Supervuoro

Korona uhka pesiskaudelle?

Viestejä
277
Ei vaan pitäisi palauttaa kaikki ulkoilmatoiminta ihan normaaliksi, ei ne pöydät mitään koronakarkottimia ole kuitenkaan, mennyt pelkäksi pykälien viilaamiseksi tämä touhu kun tartunnat edelleen lähes nollassa.

Ei ole Koplankaan terassilla kaikille pöytiä eikä varmaan minkään muunkaan seuran anniskelualueella, mutta hulluahan se on jos ne nyt pitää sulkea.
Kävisköhän, jos ois oma tarjotin mukana?😷
 
Viestejä
2,428
Ei vaan pitäisi palauttaa kaikki ulkoilmatoiminta ihan normaaliksi, ei ne pöydät mitään koronakarkottimia ole kuitenkaan, mennyt pelkäksi pykälien viilaamiseksi tämä touhu kun tartunnat edelleen lähes nollassa.

Ei ole Koplankaan terassilla kaikille pöytiä eikä varmaan minkään muunkaan seuran anniskelualueella, mutta hulluahan se on jos ne nyt pitää sulkea.
SääntöSuomi ja sen pilkkua viilaavat virkamiehet taas kunnostautuvat:mad:
 
Viestejä
1,080
Kyllähän korona edelleen on pesiskauden uhkana, vaikka tartunnat ihanan vähäisiä ovatkin. Viime aikoina trendinä on ollut, että Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun määrät ovat suhteessa vain pienentyneet, mutta muussa maassa tapauksia on aika tasaisesti. Nyt sitten ovat futisliigassa ensimmäiset ottelun peruuntumiset koronan takia:

En halua mitään piruja maalata seinille, varsinkaan, koska pari päivää sitten oli Iltiksessä tämä uutinen, joka itseni taisi lopullisesti kääntää maskimyönteiseksi ja hankin paketillisen suojaimia:


Jos joukkueissa tulee sairastumisia, sitten tulee, mutta ajattelin kyllä ainakin itse tästä lähtien mennä pesispeliin maskin kanssa, varsinkin kuin siinä ainoassa pelissä, jonka tällä kaudella olen paikan päällä nähnyt, ei kyllä turvarajoista piitattu ollenkaan, vaan katsomoon pakkauduttiin parhaille katsomon paikoille ihan niin kuin ennenkin.
 
Viestejä
3,478
Jeps! Toi maski on kyl sen verran inhottava naamalla, että jään kyllä peleistä pois sitte... Eikä sekään 100% suoja, etenkään jos oot ainut katsomos, joka sen ylleen pukee... 😐

Toi ihmisten tyhmyys kyl vituttaa, mistä puhuit. Itte kans törmänny tuohon, muuallakin kun pesäpallossa. Turvavälit yms on täysin hakusessa! Miten voi olla? Tyhmyys? Välinpitämättömyys? Eli molemmat... 👎

Mut eihän sitä täällä ole, ei meillä ole, ei se niin tarkkaa...
 
Viestejä
1,080
Pellavainen tai puuvillainen maski vaikuttaa ihan riittävän mukavalta. Mitään tekokuituhökötystä en kyllä itsekään suostu laittamaan :) Mutta ainakin Ruotsin koronaturhautuneiden keskusteluja nyt viime aikoina tosi aktiivisesti seuranneena musta vaikuttaa myös siltä, että maskia pitävä kansalainen toimii aika hyvin myös turvavälipelotteena: ihmiset pysyttelee vaistomaisesti maskia pitävästä pikkuisen kauempana.
 
Viestejä
17
Maskien hyvänä pääpiirteenähän on se, että: Maski suojaa muita itseltäsi, ei itseäsi muilta (joka ikisen pitäisi käyttää). Toki kuten kontiolakin mainitsi, maski toimii yksittäisillä henkilöillä "pelotteena". Menettäisi varmasti tämän arvon, jos pakko olisi. En itse usko maskipakon tapahtuvan missään kohtaa, sillä eri tartuntatavat ovat niin konkreettisia maskeilla ja ilman. Turvavälien ym. tapojen olen kyllä myös havainnut olevan ihmisillä täysin hukassa, vaikka niistä säännöllisesti kuulutetaankin. Tällä hetkellä varminta on, kun ei tule paikalle jos tuntee vähänkään oirehtivansa.
 

LBC

Viestejä
1,579
Pellavainen tai puuvillainen maski vaikuttaa ihan riittävän mukavalta.
Puuvillamaskin teho 20 - 30 prosenttia, suodattamaan hiukkasia siis. Mutta suojaa se sinun hönkyjäsi ulospäin toki. Mukavuus ei ehkä kuitenkaan pitäisi olla se suurin kriteeri.

Osuihan Lesen läpilyöntikin eilen Oulussa todella harvan aidan (vai lieneekö mainoksia varten oleva kehikko) tolppaan, eli aina jotain puuvillamaskiinkin pysähtyy. Vähän kuin sokea paarmaparvi ja moukarihäkki...
 
Viestejä
2,428
Muualla käytetään maskeja ja todetaan niiden hyödyllisyys - siis ei suinkaan täydellisyys. Meillä THL on jääräpäinen ja ei suostu muuttamaan kantaansa. Mitä alunperin sanoin, se pitää...kun se kuitenkaan ei suojaa täydellisesti ja kun sitä ei osata käyttää ynnä muuta liirum laarumia... En nyt tarkoita, että välttämättä pesiskentillä, vaan tietyissä paikoissa sisällä hyödyttäisi, kun ja jos tartunnat tästä lähtevät kasvuun. Paluuta tiukkoihin toimiin ei todennäköisesti enää ole, ellei tapauksia ala olla Ruotsin malliin.
 
Viestejä
1,688

Railo listaa kolme ehtoa, joiden mukaan rajatulla alueella järjestettäviä ulkotapahtumia on voitu järjestää heinäkuun aikana. Ne ovat:

  • Tapahtumatiloissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai tarvittaessa rajattavissa olevia yleisölle tarkoitettuja alueita.

  • Yleisö voidaan sijoittaa omille sektoreilleen enintään 500 henkilön erillisiin katsomolohkoihin.

  • Näihin tulee olla kuhunkin omat kulkureitit ja palvelut.
– Nyt käytössä on periaatteessa vain yksi ehto: kunhan tapahtumajärjestäjä pystyy noudattamaan THL:n ja opetusministeriön koronaohjetta, niin tapahtumia voidaan järjestää, Railo toteaa.

Jotta ohjeistusta esimerkiksi turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä voidaan tosiasiallisesti noudattaa, pitää yleisöä mahdollisesti jakaa erillisille alueille.

– Tämän käytännön toteutuksen arvioinnista ja toteutuksesta vastaa tapahtuman järjestäjä, Railo sanoo.
Saa nähdä miten tämä vaikuttaa pesäpallotapahtumiin elokuussa.

Esim. Kouvolassa minusta voisi ihan hyvin jakaa alueet vain betonikatsomoon ja muuhun katsomoon ja täyttää ne 50% kapasiteetilla (tai 60% ottaen huomioon porukat jotka istuvat kuitenkin lähekkäin), ei tuo lohkojärjestely ole minun silmääni tuonut mitään käytännön hyötyjä kun meininkiä seuraa stadionilla.
 
Viestejä
110Saa nähdä miten tämä vaikuttaa pesäpallotapahtumiin elokuussa.

Esim. Kouvolassa minusta voisi ihan hyvin jakaa alueet vain betonikatsomoon ja muuhun katsomoon ja täyttää ne 50% kapasiteetilla (tai 60% ottaen huomioon porukat jotka istuvat kuitenkin lähekkäin), ei tuo lohkojärjestely ole minun silmääni tuonut mitään käytännön hyötyjä kun meininkiä seuraa stadionilla.

Yhden pelin oon käyny Joensuussa katsomassa, Katsomot sivuilta täyteen tumpatut, vielä Joensuun huutokuoro yhdessä läjässä kaikkien muiden katsojien seassa. No tosin ihan heti kotipesän takana oli useiden penkkirivien väljyyttä sekä sivu että ylä-ala suunnassa, liekö ollu niitä myytyjen kausikorttilaisten paikkoja. Muuten ei tietookaan mistään turvaväleistä tai katsomoalueen 50% myynnistä, tiiä sitten pitäskö ollakaan ?
 
Viestejä
1,688
Mitenhän elokuun alusta saa katsomoja täyttää?
Virallisesti ihan miten vain "kunhan THL:n ohjeistuksia noudatetaan" eli turvavälejä.
Lohkoja ei ole enää 1.8. alkaen pakotettu, mutta järjestäjä voi niitä käyttää jos turvavälit eivät muuten toteudu.


Tilaisuuden järjestäjän on harkittava, milloin toiminnan ja yleisön eriyttäminen on tarpeen, miten yleisön liikkuminen alueiden välillä järjestetään ja mikä on kunkin alueen sallittu enimmäisyleisömäärä. Tilaisuus sekä yleisön määrä, liikkuminen ja läsnäolo täytyy järjestää siten, että tilaisuudessa voidaan tosiasiassa noudattaa OKM:n ja THL:n ohjeistusta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Järjestäjällä on vastuu tilaisuuden turvallisuudesta.

Hauskasti on myös erikseen mainittu AVI:n sivuilla että valvontaa ei ole eikä tule, eli ihan seurojen oman harkinnan mukaan mennään.

Mihin voi ilmoittaa, jos havaitsee isoja yleisömassoja tai rajoituksista piittaamatonta toimintaa?

Aluehallintovirasto ei valvo yleisötapahtumien järjestämistä, sillä laissa ei ole määritelty aluehallintovirastolle toimivaltaa valvonnan osalta. Aluehallintovirasto on antanut yleisluonteiset määräykset yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista ja edellytyksistä, joilla voidaan järjestää heinäkuussa yli 50 hengen tilaisuuksia ja elokuussa yli 500 hengen tilaisuuksia. Korostamme kunkin toimijan omavalvontaa ja vastuuta noudattaa voimassa olevia määräyksiä ja suosituksia. Jos havaitset mielestäsi määräysten vastaista toimintaa, sinun kannattaa ensisijaisesti selvittää asiaa tilaisuuden järjestäjän kanssa.
 
Viestejä
1,688
Edelliseen jatkoa - en ymmärrä miksi liitto on tänään tiedottanut että kaikki rajoitukset pysyvät ennallaan, kun ei niin selvästi ole.

500:n katsojan lohkoista ei puhuta enää mitään elokuun ohjeistuksissa ulkoilmatapahtumien osalta. Mahdollisten lohkojen koon, määrän ja tarpeellisuuden voi jokainen tapahtumajärjestäjä määrittää itse huolehtien vain turvavälien ja yleishygienian toteutumisesta.

 

LBC

Viestejä
1,579
No tuota noin

Periaatteessa joo mutta ei. Minun mielestäni mikään ei ulkotilaisuuksissa paljon muuttunut. Pätkelmiä tuolta avin sivuilta:

Aluehallintovirastojen 1.7.2020 antamat määräykset ovat voimassa 1.8.2020–31.8.2020 ja ne on annettu tiedoksi yleistiedoksiantona.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sillä edellytyksellä, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antaman koronavirustartuntojen ehkäisemisohjeen mukaisesti.
Ohjeessa kehotetaan mm. huolehtimaan hygieniasta tarkasti ja ylläpitämään 1–2 metrin pituiset turvavälit henkilöiden välillä tarvittaessa henkilömäärää rajaamalla. Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä pitäisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten henkilömääriä rajoittamalla ja eri ryhmien sekoittumista välttämällä voidaan vähentää altistuneiden määrää..


Yleisö on tarvittaessa jaettava erillisille alueille turvallisuuden varmistamiseksi

jne.

Teksti on ehkä muuttunut vapaammin harkittavaksi ulkotilaisuuksissa, mutta jos noita tekstikohtia haluaa noudattaa (jolloin ehkä ei olla niin pahoja poikia, jos koronarypäs syntyy) niin asiallista lienee jatkaa samoilla linjoilla. Periaatteessa saattaisi kaiketi lohkojen kapasiteettia nostaa, jos tuo 1 - 2m turvaväli voidaan todistetusti saavuttaa (jota kyllä nytkin olen katsellut, että aika paljon on isoja kaveriporukoita tai perheitä liikkeellä pesismatseissa)

Liitto haluaa ehkä olla tässä vastuullinen tätä tiedonantoa kohtaan. Mitä sitten tapahtuu, jos vaikka Kopla ilmoittaa, että lohkoihin otetaankin jatkossa 650 katsojaa, mene tiedä.
 
Viestejä
1,688
Teksti on ehkä muuttunut vapaammin harkittavaksi ulkotilaisuuksissa, mutta jos noita tekstikohtia haluaa noudattaa (jolloin ehkä ei olla niin pahoja poikia, jos koronarypäs syntyy) niin asiallista lienee jatkaa samoilla linjoilla. Periaatteessa saattaisi kaiketi lohkojen kapasiteettia nostaa, jos tuo 1 - 2m turvaväli voidaan todistetusti saavuttaa (jota kyllä nytkin olen katsellut, että aika paljon on isoja kaveriporukoita tai perheitä liikkeellä pesismatseissa)

Liitto haluaa ehkä olla tässä vastuullinen tätä tiedonantoa kohtaan. Mitä sitten tapahtuu, jos vaikka Kopla ilmoittaa, että lohkoihin otetaankin jatkossa 650 katsojaa, mene tiedä.
Tällä hetkellähän jo mennään käytännössä sillä 50% lohkokohtaisella täyttöasteella isommilla stadioneilla eli Joensuu, Kouvola, Sotkamo akselilla. Totuus on mikä on mutta yksi tyhjä penkki on ilmeisesti laskettu "1-2 metriksi" kautta seurojen.

Joensuussa täyttöaste on pääkatsomossa itse asiassa 60% ja aurinkokatsomoissa tuo 50% jos tarkkoja ollaan, siellä on jo nyt aika pitkälti tiristetty maksimikapasiteetti eli 2100.

Lähinnä nuo lohkot näyttävät rajoittavan Kouvolassa ja Sotkamossa maksimimäärää (nyt 1500) kun lohkoja saa siellä fiksusti vain kolme. Yhteen katsomolohkoon mahtuisi turvavälien puolesta enemmän, mutta per lohko on saanut ottaa vain se 500 tähän asti. Siellä on sitten lopputuloksena penkkiryppäitä ihan tyhjillään kun ihmiset istuvat omissa porukoissa tiiviimmin.

Liittohan voi toki tiedottaa mitä vain haluaa mutta nyt seuroilla on ainakin AVI:n puolesta mahdollisuus käyttää sitä maalaisjärkeä eikä ole enää keinotekoista lukua 500 rajoittamassa sitä miten katsomonosat täytetään.

Jos yhteen lohkoon mahtuu normitilanteessa 1500, eli turvaväleillä 750, ja portit / kojut / vessat sen verran vetävät ilman tungoksia niin se on mahdollista viranomaisen luvalla toteuttaa.
 
Viestejä
1,688

Jatkossa katsojamäärä yksittäisessä lohkossa voi olla suurempikin, mikäli se turvavälien säilyttämisen kannalta on mahdollista.

”Katsojamäärä katsomolohkossa on ollut ehdottoman rajaava heinäkuussa, elokuussa rajaus ei ole ehdottomalla tasolla”, kertoo Lounais-Suomen aluehallintoviraston johtaja Heikki Mäki.
Sama juttu mutta tuossa nyt virallisesti ja suoraan sanottuna.
 
Viestejä
1,080
No just niin Levity@. Tässä naputtelin samaan aikaan tätä: Ei niitä turvavälejä nytkään kyllä valitettavasti noudateta. Vaikka sinne pääsisi vain 1/10 täyttöasteesta, ja se kymmenesosa pakkautuu yhteen paikkaan, homma vain ei ole tarkoituksenmukaista. Minusta pitäisi ottelutapahtumissa vain kylmäverisesti vahtia, että turvavälit seurueiden välille oikeasti syntyvät. Ja ehkä vieläkin tärkeämpää: että tauolle poistuessa ei tuu kauhea ryysis käytäville. Jopa tauon pidentämistä voisi harkita. Koska jos vartissa pitää päästä sekä hyviin asemiin vessajonoon että ehtiä ostaa makkara ja palata omalle paikalle, niin eihän se tuosta mihinkään muutu, koska nopeat syövät hitaaat ja jokainen sen tajuaa.
Jos taas kaikki nämä kuviot ovat ihan oikeasti kunnossa, sitten voisi vaikka pikkuisen nostaa täyttöasettakin. Enkä panisi pahakseni kasvomaskisuositustakaan, jos se on tae siitä, että kausi saadaan kivasti päätökseen ja yleisöt mukaan. Itse olen testannut muutamia nyt viime aikoina liikkuessani pakkotilanteissa liikennevälineissä pääkaupunkiseudulla, ja trikoopuuvillainen hengittävä on kirkkaasti kivoin käyttää. Kyllä se pärskeet pysäyttää, ja mulle se riittää kyllä.. Valitettavasti tekokuitu- tai paperimaski on älyttömän ikävä käyttää, mutta puuvillaista ei liiemmin huomaa.
 
Viestejä
1,688
Kirittäret on nyt ensimmäinen seura joka on uskaltanut ilmoittaa että lohkot poistetaan käytöstä ja yleisömäärä kasvaa, eiköhän muita seuroja tule perässä.


Viranomaisten mukaan heinäkuussa käytössä olleet katsomolohkot eivät ole enää välttämättömiä yli 500 hengen tapahtumissa, ellei tapahtuman järjestäjä koe lohkoja yleisön turvallisuuden varmistamisen kannalta tarpeelliseksi. Tapahtumissamme on kuitenkin yhä huolehdittava turvaväleistä sekä käsihygieniasta. Niinpä sunnuntain 2.8.ottelusta alkaen katsomolohkot poistuvat käytöstä.

Turvaväleistä huolehdimme tapahtuman järjestäjänä niin, että edelleen Hippoksen pesäpallostadionin katsomoissa käytössä on vain joka toinen penkkirivi. Näinollen katsojamäärä jonka voimme ottaa peliin, on jatkossa enimmillään 1500 henkilöä eli puolet Hippoksen PP-stadionin maksimimäärästä. Käsihuuhdetta on yhä käytettävissä ja esillä otteluissamme.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös