Supervuoro Verkkolehti »

Korona uhka pesiskaudelle?

Viestejä
4,119
Toimisin, kuten @aakoo sanoo, ja lunastaisin kortit takaisin. Tukeminen on kaunis ajatus ja hyvä, jos joku mesenoimaan lähtee. Se ei saa olla kuitenkaan ensisijainen varainhankinnan keino. Asiakas ei ole pankki. Jos haluaa lainaa, menee pankkikonttoriin nöyristelemään.

@Pallo muuntajalle sen sanoikin jo, mutta lisää lainaa ei tässä tilanteessa saa yksikään seura paitsi ehkä Sotkamon Jymy voi sitä ottaa Tanskasen omasta lompakosta. Muilla on eri tilanne.

Ensinnäkään kaikki seurat eivät ole osakeyhtiöitä, ja ne jotka ovat eivät ole rikkaita sellaisia. Nyt ei puhuta NHL- tai edes Liigaseuroista joiden kassa pullistelee ja homma on bisnestä, vaan oma seuranikin on yhdistysmuotoinen jonka rahoitus pohjautuu nimenomaan sille fanien tuelle ja vapaaehtoistyölle jotta Superpesis ja junioritoiminta pyörii. Ne lainat mitä on otettu ovat varmasti aikalailla kaikki yhdistyksen jäsenten henkilökohtaisesti takaamia koska usko omaan seuraan ja yhteisöön on kova.

Aina voi ajatella että "minun lompakolleni ei tulla" ja se on ok, kausarin voi palauttaa, mutta sitten pitää vain hyväksyä se että kotipaikkakunnalla ei välttämättä enää miehet, naiset tai lapset pelaa pesäpalloa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3,507
Pankki ei anna yhdellekään tällaiselle seuralle lainaa, millä ei ole pienintäkään taetta takaisinmaksusta millään aikavälillä. Sitten voidaan katsoa kuinka moni milläkin paikkakunnalla on valmis pistämään omakotitalonsa pantiksi.
Aika tylyjä ovat vaatimukset, että rahaa vaan tiskiin korttien lunastamiseksi, vaikka se olisi kuinka lain mukaista. Kun ei ole rahaa, niin ei ole. Kukahan fani lähtee perimään kausarirahojaan vuosikausia kannattamaltaan seuralta? Usea seura on aiemmin pelastettu yksityisten omalle kontolleen ottamilla lainoilla ja takauksilla. Minusta on iso toivomus, että tällaisissa oloissa, joissa näkymät paremmasta taloudellisesta tulevaisuudesta ovat aivan hämärän peitossa, kukaan, esim. hallituksen jäsen, lähtisi omaa omaisuuttaan laittamaan likoon. Ei ole mitään takeita, ettei ensi vuosi ole kaikista kulusopeutusyrityksistä huolimatta yhtä vaikeasti rahoitettava kuin tämäkin vuosi. Kuka silloin kaivaa kuvettaan? Oma veikkaukseni on, etteivät kaikki superin seurat lähde tähän kauteen eivätkä seuraavaankaan ja perinteisiä seuranimiä katoaa lopullisesti pesiksen historiasivuille.
 
Viestejä
895
En ikinä olisi vielä äskettäin uskonut, että kirjoitan tätä, mutta mitä pidempään tässä on pohtinut, sitä enemmän ajattelen, että jos homma on hoidettu niin huonosti, että pari kuukautta systeemin kaataa sopeuttamisesta huolimatta, niin tavallaan sietää silloin kaatuakin. Ja omaa seuraani olen rakastanut 28 vuotta. En vaan yksinkertaisesti hyväksy sitä asiaa, että minuun vetoamatta tai kanssani keskustelematta odotetaan, että olisin kriisin maksumies. Jos seuroja kuolee, uusia syntyy tilalle.
 
Viestejä
153
En ikinä olisi vielä äskettäin uskonut, että kirjoitan tätä, mutta mitä pidempään tässä on pohtinut, sitä enemmän ajattelen, että jos homma on hoidettu niin huonosti, että pari kuukautta systeemin kaataa sopeuttamisesta huolimatta, niin tavallaan sietää silloin kaatuakin. Ja omaa seuraani olen rakastanut 28 vuotta. En vaan yksinkertaisesti hyväksy sitä asiaa, että minuun vetoamatta tai kanssani keskustelematta odotetaan, että olisin kriisin maksumies. Jos seuroja kuolee, uusia syntyy tilalle.
Tässä ei ole kysymys kahden kuukauden ongelmasta vaan koko kautta koskevasta. Rahaa tuova osuus on 5kk, touko-syyskuu. Nyt on maksettu menoja jo loka-maaliskuu eli 6 kk ja tuota 5kk tuottavaa osuutta ei ole näkyvissä ( huom 400 katsojaa ei tuota). Eli 6 kk maksettu menoja ja vielä 3 kk jäljellä (heinä-syyskuu) ja kaikki ilman tuloja. Kyse ei seuroilla ole mistään 2kk tulottomasta jaksosta mitä pelkästään sopeuttamalla hoidettaisiin. Nuo 6 kk on maksettu niillä myydyillä korteilla ym. Siis maksettu - siksi niitä rahoja ei vain voi olla tilillä. Tällaista tilannetta ei ole mitenkään voitu missään seurassa ennakoida.
 
Viestejä
895
Tiedän kaiken tämänkin. Olen osa-aikainen tapahtumien tuottaja, ja tämä on lopettanut kaiken toiminnan alalla täysin. Hyvin paljon yhtäläisyyksiä urheiluseuran pyörittämiseen, olettaisin.Ei tietenkään ole voitu ennakoida! Mutta silti, seuran pitää tehdä tai antaa minulle jotain - katsantokannasta riippuen myydä minulle pinssi tai nimetä stadion minun mukaani - jotta he olisivat oikeutettuja minun rahoihini. Ei riitä se, että heillä ei ole rahaa ja he tarvitsevat rahaa. Romanikerjäläisilläkään ei ole rahaa, mutta harvoin heillekään sillä perusteella rahaa annan. Olen kaiketi paska ihminen.

Joku pyyntö - vetoomus täytyy tulla, jos kausikortti mitätöidään. Toivottavasti siinä mahdollisimman avoimesti selitetään, mikä tilanne on ja mitä minun odotetaan tekevän ja mitä joukkue voi tarjota siitä hyvästä. Tällaista vetoomusta en ole kuullut, mutta eipä ole vielä kerrottu tulevan kauden toiminnastakaan. Jos joku mesenointimeininki suunnitellaan hyvin ja se osataan minulle myydä oikein, annan joukkueelle niin paljon rahaa, kuin suinkin sillä hetkellä kykenen.

En tiedä, miten tämän voisi selittää tämän selkeämmin, jos ette vieläkään ymmärrä.
 
Viestejä
962
Kaiken lisäksi, tuo toimintaohje jonka @zala esitti, on ongelmallinen arpajaislain kannalta. Tulkinnasta riippuen ehkä jopa laitonta toimintaa, koska se mahdollistaisi mm. rahanpesua. Tästä on tänään kirjoitettu tuossa Ruutu+ -säikeessä. Lain mukaan kaikella kerätyllä rahalla pitää olla vastike, ellei kyseessä ole testamentti.
Sillähän nimenomaan on vastike, se kausikortti. Jos olen ostanut kausikortin mutta yhtään peliä ei järjestetä, on täysin oma asiani perinkö rahani takaisin vai en ja jos en peri, kausikortin myynyt seura saa pitää rahat ja mitään väärää ei ole tapahtunut. Mikä tässä edes teoriassa voi olla rahanpesua ja tekeekö sitä kausikortin ostaja vai myyjä?

Ajatellaan tilannetta että menen otteluun ja ostan lipunmyyjältä lipun jonka hinta on 12€. Mulla on 20€ seteli ja sanon myyjälle että en tarvitse vaihtorahaa, jääköön seuralle hyvään tarkoitukseen. Mitä arpajaislain pykälää tässä rikotaan? Tai menen otteluun yksin mutta ostan viisi lippua, niille neljälle ei ole käyttäjää ja vaikka kyseessä ei ole testamentti, homma menee ihan yhtä oikein kuin sellaisen kausikortin ostaminen joka ei oikeuta yhdenkään ottelun katsomista.

Varmaan joillakin byrokraateilla on liian vähän oikeita töitä mikäli ideoivat tuollaisia pykäliä joissa ei ole mitään järkeä.
 
Viestejä
11,782
Kyllä niissä pykälissä on ihan järki. Ja se on aika tarkkaan kuvattu miten se toimii. Mutta on niissä kyllä heikkouksiakin vrt. lentomatkojen päästöhyvityscase.

Ne ovat olemassa ihan hyvästä syystä. Asun mieluummin Suomessa jossa rakenteellista korruptiota, välistävetoa jne. on suht vähän kuin Italiassa missä on paljon siedettävämpi ilmasto ja kaikkea kivaa kasvaa ja saa tuoreena lähes ympäri vuoden. Voi asua niin, että on tunnin matka alpeille laskettelemaan ja tunnin matka Välimerelle purjehtimaan ja osan aikaa vuodesta niitä voi tehdä samana päivänä samalla kun poimii alueella kypsyneitä Kiwejä. Mutta jostain kumman syystä niillä on erillinen veropoliisi, ihan turhaa byrokratiaa vai olisikohan siihen jotain mutakin syitä, esim se, että mikään ei toimi mutta kaikki järjestyy ja kaikesta voi sopia kun on vain oikeat tahot paikalla :unsure:

Mikään ei estä sinua ostamasta pääsylippua tai useita ja olla menemättä tapahtumaan. Mutta jos ostat pääsylipun haluat mennä niin pääsyn pitäisi järjestäytyä tai sinun kait pitäisi saada rahat takaisin. Lisäksi ei ole kait kovin suotavaa myydä vaikka 4000 lippua tapahtumaan jonne pääsee vain 400 sisään? Jos maksat ylihintaa niin sekin on käsittääkseni ihan fine. Lahjoituksen saajan pitää se sitten vain kirjata asiallisella tavalla. Ja itseasiassa ylimääräisen maksaminen on ton myytävien lippujen määrä vs sisäänotettavien määrä kannalta kait parempi.

Mutta seura ei voi sanoa, että tässä tili lahjoita rahaa tai tässä tynnyri lahjoita rahaa tai rahanarvoista tavaraa ilman rahankeräyslupaa. Pienimuotoiset arpajaiset esim. ottelutapahtumissa voi järjestää ilman rahankeräyslupaa kunhan tietyt ehdot täyttyvät arvonta tapahtumassa, arpoja myydään vain tapahtumassa, tapahtumassa sama osallistujajoukko ja arpojen arvo alle jonkun summan jne. Ja tämä on hinta siitä, että Suomessa toimii melko moni asia paremmin kuin esim siellä Italiassa.

Juttu ei edes ole monimutkainen, jos haluat tukea seuraa niin ei ole mitään syytä sotkea siihen pääsylippujen myyntiä.

Tän hetken tilanne ja kausikortit on kinkkinen kysymys, mutta eiköhän siihen joku ratkaisu löydy ja toivon että seurat löytävät sellaisen ratakaisun jossa ei olla ihan keskisormi pystyssä niille tahoille jotka ovat sitä talvikautta rahoittaneet ja joita kausikortin ostajiksi kutsutaan. Yleensä sopimalla asiat saadaan hoitumaan.
 
Viestejä
962
Mutta seura ei voi sanoa, että tässä tili lahjoita rahaa tai tässä tynnyri lahjoita rahaa tai rahanarvoista tavaraa ilman rahankeräyslupaa.
Mutta eihän tässä mistään tuollaisesta ole kyse vaan on myyty kausikortteja aikana jolloin ei tiedetty että pelejä ei (ehkä) pelata. Ei kausikortin ostaja ole lahjoittanut seuralle rahaa. On vain ostanut palvelun ja ei vaadi rahaansa takaisin vaikka ei sattuneista syistä johtuen saakaan tätä palvelua. Olen Eurosport Playerin tilaaja ja rahojani ei ole palautettu vaikka kanava ei lähetäkään ohjelmia joita oli tarkoitus ja tämä siksi koska kyseisiä tapahtumia ei järjestetä.

Kaveri tuossa edellä puheli rahanpesusta. En kyllä keksi mitään muuta rahanpesuun mahdollisesti liittyvää kuin sellainen tapahtuma jossa kausikortin ostaja vaatii rahojaan takaisin. Kausikortti on ostettu käteisellä rahalla joka on ollut "harmaata" mutta kun ostaja saa rahansa takaisin seuralta, raha onkin puhdasta kun ostaja voi näyttää pankkivirkailijalle mistä on kyseisen rahan saanut.
 
Viestejä
11,782
Ilmaisin itseäni ilmeisen huonosti. En kai sanonut että on ongelmaa jos joku ei halua kausikorttiaan käyttää?Mutta jos joku haluaa sitä käyttää niin kyllähän seuran pitäisi sopimuksessa pysyä. Kuluttajan asema on Suomessa melko hyvin suojattu.

Oletko katsonut Eurosportin sopimusehtojasi? Siellä voi olla force majeure -pykälä liittyen tilanteeseen, jossa urheilukilpailuja ei järjestetä Eurosportista riippumattomista syistä. En tiedä onko, mutta en olisi yllättynyt jos olisi. Mutta jos ei ole ja haluaisit lähettämättömältä ajalta rahat takaisin niin sinulla on siihen täysi oikeus ja Eurosport ei pystyisi välttämään hyvitysvelvoitettaan. Siis tilanteessa, että sopimuksessasi ei kuvattaisi mitä tällaisessa tilanteessa tapahtuu.

Mä kun ostin ekan kausikortin kaudelle 2020 niin sopimuksessa ei ollut mitään muita ehtoja kuin runkosarjat 2020 miesten ja naisten pelit ei mitään mainintaa, että kautta ei ehkä pelata kun ei silloin vielä Koronasta tiedetty. Enkä usko, että muillakaan seuroilla tämän kummoisempia ehtoja on. Tulevaisuudessa voi tämäkin olla toisin. kun ostin loput tän kauden kausikorttini niin silloin tiedettiin koronasta ja myynnissä puhuttiin seuran tukemisesta mutta edelleen myytiin kausikortteja.
 
Viestejä
962
Oletko katsonut Eurosportin sopimusehtojasi? Siellä voi olla force majeure -pykälä liittyen tilanteeseen, jossa urheilukilpailuja ei järjestetä Eurosportista riippumattomista syistä. En tiedä onko, mutta en olisi yllättynyt jos olisi. Mutta jos ei ole ja haluaisit lähettämättömältä ajalta rahat takaisin niin sinulla on siihen täysi oikeus ja Eurosport ei pystyisi välttämään hyvitysvelvoitettaan. Siis tilanteessa, että sopimuksessasi ei kuvattaisi mitä tällaisessa tilanteessa tapahtuu.
En ole. Aiemmin olen tilannut Eurosport Playeria niin että ottavat maksun kuukausittain mutta vuoden vaihteessa huomasin että yksi vaihtoehto on tilata vuodeksi kerrallaan hintaan 40€. Minusta se on edullinen hinta. Varmaankin voisin tai ainakin jossakin vaiheessa olisin voinut vaatia hinnasta osaa takaisin mutta vaikka saisin koko 40€ summan takaisin, se ei muuttaisi arkeani mitenkään eli sitä tilannetta että tili on tyhjä palkkapäivää edeltävänä päivänä.
Ja nehän näyttävät siellä nauhoitteena vanhoja kisoja plus lisäksi palvelussa on laajat kokoelmat vanhoista lähetyksistä joista voi valita katseltavaa. Toisinaan tykkään katsella vanhoja snooker-pelejä joissa on mukana mainiota suomenkielistä selostusta. Sieltä näkyi live-urheilua alkuvuodesta ja varmaan jotakin tulee taas ennenkuin sopimuskauteni loppuu.
 

1+3

Viestejä
67
No ainakin täällä on ollut pari edellistä Eurosportin laskutusjaksoa (kuukausimaksullinen) ihan ilmaisia johtuen vallitsevasta tilanteesta. Sanoma sen sijaan perii edelleen täyden hinnan tuotteestaan kuukausittain, vaikka suorana urheilua sieltä ei juuri ole tullut.
 
Viestejä
11,782
No ainakin täällä on ollut pari edellistä Eurosportin laskutusjaksoa (kuukausimaksullinen) ihan ilmaisia johtuen vallitsevasta tilanteesta. Sanoma sen sijaan perii edelleen täyden hinnan tuotteestaan kuukausittain, vaikka suorana urheilua sieltä ei juuri ole tullut.

Etkä pyytänyt Eurosportilta mitään hyvitystä? Ok. Sanoman palvelussa taitaa olla muutakin kuin urheilua jolla laskutus perustellaan. Mut lopetan asian kääntelyn tässä säikeessä tähän.
 
Viestejä
3,478
Etkä pyytänyt Eurosportilta mitään hyvitystä? Ok. Sanoman palvelussa taitaa olla muutakin kuin urheilua jolla laskutus perustellaan. Mut lopetan asian kääntelyn tässä säikeessä tähän.

Jeeps, sieltähän on koko ajan tullut Ruotsin raveja livenä ja nythän tännään alkaa taas Suomenkin juoksut, Linnunlahdella Jojensuussa.

Lisäksi voit vaikkapa katsoa Farmi-sarjan ensi viikon jakson etukätteen yms yms! 😊

Ketä kiinnostaa on toinen juttu? Minua kiinnostaa nuo molemmat, ja on ollu seurannassa! Farmin vinaalis Isometsä on lähellä, vaikkakin Aliina Voronkova oli mun ehdoton suosikki!! 😎

Mut kait tästä on Ruudul ihan omakin ketjunsa.... 🙂
 

jhr

Viestejä
303
Ei ole seuroillekaan hyvä bisnes se, että tämän kauden kausari siirtyy seuraavalle. Sitten seuraavan kauden budjetti on taas kymmeniä tuhansia alijäämäinen. Vähemmän tappiota tulee, jos ottaa vaikka velkaa ja lunastaa kausikortit pois. Jos joku haluaa seuraa tukea kausarin hinnalla, niin se lienee ok, mutta kaudelle 2021 pitää kuitenkin ostaa uusi kausari.

Ainoa järkevä tapa toimia on antaa joko mahdollisuus pitää kausikortti ja siirtää se ensi kaudelle tai palauttaa se ja saada rahat takaisin. Nyt kulut ovat juosseet koko ajan ja rahaa tarvitaan heti, ensi vuonna pystytään säätämään budjettia tuloja vastaavaksi. Kausikortin ensi kaudeksi siirtäneille voisi antaa vaikka houkuttimen, että jos yleisömäärärajoitukset poistetaan elokuussa niin kaupan päälle kausikortilla saa syksyn loput pelit. Rahojen palauttaminen on kuitenkin vihoviimeinen riesa seuroille, sekä rahan haalimisessa kassaan että sen palauttamisessa ostajille.

Sekä käytännön järjestelyiden että talouden kannalta tämän kauden kausikortit kannattaa joka tapauksessa mitätöidä. Samoin kaikki tuomarikortit ja muut vastaavat vapaaliput ja sponsoritkin varmaan ymmärtävät, että tämän kesän sponsseihin ei kuulu vapaalippuja kuin korkeintaan ihan rajoitettu määrä. Manse ehti jo ilmoittaa, että juniorit eivät pääse tänä kesänä ilmaiseksi peleihin. Tosin tässä kohtaa on pieni riski, että joillakin paikkakunnilla ei saada joihinkin peleihin edes sitä 450 katsojaa paikan päälle.
 
Viestejä
4,119
Ainoa järkevä tapa toimia on antaa joko mahdollisuus pitää kausikortti ja siirtää se ensi kaudelle tai palauttaa se ja saada rahat takaisin. Nyt kulut ovat juosseet koko ajan ja rahaa tarvitaan heti, ensi vuonna pystytään säätämään budjettia tuloja vastaavaksi. Kausikortin ensi kaudeksi siirtäneille voisi antaa vaikka houkuttimen, että jos yleisömäärärajoitukset poistetaan elokuussa niin kaupan päälle kausikortilla saa syksyn loput pelit. Rahojen palauttaminen on kuitenkin vihoviimeinen riesa seuroille, sekä rahan haalimisessa kassaan että sen palauttamisessa ostajille.

Esim. Joensuu on myynyt varmasti n. 1000 kausikorttia tähän päivään mennessä.
Kausikortteja on eri hintaisia katsomosta riippuen, mutta keskihinta lienee 120€ hujakoilla.

Jos ne kaikki palautettaisiin suoraan se vaatisi siis 120 000€ kovaa käteistä kassaan - tilikauden 2019 tulos oli 128 586€ ja Joma on maksanut palkkoja tässä koko alkuvuoden, eli ei onnistu ilman ulkopuolista rahoitusta tai konkurssia.

Ja sitten voikin miettiä miten muiden seurojen kanssa kävisi joilla tulos ei ole ollut lähelläkään tuota.
 
Viestejä
303
Ainoa järkevä tapa toimia on antaa joko mahdollisuus pitää kausikortti ja siirtää se ensi kaudelle tai palauttaa se ja saada rahat takaisin. Nyt kulut ovat juosseet koko ajan ja rahaa tarvitaan heti, ensi vuonna pystytään säätämään budjettia tuloja vastaavaksi. Kausikortin ensi kaudeksi siirtäneille voisi antaa vaikka houkuttimen, että jos yleisömäärärajoitukset poistetaan elokuussa niin kaupan päälle kausikortilla saa syksyn loput pelit. Rahojen palauttaminen on kuitenkin vihoviimeinen riesa seuroille, sekä rahan haalimisessa kassaan että sen palauttamisessa ostajille.

Sekä käytännön järjestelyiden että talouden kannalta tämän kauden kausikortit kannattaa joka tapauksessa mitätöidä. Samoin kaikki tuomarikortit ja muut vastaavat vapaaliput ja sponsoritkin varmaan ymmärtävät, että tämän kesän sponsseihin ei kuulu vapaalippuja kuin korkeintaan ihan rajoitettu määrä. Manse ehti jo ilmoittaa, että juniorit eivät pääse tänä kesänä ilmaiseksi peleihin. Tosin tässä kohtaa on pieni riski, että joillakin paikkakunnilla ei saada joihinkin peleihin edes sitä 450 katsojaa paikan päälle.
Korjataan sen verran, että teknisesti Mansessa juniorit pääsevät peliin ilmaiseksi, jos tuo 450 yms. ei tule täyteen, mutta se tietty tarkoittaisi norkoilua lippukiskalla pelin alkuun asti.
 
Viestejä
3,507
Aika akateemista keskustelua, että joku seura palauttaisi rahaa maksetuista korteista ja lipuista. En usko, että moni viitsii edes vaatia. Jos muutama vaatii, niin sitten ehkä joku seura maksaa. Viitsiikö ostaja viedä asiaa eteenpäin? Aikamoinen riesa ja mainehaitta. Itsellä on kausari ja lippuja. Lipuissa lukee kussakin, että ne oikeuttavat sisäänpääsyyn yhteen runkosarjan otteluun 2020. Entä, jos haluan tuoda lipuilla viimeiseen otteluun katsojia, miten käy niiden lippujen kanssa, joilla ei mahdu peliin siksi, että 500 on jo täynnä? Ihan sama ja tätä on turha alkaa pohtia. Sekin on akateeminen kysymys. Olen tukenut ja piste.
 
Viestejä
107
Jeeps, ei taas pidä kenenkään kiukustua sen enempää, mutta viime aikojen perusteella, jos pitäs lyödä vetoa kolmesta vetäytyjästä?
KaMa, KoU ja.... ?
Toivottavaa toki, nottei ketään!! 👍
Mistäs tuo Kossu ja Kama tuli mieleen? Onko kovempaakin faktaa vai perstuntumaa?
 
Viestejä
3,478
Mistäs tuo Kossu ja Kama tuli mieleen? Onko kovempaakin faktaa vai perstuntumaa?

Hyvin pitkälle vaan viimeaikaisiin juttuihin perustuen, MuTu-tuntumalla heitetty arvio, jonka niinkuin sanottua, toivoin vielä menevän pieleen... :) Olipa pitkä virke!

Tietty hieman etenkin KaMan kohdalla paikalliset parlamentit on myös heitelly jotain arvioitaan, joita kuullu... Mutta näissä "asiantuntijapiireis" ny huhutaan ja puhutaan mitä sattuu! :ROFLMAO:
Kyl niissä aina kuitenkin joku osuukin? Sama kun nää siirtohuhut. Jostain ne saa alkunsa, ja yleensä moni pitääkin paikkaansa.

Tässä tilanteessa varmaan ois hyvä, jos kaikille jengeille löytyy se omalle kohdalle paras ratkaisu!
Huomennako siitä se palaveri oli, eli kohta ollaan viisaampia! :)
 
Viestejä
107
Hyvin pitkälle vaan viimeaikaisiin juttuihin perustuen, MuTu-tuntumalla heitetty arvio, jonka niinkuin sanottua, toivoin vielä menevän pieleen... :) Olipa pitkä virke!

Tietty hieman etenkin KaMan kohdalla paikalliset parlamentit on myös heitelly jotain arvioitaan, joita kuullu... Mutta näissä "asiantuntijapiireis" ny huhutaan ja puhutaan mitä sattuu! :ROFLMAO:
Kyl niissä aina kuitenkin joku osuukin? Sama kun nää siirtohuhut. Jostain ne saa alkunsa, ja yleensä moni pitääkin paikkaansa.

Tässä tilanteessa varmaan ois hyvä, jos kaikille jengeille löytyy se omalle kohdalle paras ratkaisu!
Huomennako siitä se palaveri oli, eli kohta ollaan viisaampia! :)

Juu paikalliset asiantuntijat on joka kylässä niitä viisaita tietäjiä....
Ne seurat joilla on isoin budjetti.....tai eniten velkaa taitavat olla eniten nesteessä tämän tilanteen kanssa.
Tuo satakuntalainen porukka taitaa olla vähiten vaikeuksissa tuon asian suhteen.
Kossun ryhmällä on tietysti omat haasteensa ja varsinkin nyt kun enään A.A. ei ole mukana. Pohjanmaalaisilla on kuitenkin niin sitkiä luonne notta kyllä ne tuloo peelaamahan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös