Supervuoro Verkkolehti »

Kiteen Pallo-90 2020

Viestejä
1,232
Eipä aleta spekuloimaan, Kipa lyö kuluneesta kaudesta sellaiset luvut pöytään, että toiminnan taloudellinen tulos oli parempi kuin yhdelläkään muulla seuralla.
 
Viestejä
1,232
Eli tuo protestilistan 55k€ on vain hallittua verosuunnittelua🤔


Tästä olen myös Kiteen suuntaan joskus vinkannut, niin vinkataan näinkin päin. Velat ja tilikauden tulos ei mene käsi kädessä. Jos aiemmat tilikaudet on jättäneet suuria velkoja, niin yritys voi tehdä hyvän tuloksen mutta silti olla kriittisessä määrin veloissaan.

Toinen puoli liittyy tuloslaskelmaan ja toinen taseeseen.
 
Viestejä
1,232
Aivan oikein! Eihän Kitee missään syrjässä ole, vaan keskellä metsää... Joensuu taitaa olla saman metsän laidalla.
Karjalaista Eksotiikkaa!
Karjalan laulumaita, missä iloiset ja avomieliset karjalaiset ahertavat luodakseen ja pitääkseen peräti kahden seuran kautta maakuntansa johtavana pesäpallomaakuntana maassamme.
Niin ja metsästä Suomi elää, joten hyvä olla lähellä metsää. Tai metsässä.
 
Viestejä
551
Olen jo aikaa ihmetellyt hiljaiseloa tällä KiPan palstalla. Vaikka seuran/joukkueen ympärillä riittäisi yllinkyllin vatvottavaa. Mutta ehkä vallitsevasta tilanteesta KiPan miesten Superpesisjoukkueessa ei vaan suuri yleisö tiedä. Että mitä seurajohto puuhastelee tai on puuhastelematta.
Lokakuun alussa täällä kirjoitettiin ja tuotiin julki "unohtunut" verojen maksu, jopa kolmen merkittävän erän voimin. Mutta tämä "unohdus" on vain jäävuoren huippu. Seuralta on "unohtunut" (jälleen kerran) myös palkanmaksu sopimuspelaajilleen! Joka jo sinällään asiana on USKOMATONTA!! Kausi on päättynyt KiPan osalta 20.08.2019 ja vieläkään seura ei ole hoitanut velvotteitaan pelaajiaan kohtaan. Ja samaan aikaan joukkueeseen haalitaan uusia pelaajia ja fysiikkavalmentaja Kouvolasta. Millähän valheilla heidät on KiPaan narautettu? Varmaan samoilla, joilla viime vuosina pelaajia on seuraan haalittu muutenkin. Sopimusneuvotteluissahan Kiteellä tuntuu olevan käytäntönä että pelaajalle voidaan lupailla ummet ja lammet ja jo luvatessaan tämä seuran neuvottelija tietää, ettei luvattua pystytä pitämään. Maksun hetkellä alkaa lapselliset selitykset ja katteettomat lupaukset ja pelaajan vedätykset, jotta saataisiin pelaaja edes hetkeksi "tyytyväiseksi" ja kärsivällisesti odottamaan saataviaan. Pelaajat ovat kuitenkin hoitaneet oman ruutunsa tähän mennessä 100%, mutta seuralla ei ole mitään vastuuta pelaajia kohtaan. Missä työpaikassa työntekijä tekee työnsä ajallaan ja säntillisesti ja työnantaja maksaa kun jaksaa - jos maksaa?
En yhtään ihmettele, ettei KiPaan ole tunkua huippupelaajista. Kyllä "puskaradio" pitää huolen siitä että seurojen toimintavat ovat pelaajien tiedossa. Piiri pieni pyörii. Edes Kiteen syrjäinen sijainti ei tätä selitä. KiPan johdossa on täysin epäpäteviä, välinpitämättömiä, pelaajia laiminlyöviä ja osaamattomia "johtajia". Voin vain kuvitella, miltä nuoresta pelaajasta tuntuu kun kaudesta toiseen saa olla lakki kourassa anomassa saataviaan, jotka kuitenkin on kirjattu ja allekirjoituksilla vahvistettu sopimukseen! Kuinka nämä ns. seurajohtajat kehtaavat? No, kun on lusikalla annettu, ni ei voi kauhalla vaatia.
Olen sitä mieltä että nyt kiireesti kaikki, joilla on palkkasaatavia KiPasta, riitauttamaan asia palkkaturvaan tms. Ja voimassaolevat sopimukset purkuun. Sillä hyville pelimiehille on varmasti vielä hyviä pelipaikkoja tarjolla monessakin Superpesiksen seurassa, joissa sovituista pidetään kiinni ja palkat maksetaan ajallaan. Ei tällaista pelleilyä tarvitse kenenkään sietää.
Seuralla ja sarjatoiminnan harjoittajalla ei saa olla järjestämätöntä verovelkaa, maksamattomia lajin sisäisiä maksuja eikä maksamatta olevia superpesisjoukkueen toimintaan liittyviä palkkoja, vakuutusmaksuja tai julkisoikeudellisia maksuja. Jos laiminlyönnit ovat vähäisiä, seuralle ja sarjatoiminnan harjoittajalle annetaan määräaika niiden hoitamiseen. Jos laiminlyönnit ovat huomattavia, eikä niiden suorittamista voida taata, sarjapaikka voidaan todeta menetetyksi.

Kiteen Pallolle oli asetettu tietty positiivinen tulostavoite tälle ja ensi kaudelle. Meille toimitetun materiaalin mukaan näytti siltä, että tavoitteeseen päästiin, joten Kitee on ainakin näiltä osin valmis kauteen 2020, kertoo Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo
 
Viestejä
1,232
Onko linkkiä tuohon Pyysalon kommenttiin?

tarina kertoo, että aivan tilikauden loppusuoralla tuli merkittävän kokoinen tukijan kertasuoritus, jolla tulos kääntyi vaaditustI voitollisesti.
 
Viestejä
551
Onko linkkiä tuohon Pyysalon kommenttiin?

tarina kertoo, että aivan tilikauden loppusuoralla tuli merkittävän kokoinen tukijan kertasuoritus, jolla tulos kääntyi vaaditustI voitollisesti.
[/QUOTE
 
Viestejä
11,744
tarina kertoo, että aivan tilikauden loppusuoralla tuli merkittävän kokoinen tukijan kertasuoritus, jolla tulos kääntyi vaaditustI voitollisesti.

Mitäs väliä sillä on tuleeko tuki tilikauden alussa vai lopussa kunhan tulee? Asiaa tietämättä niin voihan se vaikka olla sovittu niin, että joku tukija tukee esim tilikauden vajeen verran, mutta enintään Y €.
 
Viestejä
3,498
Mitäs väliä sillä on tuleeko tuki tilikauden alussa vai lopussa kunhan tulee?
On sillä maksuvalmiuden ja ikävien mainehaittojen kannalta väliä.

Ikävää, että täällä on nyt alettu vihjailla Kipan asioista sitä sun tätä. Ketä tällainen hyödyttää? Olivatpa väitteet totta tai ei, niin tuntuu oudolta, jos palkkoja jää maksamatta, etteivät pelaajat niitä älyä pyytää palkkaturvasta. Aikaa on kolme kuukautta, jonka jälkeen on myöhäistä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös