Supervuoro Verkkolehti »

Kausi 2019

Viestejä
281
Itse ajattelen, että jokaisessa paikassa on hyviä puolia, sitten vain kannattaa keskittyä pelissä niihin asioihin, joihin on parhaat näkymät.

Kolmospuolelta (noin ykköspesän kohdalla mieluiten) näkee kakkospesäkilpoja lukuun ottamatta kaikki pesäkilvat vähintäänkin ok:sti. Kyseiseltä paikalta voi kiinnittää myös lukkarin toimintaan huomiota (riippuen kentän läheisyydestä). Kotipesän takaa voi tarkkailla lukkarin tekemisiä myös, ja kotipesän tapahtumat voi havaita sieltä parhaiten sekä näkee muutenkin sisäjoukkueen kannalta paremmin peliä. Joillakin kentillä ne paikat vaan tuppaavat olemaan jo etukäteen varattuja tai muuten vain suosituimpia. Kakkospuolen hyvät ominaisuudet pari viestiä sitten MieVaan listasikin. Lisäksi, jos kannattaa toista joukkuetta, niin suosittelen etsimään sellaisen paikan, jossa ei ajaudu keskelle vastustajan faniryhmää. ;)
 

Raimo

Ankkureiden nuoriso-osasto antoi eilen Vimpeliä vastaan varoituksen muille, todella hyvää peliä. Putoamaan tuomittu, varamiehinen joukkue piti Vimpeliä tiukilla ekan jakson ensimmäisen vuoron jälkeen. Juniorivalmennuksesta huolehtiminen ja loistavat olosuhteet, sekä junnujen että aikuisten suhteen tekevät Ankkureista tulevaisuudessa vielä kovan tekijän pesäpalloseurojen joukossa.
Siihen menee niinkaun kun Peltomäen ja Joensuun suvut kuolee sukupuuttoon,
 
Viestejä
1,229
Halli pelejä seuranneena paikanpäällä ja Ruudun välityksellä pisti silmään mailojen rikkoutumisten suuri määrä.
Onko pesäpallossa käynyt kuten jääkiekossa, että komposiitti mailat on tuoneet mailojen kestoon olennaisen muutoksen?
Jääkiekossa laukaisutekniikka muuttui mailojen myötä ja uuden tyyppiset "Laineet" pelaajat tulivat esiin kovina laukojina. Samalla mailojen kulutus kasvoi hurjasti.
Nyt olen seurannut tällä palstalla pesäpallon esitettyjä tutkalukemia jotka ovat kovasti yli 180km/h. Vielä muutamia vuosia sitten oli kovan lyöntimiehen maineessa pelaajia, jotka löivät 165-170 km/h.
Toki peliä katsoessa ,tietenkin viimekesän olosuhteilla vaikutusta, jää vaikutelma yleisen lyöntivoiman kasvamisesta?
Onko mailat, pallot vai miehet vaikuttaneet muutokseen?
 
Viestejä
2,625
Pirhosella monologia aiheesta Twitterissä. Linkistä näkee pitemmälti, jos tuota ei viellä joku ole lukenut.



Ymmärtääkseni kovat lyöjät siis lyövät nykyään mailoilla, joita ei ole heidän fysiikalleen suunniteltu. Toki varmasti myös hyvä bisnes.
 
Viestejä
11,744
Perustuukohan tuo Hyötyläisen pelaamisella spekulointi johonkin tietoon vai vain siihen, ettei tainnut talvella räpylässä pelata ja miehen loukkaantumishistoriaan?
 
Viestejä
3,498
Milloinkahan Konsta on pelannut täysin ehjän kauden harjoituskausi mukaan lukien? Jotain vaivaa on hallikaudella ollut, koska ei muutoin erittäin hyvää ulkopelaajaa peluutettaisi jokerina. Jännä vain nähdä, minkä ulkopelipaikan hän nappaa. Ulkopelikokemus on muutamaa lukkarointia lukuunottamatta linjasta eli oma veikkaukseni on 3p. Itse rankkasin Konstan erinomaiseksi ulkopelaajaksi jo B-juniorina. Hän on pallovarma, nopea liikkumaan ja kovakätinen. Oikein harmittaa, ettei häntä kokeiltu Koplassa muilla paikoilla kuin kolmospesällä.
 

Mietinvaan

Hyötyläisen loukkaantumiset on harmillisia, mutta uskon kyllä linjapaikkaan hänen kohdallaan. Toinen silmäänpistävä asia oli Juvalaisittain Rouhiainen. Kankaanpään kohdalla mainittiin, että olisi suurikin menetys vaikkakin viime kaudella ei meinannut alkuun edes mahtua kokoonpanoon ja peli ailahteli pahasti koko kesän.
 
Viestejä
2,625
Tahkolla IPV:hen verrattuna kaksi pykälää parempi lukkaripeli sekä kolme pykälää parempi lyöntivoima ja eteneminen. Voisi luulla, että rankingissa mahtuisi useampikin joukkue näiden väliin kuin itse asiassa mahtuu. SiiPen eteneminen 6/10 ykkössarjanäytöillä myös ihmetyttää hiukan.

Mielestäni IPV vahvistui etenemisrintamalla Lantiaisen (viikonloppuna Haminan kakkoskärjessä) vaihduttua Nurmioon JA Hyötyläiseen.
 
Viestejä
11,744
Mielestäni IPV vahvistui etenemisrintamalla Lantiaisen (viikonloppuna Haminan kakkoskärjessä) vaihduttua Nurmioon JA Hyötyläiseen.

Samaa mieltä, ei minustakaan IPV:n jalat ole vähentyneet. Lantiainen pelasi todellakin viikonloppuna kakkoskärjessä, tosin vain ekan jakson. Asia pikemminkin indikoi HP:n haastetta - kaksi puhdasta sniperia ja melkein kolmaskin + eikä ihan pomminvarmaa (>80%) ykköstilanteen purkajaa ja sama vähän - tai ehkä jopa enemmin - kakkos-kolmostaipaleen kanssa.

Luin toki nuokin läpi eikä osaaminen riitä arvioida mutta jätin kyllä noi pisteet vähemmälle tutkailulle.
 
Viimeksi muokattu:

Katsomohuutelija

Tässä realistinen tilanne katsomalla nimilistaa/joukkueen potentiaalia

1. Joma
2. Sotkamo
3. KPL
4. Vimpeli
5. Seinäjoki
6. Imatra
7. Kossu
8 Kempele
9. Raahe
10. Kankaanpää
11. Hyvinkää
12. Kitee
13. Siilinjärvi
14. Alajärvi
 
Viestejä
2,625
Luin toki nuokin läpi eikä osaaminen riitä arvioida mutta jätin kyllä noi pisteet vähemmälle tutkailulle.

Usko tai älä, kyllä minäkin jaksoin nuo läpi lukea. Jotenkin tuntuu vain helpommalta tarttua tuollaiseen numeroarviontiin. En minäkään paljoa väitä tietäväni, mutta yritin lietsoa keskustelua siinä kovinkaan hyvin onnistumatta. Samaa mieltä arvoisan analyytikon kanssa olen ainakin siitä, että todennäköisin kompastuskivi IPV:lle on lukkaripeli.

Kuten Katsomohuutelijan listaus osoittaa, kovin suurta konsensusta sijoille kuudesta kahteentoista veikattujen joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista ei ole. Tahkon vahvuus on kaksikko Korhonen-Nikkanen, mutta muilta osin Tahko-hype pohjautuu kehityspotentiaaliin, jota on oikeasti monella muullakin porukalla.
 
Viestejä
552
Mielenkiintoinen yksityiskohta tuossa Unibet (?) Arviossa SJJ lukkarille Henri Itävalolle 9/10. Yhden halli pelin katsoin ja Itävalo oli siinä pääsääntöisesti huono. Vahinko vääriä ja lautasen hallinta ei tuntunut olevan hallussa.
Toivottavasti ei tule ongelmia kesällä Itävalolle, mutta hieman ailahtelevaa tuo peli on. Mut en tosiaan nähnyt kuin yhden halli pelin.
 

LBC

Viestejä
3,605
Kuten Katsomohuutelijan listaus osoittaa, kovin suurta konsensusta sijoille kuudesta kahteentoista veikattujen joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista ei ole.

Näin tuntuu olevan. Sijoista 1 ja 5 on konsensus, sillä välillä sitten vaihtelee, sitten tulee tuo kuuden-seitsemän porukka satunnaisessa järjestyksessä.
Vähän hupaisaa on myös ollut lukea aika monen joukkueen palstalla haaveista "jopa kuuden sakkiin". Itse asiassa tuo tarkoittaisi just sitä kuudetta sijaa luulen minä. Mitä se sitten merkitsee tänä vuonna verrattuna sijoihin 7 ja 8, en osaa sanoa... ehkä vähän enemmän toivoa. No, en pane yhtään pahakseni, jos huomaan syksyllä olleeni väärässä. Hyvinkäälle kauden loppuun hurmos päälle, siinä yksi ehdokas yllärille. Toinen yllättäjä saattaa tulla kuitenkin konsensuspaikalta, Seinäjoelta.

Sitä ihmettelin, että onko Alajärvi oikeasti niin heikko ennakkoon, verrattuna Siilinjärveen. Siilinjärven päätös pitää joukkue suunnilleen ennallaan on hieno, mutta vaikeata saattaa tulla. Kausi on pidempi ja paljon rasittavampi (henkisestikin), kuin ykkönen.
 
Viestejä
485
Muutama mielipide alkavasta kaudesta.

JoMa ei voita tänäkään vuonna runkosarjaa. Neljän sakkiin tunkee nyt viime kauden alisuorittaja Seinäjoki ja sieltä pullahtaa ulos Sotkamo tai Kouvola. Kintereillä tulee kauden yllättäjä Hyvinkää.

Siilinjärvi on hieman odotettua vahvempi ja selvittänee itsensä kuiville. Tämä perustuu arvaukseen ja yhteen JoMaa vastaan näkemääni hallipeliin.

Yleensä olen veikannut väärin, joten kovin tosissaan näitä ei kannata ottaa.
 
Viestejä
939
Lukkaripelaaminen: 9/10
Henri Itävalo on kyvyiltään mitä mainioin lautasen herra, mutta loukkaantumiset ovat hieman estäneet ylivoimaisuuden realisoitumista kaikkien lavaominaisuuksien osalta. Itävalo on erittäin juonikas lukkari ja heittokäsikin on lähes Jani Karppasen legendaarisella tasolla. Hyviä pesiltä lähtöjä eivät etenijät Itävaloa vastaan tule saamaan. Viime kaudella oli paikoin vaikeuksia, minkä takia täysi kymppi jää vielä saamatta, mutta edellytykset täydellisyyteen on olemassa.

https://www.nordicbet.com/fi/blogi/pitkavetovihjeet/superpesis-2019-kausiennakko-2-2/
 
Viestejä
526
Urheilulehden kausiennakossa runkosarjasijoituksiksi on ennustettu:


1. Joensuun Maila
2. Vimpelin Veto
3. Kouvolan Pallonlyöjät
4. Seinäjoen Jymy-Jussit
5. Sotkamon Jymy
6. Hyvinkään Tahko
7. Pattijoen Urheilijat
8. Imatran pallo-Veikot
9. Kempeleen Kiri
10. Kankaanpään Maila
11. Koskenkorvan Urheilijat
12. Kitee
13. Siipe
14. Alajärven Ankkurit
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös