Supervuoro

Kellojen siirrosta luopuminen

Viestejä
261
Ja kuka vielä tietää, milloin se viisarien siirtely loppuu . Ei edes EU, vasta 2021? Sehän nyt taas olisi melkoista vatulointia.

Tosin, vähän tuo hätäiseltä minustakin alkoi tuntua, muidenkin kuin pesäpallosarjojen suhteen. Lopullista päätöstä kesä/talviaikojen lopettamisesta ei edes ole, ja sen jälkeen kunkin EU-maan pitäisi vielä päättää kansalaisia aivan selvästi paljon kiinnostava asia. Suomessakin saatetaan saada aikaan jonkinlainen poliittinen souvi, ennen kuin lopullinen päätös nuijitaan pöytään.

Vaikka aika monen kyselyn tulokset talviaikaa puoltavat, niin toisin päinkin on eri lehtien suppeammissa gallupeissa mennyt, koska asiasta ollaan oikeasti aika tasapäisesti eri mieltä. Ja ylipäätään aika monella on tästä mielipide.

EDIT:
Sipilä toista mieltä aikataulusta...
 
Viimeksi muokattu:
Sen sijaan kukaan ei halua nähdä ei-peliä. Ei-peliä ovat vuoronvaihdot, tuomarikärhämät, videotarkistukset, peräpään kopitukset ym.
Vai niin. Vuoronvaihdon lyhentämisestä olen samaa mieltä ja siinä enää tarvitsisi muuttaa tuomareiden linjan tiukentamista sääntöjen mukaiselle tasolle.
Tuomarikärhämät taas ovat tuomareiden kannalta monesti ikäviä, mutta monet pelaajat toivovat käsittääkseni oikeutta niihin ja katsomo syttyy monesti niistä aivan toiselle tasolle.
Videotarkistukset ovat yksittäisinä myös jännittäviä (pelin etenemisen kannalta myös merkityksellisiä), mutta en kannata kovin usein sen tekemistä, ja sen pitäisi olla mahdollisimman nopea toimenpide.
Peräpään kopitukset: Tästä en tiedä, mitä ajattelen. Kopinnosto on tärkeä tehtävä, vaikkeivät kaikki sitä ymmärräkään ja sen merkitys olisi erittäin minimaalinen jälleen kerran (minä vuonna välistäjättö rajoitettiinkaan yhteen pelaajaan?), mikäli voisi vaikka 4 pelaajaa jättää välistä kerralla. Toisaalta erittäin usein miesten Superissa siinä onnistutaan, jolloin se vaikuttaa erittäin turhalta.

-->Vuoronvaihdot tiukemmaksi.
 
Viestejä
261
Kellojen siirtelyn lopettaminen sai tärkeää tukea EU-parlamentista

Lokakuun tapaan samaa aikataulua arvellaan nyt EU:sta asti. Mitä Suomen aikavyöhykkeelle tapahtuu, ei tietenkään voi tietää. Mutta toivottavasti päätös tulee ajoissa sekä ajankohdasta että viisarien asennosta. Jos päädytään pimeämpiin kesäiltoihin, voisi olla aiheellista miettiä jo vuoden kuluttua esim joukkueiden määriä ylimmillä sarjatasoilla.
 
Olisipa mainiota, jos hämärtyvät illat pakottaisivat sähäköittämään ja lyhentämään ottelutapahtumaa.
Kuulostaa epätoivoiselta tällainen ajattelumaailma. Toivotaan ulkoisilta tahoilta asioita, kun ei itse usko voivansa vaikuttaa mitenkään asiaan. Vaikutat itsekin ymmärtäneen sen, että erittäin todennäköisesti otteluiden lyhentämistä ei toivo enemmistö.
 
Kuulostaa epätoivoiselta tällainen ajattelumaailma. Toivotaan ulkoisilta tahoilta asioita, kun ei itse usko voivansa vaikuttaa mitenkään asiaan. Vaikutat itsekin ymmärtäneen sen, että erittäin todennäköisesti otteluiden lyhentämistä ei toivo enemmistö.
Kyllä, juuri sitä tarkoitin. Ainakaan täällä ei enemmistö kannata. Usein lajissa liian sisällä olevat eivät osaa katsoa asiaa ulkopuolelta, nähdä muutostarvetta. Joskus enemmistö on myös väärässä.
 
Niinhän ne jo aloitetaankin. 17 peleillä arkena, mutta jos tuosta vielä tunti aiemmaksi niin ketä kerkeää katsomaan?
Tästäpä huomaakin, että viikolla on tullut seurattua vain junnupesistä. Ja siellähän sitä sattuu ja tapahtuu, mutta pelit päättyvät yleensä vielä valoisaan aikaan.

Lukaisin nyt koko ketjun, ja onhan tässä monta ehdotusta tullut pelin nopeuttamiseksi.

Kolmesta haavasta palo. Itse en tykkää turhasta kopittamisesta, kun vain kärjen annetaan yrittää ratkaisuja. Monipuolinen pelaaja tulisi paremmin esille. Nyt heikkoja (lue: tukevia) etenijöitä pudotetaan välistä pois.

Vuoronvaihdot nopeammiksi: joo.

Valaistukseen en lähtisi kauheasti panostamaan, kun moni seura on muutenkin henkitoreissaan. Lasten aikaisen nukkumaanmenon takia ei pelejä tarvitse aikaistaa, ongelma on vain liian hämärässä pelaaminen.

Lasten kanssa voi pelistä lähteä kesken, ja seurata vaikka pesislivestä loput. Tätä hankalaa ajanjaksoa kestää pahimmillaan vain noin 20 vuotta ja sitten saa taas viettää iltojansa kentillä miten pitkään haluaa.
 
Viestejä
261
1551994276590.png


Joku se on sitkeästi odottanut noita tasureitakin (on tuo aikas reliikin näköinen sivusto, mutta toisaalta toimii).
Miksei runkosarjan ottelu voisi tasan päättyneen supervuoron jälkeen vain päättyä pistejakoon? Jos siis lyhentää on tarvis noin yleisesti. No, tämä ei ratkaise syksyn pelien kestoa, pudotuspeleissä on saatava voittaja selville. Vähemmän juoksuja tehneelle voittopakko superissa?
En itse kaipaa radikaalia muutosta, mutta kolmannelle kotarikierrokselle venyneet runkosarjan pelit alkaa olla vähän liikaa, varsinkin jos jaksot on jo venähtäneet syystä tai toisesta. saisi tuollaiset mennä pistejakoon.

Mutta jos kello jää talviaikaan, niin tiivistämistä tarvitaan itse sarjassakin mielestäni joka tapauksessa.
 
Joku se on sitkeästi odottanut noita tasureitakin (on tuo aikas reliikin näköinen sivusto, mutta toisaalta toimii).
Tuo on jätetty varmaan siitä hyvästä syystä, että ottelu voi päättyä tasan, jos tietyt reunaehdot täyttyvät.

Vuonna 2016, kun Kitee ja Hyvinkää kohtasivat Rantakentällä, niin ottelu päättyi tasan 1-1.
Karjalainen: KiPa ja Hyvinkää päätyivät harvinaiseen tasapeliin

Sama "reliikin näköinen sivusto" näyttää sarjataulukossa myös tuon tasapelin.

Käytännössä tasapeliin päädytään lähinnä vain silloin kuin ottelu joudutaan keskeyttämään Supervuoron jälkeen olosuhteiden takia. Joitain äärimmäisen harvinaisia muita mahdollisuuksia on olemassa, mutta en käy niitä nyt tässä läpi.

Kilpailumääräykset
33.1 Uusintaottelu ulkoisten olosuhteiden vuoksi

Mikäli ottelun keskeyttäminen tapahtuu supervuoroparin jälkeen pelattavassa kotiutuskisassa, ottelua ei pelata uudestaan, vaan tasatulos jää voimaan.
 
Viestejä
261
Vuonna 2016, kun Kitee ja Hyvinkää kohtasivat Rantakentällä, niin ottelu päättyi tasan 1-1.
Kah noin lähelläkö on tuollaista tapahtunut. Enpä tosiaan muistanut. Mutta jos nyt oikein kliksuttelin niin yli 20 vuotta siihen meni, ennen kuin tasapelisarake sai hommia ylimmillä tasoilla, Naiset ja miehet katsottuna.

Ööh, siis meinaat että enemmän juoksuja tehnyt voisi hävitä vaikka voittaisikin supervuoron?
Kai tuon noinkin voi käsittää:D. Mutta myöhäisillan kuningasajatus ontuu muutenkin. Siis jos superi päättyisi tasan, niin enemmän koko pelissä juoksuja tehneelle pisteet 2 - 1 ilman jatkopalloja. Molemmat jaksot yhtä paljon juoksuja + superi tasan => jouduttaisiin varmaan jatkamaan supereita pudotuspeleissä, runkosarjassa tasapeli.
Mutta jaksojen loppujen turhat tasoittavat vuorothan olisi ongelma, pitäisi kuitenkin sisävuoroja olla yhtä paljon. Anyway hauskoja huomioita!
 
Mikäli siirryttäisiin järjestelmään, missä tehdyt juoksut ratkaisevat pelin voittajan jaksojen päätyttyä tasan, pitäisi siirtyä takaisin vanhaan 9-vuoron peliin. Jaksopeliinhän siirryttiin osittain veikkauksen takia, mutta samalla nykyinen systeemi antaa ensimmäisen jakson hävinneelle joukkueelle vielä hyvät mahdollisuudet voittoon. Oletetaan esimerkiksi, että Vimpeli lyö Alajärveä vastaan ensimmäisen jakson ensimmäiseen vuoroon reilut 10 juoksua. Pelin voittajahan on jo käytännössä ratkennut, vaikka Alajärvi jotenkin pystyisi toisen jakson voittamaan.
 
Viestejä
150
Kansalaisaloitepalvelu - Kesäaika pysyväksi ajaksi

Kansalaisaloitteissa on uusi aloite pysyvän kesäajan puolesta, joka olisi pesiksen kannalta ehdottomasti talviaikaa vaihtoehto, koska illat pysyisivät valoisina pitempään.

Käsittääkseni päätös talviajan puolesta on tehty, mutta kenties asia menee uuteen harkintaan, jos aloite saa suuren kannatuksen ja se joudutaan ottamaan uuteen käsittelyyn.
 
Ylös