Supervuoro Verkkolehti »

KPL 2019

Viestejä
917
1553850463719.png
Ja sieltähän ne tuli, Jannen kanssa hyvä jatkaa luottavaisin mielin tulevaisuuteen!
 

LBC

Viestejä
3,605
Paras mahdollinen uutinen. Minä oikeasti pelkäsin, että tämän kauden joukkuetta alettaisiin vieläkin paikata jollakin pelaajalla, vaikka se onkin julistettu valmiiksi.
Kyllä Janne on tärkeä palanen, kun joukkuetta kasataan kausille 20 - 21. Luulisi myös, että pelimiehiä on nyt helpompi haalia menestystä selvästi hakevaan joukkueeseen. Tulevaisuus näyttää kertalaakista hmm valoisammalta! Samaahan tuolla Koplan sivustollakin toki hehkutettiin.
Janne on nyt jo eliittiä, sitä ei täällä kiistä varmasti kukaan. Mutta väitän, että Koplalla on vielä kovempi lukkari kaudella 2021. Entäpäs sisäpelin panos? Jannesta saattaa tulla jopa pääkotiuttaja numerolle jossain vaiheessa. Toinen Kode.

Juhon jatko jäi uutisessa sivuosaan. Kaveri on saanut aina ristiriitaisia kommentteja, mutta kyllä minä tästäkin tykkään. Mahtaako Kouvolan kenttä kestää vielä ensi vuodenkin uusimatta... tosin on nuo vanhat kunnon laakatkin kivoja katsella. Ne taitaa olla ulkokentälle helpompia aavistaa, mutta kuitenkin. Toki niitä kunnon osumia saisi tulla himpun useammin, jos esimerkiksi täällä heitetyt ajatukset kotiuttajajokerista olisi realistisia. Heittojen tason pitäminen koko kauden voisi olla ulkopeliteema Juholle.
 
Viestejä
1,150
Tärkeä ja varmasti kallis jatkosopimus, mutta Kivipelto on se ehkä tärkein kulmapalanen joukkueessa, jos meinataan pelata mestaruudesta tulevilla kausilla. Jannen urakehitys on ollut nousujohteinen ja kolmekymppisenä hän pelaa nyt varmasti uransa parhaita vuosia. Nyt pitäisi saada vielä Lammilalta päätös uran jatkosta, niin sitten tämä kauden 2020-2021 joukkueen rakentaminen nytkähtäisi selkeästi eteenpäin, koska uskon Anssin olevan myös potentiaalinen pelinjohtaja Iivarisen jälkeen?
 

LBC

Viestejä
3,605
Laitanpa tännekin, Kopla-näkökulmaakin on vahvasti.

Harri Liekola näyttää kirjoittaneen kirjan Sami Joukaisesta. Mielenkiintoista luettavaa on varmaan luvassa.

Mielestäni Kouvolan nykytilanteenkin kannalta Sami on tärkeä osanen. Samin lyödyt juoksut kantoivat joukkuetta ensimmäisen ”rahalla ostetun” nousun ja menestyksen ajan. Mutta myös sen jälkeen, vaikeat 2011 ja varsinkin 2012 – 2013 olisivat voineet päättyä toisin, jos Sami ei olisi joukkueessa ollut. Jos putoaminen olisi tapahtunut, missähän oltaisiin? Toki luontevaahan on pysyä oman työpaikan ja ”elämän” nurkilla pelaamassa, mutta tuohon aikaan luulisin ottajia olleen.

Joukaisen prosentit ei aina ole päätä huimanneet, mutta verrokkeina Ruuska ja Jukkis pois otettuna alkaa olla siellä sunnilleen samoissa muiden kanssa, parhaina kausina. Saumapuhkaisut on aina nättiä katseltavaa. Eiköhän yleisölukuihinkin liennyt Joukaisella oma vaikutuksensa. Joka tapauksessa on siinä ylivoimaisesti eniten Koplalle juoksuja lyönyt kaveri.

Se puuttuva kruunukin jäi Kouvolassa aika pienestä kiinni, oliko Samilla jotain vaivaa 2010 finaalissa? Jossittelu on jokseenkin turhaa, varsinkin noin pitkän ajan takaa haettuna. Mutta täpärät kaksi ensimmäistä peliä käytiin.

Kyllä tuo lukea täytyy.
 
Viestejä
11,744
Alajärven palstalta.
Vappujäynänä ihan hyvä. jos totta, niin...kummallinen.

Tuskin on totta, vaikka mistäs noita tietää ja vaikka Nokkala vähän kiukuttelikin haastajajoukkueen matsissa HP:ta vastaan. Ennemmin luulen, että Ankkurien etukenttävahvistus asustaa nykyään Helsingissä ja on töissä satamalogistiikan parissa.
 
Viestejä
1,150
Alajärven palstalta.
Vappujäynänä ihan hyvä. jos totta, niin...kummallinen.

Voi pitää hyvin paikkansa, että Iiro lähtee hakemaan vähän isompaa roolia ja ulkopelivastuuta Alajärveltä.

Tämän päivän kokoonpanon ja aikaisempien harjoitus-/hallipelien perusteella Iivarinen näyttää pelaavan ilman lyöjäjokeria pitkällä kärjellä. Onko Nokkala sitten parempi etenijäjokeri, kun Pesu tai Koskelainen? Varmasti ainakin monipuolisempi pesäpalloilija, mutta toisaalta vaihtolyöjistä on melkein ylitarjontaa.
 
Viestejä
3,498
Jos kukaan ei tänään Tahkoa vastaan pelaavasta kokoonpanosta loukkaannu koko kautena, olisi Nokkalan rooli lähinnä vaihtajajokeri ja ulkopelin varamies. Sisäpelissä käyttökelpoisuusjärjestys on Saukko, Pesu, Nokkala ja Koskelainen. Erityisesti nopeudessa Saukko ja Pesu ovat Nokkalaa paljon edellä. Vaihtolyönneissä Nokkala on etevin. Ulkopelissä järjestys on Saukko, Nokkala, Pesu, Koskelainen. Nokkala kepittää siis Koskelaisen jokaisella osa-alueella, mutta tarjolla oleva rooli on niin pieni, ettei se välttämättä häntä motivoi. Kun katsoo Koplan tämän päivän sisäpelijärjestystä, niin meneehän siinä paljon lyöntivoimaa hukkaan. Jos ja kun Latvala tai Laakso pelaa jokerina, olisi Nokkalan siirto ulkopeliin paras ratkaisu. Jos huhu pitäisi paikkansa, olis KPL:n järkevintä vuokrata Nokkala, jotta tarvittaessa hän olisi käytettävissä loppukautena.
 
Viestejä
464
Voi pitää hyvin paikkansa, että Iiro lähtee hakemaan vähän isompaa roolia ja ulkopelivastuuta Alajärveltä.

Tämän päivän kokoonpanon ja aikaisempien harjoitus-/hallipelien perusteella Iivarinen näyttää pelaavan ilman lyöjäjokeria pitkällä kärjellä. Onko Nokkala sitten parempi etenijäjokeri, kun Pesu tai Koskelainen? Varmasti ainakin monipuolisempi pesäpalloilija, mutta toisaalta vaihtolyöjistä on melkein ylitarjontaa.
Eiköhän tuo pelaaja tuu pohjanmaalta.
 

LBC

Viestejä
3,605
Miika Anttila näemmä. No, tämän päivän kokoonpanossa Hyvinkäätä vastaan ei Nokkalan nimeä näkynyt, eli tiedä sitten onko joku vuokrauskuvio käynnissä. Jos on, niin toivottavasti juuri tuollainen kuin @Tilastoniilo mainitsi. Iiron asema tosiaan on aika lähellä "numerolla tai mailapoikana". Mutta mielestäni kierrätyksissä olisi tärkeää saaada kokeneempi tuuraaja räpylään. Vaikka eihän sitä tiedä miten Pesu ja Koskelainen on eteenpäin menneet, mutta Saukko ja Nokkala tuntuu mielestäni astetta parempina vaihtoehtoina.
Kierrätystä mielestäni tarvitaan, ei hulabaloota, mutta ihan lepuutustenkin takia järkevästi. Sen verran pelkään loukkaantumisia.
 
Viestejä
11,744
Eikös yksi harjoituspelien ideoista ole että voidaan kokeilla/antaa peliaikaa kaikille rosterissa oleville jotta koko joukkue saa pelaajaan tuntumaa. Nokkalan poissaolo tänään, ei välttämättä tarkoita mitään seuran jättämisä. Pelasi kuitenkin sunnuntaina HP:ta vastaan.

Mutta noihan saa tietää sitten kun kertovat.
 
Viestejä
1,150
Hyvin näytti peli kulkeneen tänään Pihkalassa ja mukavasti juoksuja laajalla rintamalla. 👍
 
Viestejä
1,150
Miltä se Koplan kausi nyt näyttää pari päivää ennen ensimmäistä peliä?

Rankingeissa meidän on laitettu useimmiten sijalle kolme Joensuun ja Vimpelin jälkeen. Itse olen tietysti sitä mieltä, että Kopla tulee olemaan JoMa:n kanssa finaaleissa myös tällä kaudella, mutta siihen on vielä pitkä matka. Lähtökohtaisesti meillä on sarjan kokeneimpia joukkueita, jonka rutiinitaso on korkealla ja tuskin suuria notkahduksia tullaan näkemään.

Itse nostaisin kolme isoa pointtia tulevaille kaudelle:

1. Kotiuttaminen

Juha Korhosen lähdöstä on puhuttu ja kirjoitettu varmasti jo tarpeeksi, mutta kotiuttaminen tulee olemaan Koplan sisäpelin suurin haaste. Ehkä tästä kuitenkin tehdään liian isoa numeroa, koska on meillä kuitenkin aika leveä tuo "keskipalkki": Toikka, Laakso, Latvala, Hacklin ja Kivipelto. Korhonen oli viime kaudella aivan päällikkö, mutta toistaalta aika paljon myös tilanteita pelattiin Korelle. Nyt siellä ei ole "tulppaa" etenemässä, vaikka Toikka ja Laakso eivät onnistuisikaan, kun vaan pelataan järkevästi niin päästään rummuttamaan aika laajalla orkesterilla ja lyömään aina nopeita jalkoja (Toikka, Laakso) kotiin.

2. Ulkopeli

Kopla ei pelannut viime kaudella huonoa ulkopeliä ja Kivipelto oli usein maagisen hyvä, mutta silti JoMa oli loppukaudesta valtavasti meitä edellä. Ehkä ulkopelin kehittämiseen ei keskitytty tarpeeksi ja tutkittu vastustajien tekemisiä riittävästi, mutta nyt tämä on Saku Kapasen päätehtäviä. Toivottavasti Kapo hyvänä pelinlukijana pystyy tuomaan myös valmentajana lisäarvoa joukkueelle.

3. Loukkaantumiset akselilla Hartikainen-Laakso-Latvala

Kop-kop. Latvalan Matti on vanhoilla päivillään oppinut pitämään itsestään hyvää huolta ja viime kausina poissaoloja on tullut huomattavasti vähemmän, mutta Hartikaisesta ja Laaksosta olen erityisen huolissani. Herroilla ja Järvisen Antilla on varmasti paljon tietoa vammojen ehkäisystä, joten nyt ei yhtään turhia riskejä, kun tuntee molempien historian. Iiro Nokkala ja/tai Matti Saukko heti ulkopeliin ja jokeripaitaa päälle, jos yhtään "kiristelee".

Bonuksena toivoisin, että joku nuorista pystyisi ottamaan ennakkoluulottomasti noita Teemu Nurmion jättämiä saappaita itselleen. Toivottavasti tuohon saataisiin luotua ilmapiiri, että pojat uskaltavat onnistua ja virheitä ei saa pelätä liikaa. Ainakaan Pakarisen juoksuvalmennuksesta homma ei varmasti jää kiinni. Voisiko Ville Pesu olla kauden suurin yllättäjä Koplassa?
 
Viestejä
2
7.5.2019 Kouvolan Pallonlyöjät Lahden Mailaveikot Kahden seuran välinen kaksoisedustussopimus Ville Pesu (miesten Superpesis, miesten suomensarja)
Roope Koskelainen (miesten Superpesis, miesten suomensarja)

Missä Nokkalan ja Löppösen kaksoisedustukset? Kehittääkö suomensarja, jossa pelaa C-poikia superin varamiehiä? #koplanjunnutyö
 
Viestejä
1,512
7.5.2019 Kouvolan Pallonlyöjät Lahden Mailaveikot Kahden seuran välinen kaksoisedustussopimus Ville Pesu (miesten Superpesis, miesten suomensarja)
Roope Koskelainen (miesten Superpesis, miesten suomensarja)

Missä Nokkalan ja Löppösen kaksoisedustukset? Kehittääkö suomensarja, jossa pelaa C-poikia superin varamiehiä? #koplanjunnutyö

Koskelainen eikä Pesu ole junnu ikäisiä.. Mutta hyvä se on huudella ihan varmuuden vuoksi :)

EDIT: Eikä Nokkala.
 
Viestejä
11,744
Löppönen näyttää olevan listattu Koplan ja LMV:n väliseen farmisoppariin kuten nippu muitakin pelaajia mutta Nokkala ei ole siinäkään listassa.

Kaksoisedustuksia saa superin joukkueella olla max 3 alaspäin (muilla sarjatasoilla 3 alas ja 3 ylös) joten Nokkala ja Löppönen eivät voi molemmat olla kaksoisedustuksella jos Pesulla ja Koskelaisella moinen jo on. Kaskoisedustukseen voi tänä vuonna laittaa 1994 .. 2004 välillä syntyneitä.

Vähän kuullostaisi, että Nokkalalle haetaan kaksoisedustusta ykkösen joukkueeseen? Lisäksi Löppönen farmiin eikä kaksoisedustukseen viittaisi siihen, että Löppösen ajatellaan olevan pääasiassa Suomarissa jolloin karensseista alaspäin siirtyessä ei juurikaan tule harmia.

No kohtahan ton näkee koska kilpailumääräysten §22.1 mukaan Sopimus kaksoisedustusoikeudestaon tehtävä ja allekirjoitettava ennen ylemmän sarjatason joukkueen sarjakauden alkamista ja se astuu voimaan tekohetkellä.
 
Viestejä
424
Kohta se alkaa , lämpö nousee niin ulkona niin kuin varmaan kentälläkin. Herätään talvihorroksesta taas kentän laidalle.
Kopla IPV pelissä mielenkiinnolla seuraan vanhojen Koplalaisten Hyötyläinen ja Nurmio edesottamuksia kentällä.
Nokkala näyttää puuttuvan koplan kokoonpanosta, Saukko , Pesu ja Löppönen jokereina. Saadaanko Dahlström pidettyä aisoissa ratkaisee paljon, viime vuonna kuritti koplaa aika monta kertaa. Luomalla eilen A-poikien peli alla vaikuttaako ?
Valtteri Hämäläinen näyttää pelaavan A-pojissa myös Koplan riveissä. Onkohan Iivarinen keksinyt jotain uutta sisäpeliin ?
Tilanteita tulee varmasti paljon sen takaavat Mäentausta Lammila , Hartikainen ja Toikka. Uskon Koplan 2-0 voittoon.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös