Supervuoro Verkkolehti »

Korona uhka pesiskaudelle?

Viestejä
3,507
Suomessa on noin 400 tehohoitopaikkaa mutta kaikki niistä ei ole hengityskonepaikkoja. Olisiko jossain ollut, että hegistyskonepaikkoja on noin 200?

"Suomi nostaa tehohoitopaikkojen määrän tuhanteen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sanoi torstaina eduskunnan täysistunnossa, jossa käsiteltiin valmiuslakien käyttöönottoa."

Hengityskoneita esim. Hus:ssa on yli 300.

 
Viestejä
11,775
"Suomi nostaa tehohoitopaikkojen määrän tuhanteen, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sanoi torstaina eduskunnan täysistunnossa, jossa käsiteltiin valmiuslakien käyttöönottoa."

Hengityskoneita esim. Hus:ssa on yli 300.


Mutta tehohoidon hegityskonepaikkoja oli nyt kait se 300 eikä 200 kuten ensi luulin ja kaikkiaan tehohoitopaikkoja oli ainakin sen tiistain tiedon mukaan 400 mutta ehkä sekin on oikeasti enemmin ja hyvä niin.

Olin ihan unohtanut tuon, tosin tehohoitopaikka vaatinee muutakin kuin hengityskonetta vaikkakin koronan kannalta lienee oleellisin. Jos ne 500 uutta tehohoitopaikkaa rakentaa vaikka kahdessa viikossa niin varmaan samassa ajassa siihen annetaan sellainen koulutuskin, että uusi henkilökunta pärjää kokeneen henkilökunnan tukena.

Sillon tuo mutimatikkani puolittuu eli 6..7 viikkoa + 2 viikkoa rakentamista eli kaksi kuukautta vähintään?
 
Viestejä
11,775
Iltalehti tarjoaa pessimisteille vain vuosia kestäviä Exit-skenaarioita jotka samalla pitävät sisällään rajoitusten uudelleenasettamista tarpeen mukaan.

Noihin skenaarioihin taituu mahtua vain e-urheilu...
 
Viestejä
527
Ilmastonmuutos menee eteenpäin, ja kevään tulo siirtyy aikaisemmaksi vuosi vuodelta. Kunhan koronasta selvitään, voisi harkita pesiskauden alun siirtämistä vaikkapa huhtikuun puolivälin tienoille. Säät ovat toki silloin vielä epävarmat, mutta niin ne ovat syys- ja lokakuussakin, jolloin pelataan pudotuspelejä. Ja valoa on huhtikuussa huomattavasti enemmän kuin syksyllä.
 
Viestejä
2,807
"Lomautan myös itseni.
Imatran Pallo-Veikkojen urheilujohtaja Jani Valkeapään viesti kuvaa lohdutonta tilannetta.
Miesten Superpesiksessä pelaava seura on jo joutumassa tekemään kovia ratkaisuja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen johdosta. Seuran pelaajat, valmennus ja työntekijät joudutaan lomauttamaan, ja Valkeapää itse tekee työnsä jatkossa talkoilla".

 
Viestejä
11,775
Ilmastonmuutos menee eteenpäin, ja kevään tulo siirtyy aikaisemmaksi vuosi vuodelta. Kunhan koronasta selvitään, voisi harkita pesiskauden alun siirtämistä vaikkapa huhtikuun puolivälin tienoille.

Toivottavasti koronasta selvitään paljon aiemmin ennenkuin pesiskauden alun voi siirtää huhtikuun puoleenväliin. Jopa näin lämpimänä talvena Joensuussa ja Sotkamossa on tänään yli 20 cm lunta ja Vimpelissäkin yli 10 cm. Pitää tulla tosi lämmin jakso, että kolmessa viikossa häviäisi ja olisihan se hyvä pelata pari harjoitusmatsiakin ennen kauden alkua.

Kuluvanlainen talvi pitää olla poikkeus talvissa jos pesis halutaan aloittaa huhtikuun puolessavälissä. Sellainen kylmän/rankan talven poikkeus. Nyt se on vasta lämpimän talven poikkeus.

Mutta sitä kohti. tahtoo sanoa, että hiekkatekonurmien uusinnan yhteydessä pitäisi asentaa lämmitysputket kenttään ja se pitäisi aloittaa nyt että ne olisivat olemassa sitten kun halutaan vakituisesti huhtikuussa pelata.
 
Viestejä
1,733
alan olla kannalla että koko kausi peruttaisiin.

Ei varmaan ole kaukana tämä skenaario. En usko että kautta pystytään millään aloittamaan kesäkuun alussa, tilanteessa jossa taudin tartuntahuippu saavutetaan toukokuun alkupuolella.

Ehkä nämä "kyllä kausi-influenssakin tappaa x määrän ihmisiä" tyypit vielä huomaavat että nyt on astetta vaarallisempi virus liikenteessä.
 
Viestejä
1,291
Tuntuisi melko järjettömältä, että jos viruksen huippu on ollut juuri toukokuun lopulla, samantien kesäkuun alussa kokoonnuttaisiin tungeksimaan yleisötapahtumiin. Vaikka sairaalapaikat riittäisivätkin paremmin huipun taittumisen jälkeen, ei kai olisi mitään mieltä purkaa kaikki rajoitukset ja ryhtyä levittämään tautia heti uudestaan.

Jos pesiskausi pelataan oleellisesti lyhyempänä tynkänä, nousemiset ja putoamiset kyllä pitää jättää pois. Ja ovat ne mitalitkin vähän tynkämitaleita.
 
Viestejä
995
Eipä tuo nyt niin hurjan vaaralliselta virukselta ollenkaan vaikuta. Media on vain tehnyt tästä turhan julman haloon ympäri maailmaa. Jos tämä olisi tapahtunut 20 vuotta sitten, täällä elettäisiin täysin normaalia elämää ja pesäpallokausi alkaisi huhtikuun lopulla Fuengirolassa.

Tilastot väärentävät pahasti varsinkin tuota kuolleisuusprosenttia. Kaikki kuolleet pääsevät kyllä tilastoihin, mutta toisaalta vain harvat sairastaneista pääsevät sinne todettujen listoille. Arviolta voisi heittää, että sairastaneita on ainakin kymmenkertainen määrä verrattuna todettuihin (joissain arvioissa jopa 20-30x). Eli samalla kuolleisuusprosentti putoaa kymmenesosaan eli johonkin reilusti alle pinnaan?

Ja mitä esim. noihin Italian lukuihin tulee. Italiassa kuolee arviolta jonkun verran yli 600.000 ihmistä vuosittain. Nyt koronaan kuolleiden keski-ikä on ollut 80. Heistä monet olisivat voineet menehtyä esim. influenssan kautta tulleeseen keuhkokuumeeseen. Alle 40-vuotiaita on kuollut Italiassa koronaan alle 10. Minusta nuo luvut vaikuttavat aivan normaalilta luonnon kiertokululta.

Kenenkään kohdalle en tietenkään tätä koronaa toivo, mutta se, että tämä olisi jotenkin järisyttävän vaarallinen virus, on kyllä täyttä paskapuhetta.



Ps. Ebola on tappava ja vaarallinen virus, se listii noin puolet tartunnan saaneista.
 
Viestejä
1,391
Ps. Ebola on tappava ja vaarallinen virus, se listii noin puolet tartunnan saaneista.
Äärimmäisen konkreettinen ero on siinä, että ebola ei tartu ilmateitse, toisin kuin koronavirus.

Ehkä tämä koronan versio onkin sitten isorokon sijaan kuubankutina, mutta kukaan meistä ei ole Nostradamus, joten kannattaa pelata hyvin varman päälle, kun se on vielä mahdollista
 
Viestejä
158
Aivan.Eihän tätä tauti ole kuin "vähän"Uudellamaalla.Eilen oli nelostie Oulusta ylös tukossa kun ihmiset pakenee Lappiin ja samalla Kemi-Tornio-Rovaniemi saavat taudin.Kainuu lienee tautivapaa mutta kuinka kauan.Onhan se varmaan mukava elää haavemaailmassa kunnes ensimmäinen pesäpalloilija sairastuu jota ei tietenkään toivota.Niin kauan kuin tauti leviää yhtään peliä ei pelata oli laji mikä hyvänsä.
 
Viestejä
3,507
Itse olen sitä mieltä, että jos Valtioneuvosto normalisoi tilanteen loppukeväästä/alkukesästä ja etenkin jos jalkapallo pelaa tynkäkauden niin superpesiskausi pitää jonkinlaisena pelata. Muuten pelkään, että liian moni katsoja ja yhteistyökumppani jättää lajin saati liian moni juniori jättää lajin.

Ja jos kausi pelataan niin kaikista sarjoista pitää voida pudota ja kaikkiin sarjoihin pitää voida nousta. Ilman putoamispeikkoa saatetaan joutua tilanteeseen, että osa joukkueista vain pelailee kauden läpi minimoiden kustannuksia, joka aiheuttaa vain vahinkoa lajille.
Eiköhän tippumiset ja nousemiset ole tällä erää sivuseikka. Kunhan voitaisiiin pelata edes jonkunlainen tynkäsarja. Luulen, ettei ole pulaa nousupaikoista, enemmänkin siitä, haluaako kukaan tulla tilalle. Kustannuksia on minimoitava. Se on välttämättömyys ja jokainen tekee sen tyylillään.
 
Viestejä
3,507
Niin kauan kuin tauti leviää yhtään peliä ei pelata oli laji mikä hyvänsä.
Tauti levinnee aaltoina ja jäänee senkin jälkeen vuosiksi elämään riehaantuen siellä sun täällä aina silloin tällöin. Pitäisikö siis urheilu ja "normaali" elämä lopettaa vuosikausiksi? Veikkaan, että 2 - 3 kuukauden päästä viimeistään aletaan ainakin varovaisesti pohtia, pitäisikö elämää yrittää jatkaa mahdollisimman normaalisti, tuli mitä tuli. Vahingot kun alkavat jossain vaiheessa ylittää tavoitellut hyödyt. Rumaa puhetta kenties, mutta näin se vaan menee. Nyt on päällä sellainen hysteria etenkin tiedotuksessa, että vähempikin riittäisi. "IS seuraa viruksen etenemistä hetki hetkeltä... ym., ym". Alkaa monella jo mielenterveys järkkyä. Uhrit kertyvät joko hitaasti tai nopeasti, mutta kertyvät kuitenkin. Kiinassa on tauti mukamas voitettu. Näinköhän? En täysin usko Kiinan virallisen tiedotuksen luotettavuuteen. Lisäksi taudin kulkua ja käyttäytymistä ei kukaan vielä teidä. Se ainoastaan tiedetään, että taudista jäävät henkiin lähes kaikki alle kuusikymppiset ja ylivoimainen enemmistö vanhemmistakin. Melko lohdullista. Nyt valittu, vielä puolustettavissa oleva strategia tulee uudelleen punnittavaksi, kun ja jos Kiinassa virus riehaantuu uudelleen ja jopa entistäkin pahempana. Mutta eihän näitä kukaan vielä tiedä.
 
Viestejä
141
Siteeraan Autoilijan hyvää kommenttia. Tässä maassa ei oikeasti järjestetä minkäänlaisia yleisötilaisuuksia niin kauan kuin tartuntavaara on olemassa. Ei tynkäsarjoja eikä mitään muutakaan. Niin ikävää kuin se onkin.
 
Viestejä
11,775
Ja mitä esim. noihin Italian lukuihin tulee. Italiassa kuolee arviolta jonkun verran yli 600.000 ihmistä vuosittain. Nyt koronaan kuolleiden keski-ikä on ollut 80. Heistä monet olisivat voineet menehtyä esim. influenssan kautta tulleeseen keuhkokuumeeseen. Alle 40-vuotiaita on kuollut Italiassa koronaan alle 10. Minusta nuo luvut vaikuttavat aivan normaalilta luonnon kiertokululta.

Ihminen ja luonnn normaali kiertokulku ei ole aikoihin kuuluneet samaan lauseeseen.

Jos googlen tuuppaa hakulauseeksi Best Healthcare In The World niin aika monen listaajan mielestä Italia on kärkipaikoilla ja usein hoitanut hommat paremmin kuin Suomessa. Silti Italian teollisuusveturin alueella terveydenhuolto natisee liitoksissaan. Normalista kausi-influenssasta en ole ihan varma onko niillä edes moista termiä ja ainakin minun italiaiskollegat ovat hyvin kaikkia rokotuksia vieroksuvia vaikka työskentelevätkin globaalisti.

Lehtien mukaan vaikka jää tehohoidosta henkiin monilla on keuhkojen toimintakyky merkittävästi laskenut. Tämä on jotain muuta kuin normali kausi-influenssa mutta miten paljon muuta jää. Ähtäväksi.
 
Viestejä
674
Äärimmäisen konkreettinen ero on siinä, että ebola ei tartu ilmateitse, toisin kuin koronavirus.

Ehkä tämä koronan versio onkin sitten isorokon sijaan kuubankutina, mutta kukaan meistä ei ole Nostradamus, joten kannattaa pelata hyvin varman päälle, kun se on vielä mahdollista
Korjaus, että korona ei tartu ilman kautta vaan pisaratartuntana.
 
Viestejä
11,775
Siteeraan Autoilijan hyvää kommenttia. Tässä maassa ei oikeasti järjestetä minkäänlaisia yleisötilaisuuksia niin kauan kuin tartuntavaara on olemassa. Ei tynkäsarjoja eikä mitään muutakaan. Niin ikävää kuin se onkin.

Jos noin mennään niin sitten saattaa kestää todella kauan. Mitään tietoa ei vielä ole kuinka pitkäksi aikaa saa immuniteetin mutta muista koronapohjaisista influenssoista tiedetään, että välttämättä se ei ole elinikäinen. Rokote tulee jos tulee.
 
Viestejä
11,775
Eiköhän tippumiset ja nousemiset ole tällä erää sivuseikka. Kunhan voitaisiiin pelata edes jonkunlainen tynkäsarja. Luulen, ettei ole pulaa nousupaikoista, enemmänkin siitä, haluaako kukaan tulla tilalle. Kustannuksia on minimoitava. Se on välttämättömyys ja jokainen tekee sen tyylillään.

Ok näemme tämän eri tavalla. Minusta jos pelataan niin kaikki sarjan elementit on oltava mukana.

Norja ja Ruotsi ovat jo valtioina ilmoittaneet, että urheiluakin tuetaan ja oliko Ruotsissa jo keskustelua siitä, että kuntienkin pitää tukea. Uskon, että moista helikopterirahaa löytyy Suomessakin tai jos ei löydy koska helikppterit ovat loppu niin sitten on oikeasti ihan muut murheet.

Jos pesäpallossa tapahtuu suhteessa muihin palloilulajeihin joukkukato seuroissa niin sekin on ehkä sitten katkerassa lopussa ihan hyvä jos epäterveitä rakenteita poistuu.
 
Viestejä
995
Ei tuommoisen virustaudin leviämistä voi enää tässä vaiheessa mitenkään estää. Leviäminen tulee nyt kiihtymään kovaa tahtia.

Tämän kaiken johdosta yrityksiä tulee menemään konkurssiin, ihmisiä irtisanotaan, työttömyys lisääntyy, lainat menevät perintään, asunnot ulosottoon jne. Mitä pitemmällä nämä eristämistoimenpiteet viedään, sitä pahemmin se tulee näkymään taloudessa. Onkin nyt aika ironista miettiä, kuinka ihmiset valittivat Sipilän hallituksen aikana, miten kaikki oli niin vitusta ja perseestä. Nyt nuo ajat ovat oikeasti edessä. Toivottavasti porukalla on kassat kunnossa.

Toisaalta paljon olen tätä nykyistä hallitusta kritisoinut, mutta nythän tämän hallituksen toiminta alkaa vaikuttaa oikeinkin hyvältä. Ensiksi rajat laitettiin kiinni ja nyt suunnittelevat vielä laittavansa kehä kolmosen lukkojen taa. :love::love:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös