Supervuoro

KPL 2019

Viestejä
461
Saku Kapanen on looginen valinta ja varmasti pystyy auttamaan varsinkin ulkopelin kehittämisessä. Kapo oli urallaan älykäs pesäpalloilija, joka pärjäsi ennenkaikkea pelinlukutaidollaan ja nopeudellaan, vaikka heittokäsi ei ollut timanttia ja sisällä varsinaista läpilyöntiuhkaa ei ollut pelotteena. Uskon, että he muodostavat Iivarisen kanssa hyvän tiimin ja joukkue on Kapaselle edelleen varsin tuttu.
 
Viestejä
115
Ensi kesän kausikortit myynnissä maanantaina klo 10.00 alkaen.

Kausikortit kaudelle 2019 tulevat myyntiin maanantaina

Nyt voi sitten varata koko kaudeksi paikan mistä vaan, vähän kyllä arveluttaa tässä kohtaa alkaa varaamaan kun ei tiedä mihin nuo uudet pylväät tarkalleen sijoittuvat. Pitää käydä kentällä katsomassa sopiva paikka jahka saavat pylväät tai perustukset paikalleen.

  • Katettu katsomo (A1 ja A2, numeroitu paikka), 190€
  • Aikuisten kausikortti (B, C, D, E-katsomo), 150€
  • Eläkeläisten ja opiskelijoiden kausikortti (B, C, D, E-katsomo), 100€
  • Faniryhmä MustaKeltaisten kausikortti (jäsenyys), 120€ / myynnissä vain toimistolta
  • Kannattajakortti (haluamallasi paikalla, sis. kaikki ottelut), 290€
  • Klubikortti (sis. ruokailun ja paikan VIP-katsomossa), 890€
 
Viestejä
4,749
Hmm, viiden tai kymmenen ottelun sarjalippua ei siis ensi kaudellakaan. No mitä ei ole sitä ei ole. Pitää ostella sitten yksi kerrallaan ja siirtää koplakortti piirongin pohjalle kun ei sille näemmä ole enää käyttöä.
 
Ylijäämä 166 000 euroa oli hieman pienempi kuin arvioin. Ilman leiriä ja loppuotteluiden huimaa yleisömäärää tulos olisi ollut nollan tienoilla. Kaksi asiaa huolestuttaa. Koko ylijäämä ilmeisesti käytettiin velkojen maksuun. Ehkä oli pakko. Jos ei ollut, niin olisi ollut syytä jättää kassaan hieman puskuria. Toinen huolestuttava seikka, jota olisi seuran hyvä joskus avata, on normaalibudjetin suuruus eli n. 900 000 euroa. Miksi se on useita satoja tuhansia korkeampi kuin keskivertoseuran budjetti? Jutussa paljastui, että Haminan kolmikolle maksettiin aikanaan noin tuplapalkkaa. Takavuosien perua lienee, että palkat ovat KPL:ssä aika korkeat. Kenestäköhän tulee uusi puheenjohtaja? Jari Vesanen olisi hyvä valinta, jos on käytettävissä.
 
Viestejä
115
Itse näen velkojen maksun ihan järkevänä tapana käyttää ylijäämä - imagon korjaus kevään kompastumisen jälkeen ja kyllähän seura saa aina otettua lisälainaa jos tulee oikeasti pakottava tarve investoida johonkin yllättäen.

Ja kokonaan velaton seura on varmasti kaikkien kannalta etu :)

Ajatelkaapa että parin vuoden päästä sama raha kenties menee täysimääräisenä kassaan.
 
Itse näen velkojen maksun ihan järkevänä tapana käyttää ylijäämä - imagon korjaus kevään kompastumisen jälkeen ja kyllähän seura saa aina otettua lisälainaa jos tulee oikeasti pakottava tarve investoida johonkin yllättäen.

Ja kokonaan velaton seura on varmasti kaikkien kannalta etu :)

Ajatelkaapa että parin vuoden päästä sama raha kenties menee täysimääräisenä kassaan.
Seura saa lainaa vain, jos yksityishenkilöt sen takaavat. Siksi olisi ollut järkevää jättää vähän puskuria. Kouvolan Sanomissa oli juttua samasta aiheesta. Siitä ilmeni, että ylijäämästä puolet tuli leiristä. KPL pääsi juuri ja juuri viidenteen otteluun Jymyä vastaan. Se ja kaksi finaalia pelattiin Kouvolassa. Niissä oli väkeä n. 12 300. Yksinkertaisen laskelman mukaan, jos Kopla ei olisi noussut neljännessä välieräotelussa Hiukassa toisella jaksolla tappioasemasta supervuoroon ja sen voittoon, olisi kauden tuloksesta jäänyt uupumaan pitkälti yli 100 000 euroa. Entä ensi kesänä, jos ei päästä loppupeleihin ja ei ole leiriä? Muun myynnin on onnistuttava.
 
Viestejä
461
Ei ollut näköjään Jari Vesanen enää käytettävissä hallitustehtäviin. Harmi, mutta toivottavasti Lehdon Harri ei aiheuta liikaa ristiriitoja seurassa. Onnittelut kuitenkin.

Minun ymmärrykseen ei vaan mahdu, että miten tuota velkaa on vielä niin paljon, että se ei 2-3 vuodessa kuittaannu?
 
Viestejä
4,749
No eikö sillon viime tammikuussa puhuttu, että velkaa oli reilu 350 000 vai muistanko väärin? Nyt tehtiin leirillä ja lähes maksimaalisella kotiottelumäärällä pudotuspeleissä lämpimän kesän jälkeen 150 k€.

Tempun toistaminen ilman leiriä ei le helppoa ja kesästäkään ei ole takeita. Kustannukset kasvavat joten realismia voi olla esim maks 40 k€ lyhentäminen per vuosi. Jos velkaa on jäljellä parisataa kiloa niin viisi vuotta. Jos tulee mestaruus niin saadaan enemmin pätäkkää mut tossahan jo puhuttiin että 2020 joukkue on aikalailla auki.

Jos halutaan pelata mestaruudesta niin valmiita pelaajia pitänee hankkia ulkoa ja jos ei kisata mitalesta niin ei tule samaa rahaa pudotuspeleistä.

Eiköhän se noista palasista tule, että pari kolme vuotta velattomaksi ei onnstu.
 
Suurimmat tappiot tehtiin silloin, kun oli erittäin kallis joukue ja riittävää menestystä ei tullut. Jos aikoo menestyä sekä urheilullisesti että taloudellisesti, on uskallettava satsata riitävästi. Tyhmintä on satsata paljon, mutta karvan verran liian vähän. Toki on paljon kiinni onnestakin. Jos 1 - 2 otteluja ratkovaa pelaajaa sattuu loukkaantumaan, voi katastrofi olla lähellä. Koplalla oli viime kesänä kaikki mahdolliset tuurit ja viuhkat kohdallaan. Niin ei tietenkään voi aina olla. Tässä tulee mieleen vuoden alun keskustelut, jossa KPL:lle vaadittiin sitä ja tätä. Nyt nämä hurjimmat arvostelijat voisivat ainakin hiljaa mielessään myöntää pahimpien ylilyöntiensä olleen asiattomia. Julkisestihan he eivät sitä tee. Uusi pj. on pesismiehiä ja osannee myös talouspuolen. Hän sanoi käärivänsä hihat. Eniten työtä riittä siinä, että budjettia pystytään järkevästi pienentämään, junioripolkua edustukseen kehitettyä ja kmppanimyyntiä tehostettua. Kuten hän aivan oikein sanoi: pitää alkaa rakentamaan ajoissa vuoden 2020 joukkuetta.
 
Viestejä
4,749
Uusi pj. on pesismiehiä ja osannee myös talouspuolen. Hän sanoi käärivänsä hihat. Eniten työtä riittä siinä, että budjettia pystytään järkevästi pienentämään, junioripolkua edustukseen kehitettyä ja kmppanimyyntiä tehostettua. Kuten hän aivan oikein sanoi: pitää alkaa rakentamaan ajoissa vuoden 2020 joukkuetta.
Työnteko seuraorganisaatiossa on jatkuvan menestyksen kannalta elinehto. Uudella puheenjohtajalla näyttää olevan fakta/maanläheinen lähestyminen ja tuskin siitä haittaa on. Koplan junnutyö on ollut niin hyvää viime vuosina, että sen jatkumonksi jatkuva menestys miesten sarjoissa kustannustehokkaasti on ihan tehtävissä. Mutta ei se mikään automaatio ole. Tuolla liikevaihdolla myös velkojen saaminen halutulle tasolle - mikä se sit onkin - on ihan tehtävissä

Suurimmat tappiot tehtiin silloin, kun oli erittäin kallis joukue ja riittävää menestystä ei tullut. Jos aikoo menestyä sekä urheilullisesti että taloudellisesti, on uskallettava satsata riitävästi. Tyhmintä on satsata paljon, mutta karvan verran liian vähän.
Yhdistyksen/ei teollisen toiminnan haasteita on kyllä että vieras raha on tosi kallista ja aika moni toimiikin periaatteella että ensin on ansaittava se minkä voi käyttää. Sellutehtaan tai siis anteeksi biotuotetehtaan rakentaja ottaa velkaa nyt ja rakentaa tehtaan ja ajattelee että joskus 10 vuoden päästä mulla alkaa jäädä rahaa muuhunkin kuin velkojen maksuun ja pari ekaa vuotta käynnistyksen jälkeen saattaa hyvinkin olla sellaisia että pitää laittaa vielä lisää rahaa. Tai sitten jos on sellun hintabuumi niin homma hoituu viidessä vuodessa. Yhtäkaikki fokus on jossain 5 v+ päässä. Kuinka moni urheiluseura voi tehdä niin? Ei varmaan moni.

Hyttinenhän sanoo Koplan sivuilla "Joukkue ei halventunut riittävästi ja se 2012 oli pahin taloudellisesti"

Kopla vaihtoi Partasen, Rantasen ja 2X Latvalan Toikkaan, Heikkilään sekä Postiin. Hyttinen sanoo maksaneensa Haminasta tulleelle kolmikolle tuplapalkkaa siihen nähden mitä olisi pitänyt. Jos tuplapalkka ja liian pieni halventuminen pitää paikkaansa niin kundeilla on ollut tosi hyvät sopparit kun huomioi ketä lähti pois, mahtaakohan Toikka olla vieläkään moisissa palkoissa kuin 2012?

Luulen, että 2012 meni muukin asia kuin kalliit tulokkaat ja pudotuspeleistä ulosjäänti pieleen jos se on ollut taloudellisesti raskain.

No menneet on menneitä ja niistä veloista vaan pitää jotenkin selvitä. Lueskelen juuri HP:n 90 v. juhlakirjaa ja kyllä HP:kin on sen perusteella käynyt tosi syvällä taloudellisesti - konkurssi ja toiminnan loppuminen kokonaan aisi olla usempana vuonna 2000 -luvun alussa enemmin kuin lähellä. Onneksi seuratyöhön on löytynyt loankaatoa sietäviä työhaluaisia henkilöitä ja HP on nyt velaton (tai oli ainakin kauden alussa ... ) ja entinen aika ei varmaan houkuta.

On hyvä merkki, että uudella puheenjohtajalla on halu tehdä töitä seuran hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:
En tarkoita satsaamisella velan ottoa. Tarkoitan lähinnä sitä, että osataan rakentaa kauden joukkue niin, että sekä urheilullinen että taloudellinen menestys on optimissaan ja vastaa seuran resursseja ja potentiaalia. Helpommin sanottu kuin tehty. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen tällaiselta pohjalta sisältää aina riskin. Viime kesänä Kopla onnistui nappiin. Voisi esim. kuvitella, että Korhonen oli se pelaaja, johon päätettiin viimeisenä lisänä panostaa. Tuo panostus tuli moninkertaisena takaisin. Väitän, että juuri ilman Korhosta - toki muillakin pelaajilla oli tärkeä rooli - olisi sijoitus ollut ehkä neljäs ja tulot toista sataatuhatta pienemmät. Mutta eihän sitä aina tiedä, kehen pitäisi vielä entisten lisäksi panostaa. Kun sarjassa pelaa keskikastissa kymmenkunta melko tasavahvaa joukkuetta, on moni seura tilanteessa, jossa yhden otteluja ratkovan pelaajan hankkiminen tai sellaisesta luopuminen vaikuttaa sijoitukseen oleellisesti. Ensi kesänä on jännä nähdä, mikä on Korhosen panos Tahkon menestykseen ja vastaavati, paljonko Koplan menestys laskee. Jos seuralla on paljon velkaa, ei se ole tilanne, jossa voi ottaa riskiä panostamalla vahvasti tulevan kauden joukkueeseen. Niin tekemällä pelataan upporikasta ja rutiköyhää. KPL joutui pahaan rakoon, kun Kaikko lopetti seuran sponsorina juuri, kun oli saatu kohtuu menestystä kalliilla joukkueella. Vaikea on tuollaisessa tilanteessa mitoittaa toiminta "optimiin".
 
Viestejä
4,749
En tarkoita satsaamisella velan ottoa. Tarkoitan lähinnä sitä, että osataan rakentaa kauden joukkue niin, että sekä urheilullinen että taloudellinen menestys on optimissaan ja vastaa seuran resursseja ja potentiaalia. Helpommin sanottu kuin tehty.
Noin sen varmaan pitää mennä melkein kaikessa urheilussa saati pesäpallon tapaisessa osa-ammattilaisuuslajissa. Mutta todellakin helpommin sanottu kuin tehty.

Tulevaa ei onneksi tiedä kukaan joten kausi pitää pelata eikä vaan jakaa etukäteen sijoituksia kokoonpanon perusteella. Koplalla on ensi kaudellakin valmiudet ja mahdollisuudet vaikka mihin.

Aika näyttää ja sitä vaan kauden alkua, että pääsisi taas KSS-Areenalle. Toivottavasti Koplan kotiotteluohjelma ei mene kovin pahasti HP:n kanssa päällekkäin. Silloin kyllä Vallikenttä voittaa aina.
 
Viestejä
174
En tarkoita satsaamisella velan ottoa. Tarkoitan lähinnä sitä, että osataan rakentaa kauden joukkue niin, että sekä urheilullinen että taloudellinen menestys on optimissaan ja vastaa seuran resursseja ja potentiaalia. Helpommin sanottu kuin tehty. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen tällaiselta pohjalta sisältää aina riskin. Viime kesänä Kopla onnistui nappiin.
Tässä ollaan pitkäjänteisen menestyksen ytimessä. Joskus jotkut tässä Onnistuvat isolla oolla. Viime kesänä miesten superin joukkueista ehkäpä kaikkein parhaiten juuri KPL Kossun ja KaMan ohella. Ja vaikken pelaajien tarkkoja ansioita tiedäkään, veikkaan että juuri samoista (ennakkoarvioihin verrattuna) ylisuorittajajoukkueista löytyy eniten niitä pelaajia, joiden panos palkkioonsa suhteutettuna jäi eniten plussalle, Koplasta tulevat päällimmäisenä mieleen kotiuttajajokeri Korhonen ja ennen muuta muuntuneen sisäpeliroolin takia S Toikka, Kossusta kotiuttajajokeri Wahlsten, KaMasta koppari Rouhiainen ja lukkari Lehtinen.:)
 
Ylös