Supervuoro Verkkolehti »

Kausi 2018

Viestejä
606
Haluaako runkosarjan voittoa enemmän Veto vai KPL? Ilmeisesti KPL. Veto ei ehkä halua sitä kovin kiihkeästi, koska siinä tapauksessa todennäköisin välierävastus olisi Jymy.

En todellakaan ymmärrä näitä ajatuksia, että jotakuta ei kiinnostaisi runkosarjan voitto ja sitä kautta kotietu loppuun asti. Vimpelin pelinjohtaja Kivimäki kuvasi tilanteen hyvin Ruudun suorassa lähetyksessä ennen KPL-peliä. Hän sanoi, että jossain vaiheessa se yksi voitto haettava täältä, joko nyt tai sitten finaaleissa. Kivimäen lauseesta olis siis rivien välistä luettavissa ajatus, että jos olisivat pystyneet ottamaan puhtaan voiton, olisi se tarkoittanut sitä, että tulevat viemään myös runkosarjan ja kotiedun finaaleihin. Ja vaikka tuota puhdasta voittoa ei tullutkaan, niin uskon että Vimpeli tulee viemään runkosarjan.
 
Viestejä
3,506
Koplan osalta olen todennut, että sitä kiinnostaa runkosarjan voitto. Vedon kannalta tilanne on se, että toinen sija runkosarjassa riittänee kotietuun kaikissa vaiheissa. Logiikkana on, että Jymy voittaa välierässä Koplan ja Veto Joensuun. Sillon Vedolla on todellakin kotietu aina. Jymy taas olisi typerä, jo yrittäisi kaikin tavoin - esim. häviämällä joko Koplalle tai Vedolle - auttaa Vetoa runkosarjan voittoon. Jymy ei saa välierään eikä loppuotteluun kotietua enää millään ilveellä. Tätä ajatusrakennelmaani tukee se ilmi selvä seikka, että neljästä kärkijoukkueesta Kopla lienee muille kolmelle joukkueelle mieluisin vastus. Mutta ei tarvitse ymmärtää ja kohtahan se nähdään, onko peleissä ja peluutuksissa mitään kummeksuttavaa.
 

jhr

Viestejä
303
Ootko sä tosissasi sitä mieltä, että runkosarjan voitto ei kiinnoostaisi jotakuta?? Kyllä luulisi ainakin Koplaa viime keväisten konkurssiuutistenkin pohjalta. Ja kyllä Vimpelillekin taitaisi yhden ylimääräisen finaalin lipputulot kelvata.

Ensimmäinen finaali Sotkamoa vastaan pelataan joka tapauksessa Vimpelissä. Lisäksi Joensuu ei pelota välierävaiheessa kärkikaksikkoa lainkaan niin paljon kuin Jymy. Itse tosin kyllä epäilen, että tämä vakiofinaali ei toteudu tällä kaudella mutta en silti kovasti hämmästyisi, jos olisin väärässä.
 
Viestejä
3,506
Aika hyvinhän tuo ajatusrakennelmani Jymyn ja Vedon tavoitteista näyttää pitävän kutinsa. Julkistettujen kokoonpanojen mukaan Jymy ei halua tosissaan voittaa Koplaa ja Veto ei halua tosissaan voittaa runkosarjaa.
 
Viestejä
3,506
No JoMallahan ei ole enää mahdollisuutta muuhun kuinyrittää vaikuttaa tuleviin vastustajiinsa ja siinä Kopla lienee mieluisin vaihtoehto. Siksi JoMa haluaa Vedon voittavan runkosarjan, mitä Veto ei taas halua. Ovatkohan nämä pelit vedonlyöntikohteita? Ei pitäisi.
 
Viestejä
606
Sotkamon ja Vimpelin tämän kierroksen kokoonpanot kertovat, että Koplaa ei pidetä kovinkaan pahana vastustajana edes sen kotikentällä.
 
Viestejä
4,115
Sotkamon ja Vimpelin tämän kierroksen kokoonpanot kertovat, että Koplaa ei pidetä kovinkaan pahana vastustajana edes sen kotikentällä.

Näin ei varmasti ole - Sotkamo hävisi jo Koplalle sekä kotonaan että vieraissa vaikka oli ykkösmiehet kehissä. Ja kyllä Vimpelikin muistaa tiukat välierät viime kaudelta jolloin niillä oli kotikenttäetu. Haluavat varmasti edun tänä vuonnakin.

Sotkamo lepuuttaa pelaajia koska sijoitus on heillä jo varmistunut.
 
Viestejä
450
Seinäjoella tänään mielenkiintoinen ottelu KPL ilman panosta ja luonnollisesti kierrättää miehiään ja JymyJussit tuskin edes haluaa ottelun voittaa,että varmistaisi kuudennen sijan,että varmistaa Joman itselleen puolivälieriin,koska tappio tänään sen varmistaisi toki voi Kossukin voittaa oman pelinsä niin sijoitukset eivät jokatapauksessa muuttuisi. Vedonlyöjille mielenkiintoinen kierros tänään
 
Viestejä
918
Ainoa kysymys onkin miksi Veikkaus ottaa näitä pelejä listoilleen? Onhan tossa yllätysmahdollisuus nyt suuntaan jos toiseen mutta jälleen avaa sen ikkunan tehdä jotain typeryyksiä. En tähän enää usko mutta miksi edes tarjota mahdollisuutta. Pakottaisi ehkä liiton suunnittelemaan sarjaohjelman eri tavalla jos siihen nyt nähdään olevan tarvetta (mulle aika sama).
 

Elk

Viestejä
885
En tiedä, minkämoinen riski tässä on hölmöilyihin, mutta jos liitolta jotain on lupa odottaa, niin sitä, että jokaisessa mahdollisessa välissä (vähintään jokaisen kauden alussa ja kauden viimeisten pelien lähestyessä) muistuttaa seuroja ja velvoittaa seurat muistuttamaan pelaajiaan ja muita lähitahoja siitä, että 20 vuoden takaiset tapahtumat eivät saa enää koskaan ikinä toistua. Tai tietysti jos jotkut haluavat tieten tahtoa tappaa pesäpallon lajina Suomesta (ja jättää sen intialaisten ja muiden Aasian maiden peliksi), niin toki sitten.
 
Viestejä
450
Tällä hetkellä itseasiassa ei JyJu-KPL peliä ole listoilla lainkaan ainakaan Veillauksella..Mutta tuskin tässä ihan mihinkään sopuun enää kukaan lähtee sen verran muistissa on ja tarkkana näissä ollaan kyllä
 
Viestejä
487
Pelaajien kierrättäminen on sinänsä ok, mutta kyllä tuolla on esim. Kouvolalla ja Vedolla sellaisia pelaajia, jotka eivät mahdu edes A-poikiin pelaamaan ja Kouvolassa pelaaja joka ei ole edes B-poikien parhaimmistoa. Tietenkin voi laittaa vaikka sarjajärjestelmän syyksi, mutta kyllä jotain vastuuta pelitapahtumasta pitäisi myös seurojen kantaa. Minusta katsojien aliarvioimista ja noloa pesäpallon kannalta.

Ja toinen juttu on se, että miksi ihmeessä nämä tosiaan ovat vedonlyönnin kohteena. Parempia pelejä vedonlyönnille ja muutenkin laadukkaampia olisi ollut vaikkapa eilen miesten suomisarjan jatkopeleissä. Tässä kyllä ns. kustaan taas omiin muroihin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös