Supervuoro Verkkolehti »

Kausi 2019

Austin Bauer

1. Jyväskylä
- Laajin ja paras pelaajamateriaali kaikilla mittareilla
2. Pori
- Pelaajat yhteen hyvää kärkee ja laadukas jokeriosasto, haastaa Jyväskylän, mutta vain haastaa.
3. Lapua
- Hyvä, mutta kärkikaksikkoon verrattuna kokematon materiaali. Yhä liian paljon Lepistön onnistumisten varassa. Sisäpelileveyttä kaivattaisiin.
4. Tampere
- Hyvin tasavertainen materiaali Lapuan kanssa. Joukkueen sisällä isoja muutoksia ja uusia rooleja, löytyykö joukkueesta pelillinen johtaja. Sarjan paras lukkari Sallinen.
5-7. Seinäjoki, Rauma, Kempele
- Seinäjoella suurin potentiaali nousta haastamaan kärkeä. Nuoria pelaajia tärkeissä rooleissa. Kestääkö kantti kovissa paikoissa.
- Rauma pelasi viime kaudella potentiaalinsa ylärajoilla. Ojala tuo uudenlaista pelinjohtoa. Hieman tasapaksumpi materiaali vs Seinäjokeen.
- KeKissä isot muutokset ja nuorennusleikkaus. Riittääkö aivan ylempään keskikastiin, riippuu paljon alkukauden onnistumisista.
8-9. Tahko ja Pesäysit
- Taistelevat viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se kumpi pelaa tasaisemmin kesän ottaa viimeisen pudotuspelipaikan.
10-11. Mynämäki ja LaVe
- Taistelevat karsijanpaikasta. Mynämäen etuna lähes muuttumaton pelaajamateriaali verrattuna LaVeen. Lavella aavistus enemmän kokemusta Superpesiksestä.
 
Viestejä
662
Kyllä Austin Bauerin analyysi on sen verran päteväntuntuinen, että vaikeata kuvitella mitään edes kahden - kolmen sijan eroja näihin. (Miesten superissa realistinen vaihteluväli ennustetun ja toteutuvan sijaluvun välillä varsinkin keskikastissa on minusta selvästi suurempi.) Joka kausihan jonkinlaisia yllätyksiä tapahtuu, mutta Jyväskylä ja Pori vaikuttaa erittäin todennäköiseltä finaaliparilta, Lapua & Manse todennäköiseltä pronssiotteluparilta. Ehkä juuri Seinäjoki on näiden ulkopuolelta potentiaalisin mitalipeleihin nousija, mutta viime kauden perusteella viitossijalta oli tosi pitkä matka nelossijaan. Ehkä puolestaan Mynämäen joukkueessa on eniten yllätyspotentiaalia nousta kiusaamaan edelle sijoitettujaan. Kesä näyttää...
 
Viestejä
1,229
Kyllä Austin Bauerin analyysi on sen verran päteväntuntuinen, että vaikeata kuvitella mitään edes kahden - kolmen sijan eroja näihin. (Miesten superissa realistinen vaihteluväli ennustetun ja toteutuvan sijaluvun välillä varsinkin keskikastissa on minusta selvästi suurempi.) Joka kausihan jonkinlaisia yllätyksiä tapahtuu, mutta Jyväskylä ja Pori vaikuttaa erittäin todennäköiseltä finaaliparilta, Lapua & Manse todennäköiseltä pronssiotteluparilta. Ehkä juuri Seinäjoki on näiden ulkopuolelta potentiaalisin mitalipeleihin nousija, mutta viime kauden perusteella viitossijalta oli tosi pitkä matka nelossijaan. Ehkä puolestaan Mynämäen joukkueessa on eniten yllätyspotentiaalia nousta kiusaamaan edelle sijoitettujaan. Kesä näyttää...
Tuohon tarkasteluun toisin mukaan Pelinjohdon kyvykkyyden.
'Jyväskylän Nalle on omassa luokassaan kun syksyn pelit alkaa. Porissa on joka syksy "hyydytty" siihen, että pelinjohto ei osaa reagoida pudotuspeleissä riittävän nopeasti. Lapuan Niskasen näytöt on vielä antamatta niin miehissä kuin naisissa. Masen Pokela on yhden kullan pelannut ja on ehkä se rankingin kakkonen. Tässäkin suuri kysymys on Seinäjoen Antti Kuusisto kokemus pelaajana kovistakin sarjoista saako siirrettyä sen joukkueeseen?. Rauma voi olla yllättäjä myös tänä vuonna. Muista on muutoksien takia vaikeeta sanoa.
Mielenkiintoinen kesä tulossa joka tapauksessa
 

Austin Bauer

Arvioidessa pelinjohtajia on Viljanen omassa kastissaan. Pystyy kokemuksellaan jopa manipuloimaan nykypäivän tuomareita. Jos arvioidaan seuraavien sijojen joukkueita, niin pidän Pokelaa Österlundia parempana pelinjohtajana. Pori on mielestäni kaatunut viime syksyinä pelinjohdon kaavamaisuuteensa ja jopa ylivalmentamiseen.
Kolmikosta Niskanen, Kuusisto, Ojala löytyy seuraava taso. Niskanen Superpesis tasolla kokenein, mutta ehkä jotain puuttuu. Lapua ei saisi jäädä mitalipelien ulkopuolelle tuolla materiaalilla. Kuusisto ja Ojala tälle tasolle uusia kasvoja, mutta heidän tekeminen miellyttää silmää ja sopii Naisten Superpesikseen.
Kempele värväsi uus-vanhan Takalahden viuhkaa. Vahvaa tulosta nuorisopuolella, mutta todellinen läpimurto naisten sarjaan antaa odottaa itseään.
Loppuosaston pelinjohdosta voisi sanoa, että Yli-Saunamäen tyyli on vähän on/off naisten sarjaan. Viinijärvellä toimi, mutta Hyvinkäällä ei mielestäni enää toimikaan. Liikaa energiaa vääriin asioihin.
Mynämäen Järvenpää on itselle kääntämätön kortti. Jakaa pesis piireissä mielipiteitä, nyt hyvä paikka näyttää paineetta kykynsä.
Lappeenrannan ja Lappajärven osalta voisi tylysti sanoa pelinjohto väärässä sarjassa.
 

Vepa

Kyllä se täytyy sanoa, että mikäli aiempi meno jatkuu, niin Kekin pj on ylipäätään ihan väärässä hommassa. Ei ainakaa tähä mennessä oo positiivisuudella pelaajia johtanu, onpa kyseessä ollu lapset/nuoret taikka aikuiset. Toisaalta eipä ne hänen pelilliset ajatuksetkaan oo vakuuttanu, vaikka mies osaa vakuuttavan olonen olla sellaselle, joka ei pelistä tajua. Vaa mistäpä tuota tietää, jos meno on muuttunu.
 
Viestejä
281
Virheenä tuossa analyysissä voi pitää Lapuan kohdalla sitä, ettei ole huomattu ilmoitusta Niina Kepon lopettamisesta 1.11.2018. Muuten vaikuttaa asialliselta.
 

Austin Bauer

Ikävä asia, että Lehtisen kantti ei kestä Superpesiksessä syöttämistä. Edellinen yritys päättyi Kajaanissa. Mynämäellä tulee ongelmia, ellei tuuraajaa löydy.
Hyvinkään aneemisuus ei tullut yllätyksenä.
 

Austin Bauer

Onko kesän ensimmäiset potkut nähneet päivänvalon? Lappajärvellä uusi mies puikoissa. Nopeaa ja yllättävää reagointia, kun kierroksia pelattu vasta kolme ja kaksi vastustajista tulevia mitalipelijoukkueita.
 

Austin Bauer

Kausi on puolessa välissä ja muutamia pointteja kuluneesta kesästä. Tällä hetkellä Lapua sarjan kuumin joukkue. Ulkopeli tutun tiivistä ja sisäpeli parantanut, riittääkö loppuun asti. Toivotaan. Ennakoitu kärkipari Jyväskylä ja Pori ovat Virkiän takana sopivissa asemissa. Kirittäret alisuorittaneet, mutta asia korjaantunee panosten koventuessa. Porillakin omat takeltelunsa, mutta rutiini kestää huonommatkin päivät. Kärkitrion takana Seinäjoki on neljäntenä, mutta oletettavasti Tampere parantaa ja ajanee ohi kun joukkue saa pelaajat täyteen pelikuntoon. Rauma, Hyvinkää ja Kempele taistelee viimeisistä pudotuspelisijoista. Hankala sanoa, kenen vire nousee loppukaudesta. Pesäysit ja Mynämäki ovat pystyneet jumboporukoista haastamaan parempaan, mutta kahdeksan joukkoon ei asiaa. Lappajärven tehtäväksi jää etsiä karsintoihin parempi pelivire. Tuli Ykköspesiksessä vastaan kuka vaan on tänä vuonna toisellekin Ykköspesis joukkueelle realistinen mahdollisuus nousta.
Ennuste on se, että kärkitrio mukana välierissä mutta neljäs joukkue voi olla Manse, SMJ ehkä yllättäjänä Raumakin.
 

Faniton pala

Mistä löytyisi ensimmäinen syöttötuomari, joka uskaltaa puuttua Kammi-Rahnaston lautasen päälle hyppämiseen? Toivottavasti jo huomenna Porissa.

Miksikäs siihen pitäisi puuttua? Löydätkö jonkun säännön, joka sen kieltää?
 
Viestejä
11,744
Yhtään tietämättä millasesta hyppimisestä on kyse mutta jos se tapahtuu alkuasennon ja lyönnin välissä niin sääntöjen 25§ Syötön teknisessä suorituksessa on neljä vaihetta: lukkarin sijoittuminen, alkuasento, syöttöliike ja väistyminen?

Sijoittuminen sanoo, et pitää olla kokonaan omalla puolella, tuomarin ohjeissa erikseen sanotan ettei saa olla lautasen päällä ja väistäminen et pitää väistää poispäin. Lisäksi täsmennyksessä sanotaan ettei muuten saa liikehdinnällä häiritä lyöjää. Tuomariohjeessa vai oliko säännöissä taidetaan yhä sanoa, että tolpassa saa olla pieni virhe alkuasennossa
 

Ohi Aiheen

Tuomariohjeessa vai oliko säännöissä taidetaan yhä sanoa, että tolpassa saa olla pieni virhe alkuasennossa

Säännöissä. Ja ei puhuta alkuasennosta, vaan syötön pienistä teknisistä virheistä. Joka syötössä on oltava asento!!

Pienet tekniset virheet on esim. vähäinen tangentti ja syöttöliike. Tolpassa annetaan anteeksi, kun sp-joukkueella on kuitenkin aikaa reagoida.

Asentohan huudetaan heti, kun pallo on irronnut eikä välttämättä tiedetä syötön korkeutta -> peli pelattavampaa.

Monella, jopa pitkänkin linjan pesisihmisellä, menee alkuasento ja syöttöliike sekaisin, toista huudetaan ja tuomion jälkeen puhutaankin jo toisesta...
 

Jupu

Miksikäs siihen pitäisi puuttua? Löydätkö jonkun säännön, joka sen kieltää?

25 § Syötön teknisessä suorituksessa on neljä vaihetta: lukkarin sijoittuminen, alkuasento, syöttöliike ja väistyminen
4) Väistyminen: Lukkarin on väistyttävä välittömästi lyöjästä poispäin ja siten, että lyöjä voi lyödä haluamaansa sallittuun suuntaan. Lukkari ei saa syöttäessään eikä väistyessään liikehtelyllään häiritä lyöjää
 
Viestejä
298
Näin Jyväskylän vinkkelistä on tässä vaiheessa kautta pakko todeta, että naisten mestari vaihtuu tänä vuonna. Todennäköisin finaalipari on Pori ja Lapua. Ja täytyy sanoa, että mestaruuden soisi koko sydämestä tällä kertaa Porille. Paljon pitää tapahtua, että Kirittäret finaaliin pääsee. Nykyotteilla noutaja tulee viimeistään välierissä Pesäkarhuja tai Virkiää vastaan.

Tänään SMJ-ottelussa näin ensimmäisellä jaksolla huonointa Kirittäriä vuosikymmeniin! Ja olen sentään ollut katsomossa jo 70-luvulta lähtien. Todella hengetöntä ja aneemista oli sisäpeli. Paljon on Kirittäret tänä vuonna menettänyt pisteitä, eikä loukkaantumiset millään selitä kaikkea.

Pelaajista Korpela on säilyttänyt hyvän tasonsa niin sisällä kuin ulkona.
Hukka on puolestaan ollut melko pihalla jo pitemmän aikaa. Kärkilyöntipisteet ja -prosentit kertoo kyllä ihan muuta. Mutta vakiokaava jo pitemmän aikaa on ollut, että Korpela vaihtuu kyllä kakkoselle, mutta Hukka palaa itse ykköselle. Pientä pilkahdusta paremmasta oli tänään SMJ-pelin toisella jaksolla.
Urpelainen: tasaisen varmaa suorittamista niin sisällä kuin ulkona. Ehkä aliarvostetuin pelaaja koko valtakunnassa.
Körkkö: tasaista suorittamista, mutta jotenkin vaan sitä odottaa vieläkin enemmän.
Sallinen: ei ole ollut ihan viime vuoden vireessä etenkään lyöntipuolella.
Mäki-Maukola: tällä hetkellä loukkaantuneena sivussa. Ulkopelaajan valtakunnan paras, mutta sisällä paljon parannettavaa.
Karttunen: myös pieniä vaivoja tällä hetkellä. Kehittynyt huimasti viime vuodesta.
Toikkanen: säilyttänyt tasonsa.
Mantsinen: valtakunnan paras lukkari tällä hetkellä. Pitänyt Kirittäriä tällä kaudella pystyssä monessa vaisussa ottelussa. Moni saattaa tietysti pitää Kammi-Rahnastoa parempana, mutta häntä en arvosta pelaajana juuri ollenkaan. Syy: jatkuva epäurheilijamainen käytös. Ja otteluiden kesto lyhenisi heti puoli tuntia, jos K-R lopettaisi tuon ylimääräisen otteluihin kuulumattoman venkoilun pelien aikana. Jos pelaisi muualla kuin huippuseurassa, olisi tuohon ja syöttöjen laillisuuteen puututtu jo aikaa sitten.
Eskola: todella possitiivinen yllätys ollut minulle. Saanut nyt loukkaantumisten myötä vastuuta myös ulkopelissä. Jokerina valtakunnan paras yhdessä SMJ:n Mantereen kanssa.
Sumén: ei läheskään samassa vireessä kuin vuosi sitten.
Valkeejärvi: tuntuu taantuvan joka vuosi, vaikka noin nuorella käyrä pitäisi olla toisin päin.
Kirsilä: säilyttänyt tasonsa verrattuna viime vuoteen. Potentiaalia olisi enempäänkin, mutta rooli vaan on etenijäjokeri.
Kantanen: pelasi tänään 1. kerran. Onneksi on otettu takaisin Lappajärveltä. Nyt on pienet tsäänssit, että voisi jopa kehittyä tänä vuonna.
 

Vieras

Mantsinen varmastikin ihan tehokas lukkari, mutta hänen tylsän, turhaa nyppivän ja hitaan pelityylinsä vuoksi en jaksa enää heidän peleihin vaivaitua. Muutenkin tosi aneemisen näköinen ja naama norsun veellä monella pelaajalla.
 

Vieras

Hukka on puolestaan ollut melko pihalla jo pitemmän aikaa. Kärkilyöntipisteet ja -prosentit kertoo kyllä ihan muuta. Mutta vakiokaava jo pitemmän aikaa on ollut, että Korpela vaihtuu kyllä kakkoselle, mutta Hukka palaa itse ykköselle. Pientä pilkahdusta paremmasta oli tänään SMJ-pelin toisella jaksolla."

Tuntui aika uskomattomalta väitteeltä. Piti katsoa viisi viimeistä pöytäkirjaa:
Seinäjoki: 7 kertaa ykköselle/8 lyöntivuoroa
Pori: 5/8
Mynämäki: 7/8
Lapua: 6/8
Lappeenranta: 5/8

Tuo ei ainakaan vahvistaisi väitettä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös