Supervuoro

Keskustelua moderoinnista

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,369
Se miten ylläpito haluaisi asioiden olevan ja miten ne todellisuudessa ovat, on jonkinlainen ero :) Me toivoisimme, että eri joukkueiden ketjuissa kirjoittaminen olisi ihan normaalia ja arkipäiväistä. Mutta todellisuudessa runkosarjan aikana varmaan koko Superin otoksella >95 % kausiketjujen viesteistä on sen oman joukkueen kannattajilta. Vähintään yhtä suuruinen ongelma kuin johonkin ketjuun pahat mielessä trollailemaan tuleva käyttäjä, on se, että toisten joukkueiden kannattajien viesteihin suhtaudutaan lähtökohtaisesti vihamielisesti ja usein ensireaktio on alkaa karkottaa näitä uskalikkoja.
 
Viestejä
1,325
Menee pikkuisen varsinaisen järjestyksenvalvontakeskustelun ohi, mutta minusta täällä on kyllä aika vähän ylläpidon viestissään mainitsemia "pahat mielessä trollailemaan tulevia käyttäjiä" ja "toisten joukkueiden kannattajien viesteihin jo lähtökohtaisesti vihamielisesti suhtautuvia".

Itseäni pännii ja loukkaa oikeastaan ainoastaan se, jos kannattamani joukkueen ketjua selvästi hyvin valikoivasti lukenut tulee sinne ilmeisen vakavissaan lausumaan jonkun tällaisen: "ei voi muuta toivoa kuin että tämän joukkueen kannattajat saavat vielä nenilleen" tai jos ihan toisten joukkueiden runkosarjamatsien seuraamiseen keskittyneet foorumilaiset piipahtavat kannattamani joukkueen ketjussa antamassa ns. paremmintietäviä neuvoja siitä, miten minun tulisi omaa joukkueeni runkosarjamatseista tai pelinjohdosta oikein ajatella tai tuntea.

Tsemppiviestit, onnittelut ja kanssailon ja -jännityksen ilmaisut toki aina lämmittävät, vaikka faneilla ei mitään ansioita oman rakkaan joukkueen hyviin tai sykähdyttäviin peleihin tietysti olekaan.

Koenkin ylläpidon listaamat perusteet hyvästä palstaetiketistä toimiviksi ja kohtuullisiksi.

Niin, ja on se myös mälsää, jos tulee sellainen tunne, että jotkut tulevat foorumille purkamaan oman elämän pettymyksiä ja kaunoja. Kyllä täältä paremmat tehot irti saa, jos tähän suhtautuu paikkana, josta niille saa vastapainoa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
180
Tulkitsemme että väite ei ole esitetty tosissaan. Enemmän siis kyse on ainakin kirjoittajan mielestä hauskuudesta kuin todellisesta väitteestä rikokseen syyllistymisestä. Mutta ehkä @Super Kopittaja myös hyvä tiedostaa, että nimetyn henkilön perusteeton syytös rikollisesta toiminnasta voi jonkun muun, kenties virallisemmankin, tahon mielestä täyttää kunnianloukkauksen merkit.
Sen sijaan maininta rinkirunkkauksesta (joka siis aika laajalti tunnetaan käsitteenä siitä että yhdessä porukassa ollaan täysin samaa mieltä asioista eikä hyväksytä muita mielipiteitä) ja asiallinen hyvän jatkon toivotus onnitteluiden kera katsotaan rikkeeksi josta annetaan penalttia? Vaalivilppi onkin kyllä enemmän tuollainen huumorijuttu ja hyvän mielen heitto kuin ”rinkirunkkaus” sanan käyttö. Jos tästä kritiikistä tulee penalttia niin sitten tulee. @Ylläpito sellaisen asiallisen toiveen esittäisin että voisiko tänne avata YHDEN topikin jossa voisi käydä kukin nämä tyhmät provonsa esittämässä ja kaikki muut topikit pidettäisiin näistä puhtaana? Jokainen saa sitten lukea halutessaan sitä yhtä topikkia jos haluaa provoja lukea tai niistä provosoitua. Muut pysyisivät siten puhtaana kaikesta paskasta ja olisi kohtuu helppo jakaa sanktioita sen jälkeen.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,369
Yksittäisestä sanasta emme ole kertaakaan yhdellekään käyttäjälle antaneet kirjoituskieltoja.
 
Viestejä
180
Yksittäisestä sanasta emme ole kertaakaan yhdellekään käyttäjälle antaneet kirjoituskieltoja.
Hyvä jos näin on. Ongelma tulee eteen siinä kun lähtee tekemään liian rajua moderointia ja sitten antaa noinkin kevyen syytteen kuin vaalivilpin mennä huumorikortilla läpi. Ymmärrän toki hyvin että linjan vetäminen ja sen pitäminen on todella haastavaa. Toivotan onnea valitsemallenne tielle, kuukauden päästä taas helpottaa puoleksi vuodeksi… Avatkaa se trollausketju ja antakaa sen rönsyillä samalla kun pidetään muut ketjut puhtaana? Miten olis?

MUOKKISTA MUOK: Ei tietenkään mistään vaalivilpistä ole syytelty, vasen käsi tästä. Vaalirahoituksen antamien varojen mahdollinen väärinkäytös- ja keplottelusyytös on toki ihan eri asia. Nää on tietysti ihan kerran kerrasta huumorilla katsottavia väitteitä.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
8,189
Missä tuolla on ketään epäilty vaalivilpistä?

Sen sijaan tuolla on kait spekuloitu mahdollisella petoksella liittyen erään joukkueen mainoskampanjan rahoitukseen. Ko spekulointi ei välttämättä osoita syvällistä harkintaa ennen kirjoitusta mutta toisaalta siinä ei mielestäni myöskään mitenkään ehdottomasti väitetä asioiden menneen spekuloidulla tavalla. Ja spekuloitu petoskin taitaisi olla lievä jos moista olisi tapahtunut.
 
Viestejä
316
Missä ketjussa saa ilkkua Manse pptä ilman bänniä?
 
Viestejä
368
Missä tuolla on ketään epäilty vaalivilpistä?

Sen sijaan tuolla on kait spekuloitu mahdollisella petoksella liittyen erään joukkueen mainoskampanjan rahoitukseen. Ko spekulointi ei välttämättä osoita syvällistä harkintaa ennen kirjoitusta mutta toisaalta siinä ei mielestäni myöskään mitenkään ehdottomasti väitetä asioiden menneen spekuloidulla tavalla. Ja spekuloitu petoskin taitaisi olla lievä jos moista olisi tapahtunut.
Mahdollisella petoksella? Vaaliraha ilmoituksen mukaan Helimo on maksanut oman vaalikampanjansa 100%. Jos olisi niin, että hän käyttäisi omia rahojaan Mansen mainontaan, mitä ei varmasti ole tehnyt, niin mitä sitten? Sinäkö tulet neuvomaan miten ihmiset käyttävät omia rahojaan? Reppana.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,369
Ihan mielenkiinnosta. Olisiko jäänyt varoitus saamatta jos olisin kirjottanut

”Tämäpä oli typerä provo, voisitko kirjoitella näitä johonkin muualle?”

Ihan sillä ettei tulisi kerättyä kortteja liikaa.
Hyvin todennäköisesti. Ei sekään keskustelua olisi mitenkään hyödyttänyt, mutta suhtaudumme eri lailla - mikä lienee aika itsestäänselvää - vittuun suksittamiseen.
 
Viestejä
180
Hyvin todennäköisesti. Ei sekään keskustelua olisi mitenkään hyödyttänyt, mutta suhtaudumme eri lailla - mikä lienee aika itsestäänselvää - vittuun suksittamiseen.
Mennään tällä. Suksitan siis tulevaisuudessa idiootteja vittuun tavalla jolla en sanatarkkaan enää suksitakaan niitä vittuun. Tai sitten suksin itse vittuun, enkä kerro siitä kenellekään. Joka lienee useasti järkevintä. Eteenpäin!
 
Viestejä
316
Asiaton käytös.
Ihan paras ratkaisu on, että suksit itte sinne
 
Viestejä
316
Luet viestejäni ihan väärin, en ole negatiivinen. Kun olet tuommoinen perään kuuluttaja, niin suksi sitte vaikka kakkoseen:cool:
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
1,369
@Ylläpito antaa Mansen sivustolla kaikenmaailman takapihan pallon kylänmiesten käydä laukomassa näitä lannalta haisevia massiPP-juttuja. Itse kun eksyt toteamaan jollekkin "perinteinen seura" sivustolle että teillä ei taida mennä kovinkaan vahvasti eikä tulevaisuus näytä sen paremmalta niin jo tulee "sakkoa ja kakkua". Toivotaan että myös ylläpito ryhdistäytyy.
Pari viikkoa sitten pudotuspelien alkaessa ylläpito suhteellisen aktiivisesti jakoi varoituksia. Ihan tietoisesti ajatus oli näyttää linjaa, mistä foorumin syöttötuomari nostaa X-laikan ja onko se 80 vai 100 cm. Silloin tulvi joka suunnalta syytöksiä siitä kuinka ylläpito on Manse-fani.

Nyt sitten ylläpito on taas Mansea vastaan.

Ehkä kuta kuinkin linja on siis kohdallaan...

Itse en lähtisi hirveästi arvostelemaan @Ylläpito , koska veikkaan, että tekevät ”työtään” vastikkeetta. Oman näkemyksen mukaan ovat pitäneet keskustelut pääosin siistinä ja laittaneet pahimmat ylilyöjät jäähylle.
Arvostella saa, totta kai. Asiallisesti mieluiten, ei huitoen mailalla kohti. Yksi toivomus kuitenkin, että se arvostelu tapahtuisi tässä ketjussa / tässä alaosiossa. Jos jokin seura-/ottelusarjaketju käännetään moderointikeskusteluksi, se ei ole hyväksi sen ketjun varsinaiselle pesiskeskustelulle.

Ja toisaalta tämän (ja muiden urheilufoorumien) ylläpito kyllä on työtämme. Osa työtä, eikä edes merkittävin osa, mutta osa kuitenkin. Ihan pesisfoorumin ylläpitämisellä ei kuitenkaan vuokria makseltaisi. Tai sitten pitäisi vetäytyä niin keskelle metsää, että edes keskustapuolueen paikallisyhdistyksen sihteerin tittelillä ja suhteilla sinne ei saisi nopeaa verkkoyhteyttä vedettyä.

***

Tähän liittyen nyt hyvä mainita, että ylläpito oli viimeiset kuusi päivää hieman normaalista pudotuspelisykkeestä heikommin täällä jatkuvasti valvomassa. Sekin siis tarkoitti n. kymmentä vierailua / nopeaa tsekkausta per päivä, mutta emme puuttuneet kuin akuuteimpiin asioihin, jotka välittömiä toimia vaativat.

Toisaalta tuo oli ihan tietoinen kokeilu. Toisaalta taas ensi kertaa post covid hieman höllättiin ja juhlittiin viikonloppu :), ja matkustamiseenkin meni vuorokausi.

Ja eihän se kiltisti leikkiminen ja yhteisten lelujen jakaminen ihan kaikissa ketjuissa niin nappiin sitten mennytkään...

Noh, ehkä sitten ensi syksyn pudotuspeleihin täytyy miettiä parin varakonstaapelin viran perustamista!
 
Viestejä
8
Ylläpidolle kiitokset että edes yrittää. Pesis on hieno peli muuten mutta kiusaamiskulttuuria ihannoidaan niin kentällä kuin katsomossa/kommentointipalstoilla. Sen sijaan että keskittyy miettimään sanamuotoja keljuiluun tai siihen vastaamiseen, voisi antaa Ylläpidon hoitaa asian.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös