Supervuoro Verkkolehti »

Kilpapyöräily

Viestejä
956
Tällä kertaa on tullut taas seurattua Ranskan ympäriajoa aika tarkkaan. Käynnissä on mielenkintoinen kilpailu kokonaisvoitosta, nyt näyttää siltä että tittelin vie joko Jonas Vingegaard tai Tadej Pogacar. On käynnistymässä etappi 17/21, pituudeltaan aika lyhyt, 129,7 km. Pyreeneillä mennään, kisassa on kolme ykköskategorian (yksi näistä maalissa) ja yksi kakkoskategorian nousua.

Nämä osakilpailut tekee mielenkiintoiseksi aina irtiajoporukka ja sitten seurataan saavatko muut heitä kiinni. Vingegaardin johto Pogacariin on 2 min 22 sek joten Pogacar yrittää karata tanskalaiselta kun vain saa paikan. Kokonaiskisan kolmantena on Geraint Thomas (ero kärkeen 2:43), neljäntenä Nairo Quintana 4.15 kärkeä jäljessä.
 
Viestejä
995
Huipputasainen Tour de France 2023 on repeämässä viimeisen viikon aikana. Viimeiselle viikolle lähdettäessä suosikkien Tanskan Vingegaardin ja Slovenian Pogacarin välillä oli vain 10s eroa. Vingegaardilta eilen 16. etapilla aivan uskomaton tempoajo. Eroa tuli etapilla toiseksi tulleeseen Pogacariin peräti 1min 38s. Nyt 17. etapilla Pogacarin hyökkäyshaaveet muuttuivat täydelliseen murenemiseen viimeiseen 10km nousuun lähdettäessä. Eroa Vingegaardiin tuli lopulta vajaat 6min. Kokonaisero nyt 7min 35s. Vingegaardin toinen peräkkäinen tourin voitto näyttää näin ollen lähes varmalta, koska jäljellä on enää kaksi tasaisempaa etappia, lauantain lyhyehkö vuoristoetappi sekä sunnuntain ajelu Pariisiin. Matkaa on jäljellä vielä yli 600km ja niistä on myös Vingegaardin selvittävä ehjänä maaliin. Joka tapauksessa maailman parhaasta kestävyysurheilijasta ei ole tällä hetkellä epäselvyyksiä.
 
Viestejä
215
Pyöräily vaatii kovaa fysiikkaa, mutta jopa kolmen tunnin ja kolmen juoksun pesispeli on mielenkiintoisempaa seurattavaa kuin useimmat Tourin etapit - tai F1. Nyt oli ehkä tavallista enemmän ja pitempään jännitystä, vaikka useimmalla etapilla kaikki kaksi oikeasti voitosta kilpailevaa ajelivat verraten rauhassa pääjoukossa.

1989 seurasin melkein joka etapin, kun LeMond ja Fignon taistelivat voitosta 5. etapista alkaen, eikä apuajajista ollut juurikaan apua kovimmissa vuoristonousuissa. Fignon teki eroa nousuissa, LeMond syöksyi hirveällä riskillä alamäissä kiinni. Päätöspäivän vain 24,5 km aika-ajoon Fignon lähti 50 sekunnin johdossa, oli päivän kolmanneksi nopein - ja hävisi kokonaiskisan 8 sekunnilla.

Pyöräilyn asiantuntijat arvostavat tallien taktiikoita, mutta 1989 ja kahden miehen tasapäinen kilpailu suureksi osaksi ilman apuajajia oli sellainen, jollaista haluaisin seurata. Tänä vuonna jotain samaa oli edes muutamalla etapilla ja vielä viimeiselä viikolla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös