteluohjelmassa on ainakin klo 16.00
 
Konsta Lehtola ja Juho Haapala huomenna kokoonpanossa Puijon Pesistä vastaan. Toivottavasti vaan säästellään muita, eikä tämä johdu vakavista loukkaantumisista juuri ennen pudotuspelien alkamista.

Jukka Tuomistolle tämä kesä taisi olla todellinen ohi kesä, sillä pelejä ei ole kertynyt kuin puolen kymmentä.
 
Viestejä
140
Minun mielestäni jäi Mansella kyllä parannettavaa vähän joka osa-alueella viime pelissä Kuopiota vastaan. Aivan eri tason peliä Manselta kuin oli kotona vaikka Kempelettä vastaan. Nyt pitää alkaa taistella täysillä siitä jatkopaikasta, ilmaiseksi ei saa mitään, kun vastustaja koittaa pistää parastaan kehiin!
 
Ylös