Supervuoro Verkkolehti »

Korona uhka pesiskaudelle?

LBC

Viestejä
3,605
Joo tuo juttu oli aika vänkä. Voisin kuvitella, että eräässä suuressa länsivaltiossa, sen ylimmän poliittisen johon kamareissa ja varsinkin hoitohuoneessa kysellään kovasti, että mistä niitä alpakoita löytyy ja miten niitä voi laittaa ja voisiko niistä uuttaa suihketta keuhkoihin.

Mutta asiaahan tuossa jutussa siis oli ja aika huima - tosin lyhyt - kuvaus siitä kuinka tiiiviisti tuon viruksen kimpussa ollaan.

Jos pesäpallokautta ei saada ensi kesänä läpi jollain lailla tätä vuotta paremmin, niin saattaapi meillä olla luokkaa isompiakin huolia.
 
Viestejä
11,744
No pesiskausihan saatiin suht hyvin läpi. Yrittävät tikistää tuon futiskaudenkin läpi.ykkösessä, FC KTP:lla muista joukkueista johtuneita koronarästipelejä jo kaksi ja ne ujutetaan muiden matsien joukkoon. viimeiseen kahteen viikkoon viisi peliä, joka on futikseen kaut aika paljon etenkin lokakuussa. Kautta ei jatketa ku tulee sopimus- ja vakuutusjuttuja vastaan. No jospa ne sen sarjanousun silti hoitaa niin saadaan tupla Kymenlaaksoon.

Kymsote suosittaa, että Kymsoten alueella ei järjestetä turnausmuotoisia (siis yli kaksi joukkuetta) palloiluturnwuksia. Siinä on alue- ja juniorisarjoilla mietittävää mitä tehdään.

Mutta joo, Harry Potterin Usvattoman tulevaisuuden opinnoista ois nyt apua jos ensi kesää haluaisi nyt suunnitella. Ehkä se maunokoivistomainen optimismi on nyt paikallaan.
 
Viestejä
3,498
Alkaakohan täällä kohta olla enemmänkin paniikin lietsojia viime kevään malliin? Mikä saa uskomaan, että tilanne olisi toukokuussa huonompi kuin viime vuonna? STM hallitsee kyllä rajoitukset ja on aina niiden suhteen aktiivinen, mutta maskien ja rokotteiden suhteen on ollut paljonkin toivomisen varaa.
 
Viestejä
11,744
En tiedä paniikinlietsonnasta mutta eihän nuo Euroopan tarttuvuusluvut ole kauniita viime kevääseen verrattuna. Huhtikuun puolessavälissä kahden viikon tarttuvuusluku oli noin 60 tartuntaa 100 000 asukasta kohti ja marraskuun puolessavälissä oltiin melkein 600:ssa. Suomessa toki Oltiin joulukuussa vain kolminkertaisessa luvussa ja nyt kaksinkertaisessa (60) verrattuna kevääseen joka on ihan mukiinmenevästi, ottaen huomioon, että STM vain tyrii. Kevään Suomen lukuja varmaan laskee testaamisen nihkeys mutta ei kait se enää ole murheena? Euroopassa kuitenkin huidellaan ihan eri luvuissa kuin keväällä. En pidä mahdottomana, etteikö Suomessa voitaisi olla samoissa tai jopa paremmissa luvuissa kuin keväällä, mutta en pitäisi asiaa mitenkään varmana.

Ne rokotteethan eivät käsittääkseni estä tartuntaa eikä tartuttamista vaan ehkäisee/estää sairastumista taudin vakavaan muotoon. Eli rokottaminen ei minun ymmärtääkseni mitenkään kadota Covid-19 tautia.

Mitäs STM on tehnyt väärin rokotteiden kanssa? Eikö primääriongelma ole rokotteiden saatavuus?

Vai oliko virhe siinä, että lähdettiin yleiseurooppalaiseen diiliin, jossa on sovittu rokotteista monen valmistajan kanssa ja sopparithan tehtiin vaiheessä missä ei vielä tiedetty kenen rokote toimiija milloin kenenkin rokote valmistuu. Uskotko siis, että Suomen olisi pitänyt toimia ja neuvotella yksin hankintadiilit? Kaikkien toimijoiden kanssa vai veikata jotakuta toimijoista?

Suomen tartuntatilanne on sen verta hyvä, että on aika selvää että tänne on saatu alun niukkuudessa vähemmin rokotetta kuin esim Tanskaan jonka tartuntaluvut ovat olleet joulukuussa yli kymmenkertaiset Suomeen verrattuna. Rokotettuja näyttää Tanskassa olevan noin 13 kertaa enemmin kuin täällä. Alankomaat eivät ole vielä aloittaneet rokottamista lainkaan.

Sairaanhoitopiirit sanovat yksittäin rokottaneensa enemmin kuin tilastoissa vielä näkyy joten ei kait tuo ihan niin matalat luvut ole kuin mitä väitetään? Nyt saapuneet rokotteet vaativat erityiskylmää kuljetusta joten jakelukin lienee vaikeampaa, ehkä. Hesarin jutussa sanotaan, että tehohoitohenkilökuntaa ei oe haluttu rokottaa kaikkia kerralla koska rokotukseen liittynee aina riski saada kuume ja ei ole haluttu ottaa riskiä että henkilökunnasta on iso osa poissa töistä kuumeen takia. Viime viikon lopullahan rokotteita saapui jo kait yli 40 000 annosta joten jos ensi viikolla ei ala määrät kasvamaan niin sitten voi kyllä varmaan jo osoittaa sormella.

Vai tarkoitatko pullossa olevaa annosmäärää? Jos tiedettiin etukäteen, että pullossa on säännönmukaisesti yli kuusi annosta vaikka on viiden annoksen pullo niin sen olisi voinut kyllä ohjeistaa heti, muutenhan tuohon reagoitiin minusta melko nopeasi kun asia tuli ilmi. Yksittäisen rokottajan asiahan moinne päätös ei oikein ole. Hivenen ihmettelen valmistajan toleransseja, nehän menettävät businesta jos varmuusvara on selvästi normaalia suurempi. Niissä pulloissahan on kait aina ylenmäärin koska annustelussa kuitenkin hukkuu tavaraa ja normikäytäntö kait on, että pohjia ei kaavita. Pitäisikö kaapia on sitten ihan hyvä kyssäri kyllä. Ehkä pitäisi.
 
Viestejä
388
Alkaakohan täällä kohta olla enemmänkin paniikin lietsojia viime kevään malliin? Mikä saa uskomaan, että tilanne olisi toukokuussa huonompi kuin viime vuonna? STM hallitsee kyllä rajoitukset ja on aina niiden suhteen aktiivinen, mutta maskien ja rokotteiden suhteen on ollut paljonkin toivomisen varaa.

En ole aiemmin koronasta kirjoitellut, mutta nyt kaikesta huolimatta uskallan. Toukokuuhun mennessä näin maallikon päättelemänä iso osa väestöstä on vielä rokottamatta. Rajoitukset ovat ehkä purreet, mutta varmuuden vuoksi niitä jatkettaneen edelleen. Yltiöoptimismismiin ei sarjakauden normaalin aloituksen suhteen ole syytä. Sorruin siihen itse viime kesänä ostamalla yli 300 euron Mestiskausikortin. Nyt sarjassa on menossa vähintään kahden kuukauden tauko, johon kukaan ei vielä syksyllä olisi uskonut. Korona on arvaamaton.
 
Viestejä
448
Onhan tämä kyllä surullista urheilu ja tapahtuma-alalle tämä rajoitusten kanssa kikkailu. Koskaan ei tiedä miten saa viikon päästä ottaa yleisöä tai saako pelata, ja ei auta vaikka kaikki olisi kunnossa eikä tartunnat ole levinneet peleistä.
Esim tällä hetkellä surettaa Liiga tilanne, ja kuten eräs mestis valmentaja totesi osuvasti (vapaa lainaus)
”Kummallista, kun voi baariin mennä laulamaan karaokea ja tunkea kieltä toisen kurkkuun kännissä, mutta jäähalliin ei saa mennä, jossa ihmisillä maskit ja turvavälit toteutuvat.
Toivottavasti kesällä saadaan yleisö otteluihin, eikä tarvitse ihmetellä täysiä terasseja ja tyhjiä pesäpallokatsomoita..
 
Viestejä
917
https://yle.fi/urheilu/3-11726562 Onhan asia vakava ja pitää niin suhtautuakkin mutta tämä kaksinaismoralismi on ihan käsittämätöntä. Baariin saa mennä 50% väestä "vetämään hiivaa ja halailemaan" mutta jos sielä baarissa on mies kitaran kanssa soittelemassa niin paikalle saa mennä 10 ihmistä. Urheilukatsomot on ilmeisesti se suurin taudinpesä kun pitää raippaa antaa tosissaan, vaikkakaan en muista että yhtään uutisoitua tartuntaa olisi tullut ko. tapahtumissa. Turvavälit ja maskit päässä istutaan paikallaan pari tuntia niin saa aika huono tuuri olla jos jotain muuta saa kuin urheiluelämyksen. Ja tämä harrastusten kieltäminen on kanssa melkoista, samat lapset/nuoret on koulussa mutta illalla ei saa mennä ulkojäille tai ihan vaikka urheiluhalliin treenaamaan. Noh, onneksi meillä nyt sentään alle 15v treenit alkaa edes pienryhmissä.
 
Viestejä
11,744
Tiedetäänkö tartunnoista yleensä mistä ne ovat tulleet sellaisissa tapauksissa jossa kyseessä ei ole tunnettu tartuntaketju tyyliin 5 ihmistä tapaa taidenäyttelyssä usean kuukauden tauon jälkeen ja galleristilla todetaan korona ja kaikki viisi sairastuu koronaan? Eikö niitä jäljittämättömiä tartuntoja ole kuitenkin ihan merkittävä osa kaikista tartunnoista.

Mutta ravintolat joo. Suomessa taitaa olla hallinnolla ikävä dilemma - tarttuvuusluvut ovat yleiseurooppalaistasolla matalat, joten perusteita lockdownille ei juurikaan ole. Samaan aikaan yleinen mielipide tms painostaa että pitäisi olla voimakkaita toimenpiteitä. Lopputuloksena kielletään katselijat urheilusta kun ei Bayer Müncheninkaan matseissa moisia ole.

Kun Suomen urheilubusineksen vaikuttavuus sekä painostuskanavat ovat pieniä/olemattomia niin päätös on helppo. Jos ja toivotavasti kun tartuntatilanne pysyy hyvänä lopunkin pandema-ajan viranomaiset voivat onnitella itseään hyvästä toiminnasta ja jos urheilussa tulee raatoja niin suoraan taloustunnusluvuissa näkyvä vaikutus on pieni. Jos taas tarttuvuusluvut kääntuyvät jyrkkään nousuun niin kyllä niitä rajoitteita tulee muillekin aloille lisää.

Kun juttelee keski-eurooppalaisten kollegojen ja asiakkaitten kanssa päivittäin niin onhan vaikka nuo Saksan koronarajoitukset aikalailla massiivisempia kuin meillä, mutta niin on tarttuvuusluvutkin - meitä tiukemmasta maskisäännöistä huolimatta.

Tuolta voi vilkaista, mutta kuullostaa näin etelä-rannikon asukkina hurjalta, että ensi maanantaista lähtien saa tavata vain yhtä omaan talouteen kuulumatonta ihmistä, tällä hetkellä raja on viisi. Tai vaikka se, että jos kotiseutusi 7 päivän tarttuvuusluku on yli 100 tartuntaa per 100 000 asukasta niin et saa matkustaa yli 15 km päähän kotoasi ilman hyväksyttyä syytä - luulen kyllä työnteon olevan sellainen joten @Vince saa tulla Kotkaan työpaikalleen. Tosin Kymenlaakson tämän hetken luku on 65 tartuntaa per kaksi viikkoa joten kaukana ollaan tuosta rajoituksesta.

itseäni huolettaa enenmmin se, että junioritoiminta on aikalailla seis ja osin siitä saatetaan saada yhteiskunnallisestikin merkittävä kuluerä kansanterveydelle tulevaisuudessa.
 
Viestejä
2,807
Onhan tämä kyllä surullista urheilu ja tapahtuma-alalle tämä rajoitusten kanssa kikkailu. Koskaan ei tiedä miten saa viikon päästä ottaa yleisöä tai saako pelata, ja ei auta vaikka kaikki olisi kunnossa eikä tartunnat ole levinneet peleistä.
Esim tällä hetkellä surettaa Liiga tilanne, ja kuten eräs mestis valmentaja totesi osuvasti (vapaa lainaus)
”Kummallista, kun voi baariin mennä laulamaan karaokea ja tunkea kieltä toisen kurkkuun kännissä, mutta jäähalliin ei saa mennä, jossa ihmisillä maskit ja turvavälit toteutuvat.
Toivottavasti kesällä saadaan yleisö otteluihin, eikä tarvitse ihmetellä täysiä terasseja ja tyhjiä pesäpallokatsomoita..

Tänäänkin näkyy Ruudussa paljon joukkuepelejä, on lätkää, salibandyä, korista, lentopalloa...Ei tarvitse AVIn lupia kysellä ottelujen seuraamiseen. Kyllä kai se nyt on tärkeintä taltuttaa epidemia, jos rahaa ja pelihaluja riittää niin sarjat käyntiin ilman yleisöä.
 
Viestejä
1,344
Tiedetäänkö tartunnoista yleensä mistä ne ovat tulleet sellaisissa tapauksissa jossa kyseessä ei ole tunnettu tartuntaketju tyyliin 5 ihmistä tapaa taidenäyttelyssä usean kuukauden tauon jälkeen ja galleristilla todetaan korona ja kaikki viisi sairastuu koronaan? Eikö niitä jäljittämättömiä tartuntoja ole kuitenkin ihan merkittävä osa kaikista tartunnoista.

Mutta ravintolat joo. Suomessa taitaa olla hallinnolla ikävä dilemma - tarttuvuusluvut ovat yleiseurooppalaistasolla matalat, joten perusteita lockdownille ei juurikaan ole. Samaan aikaan yleinen mielipide tms painostaa että pitäisi olla voimakkaita toimenpiteitä. Lopputuloksena kielletään katselijat urheilusta kun ei Bayer Müncheninkaan matseissa moisia ole.

Kun Suomen urheilubusineksen vaikuttavuus sekä painostuskanavat ovat pieniä/olemattomia niin päätös on helppo. Jos ja toivotavasti kun tartuntatilanne pysyy hyvänä lopunkin pandema-ajan viranomaiset voivat onnitella itseään hyvästä toiminnasta ja jos urheilussa tulee raatoja niin suoraan taloustunnusluvuissa näkyvä vaikutus on pieni. Jos taas tarttuvuusluvut kääntuyvät jyrkkään nousuun niin kyllä niitä rajoitteita tulee muillekin aloille lisää.

Kun juttelee keski-eurooppalaisten kollegojen ja asiakkaitten kanssa päivittäin niin onhan vaikka nuo Saksan koronarajoitukset aikalailla massiivisempia kuin meillä, mutta niin on tarttuvuusluvutkin - meitä tiukemmasta maskisäännöistä huolimatta.

Tuolta voi vilkaista, mutta kuullostaa näin etelä-rannikon asukkina hurjalta, että ensi maanantaista lähtien saa tavata vain yhtä omaan talouteen kuulumatonta ihmistä, tällä hetkellä raja on viisi. Tai vaikka se, että jos kotiseutusi 7 päivän tarttuvuusluku on yli 100 tartuntaa per 100 000 asukasta niin et saa matkustaa yli 15 km päähän kotoasi ilman hyväksyttyä syytä - luulen kyllä työnteon olevan sellainen joten @Vince saa tulla Kotkaan työpaikalleen. Tosin Kymenlaakson tämän hetken luku on 65 tartuntaa per kaksi viikkoa joten kaukana ollaan tuosta rajoituksesta.

itseäni huolettaa enenmmin se, että junioritoiminta on aikalailla seis ja osin siitä saatetaan saada yhteiskunnallisestikin merkittävä kuluerä kansanterveydelle tulevaisuudessa.
Eikö se ollut joku aika sitten tiedossa että suurin osa tartunnoista on matkailusta tai perhepiiristä. Ei pitäis sulkea toimintoja jos sieltä ei tartuntoja tule. Pitää olla dataa päätöksien pohjaksi. Nyt suljetaan kaikenlaista varmuuden vuoksi. Pirkanmaalla onneksi sentään tajutaan ensi viikosta vapauttaa nuorison harrastustoiminta.
 
Viestejä
3,498
Ei olisi pitänyt...

Kukaan ei ole sanonut, että STM vain tyrii, mutta minä sanoin, että toivomisen varaa on ollut ja on. Näinkin voi Suomen "hyvistä" luvuista sanoa: suomalaiset ovat valtaosin ohjeita noudattavaa väkeä ja kiitos luvuista kuuluu kansalaisille. Luvut on "helppo" pitää aisoissa rajoituksilla tällaisessa maassa, jossa lainkuuliainen kansa asuu väljästi ja pitää normaalistikin oman turvareviirinsä melko suurena eli ei siis harjoita poskisuudelmia jne.

Loistavaan arvosanaan voi vaatia enemmän. Vaatimus kohdistuu poliittiseen johtoon, STM:ään ja ehkä myös THL:ään. Viimeksi mainittu ja muutamat THL:n ulkopuoliset asiantuntijat kuten Rämet ja Aivelo ovat olleet erinomaisia. Toivomisen varaa on ollut mm: maskifarsissa väärine ohjeineen, kevään lentokenttätoiminnassa, alueellisten erojen huomioimattomuudessa, rokoteasioihin vaikuttamisessa EU:ssa, rokottamisessa (6. annos, rokotteiden varaaminen toiseen pistokseen sen sijaan , että pistettäisiin kaikki saatavat rokotteet heti), kesäajan hukkaaminen suunnittelussa ja varautumisessa, tiedottamisessa (Kiuru etenkin) jne. Rajoituksiin painottuva johtaminen ei ole riittäävää. Voi vaatia kunnianhimoisempaa toimintaa.

Toivottavasti mennyt ei ole enne tulevasta. Jatkossa kuitenkin epäilen, ettei Suomessa oteta käyttöön massiivista joukkorokottamista, vaan rokottaminen tapahtuu ajanvarauksella yksittäin joissain terveyskeskuksissa. Toivottavasti olen väärässä. Kateellisena katsoo uutispätkiä Israelin joukkorokottamisista, jossa ihmiset seisovat vierekkäisissä jonoissa odottaen vuoroaan. Ei STM yksin ole syypää, vaan katseet kääntyvät hallitukseen, joka ei pysty oikeastaan sen parempaan kuin sanomaan esim.: "Nyt ei ole aika mennä mökille".

Itse yrittäisin poliitikkona vaikuttaa EU:n kautta siihen, että rokotteiden valmistuskapasiteettia saataisiin nostettua. Takavuosina Suomessa oli omaa rokotevalmistusta. Osaamista siihen on, mutta onko valmistuksen käynnistäminen mahdollista ja millä aikataululla, en tiedä. Medialta odottaisin mm. selvityksiä valmistuskapasiteetista ja sen nostamismahdollisuuksista.
 
Viestejä
1,344
Ei olisi pitänyt...

Kukaan ei ole sanonut, että STM vain tyrii, mutta minä sanoin, että toivomisen varaa on ollut ja on. Näinkin voi Suomen "hyvistä" luvuista sanoa: suomalaiset ovat valtaosin ohjeita noudattavaa väkeä ja kiitos luvuista kuuluu kansalaisille. Luvut on "helppo" pitää aisoissa rajoituksilla tällaisessa maassa, jossa lainkuuliainen kansa asuu väljästi ja pitää normaalistikin oman turvareviirinsä melko suurena eli ei siis harjoita poskisuudelmia jne.

Loistavaan arvosanaan voi vaatia enemmän. Vaatimus kohdistuu poliittiseen johtoon, STM:ään ja ehkä myös THL:ään. Viimeksi mainittu ja muutamat THL:n ulkopuoliset asiantuntijat kuten Rämet ja Aivelo ovat olleet erinomaisia. Toivomisen varaa on ollut mm: maskifarsissa väärine ohjeineen, kevään lentokenttätoiminnassa, alueellisten erojen huomioimattomuudessa, rokoteasioihin vaikuttamisessa EU:ssa, rokottamisessa (6. annos, rokotteiden varaaminen toiseen pistokseen sen sijaan , että pistettäisiin kaikki saatavat rokotteet heti), kesäajan hukkaaminen suunnittelussa ja varautumisessa, tiedottamisessa (Kiuru etenkin) jne. Rajoituksiin painottuva johtaminen ei ole riittäävää. Voi vaatia kunnianhimoisempaa toimintaa.

Toivottavasti mennyt ei ole enne tulevasta. Jatkossa kuitenkin epäilen, ettei Suomessa oteta käyttöön massiivista joukkorokottamista, vaan rokottaminen tapahtuu ajanvarauksella yksittäin joissain terveyskeskuksissa. Toivottavasti olen väärässä. Kateellisena katsoo uutispätkiä Israelin joukkorokottamisista, jossa ihmiset seisovat vierekkäisissä jonoissa odottaen vuoroaan. Ei STM yksin ole syypää, vaan katseet kääntyvät hallitukseen, joka ei pysty oikeastaan sen parempaan kuin sanomaan esim.: "Nyt ei ole aika mennä mökille".

Itse yrittäisin poliitikkona vaikuttaa EU:n kautta siihen, että rokotteiden valmistuskapasiteettia saataisiin nostettua. Takavuosina Suomessa oli omaa rokotevalmistusta. Osaamista siihen on, mutta onko valmistuksen käynnistäminen mahdollista ja millä aikataululla, en tiedä. Medialta odottaisin mm. selvityksiä valmistuskapasiteetista ja sen nostamismahdollisuuksista.
Vastuutahan on nyt siirretty kuntien koronaryhmille. Ettei tarvi hallituksen tehdä ikäviä rajoituksia.
Rokotukset menee päin p...tä. Olemmeko hieman liian hyväuskoisia esim eu hankintojen suhteen. Saas nähdä ketkä kaikki on tehnyt suoria ostoja ohi eu:n.
Ei varmaan ole helppo tehtävä hallituksella ollut mutta kyllä virheitä on myös tehty. Kansalaiset noudattaa rajoituksia aika hyvin. Nuoret aikuiset eivät ilmeisesti oikein jaksa enään...
 
Viestejä
2,807
Eikö se ollut joku aika sitten tiedossa että suurin osa tartunnoista on matkailusta tai perhepiiristä. Ei pitäis sulkea toimintoja jos sieltä ei tartuntoja tule. Pitää olla dataa päätöksien pohjaksi. Nyt suljetaan kaikenlaista varmuuden vuoksi. Pirkanmaalla onneksi sentään tajutaan ensi viikosta vapauttaa nuorison harrastustoiminta.

Se kai on ihan sama mistä tartunnan on saanut, oireeton ihminen voi levittää suurissa yleisötapahtumissa tautia hyvin tehokkaasti. Rajoitusten syynä on juurikin riskien minimoiminen, kuten THL:n Salminen sanoo MTV:n haastattelussa.

"Todennäköisin syy on, että tartuttavuus vaihtelee taudin vaiheen mukaan. Tartuttavuus näyttää olevan korkeimmillaan taudin alkuvaiheessa, joka on vähän kavalaa, sillä oireita ei välttämättä ole tai ne puuttuvat kokonaan. Olosuhteet ovat kaikkein ratkaisevin. Millaisissa olosuhteissa hän sattuu liikkumaan, kun hän on kaikkein tartuttavimmillaan, Salminen selventää.
Salmisen mukaan juuri tämä on syynä erilaisille koronarajoituksille Suomessa.
– On tunnistettu tilanteita, joissa riskit ovat korkeita, ja joiden toimintaa joudutaan rajoittamaan. Näin tämä vähän erikoinen ilmiö näkyy. Tartuntariskiä pienennetään puuttumalla korkeimpiin riskitilanteisiin, että supertartuttamistapahtumia tulisi niin vähän kuin mahdollista".
 
Viestejä
1,945
Ky
Onhan tämä kyllä surullista urheilu ja tapahtuma-alalle tämä rajoitusten kanssa kikkailu. Koskaan ei tiedä miten saa viikon päästä ottaa yleisöä tai saako pelata, ja ei auta vaikka kaikki olisi kunnossa eikä tartunnat ole levinneet peleistä.
Esim tällä hetkellä surettaa Liiga tilanne, ja kuten eräs mestis valmentaja totesi osuvasti (vapaa lainaus)
”Kummallista, kun voi baariin mennä laulamaan karaokea ja tunkea kieltä toisen kurkkuun kännissä, mutta jäähalliin ei saa mennä, jossa ihmisillä maskit ja turvavälit toteutuvat.
Toivottavasti kesällä saadaan yleisö otteluihin, eikä tarvitse ihmetellä täysiä terasseja ja tyhjiä pesäpallokatsomoita..
Kyllähän nuo rajoitukset ovat täysin ylimitoitettuja, esim. Oulun Raksilan Citymarketissa, jossa käy päivittäin todella paljon ihmisiä ei ole yhtään henkilökunnan jäsentä sairastunut koronavirukseen.
 
Viestejä
1,344
Se kai on ihan sama mistä tartunnan on saanut, oireeton ihminen voi levittää suurissa yleisötapahtumissa tautia hyvin tehokkaasti. Rajoitusten syynä on juurikin riskien minimoiminen, kuten THL:n Salminen sanoo MTV:n haastattelussa.

"Todennäköisin syy on, että tartuttavuus vaihtelee taudin vaiheen mukaan. Tartuttavuus näyttää olevan korkeimmillaan taudin alkuvaiheessa, joka on vähän kavalaa, sillä oireita ei välttämättä ole tai ne puuttuvat kokonaan. Olosuhteet ovat kaikkein ratkaisevin. Millaisissa olosuhteissa hän sattuu liikkumaan, kun hän on kaikkein tartuttavimmillaan, Salminen selventää.
Salmisen mukaan juuri tämä on syynä erilaisille koronarajoituksille Suomessa.
– On tunnistettu tilanteita, joissa riskit ovat korkeita, ja joiden toimintaa joudutaan rajoittamaan. Näin tämä vähän erikoinen ilmiö näkyy. Tartuntariskiä pienennetään puuttumalla korkeimpiin riskitilanteisiin, että supertartuttamistapahtumia tulisi niin vähän kuin mahdollista".
Pitää rajoittaa jos jossain tartunnat leviää.
Rokote täytys nyt saada aika äkkiä ainakin riskiryhmille, joka vois jo mahdollistaa vähän normaalimpaa elämää.
 
Viestejä
1,945
Se kai on ihan sama mistä tartunnan on saanut, oireeton ihminen voi levittää suurissa yleisötapahtumissa tautia hyvin tehokkaasti. Rajoitusten syynä on juurikin riskien minimoiminen, kuten THL:n Salminen sanoo MTV:n haastattelussa.
20.11.2020 julkaistu Naturen vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus 10 miljoonasta Wuhanin asukkaasta jotka kaikki testattiin kertoo että lähikontakteja oireettoman positiivisen kanssa löydettiin 1174, YKSIKÄÄN ei sairastunut lähikontaktissa oireettoman kanssa.
Meille on esitetty että meidän on pidettävä etäisyyttä, kulkea naamarit päässä koska kuka hyvänsä oireeton voi tartuttaa. Se oli väärä tieto.
Vielä erikoisempaa on että vaikka tutkimus on ollut julkinen jo reilusti yli kuukauden, YKSIKÄÄN "asiantuntija" tai media ei ole nostanut tätä esiin, vaikka tämän pitäisi olla ilouutinen.
Ei sovi agendaan, että oireettomat voivat elää normaalisti, sairaat potevat taudin kotonaan eivätkä levitä sitä muualle, eli sama ohje kuin aina on ollut.
 
Viestejä
1,344
En väheksy tautia mutta esim Tampereella tänään 7 tartuntaa tays vastuualueella(ainakin 300000 ihmisen alue). Ei niitä tartuntoja ainakaan juuri nyt ihan kauheasti ole.
Matkailua ulkomaille en nyt ymmärrä. Itsekin kovana matkailijana olen ollut tasan vuoden Suomessa tiukasti.
 
Viestejä
2,807
20.11.2020 julkaistu Naturen vertaisarvioitu tieteellinen tutkimus 10 miljoonasta Wuhanin asukkaasta jotka kaikki testattiin kertoo että lähikontakteja oireettoman positiivisen kanssa löydettiin 1174, YKSIKÄÄN ei sairastunut lähikontaktissa oireettoman kanssa.
Meille on esitetty että meidän on pidettävä etäisyyttä, kulkea naamarit päässä koska kuka hyvänsä oireeton voi tartuttaa. Se oli väärä tieto.
Vielä erikoisempaa on että vaikka tutkimus on ollut julkinen jo reilusti yli kuukauden, YKSIKÄÄN "asiantuntija" tai media ei ole nostanut tätä esiin, vaikka tämän pitäisi olla ilouutinen.
Ei sovi agendaan, että oireettomat voivat elää normaalisti, sairaat potevat taudin kotonaan eivätkä levitä sitä muualle, eli sama ohje kuin aina on ollut.

Voihan sitä näitä huuhaa hommia levittää.....

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös