Supervuoro

Kiteen Pallo 2022

Viestejä
119
Tähän varmaan vaikutti järkyttävät helteet ja korona, jonka uskon edelleen vaikuttaneen tänä vuonna monessa paikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Oli maskipakkoa/suositusta yms mikä lietsoi varmasti ainakin vanhemman väen keskuudessa pelkoa koronasta.
Ainahan näihin selitykset löytyy.

Nyt oli sään puolesta hyvä kesä = Yleisömäärä laski. Jos olisi satanut vettä, niin siitä olisi saatu selitys myös yleisömäärän laskulle.

Kiteen ongelma on se, että mainitsemasi vanha väki ei kentällä loputtomiin ole maksamassa sitä 20 euron lippua ja lisäksi helle uuvuttaa joka vuosi enemmän ja enemmän. Nuoriso muuttaa lähialueen isompiin kaupunkeihin ja käyvät enää kotikylällä katsomassa pelin tai kaksi.
 
Viestejä
192
Ainahan näihin selitykset löytyy.

Nyt oli sään puolesta hyvä kesä = Yleisömäärä laski. Jos olisi satanut vettä, niin siitä olisi saatu selitys myös yleisömäärän laskulle.

Kiteen ongelma on se, että mainitsemasi vanha väki ei kentällä loputtomiin ole maksamassa sitä 20 euron lippua ja lisäksi helle uuvuttaa joka vuosi enemmän ja enemmän. Nuoriso muuttaa lähialueen isompiin kaupunkeihin ja käyvät enää kotikylällä katsomassa pelin tai kaksi.
Asia selvä. Itse olen eri mieltä, mutta se sallittakoon. Liian kuuma ei ole hyvä sekään. Mutta en minä tästä taistelemaan ala. Ja kuten sanoin ei se ole ainoa syy, varmasti suurin yksittäinen tekijä on AINA menestys joka paikassa. Menestykseen nähden KiPan keskiarvohan oli hyvä.
 
Viestejä
322
Kylmä harmittaa, mutta kyllä sekin harmittaa kun aurinko porottaa suoraan syliin ja varjoon ei kaikki pääse. Jos vielä tuuli loistaa poissaolollaan niin kyllä siinä jää mieluusti menemättä.
 
Viestejä
2,014
Pasi Pirinen liittyy vihdoin KiPan valmennustiimiin, uutisoi Karjalainen.
 
Viestejä
826
Kappas. Pirrekin on innostunut lähtemään taas mukaan, kun kasassa on joukkue, jolta voi oikeasti odottaa jo jonkinasteista menestystä.
 
Viestejä
97
Todella hieno juttu!

"Joukkueessa on paljon potentiaalia mennä yksilöinä ja sitä kautta joukkueena eteenpäin. Viime kauden jäljiltä joukkue on nähdäkseni henkisesti vastaanottavassa tilassa, ja siellä on runsaasti halua sitoutua ja tahtoa kehittyä. Pelaajilla on varmasti iso tekemisen ja kehittymisen halu, Pirre kuvailee joukkuetta."

Toivotaan, että asia on todella noin ja nuoret ottavat isoja askeleita eteenpäin.
 
Viestejä
126
Viestejä
351
Ei olis voinut joukkuetta paremmin rakentaa ja nyt tähän vielä mukaan Mr. ulkokenttä, legenda, piiri. Ensi keväänä nähdään, eiköhän sinne 8 joukkoon nyt mennä. Nyt talvitauolle ja jääkiekko seurantaan.
Ja nyt myös mukana oma lääkäri Hilda Westersund , tietää ainakin, mistä lajista on kyse.
 
Viestejä
126
Jotenkin aistii, että viime kausi oli tosiaan erittäin iso pettymys ja nyt tehdään kaikki mahdollinen suunnan kääntämiseksi. Eihän tässä nyt mestaruudesta puhuta, mutta hyvä suunta ja tekemisen meininki.
Kuten aikaisemmin sanoin. Kiteellä ei välttämättä ole loputtomiin aikaa pelata näin. On muutama kausi aikaa ja kaikki tehtävä nyt. Kiitos uudelle johtokunnalle. Ei paineita, mutta sinne 6 sakkiin pitäs päästä. Nyt ei parempaa valmennusta ole kehittymiseen, kun kaikkien aikojen paras mukana valmentamassa. Vielä kerran.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
126
Kappas. Pirrekin on innostunut lähtemään taas mukaan, kun kasassa on joukkue, jolta voi oikeasti odottaa jo jonkinasteista menestystä.
Olet mukana pesäpallossa. Varosen Pasi ja muut vanhat pelikaverit soittaa. Painat punaista 😂voisin kuvitella, ettei ihan eka kerralla vastannut. #vielä kerran 1996
 
Viestejä
400
Kyllä täytyy näin syksyn tullen hieman välikausitakkia toisinpäin kääntää. Kun on saanut suurella ilolla ja mielihyvällä seurata Kiteen Pallon positiivista toimintaa. Seurajohto on tehnyt valtaisan hienon työn, hankkiessaan poislähteneiden pelaajien tilalle korvaavat huippumiehet ja joukkueen johtoon/valmennukseen niin ikään. Mutta en sitä kyllä yhtään ihmettele kun on tuollaista ammattimaista osaamista ja pesäpallokokemusta ja -menestystä seurajohdossa. Osoittivat epäilyni Kiteen vetovoimasta täysin vääräksi; siirtomarkkinoilta on ollut suorastaan tunkua ja moni huippupelaaja on ollut/olisi ollut halukas siirtymään KiPan joukkueeseen. Kyllä hyvin ja ammattitaitoisesti hoidetulla organisaatiolla on siis vetovoimaa!
Pelinjohto ja fysiikkavalmennus on nyt urheilullisten, ja erittäin paljon pesäpallo-osaamista omaavien, huippuammattilaisten käsissä. Ja mikä parasta, pelinjohdolla on erinomaista taktista pelisilmää ja kokemusta viedä ja kehittää joukkuetta eteenpäin menestyksen polulla.
Joukkueeseen saadut pelaajavahvistukset ovat todellisia vahvistuksia, millä tahansa mittarilla mitattuina. Tilastojen valossa joukkue ei ainakaan heikentynyt, päinvastoin. Todellisia täsmähankintoja seurajohdolta. Ainoa miinus että kolmen poislähteneen korvaamiseksi tarvittiin neljä pelimiestä, mutta onneksi hankinnat ovat sitäkin parempia. Tällä kokoonpanolla on hyvä lähteä kohti ensi kautta.
KiPan etukenttähän on Superpesiksen paras. Siitä ei kahta sanaa. Harmi vain että Eskelinen ei jatka Kiteellä enää ensi kauden jälkeen. Mutta kaudelle 2023 löytyy varmasti parempi korvaaja. Ja nyt uusien hankintojen myötä polttolinjaan on positiivista runsaudenpulaa. Mille tahansa paikalle löytyy sarjan eliittiin kuuluva pelimies. Koppariparin muodostavat Superpesiksen suvereeni, pelipaikkansa TOP3 koppari ja sellaiseksi kovaa vauhtia kehittyvä pitkänhuiskea kollegansa.
Myös sisäpelin osalta, tällä materiaalilla, joukkue menee isoja askeleita parempaan suuntaan. Löytyy nopeutta ja etenemisvoimaa ja Vainikaisen tultua aivan ylivertaista tilanteiden rakentelutaitoa. Kuten tilastot miehen uralta osoittavat. Vainikaisenkin kohdalla täytyy olla hieman inhorealisti. Valitettavaa ettei syntynyt "kuin" 1+1 -sopimus. Sillä Kitee ei tule olemaan Vainikaiselle kautta pidempi etappi. Nyt kun kynnys lähteä Siilinjärveltä on vihdoin (kiitos KiPan ammattitaitoisen/sitkeän pelaajaneuvottelijan) ylitetty, matka tulee jatkumaan, veljensä viitoittamalla tiellä, kohden sarjan huippuseuroja. Onhan kyseessä veljeksistä ehdottomasti se parempi pelimies. Mutta onneksi edes yhdeksi kaudeksi tämä ykköskorin taituri seisahtuu Rantakentälle. Vaikka Arffman kirjoitti kotiuttamisen muodostuvan haasteeksi KiPalle, rohkenen olla eri mieltä. Joukkueesta löytyy nyt useampia kotiuttajia kuin vuosikausiin. Ja jo ykköskärjen pelaajat omaavat hurjan läpilyöntiuhan. Siihen lisäksi kotiuttaja-arsenaali Varonen, Mäkelä, Partanen lyövät helposti sen 40-50 juoksua mieheen pelkästään runkosarjassa. Ja kun Superjokeriksi kotiuttajaosastolle saatiin vielä Pippola, voi tulos olla vain ja ainoastaan vastustajia murskaava. Ensi kaudella odotan Pippolan nousevan TOP 5 kotiuttajajokeriksi, johon hänellä oli ja on aivan loistavat edellytykset ja raamit. Todellinen täsmähankinta korvaamaan Mikkolanahon ja kylmäpäisyydellään ratkomaan joukkueelleen jaksoja ja voittoja.
Tällä pelaajamateriaalilla KiPa tulee ensi kaudella olemaan kovin ja vaarallisin haastaja neljälle ns. suurseuralle. Varsinkin kun samaan aikaan pahimmat kilpailijat (Hyvinkää, Imatra, Kempele, Pattijoki) heikkenivät kaikki merkittävästi, menettäessään tärkeitä pelaajia avainpaikoilta. Eivätkä ne onnistuneet lähellekään yhtä hyvin hankinnoissaan kuin Kitee. Tässä vaiheessa voi todeta myös Joensuun pudonneen KiPan kyydistä.
KiPa on todella tasokas kokonaisuus nuoruuden tuoreutta ja kokemuksen mukanaan tuomaa henkistä pääomaa. Mahtavaa että Sami Partanen jatkaa uraansa ainakin vielä kauden. Korvaamaton apu pelinjohdolle nuorten valmennukseen, sekä esimerkillään että tieto/taidollaan. Todellinen joukkuepelaaja ja hengenluoja, aitoa johtaja -ainesta, tekee ja toimii aina joukkueen etu edellä.
Mahtava teksti! 💓

Selkiähän tuo et Kipa saa ens kaudella kannustukset täältä kaakonkulmalta!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös