Supervuoro Verkkolehti »

KPL 2021

Viestejä
674
Wayback masiina näytti aika maltillisia lukuja :D. Oli se niin erilaista se aika. Kaivoin THL:n Kymsoten taulukot 15.5. 2020 ja summailin 14 päivän lukuja per 100 000. Sairaanhoitopiirin väestö ei kai ole sama kuin Kymenlaakso, tai käyttävät jonkun vanhan vuoden väkilukua HS-sivuilla, tai mistä ne luvut nyt imuroidaankaan THL:stä. Etsin kuitenkin kantaluvuksi suunnilleen HS:n mukaisen tällä hetkellä.
Sen mukaan 12.5. 2020 ilmaantuvuus oli 3,2 ja oli tuloillaan alaspäin. Suurimmillaankin luku oli 9.4.2020 7,9. Sellaista sulkua silloin.
Mutta eihän nuo ole todellisia.Silloin testaus oli vielä alkuvaiheessa.Todelliset luvut olivat ihan muuta.Mutta ruvetkaa elämään niinkuin ihmisten kuuluu.Kannattaa ajatella omillakin aivoilla.Turhaa pelottelua,Hyvää vointia kaikille ☺️
 

LBC

Viestejä
3,628
Njoo mainitsinkin tuon jo aiemmin (vai oliks se siellä oikealla koronpalstalla). Tulinpahan uteliaisuuttani kaivaneeksi. Toisaalta nyt on rokotettuna 63% 50-69 -vuotiaista ja 90% yli 70 -vuotiaista, joka ei ollut tilanne viime vuonna.

Niin tuohan tarkoittaa että suurin osa pesisyleisöstä on saanut ainakin yhden piikin :)

Jotenkin mä näen, että nyt liikutaan paljon enemmän ja vaaditaan osin asiastakin höllennyksiä enemmän. Ja se liikkuminen on pysäyttänyt hyvän kehityksen. Kuinka vaarallista se on, on sitten eri asia, lähinnä tässä kirjoitan rajoituksien suhteen kauden alussa ja nuo luvut ei sen puoleen ole parhaat mahdolliset. Toivottavasti THL:n arvelut vappupompsahduksesta pitää paikkansa.
 
Viestejä
11,785
No me tässä @LBC :n kanssa lähinnä kait yritetään ymmärtää miten hallintoviranomainen tulee käyttäytymään ja niillä on aika usein tapana toistaa kerran hyviksi todettuja päätöksiä. Ja melkoisella varmuudella ne eivät tule kysymään jokaiselta oman toiminta-alueensa yksittäiseltä kansalaiselta mitä kukin on omilla aivoilla sattuneet pohtimaan.

Mutta lopetan asian puinnin tässä threadissa tähän.
 
Viestejä
674
Nyt kun Vainionpää siirtyy Vimpeliin ensi vuonna niin meillä on kaksi Ruuskaa Kouvolassa.Ei ollut päiväuni.Se on sitten toinen keskustelun aihe että sitä pärjää koko joukkueen voimin paremmin kuin yhdellä tähdellä.
 
Viestejä
4,119
Nyt kun Vainionpää siirtyy Vimpeliin ensi vuonna niin meillä on kaksi Ruuskaa Kouvolassa.Ei ollut päiväuni.Se on sitten toinen keskustelun aihe että sitä pärjää koko joukkueen voimin paremmin kuin yhdellä tähdellä.

Makustelen asiaa. Kaksi Ruuskaa olisi aika kova juttu paperilla mutta mites tuo sopisi palettiin kun lyöjäjokereita on ensi vuonnakin kaksi jo ennestään. Hacklin tai P. Ruuska numerolla pelaamaan? Vai kolmen lyöjäjokerin taktiikalla? :unsure:

Ja mites se kun Perttu haluaisi lukkaroida, meillä on kuitenkin Janne ja Elias.
 
Viestejä
674
Makustelen asiaa. Kaksi Ruuskaa olisi aika kova juttu paperilla mutta mites tuo sopisi palettiin kun lyöjäjokereita on ensi vuonnakin kaksi jo ennestään. Hacklin tai P. Ruuska numerolla pelaamaan? Vai kolmen lyöjäjokerin taktiikalla? :unsure:

Ja mites se kun Perttu haluaisi lukkaroida, meillä on kuitenkin Janne ja Elias.
On tässä pari muttaa.Pitäs olla rahaa ja Pertulla on muistaakseni ens vuodeksi vielä soppari Vimpeliin.Tais tehdä vuosi sitten jatkopaperin, mutta rahalla siitäkin selviää.Ja kun oikein antaa mielikuvitukselle valtaa niin tekikö Jauho sopparin vain ens vuodesta kun Perttu tulee.Jauhon ja Vainionpään juttu tuli samoihin aikoihin.Jos ne tosiaan Vimpelissä pelaisi Ruuskalla ja Vainionpäällä niin ei niitä tilanteita ole kuin tietty määrä,se on matemaattinen tosi.Minusta on järkevää näistä omista tehdä huippuja.Luulen, että se mestaruus tulee juuri silloin kuin sitä vähiten odottaa.Vainionpäätä oltiin Kouvolaan tuomassa 5-6 vuotta sitten, mutta sai sellaisen pitkän ihan älyttömän sopimuksen töineen kaikkineen.
 
Viestejä
11,785
Mikä pakko sen Ruuskan on lähteä Vimpelistä? Löi viime kaudella viidenneksen vähemmin kotiutusyrityksiä kuin Mäkelä mutta silti 100 ja taisi olla useimmin kotiutusta yrittänyt numeropelaaja. Toki Vainionpää yritti kotiutusta 29 kertaa useammin kuin Mäkelä (155 vs 126) mutta silti, 130 pn paljon. Jos ajatellaan joukkueen parasta, niin Vimpelin rosterilla tulee niin paljon tilannetta, että siihen mahtuu kaksi vahvaa kotiuttajaa etenkin jos toinen on numerolla.

Mutta ehkä se Koplan seuraava rekryytti ulkoa pitäisi olla juuri numerolla kotiuttava pelaaja joku rinta-ahoikonen tms. Mutta onko tarve sisäpeliin niin kova, että ulkopelipaikka saa olla mikä vaan, ehkä jopa koppari?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1,024
Jos minä olisin P.Ruuska, en kyllä lähtisi pelkäksi jokeriksi, kun kerran saa nyt pelata numerolla. Lukkarin tehtäviä tuskin löytyisi Kouvolassa. Taittaa koko asia olla pelkkä heitto vaan. Pelataan nyt kausi 2021 ensin ja pekuloidaan lokakuussa sitten.
 
Viestejä
4,119
Janne taas lautasen äärellä (y)
Numerojärjestys mielenkiintoinen, mutta niin ne treenipeleissä pitääkin olla.

 

LBC

Viestejä
3,628
Eliasta ajetaan kunnolla sisään. Tänään jokerina ja 5 yritystä takana eli eniten. Ei vaan ihan lähde tänään, tai ainakaan vielä.
 

LBC

Viestejä
3,628
Tuo on iiiihan hyvä kuulla. Mietin oikein Pesis Talk Shown tilastovelhonkin kommentein. Nihkeät, esim Joensuun, kentät ei varmaan estä kotijoukkuetta siellä pärjäämästä mutta hitokseen paljon vähemmän tulee tilannetta, eli mielenkiintoa. Ja tarkoitan muutakin kuin pomppua, kimmoisa kenttä antaa pallolle muutakin kyytiä yleensä enemmän.

Hacklin tykkää luvusta 100. Kolme jaksoa mennyt niillä
 
Viestejä
424
Hieno peli Kivipellolta lukkarina, poltteli etenijöitä vanhaan malliin.
Samoin Ruuska pelasi parhaan pelinsä niin sisällä kuin ulkonakin. Eipä enää pienillä vaihdeltu, tosin Purmonen puuttui kiteeltä.
Samoin Jasperi Luoma Koplalta oli armeijan hommissa.
Hakki on tasollaan jokerina ja pystyy tosiaan pomputtamaan vaihtoja vaikka oli sateinen keli.
Ulkopeli oli koko joukkueella hyvin hallussa. Sisällä on vielä hiottavaa, tuli etenemis-ja merkkivirheitä.
Minusta ollaan kuitenkin hyvällä tolalla
pelinhän kehittyy mitä enemmän saadaan yhteisiä kokemuksia.
Kitee oli yllättävän vaisu tosin varamiehinen. Eskelinen oli Kivipellon tasoa lukkaroinnissa.
 
Viestejä
3,507

Pekka jo näköjään tietää että Ruuskaa ei tulla käyttämään etenijänä kesällä. En nyt tiedä onko tässä mitään kommentoinnin arvoista ennen kuin kausi on edes alkanut.
Täyttä potaskaa koko juttu. Ei viitsi edes kaikkia huteja kommentoida. Pekan mukaan Ruuska on parhaimmillaan kopparina. Miksiköhän hän ei sitten KaMassa pelannut takana, vaan esim. ykkösvahtina? Ruuska on ollut tietoinen, mitä paikkaa hän tulee todennäköisimmin Koplassa pelaamaan. Pekka siis tietää Ruuskaa paremmin, mikä pelipaikka hänelle sopii. Lisäksi Pekka väittää olevan Koplan etu - mutta ei Ruuskan - peluuttaa häntä edessä. Tässä on joku aivoitus, jota en ymmärrä, jos kuitenkin Koplan odotus on, että Ruuska on erinomainen edessä. KPL on Pekan mukaan väärä paikka Ruuskalle. Ilmeisesti muissakaan kärkiseuroissa hän ei pääsisi ainakaan vielä "ihannepaikoilleen" numerolla ja ulkopelissä. Hänen olisi siitä syystä siis pitänyt valita edelleen KaMa tai joku muu kärjen ulkopuolinen seura. Kun Ruuska kuitenkin alkaa olla pelaajana lähellä parhaita vuosiaan, niin jättäytyminen vapaaehtoisesti kärkipelien ulkopuolelle on aika kova vaatimus. Moni pelaaja on nimenomaan KPL:sä jalostunut huippupelaajaksi. Tuoreessa haastattelussa Pasi Niemelä toteaa KPL:n olevan harjoittelussa selvästi edellä Tahkoa ja HP:ta, jotka hän tuntee. Mikähän seura olisi Pekan mukaan ollut Ruuskalle paras vaihtoehto?
 
Viestejä
559
Tilastoniilon kanssa samaa mieltä. Ihan mielenkiinnosta, kuinka usein pelaaja siirtyy tässä vaiheessa uraansa koppariksi jos alla on merkittävästi enemmän pelejä muilta pelipaikoilta ihan kaikki sarjatasot katsottaessa saati sitten pelkästään superissa. Vaikka ovatkin jo vanhempia niin mieleen nousee kopparista linjaan siirtyneinä Lammila ja nytkin Puputti vaikuttaa olevan toinen vastaava, mutta kuinka usein siirrytään linjasta tai etukentältä koppariksi? En itse osaa sanoa yhtään esimerkkiä mutta minulla ei olekaan laajaa tuntemusta sarjan pelaajista.

Vähän hymyilytti kanssa kun Pekka kuvettelee Ruuskan päätyvän kolmosena kotiutuspuuhiin varsinkaan jos on harkkapelejä uskominen. Jos Ruuska on kolmosena niin ei todellakaan Hacklin lyö ennen Ruuskaa, sillä kotiutukset halutaan nimenomaan Latvalalle ja Meriläiselle. Näiden kahden jälkeenkin juuri Hacklin ja vielä vitosena oleva Kohonen/Kivipelto kotiuttamassa, joten ei yksinkertaisesti ole mitään syytä vääntää Ruuskasta kotiuttajaa. Kiteetä vastaan koplan taktiikka oli selkeästi erilainen, sillä Ruuska oli jostain syystä kakkoskärjen avaajana ja Latvala kolmosena, jolloin oli ihan luonnillista että vaihtaja tuli jokereista.

Pakko muuten todeta, että tällä kaudella koplalla on todella hyvä mahdollisuus pelata aktiivisesti kakkoskärjestäkin kun J. Luoma pystyy numerolta toimimaan kärkietenijänä. Viime kaudella puuttui selvä juoksija, mutta Jasperin perään on helppo rakentaa uskottava kakkoskärki kun lyöjistä ei ole pulaa. Varmasti yritetään erityisesti V. Luomaa saada enemmän mukaan sisäpeliin ja nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Tätä näkemystä tukee mm. se, kuinka kiteetä vastaan ennakossa Valtteri puhui panostaneensa sisäpeliin ja ainakin toivoi saavansa enemmän vastuuta. Kakkoskärjestä pelaamisella saataisiin sekä kehitettyä pelaajia että jaettua kärjen kuormaa, mikä on jälleen tärkeää tiiviissä pelirytmissä. Mietittäväksi jää, onko järkevä pitää 4-5-6 paikat Latvala-Kohonen-Kivipelto vai aloitetaanko kakkoskärki jo kutosesta, mikä edellyttäisi luultavasti Kivipellon siirtoa suuremmalle numerolle kakkoskärjen kotiuttajaksi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös