Supervuoro

Korona uhka pesiskaudelle?

Viestejä
474
Kyllähän kaikista järkevin ja tasapuolisin vaihtoehto olisi edelleen ollut minun mielestäni se prosentuaalinen täyttöaste, on se sitten 33% tai 50% sikäli kun rajoituksille on tarvetta.

Nykytilanteen valossa (9 tartuntaa tänään koko maassa) koko rajoitus voitaisiin heittää menemään ja alkaa elämään pikkuhiljaa ihan normaalisti liittyen kaikkeen ulkotiloissa tapahtuvaan aktiviteettiin.
 
Viestejä
960
Vai heti sitä ollaan katkeria! Olen kylläkin johdonmukaisesti kokoajan kritisoinut hätäistä omien fanien kusettamista, joka on vielä hyvin lyhytnäköistä ja taloudellisesti kestämätöntä. Ei sitä Oulua ja Lippoa tarvitse vetää mukaan ihan jokaiseen mielipiteeseeni, jos suinkin pystyy jonkun muun argumentin esittämään.
Miten tässä on ketään kusetettu? Annettu asiakkaille kolme vaihtoehtoa koska tapahtuma on muuttunut oleellisesti. En vetänyt Lippoa mihinkään. Kuvittelin/päättelin sinun olevan Oululainen..
 
Viestejä
939
Kiitos rajujen toimien, me olemme nyt tilanteessa, jossa katsomoihin voidaan ottaa jopa 1500 ihmistä. Pitää olla siitä iloinen, koska tilanne voisi olla sekin, ettei pelattaisi ollenkaan. Kunhan kukaan ei nyt sorru ruotsalaisten kanssa tekemisiin, niin tästä selvitään pienin vaurioin. Yksi oireeton taudinkantaja voi tappaa koko suvun, se on hyvä muistaa edelleen.
 
Viestejä
650
Kyllä
Tarkkana pitää tietty olla, koska ei tiedetä missä ne toivottavasti ”viimeiset” kantajat liikkuvat.
Tiukat ovat koronatoimet Suomessa tosiaan olleet, mutta pitkälti niiden seurauksena tartunta- ja kuolleisuusluvut ovat jo lähellä nollaa.
Sen sijaan Ruotsissa ei taida vielä liioin olla asiaa katsomoihin, tosin parempaan päin sielläkin taudin suhteen jo mennään?
 
Viestejä
5,991
Tiukkuus on suhteellista. Espanjassa ja Ranskassa ulkona liikkumista rajoitettiin voimakkaasti. Ulos meneminen piti rekisteröidä eli täyttää lappu etukäteen jossa kerrottiin syy ja oliko se niin, että Espanjassa rajoitettiin etäisyyttä miten kaukkaa kotoa sai olla ulkona. Sitten oli erikseen ne ihmiset jotka tuötehtävien takia sai liikkua kodin ja duunin väliä. Ohjeiden rikkomisesta sakotettiin.
 
Viestejä
474

Hankalaksi menee monella kentällä jos pitää olla vielä kaksi penkkiä väliä noiden lohkojen lisäksi. Ongelma ei olisi niin suuri jos olisi vain suoraan asetettu 33% täyttöaste ilman vaatimusta erillisille lohkoille.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
643
Mitä tuota itkemään, jos on kerta pieni katsomo. Ei muutakuin suurempaa rakentamaan.
 
Viestejä
474
Mitä tuota itkemään, jos on kerta pieni katsomo. Ei muutakuin suurempaa rakentamaan.
Ei siinä taida hirveästi olla vaihtoehtoja.

Olin Kouvolassa eilen katsomassa harjoituspeliä ja turvavälejä noudatettiin hyvin, mutta eipä paikalla nyt ollutkaan kuin alle 400. Kausaripaikkoja on paljon "rykelmissä" niin saas nähdä miten niiden kanssa toimitaan heinäkuussa.

 
Toivottavasti nyt päästään eroon sekä valmiuslain että tartuntatautilain perusteella annetuista rajoituksista! Josko jo tajuttaisiin, että kumpiinkaan ei ole todellisia perusteita. Järjetöntä höpöttää tehohoitokapasiteetin riittävyyden turvaamisesta, kun 1 koko Suomessa tehohoidossa. Tämänkään jälkeen ei seuroilla tule olemaan helppoa, koska osa katsojista tulee jäämään ruudun ym varaan ja pysyvät tartuntavaaralla peloteltuna kotona.
 
Viestejä
5,991
Kaipa nuo itä- ja länsinaapurin tilanteet mietityttävät rajoitteiden purussa. Jojomaista tautitilannetta ei haluta mutta kaipa se on niin, että Covid-19:n leviämisen mekanismeista tiedetään yhä liian vähän. Kuitenkin noiden esimerkkien valossa rajoituksille on ollut paikkansa.

Lähes kaikkialla muualla Euroopassa jalkapalloa pelataan tyhjille katsomoille joten se, että Suomessa katsomoihin päästetään edes vähän väkeä on jo jotain. Viimeiset päätöksetovat olleet kaikki rajoiituksia purkavaan suuntaan ja luulen, että jos tämä viikko ei oleellisesi kuuta tartuntatilannetta - ravintoloiden avaamisesta se kaksi viikkoa nyt - niin suunta jatkuu.
 
Viestejä
643
Mielestäni olisi jo hyvä aika myös kyseenalaistaa sellaista asiaa, että onko koronavirus todellisuudessa näin vaarallinen kuin on annettu ymmärtää. Ruotsia parjataan siitä, että siellä on kaikki mennyt päin helvettiä korona-aikana. Silti Ruotsissa on kuluvana vuonna kuollut hieman vajaat 50.000 ihmistä, joista koronaan vain noin joka kymmenes.
 
Viestejä
650
Viruksesta ylipäätään on tiedetty niin vähän faktoja, että siihen on pitänyt suhtautua hyvin vakavasti. Mitä enemmän tietoa viruksesta ja sen haitoista saadaan, voidaan jatkossa toimet suhteuttaa paremmin.
Voidaan sanoa, että onneksi virus ei ole ollut niin vaarallinen kuin miltä huonoimmat skenaariot näyttivät. Omasta mielestäni Suomen varovaisuus on ollut asian suhteen viisautta.
- Eikähän vielä tiedetä oliko tämä kaikkiaan jo tässä!
 
Viestejä
650
Vielä Jymyfani356

Onhan tuo Ruotsin ”joka kymmenes kuollut”, äkkiseltään 10 prosenttia,
kuitenkin todella suuri lukumäärä ottaen huomioon Ruotsin kuuluvan elintasoltaan, taloudeltaan ja terveydenhuollon suhteen maailman ehdottomiin huippumaihin!
 
Viestejä
474
Australiassa on jo ilmeisesti laitettu homma ns. isolle.


Toivottasti tulisi hyviä uutisia tänään oman hallituksen päätöksien muodossa.

Vertasin Australian ja Suomen tilanteita keskenään, ja yllätyin että lähes ihan samoissa lukemissa mennään.

Tehohoidossa
Suomi 1
Australia 3

Sairaalassa
Suomi 26
Australia 16

Myös uudet tapaukset päivittäin keikkuvat 10-20 välillä.
Kokonaistartunnat 7108 (Suomi) vs 7320 (Australia).
 
Viimeksi muokattu:

Elk

Viestejä
493
Hmm, Australiassa viisinkertainen määrä asukkaita. Kun vertailuja tehdään, suhdeluvutkin huomioitava.
 
Viestejä
474
Hmm, Australiassa viisinkertainen määrä asukkaita. Kun vertailuja tehdään, suhdeluvutkin huomioitava.
Toki ja sehän riippuu mitä halutaan mitata, koko korona-aikaa katsoen Australia on monella mittarilla suoriutunut epidemian kanssa paremmin nimenomaan väkimäärään suhteutettuna. Mutta tänä päivänä ollaan kaikesta huolimatta samassa tilanteessa.

Alle 20 tartuntaa päivässä ja R0 alle 1 -> ollaan hyvin lähellä tukahtumista kummassakin maassa.
Juuri tuli tieto että Suomessa tänään 4 tartuntaa.

Australia päästää ensi kuussa 10000 ihmistä stadionille, täällä voisi mielestäni laittaa 2500 (tai fiksummin, 50% täyttöaste) ja elokuussa heittää koko rajoitus mäkeen jos sama trendi jatkuu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös