Supervuoro

KPL 2022

LBC

Viestejä
2,202
Niin, nettotulokseen kai pitää laskea kulutkin. Ne tok lienevät pienehköt talkookuvioissa.

Tuo tulos vaikuttaa melko johdonmukaiselta verrattuna v 2018 finaaleihin asti menneeseen normaalikauteen, 166 000. Jos ajatellaan, että nyt on kumppanikuviot paremmat ja yleisömäärä oikeastaan aika tuntuvasti pienempi.
 
Viestejä
2,644
Ai jaa mun mielestä ei kun viiminen kotipeli Mansea vastaan uskosin 90.000 ja jos 100.000 yhteistyösopimuksia enemmän jossain on sitten jäätykin budjettissa
Oma kommenttini pohjautuu lähinnä siihen että tilanteessa jossa suuri osa urheiluseuroista taistelee eloonjäännistään ja on tehnyt tappiota niin 6-numeroinen tulos (ja yli 10% liikevaihdosta) ei voi oikein olla mitään muuta kuin hyvä suoritus.
 
Viestejä
754
Aktiivista keskustelua, hienoa! Todelliset luvut saa tietää esim yhdistyksen kokouksesta, tervetuloa mukaan. Mutta hälvennetään nyt sen verran että ei mikään yksittäinen peli tuo spekuloitua 100k€ tuloja, ei edes liikevaihtoa. Edes kovin lähellekkään. Ja tuo myytyjen lippujen määrä tulee arvioitua usein rajusti yläkanttiin, niitä pro-bono kulkijoita on oikeasti aika paljon… Mutta ei se mitään, tulos oli erinomainen ja huomattavaa oli liikevaihdon kasvu sinne 1,2M€ luokkaan. 2018 ei ole vertailukelpoinen suoraan koska silloin järjestettiin tenavaleiri mikä pumppasi liikevaihdon yli 1,6M€. Mutta kuten todettua, ollaan erittäin iloisia onnistuneesta kaudesta ja nöyrin mielin kumarretaan sinne suuntaan mikä on sen saanut aikaan. Toivottavasti ensi kesänä päästäisiin pelaamaan normipituinen kausi ilman rajoituksia ja mieluusti niin että ihmisetkin uskaltaisivat tulla peliin hyvin mielin.
 
Viestejä
897
Aktiivista keskustelua, hienoa! Todelliset luvut saa tietää esim yhdistyksen kokouksesta, tervetuloa mukaan. Mutta hälvennetään nyt sen verran että ei mikään yksittäinen peli tuo spekuloitua 100k€ tuloja, ei edes liikevaihtoa. Edes kovin lähellekkään. Ja tuo myytyjen lippujen määrä tulee arvioitua usein rajusti yläkanttiin, niitä pro-bono kulkijoita on oikeasti aika paljon… Mutta ei se mitään, tulos oli erinomainen ja huomattavaa oli liikevaihdon kasvu sinne 1,2M€ luokkaan. 2018 ei ole vertailukelpoinen suoraan koska silloin järjestettiin tenavaleiri mikä pumppasi liikevaihdon yli 1,6M€. Mutta kuten todettua, ollaan erittäin iloisia onnistuneesta kaudesta ja nöyrin mielin kumarretaan sinne suuntaan mikä on sen saanut aikaan. Toivottavasti ensi kesänä päästäisiin pelaamaan normipituinen kausi ilman rajoituksia ja mieluusti niin että ihmisetkin uskaltaisivat tulla peliin hyvin mielin.
Kiitos @Vince tästä realismin tuomisesta keskusteluun. Harvassa ovat kesässä ne pelit, jossa on oikeasti 1000+ lipun ostanutta katsojaa. Noita ”sidosryhmiä”; junioreita, heidän vanhempiaan, talkoolaisia, tuomareita yms. on aina ja he tietysti tuovat kaikki oman tärkeä panoksensa kokonaisuuteen.

Tärkeä tulonlähde on myös pelin oheismyynti, joka Kouvolassa on talkoolaisten toimesta hoidettu erinomaisesti ja myyntipisteitä on riittävästi. Monella paikkakunnalla tämä ei ole kunnossa ja seuroilta jää aika monta tuhatta euroa sen vuoksi saamatta kassaan.

Sivuhuomautuksena; toivottavasti tällaista samanlaista farssia ei nähdä ensi kesänä noiden arkena pelattavien pudotuspelien taukojen kanssa. Kyllä siellä liitossakin pitää osata ennakoida monelta se aurinko laskee ja määritellä pelien alkamisajankohdat sen mukaisesti.
 
Viestejä
216
Onpa outoa "logiikkaa". Ei auennut ainakaan minulle. Vuositulokseen lasketaan kaikki tulot, myös ne kasvaneet yhteistyökumppaneilta saadut. Kaikkihan noiden tulojen kasvattamiseen pyrkivät. Jos kasvua niissä oli 100 000 euroa, on yleisötulojakin tullut aika mukavasti, kun tulos oli kuitenkin 139 000. KPL:n yleisötulot runkosarjassa olivat mm. koronan takia pienemmät kuin odotettiin, mutta sama tilanne on varmasti myös muilla seuroilla. Viimeisessä pelissä oli 3181 katsojaa ja nettotulo lienee ollut mieluummin luokkaa 50 000 euroa kuin 90 000. En ymmärrä vähättelyäsi. Paljonko KPL:n tuloksen olisi pitänyt olla, jotta olisi voinut sanoa kuten Artsi, että tulos oli aika hemmentin hyvä olosuhteisiin nähden? Mitenköhän muilla seuroilla? Mansen uskon päässeen todella hyvään tulokseen.
Pelkät lipputulot jo yli 75.000 kun Lehto korostaa että ilmaisia lippuja ei ole .Vipit,aitio,oluet ym päälle ni kyllä euroja tuli.
 
Viestejä
754
Untitled.jpg

Uskotko jos sanon että mulla on vähän tietoa että mitä on myyty :) Nyt on turhan ruusuinen kuva tästä aiheesta monella, elettiin kuitenkin koronavuotta ja ihmiset eivät liikkuneet lähellekkään siihen malliin kuin joskus ennen. Vaikka runkosarjan liput ja normaalit kausikortit eivät käyneetkään, on meillä silti vielä suuri joukko junnuja, talkoolaisia yms, yms. kenellä on tilaisuuteen oikeuttava sisäänpääsy. Mutta edelleen, vuoden tulos oli hyvä ja mikä parasta, nämä hyvät viime vuodet vahvistaneet KPL:n asemaa niin urheilullisesti kuin etenkin taloudellisesti. Huikea suoritus mistä suuri kiitos edustusjoukkueelle kuin myös kumppaneille.
 
Viestejä
155
Reilu viikko ensimmäiseen hallipeliin sillä oletuksella, että sitä ei peruta. Onkin siis aika alkaa spekuloimaan kokoonpanoa.

Ulkopelissä on oikeastaan vain yksi kysymysmerkki: Hämäläisen kopparipari. Itse lähtisin ehdottomasti siitä, että Mäentausta jatkaa ulkona, sillä Pesu + Mäentausta kombon käyttäminen jokereina ei ole millään tapaa optimaalista. Kumpikin on puhtaita kärkimiehiä eivätkä he tarjoa minkäänlaista tukea niin vaihtamiseen kuin kotiuttamiseenkaan. Esimerkiksi Nokkalan ja Mäentaustan välillä valitsisin ehdottomasti Nokkalan jokeriksi, sillä Nokkala on käyttökelpoinen kaikissa sisäpelin tilanteissa. Ja Mäentaustan ulkopelissähän ei ole mitään merkittävää moitittavaa.

Ulkopeli vaihtotilanteissa:

Etukolmio Kivipelto - Ruuska - V. Luoma
2V – Latvala
Etulukija – Vartama
Takalukija – Saukko
3V – J. Luoma
Kopparit Hämäläinen – Mäentausta

Saukko on ollut todella hyvä takalukijana, enkä usko häntä sieltä liikutettavan. Saukon ainut vaihtoehtoinen paikkahan on etulukijan tontti, sillä heittokäsi ei riitä pelaamaan ykköstilanteessa kolmosvahtina. Vartama – J. Luoma pelipaikat voivat olla toisin päin.

Takatilanteessa Oulussa J. Luoma – Vartama parivaljakko kolmospuolella. Olettaisin Jasperin pelaavan takana ja Vartaman edessä, mutta tässäkin voi mennä kummin päin tahansa. Muiden paikat samoja kuin viime kaudellakin eli Saukko tappina ja V. Luoma syvimpänä pelaajana.

Ulkopeli on todennäköisesti valmeinta kaikista joukkueista heti alkukaudesta laadukkaan materiaalin ja vähäisen vaihtuvuuden myötä. Ulkopeliyhdeksiköstä ei myöskään löydy yhtäkään selkeästi heikkoa lenkkiä, sillä Ruuska ja J. Luoma osoittivat viime kaudella tasonsa vähintäänkin riittäväksi, eikä Vartaman osaamisesta ole kysymysmerkkejä. Sen lisäksi pelipaikkansa tähtipelaajia on useita (mm. Kivipelto, V. Luoma, Hämäläinen), joten Koplan ennakoiminen sarjan parhaaksi ulkopelijoukkueeksi ei todellakaan olisi tuulesta temmattua.

Mikäli tämä ulkopelikokoonpano toteutuu, sisäpeliin jää hyvin selvä kokoonpano.

1. Mäentausta / Vartama
2. Saukko
3. Ruuska
4. Latvala
5. Kivipelto
6. Mäentausta / Vartama
7. J. Luoma
8. V. Luoma
9. Hämäläinen

Oikeastaan ainut muuttuja yhdeksikössä on Mäentausta – Vartama parivaljakon numerot 1 ja 6. Uskon Mäentaustan todellisen tason olevan jotain kahden edellisen kauden väliltä, minkä myötä valitsisin Mäentaustan keulaksi. Joku voisi Latvala/Kivipelto haluta toisinkin päin, mutta Latvalan merkittävästi parempi vaihtotilannepelaaminen tukee tätä järjestystä.

10. Nikkanen
11. Pesu
12. Hacklin / Nokkala / Meriläinen

Jokereista Pesu on kiveen hakattu ja mikäli Nikkanen ei pelaa ulkona, myös hän on varma jokeripaidan pelaaja. Kolmannen jokerin paikalle on enemmän valinnanvaraa riippuen siitä, halutaanko panostaa eniten etenemisvoimaan ja vaihtamiseen (Nokkala), vaihtamiseen ja kotiuttamiseen (Hacklin) vai puhtaaseen kotiuttamiseen (Meriläinen). Nokkalalle myös marginaalinen plussa jokeripaikalle laadukkaimmasta ulkopelistä, mikäli loukkaantumisriskiin halutaan varautua.

En usko, että millään jokerikombinaatiolla kakkoskärki aloitettaisiin jo vitosesta. Mahdollistahan se toki olisi peluuttamalla Ruuskaa vitosena, mutta en usko sen tapahtuvan selkeän kolmosen puuttumisen takia.

Sisäpelistä ei supertähtiä löydy, ellei Mäentausta pelaa lähempänä toissa kauden tasoaan, ja sen myötä tasoitusta tullaan antamaan. Suurimmiksi ongelmakohdiksi kovimpiin kilpakumppaneihin verrattaessa ovat yhä numerot 2 ja 3. Saukko oli menneen kauden pudotuspeleissä suhteessa muihin erinomainen, mutta keskimääräinen taso ei riitä vertailussa Kanala/Rytkönen/Myllyniemi akselistolle. Joman vaihtajat ovat täysin epäselviä tässä vaiheessa, joten turha vertailla heihin. Selkeitä ratkaisuja ei tähän ongelmaan ole. Vartaman ajaminen sisään kakkoseksi olisi kunnon pommi, mutta en millään jaksa uskoa sen tapahtuvan ainakaan vielä tällä kaudella. Nokkalaa käytetään varmasti joissain peleissä kakkosena Saukon huilatessa.

Jo viime kaudella pidin Ruuskaa kolmoseksi aivan itsestään selvänä valintana, mutta sitä nähtiin oikeastaan vain harkkamatseissa ja pudotuspeleissä. Tämä yllätti minut, mutta olikohan erinäiset loukkaantumiset + panostus ulkopeliin syynä tähän ratkaisuun? En kuitenkaan näe tällekään kaudelle ketään muuta selkeää vaihtoehtoa kolmoseksi. Niin lyöntivalikoima kuin nopeuskin tukevat sitä roolia. Saa vasurilyöjänä erityisestikin etutilanteessa etua tilanteen purkuun, kun lukkarille hieman vaikeampi hakea kakkosrajalyhyitä. Sisäpelistä ei kuitenkaan huipputason näyttöjä ole, joten eroa Anttila/N. Korhonen/Jussila kolmikkoon on paljon.

Kotiutuspuolelta kolmen kotiuttajan porukkana Latvala, Nikkanen + Kivipelto/Meriläinen/Hacklin on kohtuullinen, mutta häviää kuitenkin vertailussa. Vimpelihän luuttuaa tässä vertailussa muilla joukkueilla lattiaa, ja Mansen sekä Joman vastaavat ovat ainakin pykälän parempia. Jymyllä R. Korhonen + Rönkkö jälkeen pientä tyhjiötä.

Kakkoskeula on oikein pätevä. Jomalla tulee olemaan aivan tajuton kakkoskärki, mutta sen jälkeen Mansen ja Koplan vastaavat ovat varmasti vahvaa valuuttaa. Suurin kehitysaskel kakkoskärjestä on J. Luoman otettavana, sillä viime kauden näytöt sisäpelissä olivat hyvin epätasaisia ja heikkoja hetkiä oli enemmän kuin hyviä. Mikäli hän pystyy peliään parantamaan, kakkoskeula on todella toimiva ja sitä on helppo peluuttaa isommallakin vastuulla.

Yhteenveto: ulkopeli on lähtökohtaisesti jopa sarjan parasta eikä heikkoja lenkkejä löydy. Sisäpelistä puuttuvat sarjan supertähdet, joten ykköskeula antaa siimaa, jota hyvä kakkoskeula yrittää kuroa umpeen.
 
Viestejä
897
Hyvä ja asiantunteva analyysi. (y)

Olen samaa mieltä, että ulkopeli varmasti tulee toimimaan ja se on Koplan suurin vahvuus. Itse pitäisin myös Hämäläsen kaikissa skenaarioissa ulkokentällä. Hämppä on kuitenkinkin sarjan parhaita koppareita ja tuolla heittokädellään valtava uhka sisäpelijoukkueelle, vaikka oman sisäpelin kannalta muut ratkaisut olisivat parempia.

Vartaman tulon myötä Koplan polttolinjassa on myös varsin lajitehokkaita pelaajia ja varsinkin vaihtotilanteissa saadaan ajettua vastustaja todella ahtaalle. Nelikko Kivipelto, V.Luoma, Ruuska ja Vartama eivät paljon jätä tilaa pienille ja ohituksille. Takatilanteessa Vartama on pelannut Tahkossa kakkospolttajana samaa roolia, kun Valtteri Luoma Koplassa, joten luulen myös luontevin muutos on laittaa Vartama kolmospuolelle. Pädillä on myös todella hyvä heittokäsi, ja hän on varsinainen "kumiukko" hakemaan ja heittämään palloa, kuten Valtteri Luomakin.

Sisäpelissä on paljon enemmän parannettavaa. Runkosarjassa Kopla löi viime kaudella noin 100 juoksua vähemmän, kun Manse ja Vimpeli. Kouvolassa tuo hiekkatekonurmen vaihto vaikutti aika paljon tilannemääriin, mutta kyllä vaihtolyönneistä ja kotiutuksista puuttui laatua ja tasaisuutta. Tietysti myös Mäentaustan ja Saukon loukkaantumiset vaikuttivat siihen, että sisäpeli ei pyörinyt samalla tavalla, kun joskus aikaisemmin.

Tulevalla kaudella homma ei pitäisi olla ainakaan juoksuvoimasta kiinni, kun Vartama tulee tuohon vielä mukaan yhtenä sarjan nopeimmista pelaajista. Mäentausta saa nyt todellisen kilpailijan numerolle 1 ja Mäksä laittaa varmasti itsensä huippuiskuun, koska ei varmasti halua pelata numerolla 6, vaikka välillä pari kevyempää peliä tekisi Tommillekin hyvää. Toisaalta, jos Vartama on sarjan nopein pelaaja pesienvälillä ja menee 70% tehoilla kentälle, niin aika vaikea Haimin on pitää tätä kakkoskärjessä. Kärkimiesten lisäksi Saukko, Ruuska ja Pesu kulkevat kaikki todella kovaa, eikä Jasperi Luomakaan hidas ole kakkoskärjessä. Nokkala toivottavasti saa vielä vähän vauhtia lisää, niin se tekisi hänestä todellisen vaihtoehdon numerolle 2.

Vaihtopelaamiseen Kopla tarvitsee nyt uusia vastuunkantajia, kun Hacklin ja Latvala. Matti Saukko minusta riittää numerolle 2 ja hän kehittyy, kun Anssi Lammila aikanaan. Jos siinä edessä menee Patrik Vartama, niin usein riittää, että ulkopelaaja ei pääse suoraan palloon kiinni ja Saukolla on myös hyvä viistomaila väliin, jos ulkokenttä tulee ihan "suihin". Ykköstilanteeseen vaihtoehtoja ovat Ruuska ja Nokkala, mutta vaikea kuvitella kummankaan syrjäyttävän Saukkoa vielä tulevalla kaudella.

Kakkostilanteeseen Haimilta löytyy kaksi kovien prosenttien vaihtoehtoa Hacklin ja Nikkanen, mutta minusta Ruuskan ja Nokkalan pitäisi nyt kasvaa tuohon numero kolmosen rooliin runkosarjassa ja heille pitäisi antaa vastuuta. Molemmat olivat pleijareissa ja etenkin finaaleissa ihan joukkueen parhaimmistoa. Ruuskalla on kova peruslyönti ja taitoa, mutta ei aina pelisilmää, ja Nokkalalla taas on pelisilmää, mutta ei oikein läpilyöntiuhkaa ja häntä vastaan on helppo sumputtaa. Ainakin toisen pitäisi minusta tehdä se lopullinen läpimurto tulevana kesänä ja lyödä se 130-140+ kärkkäriä. Molemmat siihen varmasti pystyvät, kun saavat vaan sen roolin, vaikka Nokkalalle se on tietysti haastavaa, jos hän ei mahdu ulkokentälle.

Kotiuttamisesta meiltä puuttuu Roope Korhonen, J-P Vainionpää tai Perttu Ruuska, mutta meillä on leveyttä ja laatua. Kivipelto ja Latvala ovat ihan sarjan kärkeä numerolla kotiuttavista, mutta mikä on Teemu Nikkasen rooli; koppari ja numero 4, multijokeri vai joukkueen ykköskotiuttaja? Itse pidän ehkä edelleen Ossi Meriläistä joukkueen parhaana kotiuttajana, jos ei vaan tulisi noin isoa heilahtelua, kun viime kesänä. Parhaimmillaan Meriläinen oli Vimpeliä vastaa ihan pitelemätön, mutta muistissa on myös se synkkä heinäkuu, kun hommasta ei tullut yhtään mitään.

Juho Hacklinin rooli on myös aika iso kysymysmerkki ja finaaleissa sulaminen Puhtimäkeä vastaan sai varmasti monen ajattelemaan, että oliko pelit Koplassa tässä? Pakko kuitenkin muistuttaa, että jonkun muun pitäisi nuo 150 kärkkäriä lyödä 70% tehoilla. Nikkanen tähän toki pystyy, jos kestää ehjänä, mutta usein se Hacklinin pomppupeli on kuitenkin ollut aika ratkaisevassa osassa. Ehkä paras vaihtoehto olisi, jos Kopla vuokraisi Hakin Imatralle alkukaudesta ja hänet voitaisiin tarvittaessa kutsua takaisin Koplaan, jos Meriläinen ei pysty pitämään tasoaan tai Nikkaselle tulee loukkaantumisia? Sisäpelin kannalta paras ratkaisu olisi tosiaan laittaa Nikkanen koppariksi, joka mahdollistaisi maksimaalisen lyöntivoiman joukkueeseen. Se tarkoittaisi vaan Pesun tai Hämäläisen istumista katsomossa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
647
Hyvä ja asiantunteva analyysi. (y)

Olen samaa mieltä, että ulkopeli varmasti tulee toimimaan ja se on Koplan suurin vahvuus. Itse pitäisin myös Hämäläsen kaikissa skenaarioissa ulkokentällä. Hämppä on kuitenkinkin sarjan parhaita koppareita ja tuolla heittokädellään valtava uhka sisäpelijoukkueelle, vaikka oman sisäpelin kannalta muut ratkaisut olisivat parempia.

Vartaman tulon myötä Koplan polttolinjassa on myös varsin lajitehokkaita pelaajia ja varsinkin vaihtotilanteissa saadaan ajettua vastustaja todella ahtaalle. Nelikko Kivipelto, V.Luoma, Ruuska ja Vartama eivät paljon jätä tilaa pienille ja ohituksille. Takatilanteessa Vartama on pelannut Tahkossa kakkospolttajana samaa roolia, kun Valtteri Luoma Koplassa, joten luulen myös luontevin muutos on laittaa Vartama kolmospuolelle. Pädillä on myös todella hyvä heittokäsi, ja hän on varsinainen "kumiukko" hakemaan ja heittämään palloa, kuten Valtteri Luomakin.

Sisäpelissä on paljon enemmän parannettavaa. Runkosarjassa Kopla löi viime kaudella noin 100 juoksua vähemmän, kun Manse ja Vimpeli. Kouvolassa tuo hiekkatekonurmen vaihto vaikutti aika paljon tilannemääriin, mutta kyllä vaihtolyönneistä ja kotiutuksista puuttui laatua ja tasaisuutta. Tietysti myös Mäentaustan ja Saukon loukkaantumiset vaikuttivat siihen, että sisäpeli ei pyörinyt samalla tavalla, kun joskus aikaisemmin.

Tulevalla kaudella homma ei pitäisi olla ainakaan juoksuvoimasta kiinni, kun Vartama tulee tuohon vielä mukaan yhtenä sarjan nopeimmista pelaajista. Mäentausta saa nyt todellisen kilpailijan numerolle 1 ja Mäksä laittaa varmasti itsensä huippuiskuun, koska ei varmasti halua pelata numerolla 6, vaikka välillä pari kevyempää peliä tekisi Tommillekin hyvää. Toisaalta, jos Vartama on sarjan nopein pelaaja pesienvälillä ja menee 70% tehoilla kentälle, niin aika vaikea Haimin on pitää tätä kakkoskärjessä. Kärkimiesten lisäksi Saukko, Ruuska ja Pesu kulkevat kaikki todella kovaa, eikä Jasperi Luomakaan hidas ole kakkoskärjessä. Nokkala toivottavasti saa vielä vähän vauhtia lisää, niin se tekisi hänestä todellisen vaihtoehdon numerolle 2.

Vaihtopelaamiseen Kopla tarvitsee nyt uusia vastuunkantajia, kun Hacklin ja Latvala. Matti Saukko minusta riittää numerolle 2 ja hän kehittyy, kun Anssi Lammila aikanaan. Jos siinä edessä menee Patrik Vartama, niin usein riittää, että ulkopelaaja ei pääse suoraan palloon kiinni ja Saukolla on myös hyvä viistomaila väliin, jos ulkokenttä tulee ihan "suihin". Ykköstilanteeseen vaihtoehtoja ovat Ruuska ja Nokkala, mutta vaikea kuvitella kummankaan syrjäyttävän Saukkoa vielä tulevalla kaudella.

Kakkostilanteeseen Haimilta löytyy kaksi kovien prosenttien vaihtoehtoa Hacklin ja Nikkanen, mutta minusta Ruuskan ja Nokkalan pitäisi nyt kasvaa tuohon numero kolmosen rooliin runkosarjassa ja heille pitäisi antaa vastuuta. Molemmat olivat pleijareissa ja etenkin finaaleissa ihan joukkueen parhaimmistoa. Ruuskalla on kova peruslyönti ja taitoa, mutta ei aina pelisilmää, ja Nokkalalla taas on pelisilmää, mutta ei oikein läpilyöntiuhkaa ja häntä vastaan on helppo sumputtaa. Ainakin toisen pitäisi minusta tehdä se lopullinen läpimurto tulevana kesänä ja lyödä se 130-140+ kärkkäriä. Molemmat siihen varmasti pystyvät, kun saavat vaan sen roolin, vaikka Nokkalalle se on tietysti haastavaa, jos hän ei mahdu ulkokentälle.

Kotiuttamisesta meiltä puuttuu Roope Korhonen, J-P Vainionpää tai Perttu Ruuska, mutta meillä on leveyttä ja laatua. Kivipelto ja Latvala ovat ihan sarjan kärkeä numerolla kotiuttavista, mutta mikä on Teemu Nikkasen rooli; koppari ja numero 4, multijokeri vai joukkueen ykköskotiuttaja? Itse pidän ehkä edelleen Ossi Meriläistä joukkueen parhaana kotiuttajana, jos ei vaan tulisi noin isoa heilahtelua, kun viime kesänä. Parhaimmillaan Meriläinen oli Vimpeliä vastaa ihan pitelemätön, mutta muistissa on myös se synkkä heinäkuu, kun hommasta ei tullut yhtään mitään.

Juho Hacklinin rooli on myös aika iso kysymysmerkki ja finaaleissa sulaminen Puhtimäkeä vastaan sai varmasti monen ajattelemaan, että oliko pelit Koplassa tässä? Pakko kuitenkin muistuttaa, että jonkun muun pitäisi nuo 150 kärkkäriä lyödä 70% tehoilla. Nikkanen tähän toki pystyy, jos kestää ehjänä, mutta usein se Hacklinin pomppupeli on kuitenkin ollut aika ratkaisevassa osassa. Ehkä paras vaihtoehto olisi, jos Kopla vuokraisi Hakin Imatralle alkukaudesta ja hänet voitaisiin tarvittaessa kutsua takaisin Koplaan, jos Meriläinen ei pysty pitämään tasoaan tai Nikkaselle tulee loukkaantumisia? Sisäpelin kannalta paras ratkaisu olisi tosiaan laittaa Nikkanen koppariksi, joka mahdollistaisi maksimaalisen lyöntivoiman joukkueeseen. Se tarkoittaisi vaan Pesun tai Hämäläisen istumista katsomossa.
Oli hieno katsaus Koplaan. - Tällä irtoaa pronssi.
 
Viestejä
303
Olen lukenut näitä kopla fani juttuja.mietinyt.miks kopla hamus temen ja pädin.kun omat parempia.hyvää uutta vuotta kaikille pesis faneille
 
Viestejä
303
Kiitos lake.vaikka odotan että pojat palaa keltasiin.oli tosi kiva kun ymmärrät että ovat kaksi huippu kaveria
 

LBC

Viestejä
2,202
Rohkeasti korkkasivat @Dalton ja @Lake pohdinnat aiheesta positiivisen vaikea palapeli. Eipä noihin juuri eri mielipiteitä isosti ole.
Nokkalan ulkopelivarmuus varsinkin loppukauden näytöillä tekee Iirosta vähintään loistavan varamiehen/vaihtoehdon vaikkapa takatilanteen tapiksi ja ylipäätään kolmospuolelle. Ellei vie vakipaikkaa jopa.

Latvalan Matin 2-V paikalle toivoisin myös jo seuraajan sisäänajoa ja se voisi ehkä olla Vartama. Toivoisin tuosta kaverista pitkäaikaista Koplalaista, ja vaikka etunimi ei olekaan Matti, niin tuohon voisi ominaisuudet sopia Naken ja Latvasmasan soihdunkantajaksi.

Koppareita on enimmäkseen kolmospuolelle, mutta näemmä Nikkanen ja Hämäläinenkin klaarannevat kakkospuolen tarvittaessa.

Ja melko varmaahan on, että ei edes Kivipelto pelaa täyttä 30 ottelun runkosarjaa, vaikka koko rinki olisi terveenä. Ellei itse välttämättä vaadi. Näinköhän kakkosjoukkueesta Eliaksen lisäksi ketään muuta Superissa piipahtaa? ellei siis satu taas jotain joukkosairastupatilannetta. Suunta saattaa olla jopa enemmän toisin päin.

Sisäpelissä muilla kärkijoukkueilla on tavallaan selvempää, kaksi kotiuttajajokeria vakiosti(Mansella voi vaihdella), mutta Nikkasen onnistuessaan tuo tähän oikein hyvän lisän. Meriläisellä saattaa tulla tilanne, että näytön paikat pitää käyttää varsin nopeasti. Toivottavasti viime vuosi antoi varmuutta, parhaimmillaan Ossi on kuitenkin kelpo kotiuttaja.

Mitenkähän noita joukkueen kokoonpanoja ym saisi päivitettyä ja jopa synkattua. Superpesiksen sivuilla on joukkueiden kokoonpanot ja paikka jopa sopimuskauden pituudesta.. mutta esim Hakin tiedoissa siellä on optio vuodelle 2020. Ja Kodekin vielä listoilla. Toisaalta Koplankaan sivuston edustusjoukkue ei ole viimeiseen asti päivitetty, mm Ruuskan jatko puuttuu. Ja Ykköspesis-joukkuetta ei ole vielä ollenkaan.
 
Viestejä
8,759
Mitenkähän noita joukkueen kokoonpanoja ym saisi päivitettyä ja jopa synkattua. Superpesiksen sivuilla on joukkueiden kokoonpanot ja paikka jopa sopimuskauden pituudesta.. mutta esim Hakin tiedoissa siellä on optio vuodelle 2020. Ja Kodekin vielä listoilla. Toisaalta Koplankaan sivuston edustusjoukkue ei ole viimeiseen asti päivitetty, mm Ruuskan jatko puuttuu. Ja Ykköspesis-joukkuetta ei ole vielä ollenkaan.
Taidat puhua vain Koplasta ja siinä kait paras tieto on kuitenkin seuran sivut. Mutta tuonne Peltoniemen sivuillehan on miesten superin sopimuksia kirjattu vaikkakin viimeiset päivitykset ovat marraskuun lopulta:

 

LBC

Viestejä
2,202
Hmh tarkoitin osin yleisestikin. Ehkä superpesiksen joukkueet -osio ei ole niin oleellinen, mutta eiks superpesis.fi olisi ihan validi paikka olettaa saavansa suht ajantasaista tietoa? tuossa linkissä Hyvinkään joukkue. Jotenkin näkisin, että enää tässä kohtaa kalenteria Nikkasta ja Vartamaa ei tarvitsisi pitää Hyvinkään listoilla. ja toisaalta joo tuo Koplan omakaan sivusto ihan niin justiinsa ole.
Ja osuit tavallaan oikeaan, kun vinkkasit melko yksityisen tahon käsipelillä ylläpitämää listaa. Näistä siis mikään ei ole täysin kunnossa.
 
Viestejä
8,759
Kävin nopeasti vilkaisemassa jääkiekon, koriksen ja jalkapallon sarjasivuja. Kaikissa löytyi joukkueet ja kokoonpanot mutta Veikkausliiga listaa vielä FC KTP:n mukaan mitä sentään superpesis ei tee vaan HP ja SiiPe ovat pois listoilta mutta kokoonpanot ovat mitä on. Mikään noista ei ilmoita sopimusten kestoa. Muissa lajeissa porautuminen pelaajan statistiikkaan toimii mutta superpesiksessä ei.

Eli ei se nyt ihan priimaa ole muuallakaan off-seasonilla mutta yleisesti vähän paremmalta näyttää.

Nää on näitä miten asiakasta halutaan palvella juttuja.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös